Kotivakuutus paritaloon

Asunto-osakemuotoiseen paritaloon saat vakuutuksen hinnan vaikka heti verkkokaupastamme. Jos kyseessä on kiinteistömuotoinen paritalo, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Ota yhteyttä asiakaspalveluun

Laske hinta ja osta

Näistä syistä asiakkaamme valitsevat meidät

Miksi kotivakuutus Ifistä?

 • Puhelimen rikkoutuminen on yleisin vahinko

  Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Kun sinulla on laaja kotivakuutus, autamme sinua esimerkiksi lasin särkyessä, puhelimen kastuessa tai varkaustapauksissa.

  Jos sinulla on kallis älypuhelin tai läppäri, suosittelemme Laajaplus-kotivakuutustamme. Laajaplus-vakuutuksessa puhelimen ikä ei nimittäin vaikuta korvauksen määrään, jos vahinko sattuu puhelimen käyttöönottovuonna tai sitä seuraavana vuotena.

 • Maksat vain striimauspalvelun verran kuussa

  Kotivakuutus on edullinen vakuutus. Kun valitset kuukausilaskutuksen, maksat vain noin striimauspalvelun verran kuukaudessa. Meillä voit maksaa vakuutuslaskusi 1, 2, 4 tai 12 erässä. Erien määrän voit valita itse ilman lisäkuluja.

  Jos sinulla on Ifissä muita vakuutuksia, saat kaikki vakuutuksesi samalle laskulle.

 • If Mobiili ja Omat sivut käytössäsi 24/7

  Ifin asiakkaana kaikki kotivakuutusasiasi hoituvat digitaalisesti. Voit ostaa vakuutuksen kätevästi verkkokaupasta, muokata vakuutusturvaasi sekä hoitaa vakuutusasioitasi Omilla sivuilla ja tehdä vahinkoilmoitukset netissä.

  Lataa puhelimeesi If Mobiili ja käytät digipalveluitamme kätevästi missä vain. 

 • Mitä mieltä asiakkaamme ovat kotivakuutuksestamme?

  Lue asiakkaidemme arvioita:

Saat 10 % alennusta vakuutuksistasi, kun otat meiltä kotivakuutuksen. Keskittämällä alennuksesi kasvaa!

Miksi paritalon kotivakuutus Ifistä?

Kotivakuutuksemme paritaloon on suunniteltu pitämään hyvää huolta lempipaikastasi ja tavaroistasi. Saat vakuutuksen asuntoyhtiömuotoiseen paritaloon vaivattomasti verkosta.

Asunto-osakeyhtiömuotoisessa paritalossa vakuutat vain oman irtaimistosi, ja yhtiö vakuuttaa rakennuksen kiinteistövakuutuksella. 

Jos paritalosi on kiinteistömuotoinen paritalo, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Saat juuri taloosi sopivan paritalon vakuutuksen. 

Ota yhteys asiakaspalveluun

Vertaile vakuutuksia

Mitä asunto-osakeyhtiömuotoisen paritalon vakuutus korvaa?

Laajaplus Laaja­plus Laaja Laaja Perus Perus
Sisältää Sisältää Sisältää

Täydestä hinnasta vakuuttamisella tarkoitetaan sitä, että omaisuutesi kokonaisarvoa ei arvioida vakuutusta ostaessa tai myöhemminkään vakuutuksen voimassaoloaikana, vaan vasta vahingon tapahduttua. Omaisuutesi on siis aina oikein vakuutettu.

Muutamille esineryhmille, kuten arvokkaille esineille ja polkupyörille on määritelty enimmäiskorvausmäärärajat. Laajaplus-turvatasolla yksittäiset esineet korvataan 17 000 € asti. Laaja- ja perustasolla yksittäisen esineen maksimikorvaus on 5 000 €.

Polkupyörä, korvataan Laajaplus-turvatasolla 5 000 € asti. Muilla tasoilla 2 500 € saakka.

Tarkista muiden esineryhmien enimmäiskorvausmäärärajat oppaasta ja ehdoista. Jos sinulla on arvokkaampia esineitä, voit vakuuttaa ne oston jälkeen erikseen asiakaspalvelussamme.

