Loukkaantuminen liikenteessä

Jos henkilöitä on loukkaantunut liikenneonnettomuudessa.

Ilmoita uudesta vahingosta

Tee vahinkoilmoitus

Lisää kuluja aiemmin ilmoittamaasi vahinkoon.

Ilmoita lisäkuluista

Liikennevahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutuksesta käsitellään kaikkien vahinkoon osallisten henkilövahingot. Jos loukkaannuit liikenneonnettomuudessa, hakeudu hoitoon mahdollisimman pian. Jos kävit jo lääkärillä ja maksoit sen itse, voit hakea kulut vakuutusyhtiöstä.

  1. Hakeudu lääkärin vastaanotolle ja kerro olleesi liikennevahingossa. Käynti laskutetaan suoraan vahingon aiheuttaneen ajoneuvon vakuutusyhtiöltä.
  2. Tee vahinkoilmoitus. Ilmoituksen vahingosta voi tehdä kuka tahansa liikennevahingon osapuoli.
  3. Ilmoita lisäkuluista, jos vahingosta on jo ilmoitettu meille ja sinulle on syntynyt myöhemmin vahinkoon liittyviä kuluja.
  4. Käsittelemme vahinkoilmoituksesi mahdollisimman pian. Jos tarvitsemme lisätietoja, niin olemme sinuun yhteydessä.

Mitä korvataan?

Liikennevakuutuksesta korvataan aiheutuneet sairaanhoito-, matka- ja lääkekulut. Näistä kuluista sinun ei tarvitse hakea korvausta Kelasta. Säilytä kuitit itselläsi, pyydämme niitä tarvittaessa. Korvaamme sinulle välittömästi kolarista aiheutuneet kulut samalla, kun ilmoitat meille vahingosta.

Lisäksi liikennevakuutuksesta korvataan vahingoittuneelle aiheutunut ansionmenetys. Toimita työnantajallesi palkkatodistus täytettäväksi.

Saatat olla oikeutettu liikennevakuutuksesta maksettavaan korvaukseen

  • kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta
  • pysyvästä haitasta
  • kosmeettisesta haitasta.

Korvaamiseen vaikuttaa vammojen laatu, vaikeusaste sekä vammojen edellyttämän hoidon laatu ja toipumisen kestoaika. Sinun ei tarvitse erikseen vaatia tilapäisen haitan korvausta, vaan hoidamme asian puolestasi.

Pysyvän ja kosmeettisen haitan osalta korvaus voi tulla käsittelyyn aikaisintaan vuoden kuluttua liikennevahingon sattumisesta tai viimeisestä hoitotoimenpiteestä. Tällaisessa tilanteessa ole meihin yhteydessä Omien sivujen kautta.

Poikkeuksen liikennevakuutuksesta maksettaviin korvauksiin muodostavat vuokratuilla sähköpotkulaudoilla tapahtuvat vahingot, joissa sähköpotkulaudan kuljettajalle korvataan vain sairaanhoitokulut. Tarkempia tietoja liikennevakuutuslain perusteella maksettavista korvauksista löydät Liikennevakuutuskeskuksen sivuilta.