Henkilövahinko liikenteessä

Kun vahinko sattuu, ole huoletta, me autamme.

Jos loukkaannuit liikenneonnettomuudessa, hakeudu hoitoon mahdollisimman pian. Kiireellisessä tapauksessa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan. Kerro lääkärissä tiedot liikenneonnettomuudesta, niin käynti laskutetaan suoraan vakuutusyhtiöltä. Jos kävit jo lääkärillä ja maksoit sen itse, tee vahinkoilmoitus.

Toinen osapuoli aiheutti kolarin

Vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutus korvaa molempien osapuolten henkilövahingot. Ota yhteyttä vahingon aiheuttaneen ajoneuvon liikennevakuutusyhtiöön. Voit halutessasi ilmoittaa meille vahingosta, vaikka et olisikaan aiheuttanut vahinkoa.

Aiheutin itse kolarin tai on epäselvää, kumman syy kolari on

Tee vahinkoilmoitus. Otamme sinuun yhteyttä ja autamme sinua henkilövahinkoasian kanssa.

Vahinkoilmoitus

Ilmoita vahingosta

Korvauspalvelu

Palvelemme ma–pe 8–20, la–su 10–16.

Soita korvauspalveluun

Näin ilmoitat työmatkalla tapahtuneen liikennevahingon

Jos olit vahingon sattuessa työssä tai työmatkalla (eli matkalla asunnolta työpaikalle tai työpaikalta asunnolle), henkilövahinkosi käsitellään ensisijaisesti työnantajasi lakisääteisen tapaturmavakuutuksen perusteella.

Pyydä tässä tapauksessa työnantajaasi tekemään vahinkoilmoitus työtapaturmavakuutuksen tarjoavaan yhtiöön. Tiedustele tutkimus- ja hoitokulujen sekä mahdollisen ansionmenetyksen korvauksia sieltä.

Kun asiasi on käsittelyssä työtapaturmayhtiössä, ota myös meihin yhteyttä, jotta voimme jatkaa henkilövahinkosi käsittelyä liikennevakuutuslain perusteella.

Näin ilmoitat vapaa-ajalla tapahtuneen liikennevahingon

Jos olit vahingon sattuessa vapaa-ajalla, käsittelemme henkilövahinkosi liikennevakuutuksesta.

Olitko sairauslomalla kolarin vuoksi?

Korvaamme ansionmenetyksesi liikennevakuutuksesta. Jotta asiasi etenee, toimita työantajallesi palkkatodistus täytettäväksi. Löydät todistuksen Omilta sivuilta.

Aiheutuiko sinulle sairaanhoitokuluja?

Korvaamme liikennevahingosta aiheutuneet sairaanhoito-, matka- ja lääkekulut. Näistä kuluista sinun ei tarvitse hakea Kelasta korvausta. Säilytä kuitit itselläsi, pyydämme niitä tarvittaessa. Korvaamme sinulle välittömästi kolarista aiheutuneet kulut samalla kun otamme sinuun yhteyttä.

Rikkoutuiko vahingossa omaisuuttasi?

Korvaamme liikennevahingossa rikkoutunutta henkilökohtaista omaisuuttasi. Opastamme sinua tässäkin asiassa samalla kun otamme sinuun yhteyttä.

Haittakorvaukset

Liikennevahinkolautakunnan normien ja ohjeiden sekä lääkärinlausuntojen perusteella maksamme sinulle korvausta

  • kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta
  • hoitotuesta ja vaatelisästä
  • pysyvästä haitasta
  • kosmeettisesta haitasta.

Korvauksen käsittelemiseksi tarvitsemme vammasta valokuvan, joka on otettu aikaisintaan vuoden kuluttua liikennevahingon sattumisesta tai viimeisestä hoitotoimenpiteestä.

Sinun ei tarvitse erikseen vaatia näitä korvauksia, hoidamme asiat puolestasi.

Pysyvä työkyvyttömyys

Jos liikennevahingossa saadut vammat aiheuttavat sinulle pysyvän työkyvyttömyyden, korvaamme tästä aiheutuneen ansionmenetyksen eläkkeenä. Eläkkeen määrä perustuu vuosiansioosi.

Kuolemantapaus

Jos liikennevahinkoon osallinen on vahingon seurauksena menehtynyt, korvaamme kohtuulliset hautaus- ja hautajaiskulut liikennevakuutuksesta. Lisäksi maksamme perhe-eläkkeen menehtyneen omaisille.