Matkailuauton vakuutus

 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvot
 4. Matkailuautovakuutus

Jokainen matkailuauto tai asuntoauto tarvitsee lakisääteisen liikennevakuutuksen sekä kunnon kaskon täydentämään sitä. Matkailuautovakuutuksessa saat molemmat samassa paketissa, tarpeidesi mukaisella turvatasolla.

Liikennevakuutus kattaa matkailuautosi kuljettajan ja matkustajien henkilövahingot sekä syyttömälle vastapuolelle aiheutetut vahingot, mutta ei koskaan oman autosi vaurioita.

Kaskovakuutuksesta saat puolestaan korvausta matkailuautosi tai sen laitteiden ja varusteiden kärsimistä vahingoista.

Lasiturva myös osakaskoon

Ifistä saat Suomen laajimman osakaskon, joka sisältää halutessasi myös lasiturvan. Kun lasi pystytään korjaamaan ilman vaihtamista, sen korjaaminen ei maksa sinulle mitään. Jos lasi vaihdetaan uuteen, maksat vain 200 euron omavastuun.

Mikäli sinulla on jo kaskovakuutus Ifissä, voit lisätä lasiturvan helposti soittamalla asiakaspalveluun.

Räätälöitävä kaskovakuutus

Täyskasko korvaa lähes kaiken: se on sopiva ratkaisu, jos matkailuautosi on uusi tai ajat paljon. Täyskasko sisältää esimerkiksi törmäysturvan, joka korvaa matkailuautolle kolaritilanteessa ja tieltä suistuessa sattuneet vahingot.

Törmäysturvan omavastuuosuuden voit valita oston yhteydessä. Vaihtoehdot ovat 200, 500, 700 ja 1000 euroa. Valitsemalla isomman omavastuun säästät vakuutuksen vuosihinnassa.

Voit täydentää täyskaskoa lasiturvalla, lunastusturvalla ja sijaisautopalvelulla.

Mitä matkailuauton vakuutus korvaa? Täyskasko Osakasko Liikenne

Maksamme matkailuautosi korjauskustannukset, jos törmäät tai ajat kolarin.

checkmark

Maksamme korjauskulut, jos tuntemattomalla autolla on kolhittu pysäköityä matkailuautoasi.

checkmark

Hinaamme ja maksamme matkailuautosi hinauksen korjaamolle, jos se jättää tien päälle.

checkmark checkmark

Saat avun kaikissa tilanteissa tien päällä. Puhelinpalvelu ja verkkopalvelu ovat auki 24/7.

checkmark checkmark

Kuljettaja ja matkustajat saavat lisäkorvauksen liikennevahingoissa.

checkmark checkmark

Maksamme matkailuautossa olleen lemmikkieläimen hoitokuluja liikenneonnettomuudessa.

checkmark checkmark

Maksamme korvauksen, jos maalipintaa naarmutetaan, matkailuauto varastetaan tai se palaa.

checkmark checkmark

Maksamme auton korjauksen, jos törmäät mihin tahansa eläimeen.

checkmark checkmark

Maksamme ulkopuolisille ja autosi matkustajille aiheutetut vahingot, joista olet henkilökohtaisesti vastuussa ulkomailla.

checkmark checkmark

Liikennevakuutus korvaa kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot sekä vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

checkmark checkmark checkmark

Valinnaiset turvat

Matkailuauton varusteet ja laitteet

Matkailuautosi vakiovarusteet ja tavanomaiset lisävarusteet kuuluvat kaskovakuutuksen piiriin ilman enimmäiskorvausmäärää. Jälkiasennetujen varusteiden vahinkoja korvaamme valitsemasi kaskovakuutuksen laajuudesta riippuen seuraavasti:

 • Täyskaskossa 6 000 euroon asti
 • Osakaskossa 600 euroon asti

Korvattavia varusteita ovat mm. jälkiasennettu viihde-elektroniikka ja autonavigaattorit. Vakuutuksen kohteena eivät ole viritys- ja varaosat tai erikoismaalaukset ja -teippaukset. Täydellisen listauksen löydät vakuutusehdoista.