Sisältää Sisältää Sisältää

Vastuuturvasta korvaamme vakuutetun kotitalouden ulkopuoliselle henkilölle aiheuttamia esine- tai henkilövahinkoja, joista vakuutettu on korvausvelvollinen. Tyypillisiä korvattavia vahinkoja ovat mm. lasten aiheuttamat tai polkupyörällä aiheutetut vahingot. Vahinkoja korvataan 200 000 € asti.

Jos haluat vastuuvakuutuksen kattavan myös vahingot, joista et ole lain mukaan korvausvelvollinen, mutta jossa olet osallisena tai vahingon on aiheuttanut omistamasi esine, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Oikeusturvasta korvaamme yksityiselämän riita- ja rikosasioihin liittyviä asianajo- ja oikeudenkäynti kuluja 10 000 euroon asti. Tyypillisiä korvattavia riita-asioita ovat asunto- ja kiinteistökauppaan liittyvät riidat. Oikeusturvan omavastuu on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 170 €.

Aina kaikki ei suju kuten olet ajatellut ja voit hävitä oikeudenkäynnin, jolloin oikeus voi langettaa sinun maksettavaksi myös vastapuolen kulut. Voit laajentaa oikeusturvan kattamaan myös nämä kulut oston jälkeen Omilla sivuilla.

Identiteettiturvasta saat apua, jos joudut identiteettivarkauden uhriksi. Rikoksen selvittelyyn liittyviä juristikustannuksia korvataan 2 000 euroon asti ilman omavastuuta. Identiteettivarkausturva on määräaikainen ja voimassa 31.12.2024 asti. Vastuuvakuutus, oikeusturva ja identiteettiturva kattavat vakuutuksenottajan ja hänen taloudessaan vakinaisesti asuvat henkilöt.

Sisältää Sisältää Sisältää

Kotivakuutus korvaa kiinteälle sisustukselle eli mm. lattiapinnoille, tapetille, keittiön kaapeille ja kylpyhuoneen kiinteille kalusteille sattuneet vahingot.

Esimerkki: Astianpesukone päästää yllättäen vedet kesken ohjelman keittiön laminaattilattialle. Korvaamme laminaattilattian ja keittiökaapiston rungon uusimisen. Rikkoutuneen astianpesukoneen korjaus tai uusiminen korvataan irtaimistovahinkona laaja- ja Laajaplus-kotivakuutuksesta (kts. Särkymiset, putoamiset, kolhut ja muut yllättävät vahingot). Perus-kotivakuutuksesta ei korvata astianpesukoneen korjausta tai uusimista.

Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteille aiheutuneet vauriot kuten betonilattian kuivatuksen.

Kiinteän sisustuksen enimmäiskorvausmäärä on 10 000 euroa ostaessasi vakuutuksen verkkokaupasta. Jos tarvitset tätä suurempaa määrää, soita asiakaspalveluumme, jossa laskemme sinulle tarjouksen. 

Sisältää Sisältää Sisältää

Korvaamme varkauden, ilkivallan, murron tai ryöstön aiheuttaman vahingon kotonasi tai sen ulkopuolella.

Esimerkkejä:

 • Matkalta palattaessa huomataan, että kotiin on murtauduttu. Ovi on rikki ja omaisuutta on viety. Korvaamme varastetun omaisuuden. Taloyhtiön vakuutus korvaa oven korjauksen.
 • Pyörä jätetään lukittuna parkkiin rautatieasemalle. Asemalle palattaessa pyörä on viety. Korvaamme pyörän rahallisen arvon.
Sisältää Sisältää Sisältää

Korvaamme tulen, savun, sähköilmiöiden (esim. oikosulku) sekä luonnonilmiöiden, kuten tulvat ja myrskyt, aiheuttamia vahinkoja.

Kotivakuutus korvaa kiinteälle sisustukselle eli mm. lattiapinnoille, tapetille, keittiön kaapeille ja kylpyhuoneen kiinteille kalusteille sattuneet vahingot. Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa rakenteille aiheutuneet vauriot kuten betonilattian kuivatuksen.

