Moottorikelkan vakuutus

Onhan vakuutus kunnossa kelkkareiteille? Jokainen moottorikelkka tarvitsee lakisääteisen liikennevakuutuksen ja kaskon täydentämään sitä.


Mitä moottorikelkan vakuutus korvaa? Täyskasko Osakasko Liikenne
Sisältää Ei sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Ei sisältää
Sisältää Sisältää Sisältää

Moottorikelkkavakuutus turvaa kuskin ja kelkan

Liikennevakuutus​ kattaa kelkkasi kuljettajan ja matkustajan henkilövahingot sekä syyttömälle vastapuolelle aiheutetut vahingot, mutta ei koskaan oman moottorikelkkasi vaurioita.

Kaskovakuutuksesta saat puolestaan korvausta kelkkasi tai sen varusteiden kuten kypärän ja kypäräpuhelimen kärsimistä vahingoista.

Kaskovakuutukseen voit valita täys- tai osakaskon

  • Täyskasko antaa kelkallesi kattavan kokonaisturvan.
  • Osakasko jättää törmäysvahingot omalle vastuullesi.

Tutustu kaskovakuutusten sisältöön ja osta vakuutus helposti verkosta.

Moottorikelkkavakuutus on ympärivuotinen eli vuodenaikahinnoiteltu vakuutus

Ifin vakuutus on sinulle helppo, se on aina voimassa. Sinun ei tarvitse ilmoittaa kun otat kelkan ajoon tai lopetat ajamisen. Moottorikelkalla voi ajaa milloin haluaa, ja vakuutusturva on voimassa ympäri vuoden.

Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, If Sopimuksesi eräisyyden mukaisesti vaikka vakuutusmaksut kertyvät suurimmaksi osaksi talvikuukausilta, jolloin kelkka on käytössä. Tilapäiset liikenteestä poistot eivät vaikuta vakuutusmaksuun.

Vuodenaikahinnoitellun moottorikelkan vakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, talvella kallein ja kesällä halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, If Sopimuksesi eräisyyden mukaisesti. Vakuutusta voidaan veloittaa myös päättymispäivän jälkeen jos muodostunutta vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Esimerkki moottorikelkan vuodenaikahinnoitellun vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausina. Luvut ovat suuntaa antavia, eivät lopullisia.

[taulukko]

Esimerkkitapaus: Jos ostat vuodenaikahinnoitellun moottorikelkan vakuutuksen 1.1. ja myyt moottorikelkan 30.4., vakuutuksen vuosimaksusta veloitetaan noin 75 % yllä olevan kaavion mukaisesti. Jos vakuutuksen vuosimaksu on esimerkiksi 800 euroa, vakuutuksen hinta voimassaoloajalta on noin 600 euroa. Laskutamme kuitenkin vakuutusta tasaisesti ympäri vuoden (neljässä erässä yksi erä = 200 euroa) ja vakuutuksen päättyessä maksat maksamattoman osan vakuutuksesta.

Vuodenaikahinnoitellussa vakuutuksessa sinun ei tarvitse ilmoittaa, milloin kelkka on liikennekäytössä tai se on liikenteestä poistettu. Vakuutusturvasi on koko ajan voimassa, eli voit ajaa kelkalla milloin haluat. Vuodenaikahinnoitellusta vakuutuksesta emme anna hyvitystä vaikka tekisit liikennekäytöstä poiston Trafille.

Moottorikelkan rekisteröinti ja liikennekäytöstä poisto

Moottorikelkan rekisteröinti netissä on nyt mahdollista. Vakuutuksenottajana voit tehdä Ifin sähköisissä palveluissa omistajan vaihdokset ajasta ja paikasta riippumatta. Aloita moottorikelkan rekisteröinti ostamalla vakuutus verkkokaupasta.

Mikäli olet ostanut vakuutuksen ennen 1.1.2014 vakuutuksesi on seisonta-ajallinen tuote. Voit tehdä sille liikennekäytöstä poiston ja saat siitä vakuutusmaksuhyvitystä. Moottorikelkan liikennekäytöstä poistot ja otot​ hoituvat Omilla sivuilla ja asiakaspalvelussamme. Muista että liikennekäytöstä poistot eivät vaikuta vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen maksuun.

Liikennevakuutus
Kaskovakuutus