Korvaukset matkan keskeytyessä

Matkan keskeytyessä esimerkiksi kolarin tai teknisen vian vuoksi et jää Ifin asiakkaana pulaan. Kaikkiin kaskovakuutuksiin sisältyy matkailuautosi hinaus lähimpään korjaamoon sekä matka- ja asumiskustannuksien korvaus kotimaassa 500 euroon saakka sekä ulkomailla 2000 euroon saakka. Kaikki ilman omavastuuta.

Ulkomailla sattuneen vahingon yhteydessä korvaamme:

 • Matkailuauton hinauksen lähimpään korjaamoon
 • Kuljettajan ja matkustajien ylimääräisiä yöpymiskustannuksia
 • Ylimääräisiä matkakuluja tarkoituksenmukaista kulkuvälinettä käytten, enintään kotimatkan kustannusten määrään
 • Korjatun matkailuauton noutamiseksi kuljettajalle matkalipun takaisin ​vahinkopaikkakunnalle

Täyskaskoa voit täydentää sijaisautopalvelulla, josta saat sijaisuauton (C-luokka, esim. VW Golf) käyttöösi kotimaassa kaikissa vahinkotilanteissta. 

If Apu kaikissa kaskoissa

Uusiin ja vanhoihin kaskoihimme sisältyy If Apu -palvelu, joka on tukenasi kaikissa autoiluun liittyvissä tilanteissa kellon ympäri. Kun moottori sammuu, tuulilasi rikkoutuu, auton merkkivalo syttyy tai ajat kolarin, ota yhteys If Apuun. Kyseessä on kumppaneidemme kanssa kehittämä palvelumalli, joka täydentää Suomen parasta korvauspalvelua​. Jos sinulla on Ifin kaskovakuutus, If Apu on heti käytössäsi."

Matkailuauton vakuutuksen vaihtaminen ifiin

Vakuutusyhtiön vaihtaminen on helppoa. Kun hankit matkailuauton vakuutuksen verkkokaupasta, hoidamme maksutta rekisteri-ilmoituksen ajoneuvorekisteriin puolestasi. Vaihtamiselle ei ole esteitä, vaikka vakuutuskausi olisi kesken. Edellinen vakuutusyhtiösi päättää vanhan vakuutuksen rekisteri-ilmoituksen perusteella, joten erillistä irtisanomisilmoitusta ei tarvita.

Rekisteri-ilmoituksen tekeminen on ilmaista tilanteissa, joissa vain vakuutusyhtiö vaihtuu, eikä samalla tehdä muita rekisteritietojen muutoksia, kuten haltijan tai omistajan vaihdoksia tai lisäyksiä. Jos et muista onko matkailuautollasi useita haltijoita tai mikä mahdollisen rahoitusyhtiön nimi on, voit tarkistaa asian auton rekisteröintitodistuksesta tai Traficomin asiointipalvelusta ennen ostoa.​

Tarvitsetko vakuutuksen yrityksesi matkailuautolle? Valitse sopivin turva, laske hinta ja osta saman tien!

 • Mies heiluttaa kättä autosta.

  Viking-tiepalvelu neuvoo kesällä myös matkailuautoilijoita

  Kesäetuna tarjoamme Viking-tiepalvelun videoneuvonnan maksutta myös asiakkaille, joilla on matkailuauton vakuutus. Ota yhteyttä, jos vaikka kumi puhkeaa tai jokin muu tekninen vika häiritsee lomaasi. 

  Lue lisää videoneuvonnasta
 • Nainen katsoo tietokonetta

  Liikennekäytöstäpoisto kätevästi netissä

  Ifissä myös matkailuauto on helppo ja nopea ottaa pois liikenteestä, kun kausi loppuu ja palauttaa liikenteeseen taas keväällä. Voit asioida suoraan Omilla sivuilla, eikä sinun tarvitse olla erikseen yhteydessä Traficomiin.

  Liikennekäytöstäpoisto
 1. Henkilöasiakkaat
 2. Vakuutukset
 3. Ajoneuvot
 4. Matkailuautovakuutus