Esimerkkejä:

 • Tuuli lennättää ja rikkoo parvekekalusteita. Korvaamme rikkoontuneiden esineiden arvon.
 • Tulvavesi pääsee talon kellarikerroksen varastoihin ja tuhoaa omaisuuttasi. Korvaamme omaisuuden arvon.
 • Tiskikone päästää vedet yllättäen ja kastelee parketin. Korvaamme kuivauksen ja uuden parketin asennuksen ja tarveaineet. Laaja-turvataso korvaa myös pesukoneen korjaamisen tai uusimisen.
Sisältää Sisältää Sisältää

Jos tulipalon, vesivahingon tai muun vakuutuksesta korvattavan vahingon takia koti on asuinkelvoton ja joudut asumaan väliaikaisesti muualla, korvaamme muualla asumisesta koituvia kustannuksia 85 %.

Saat halutessasi apua sopivan tilapäisasunnon etsinnässä ja toiveesi esim. sijainnin ja autopaikan suhteen otetaan huomioon.

Esimerkki: Putkirikko kastelee kodin lattian, joka joudutaan uusimaan. Kaksi viikkoa kestävän kuivatuksen ja lattiaremontin aikana asunnossa ei voi asua. Korvaamme ylimääräisistä asumiskustannuksista 85 %, kunnes remontti on valmis.

Tilapäisasumista korvataan korkeintaan 12 kuukauden ajan. Korvausta on mahdollista saada myös muuttokuluista ja tavaroiden remontin aikaisen varastoinnin kuluista.

Sisältää Sisältää Sisältää

Korvaamme matkatavaroiden vahinkoja, kuten varkauden ja matkatavaroiden myöhästymisen. Laajaplus- ja laaja-tasoilla korvataan myös matkalla rikkoutuneita tavaroita.

Vahinkojen omavastuu eri turvatasoilla:

 • Laajaplus: 50 € per vahinkotapahtuma, kun vahingon kokonaismäärä on alle 3 500 €.
 • Laaja ja perus: valitsemasi kotivakuutuksen omavastuu eli 150 €, 250 € tai 450 € per vahinkotapahtuma.

Esimerkki: Uusi 500 euron arvoinen järjestelmäkamera varastetaan tarvikkeineen etelänlomalla. Sinulla on laaja-tason kotivakuutus ja irtaimistovahingon omavastuu on 150 €. Korvauksesta vähennetään 150 euron omavastuu ja vakuutuksesta tehdään 350 euron suuruinen korvaus.

Sisältää Sisältää Ei sisältää

Kotivakuutus korvaa äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen irtaimistosi kaikenlaisten vahinkojen tapauksissa.

Korvattavien vahinkojen syitä ei ole erikseen listattu. Saat korvauksen, kunhan vahinko on äkillinen ja yllättävä. (Vakuutus ei siis korvaa esim. tavallista käytöstä aiheutunutta kulumista, hiljalleen ruostumista tai tahallaan rikottuja esineitä.)

Esimerkkejä vahingoista, jotka korvataan:

 • Puhelin putoaa ulkona jalkakäytävälle ja lasi särkyy
 • Astianpesu- tai pyykkikone yhtäkkiä vain hajoaa
 • Televisio kaatuu kumoon imuroidessa
 • Kamera putoaa soutuveneestä veteen
 • Läppäristä tulee savua, eikä se enää käynnisty
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Monien esineiden ikä vaikuttaa niistä maksettavan korvauksen määrään. Laajaplus-turvatasolla iän vaikutus on pienin. Saat siis laajaplussasta lähes aina paremman korvauksen.

Tavallisesti arvo laskee joka vuosi hankintavuoden jälkeen. Esim. kodinkoneiden ja polkupyörien arvo laskee 9%, silmälasien arvo 15% ja matkapuhelimien arvo 25% vuodessa.

Laajaplus-turvatasolla saat mm. tietokoneille ja puhelimille hankintavuoden lisäksi ylimääräisen vuoden ennen kuin niiden ikä vaikuttaa korvauksen määrään. Monille muille esineille saat kolme ylimääräistä vuotta.

Esimerkkejä:

 • Sinulla on vuonna 2023 ostettu älypuhelin, joka särkyy vuonna 2024. Ensisijaisesti korvataan laitteen korjauskulut. Jos laite ei ole korjattavissa, laajaplus-kotivakuutus korvaa vastaavan puhelimen ilman ikävähennyksiä.
 • Sinulla on vuonna 2020 ostettu polkupyörä, joka varastetaan vuonna 2024. Laajaplus-kotivakuutuksessa pyörän korvauksena sinulle maksetaan 91% uuden vastaavan pyörän hinnasta, koska 9%:n vuosivähennys tehdään vain viimeiseltä vuodelta.
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää

Jos vaihdat kotivakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä Ifin laajaplus-turvaan, lupaamme korvata vähintään sen, minkä nykyinen kotivakuutuksesi korvaisi. Uskallamme luvata tämän, koska laajaplus-kotivakuutus on ehdoiltaan ensiluokkainen ja uskomme sinun olevan hyvin tyytyväinen siihen.

Voimassaolo: Jos edellinen toisen yhtiön vakuutuksesi olisi korvannut kodillesi sattuneen vahingon, myös me korvaamme sen, vaikka se ei kuuluisi Ifistä ottamaasi laajaplus-kotivakuutukseen. Tuotelupaus on voimassa kaksi vuotta.

Korvaaminen: Suoritamme lisäkorvauksen, jos laajaplus-turvan korvaus on ollut sinulle huonompi kuin edellisen yhtiösi korvaus olisi ollut. Lisäkorvausta ei kuitenkaan suoriteta, jos korvauksen erot johtuvat eroista omavastuuosuuksissa.

Valitse Ifin laajaplus kotivakuutus niin voit olla varma, että arvokas kotisi ja omaisuutesi on vakuutettu parhaalla mahdollisella tavalla!

Maksuton startti

Lunasta maksuton kuukausi uuteen vakuutukseesi.
Näin se toimii

Usein kysyttyä paritalon kotivakuutuksesta

Vahingon sattuessa

Apua nopeasti ja sujuvaa korvauspalvelua, kun sitä tarvitset

 • Toimi näin, jos puhelimesi menee rikki

  Puhelimien vahingot ovat yleisimpiä kotivakuutuksesta korvattavia vahinkoja. Rikkoutuneen puhelimen voi useimmiten korjata ja korvauksen määrä perustuu ensisijaisesti puhelimen korjauskuluihin.

  1. Ota yhteyttä huoltoliikkeeseen Katso karttapalvelustamme lähin huoltoliike yhteistyökumppaneidemme joukosta. Saat liikkeestä hinta-arvion korjauksesta.
  2. Puhelimen korjaus Huoltoliike hoitaa puhelimesi kuntoon.
  3. Hae korvausta korjauskuluista Hae korvausta omavastuun ylittävistä korjauskustannuksista.
 • Toimi näin, jos polkupyöräsi on varastettu

  Polkupyörävarkaudet ovat harmillisen yleisiä vahinkoja, eikä hyvästäkään lukosta ole aina apua.

  1. Ota yhteyttä poliisiin Tee rikosilmoitus poliisille.
  2. Tee vahinkoilmoitus ja hae korvausta Vahinkoilmoituksen teet kätevästi suoraan If Mobiilissa, Omilla sivuilla tai puhelimitse asiakaspalvelun kautta.
  3. Vahinkoilmoituksen käsittely Käsittelemme korvaushakemuksesi mahdollisimman pian. Jos tarvitsemme tositteita tai kuitteja, pyydämme ne käsittelyn aikana.
  4. Korvauspäätös ja maksaminen Saat korvauspäätöksen Omille sivuille ja mahdollinen korvaus maksetaan tilillesi.
 • Toimi näin, jos vieraan omaisuudelle on aiheutunut vahinkoa

  Kotivakuutuksen vastuuturvasta korvataan kotitaloutesi ulkopuolisille henkilöille tai heidän omaisuudelleen aiheutettuja vahinkoja.

  1. Tee vahinkoilmoitus Kerro mitä tapahtui ja hae korvausta vahingoista.
  2. Vahinkoilmoituksen käsittely Käsittelemme korvaushakemuksesi mahdollisimman pian. Pyydämme tositteita tarvittaessa.
  3. Korvauspäätös Saat korvauspäätöksen Omille sivuille.
Hae korvausta kotivakuutuksesta

Tutustu myös muihin vakuutuksiimme

Kaikki vakuutukset