Autolla ulkomaille

Suunnitteletko matkaa ulkomaille omalla autolla tai vaikka moottoripyörällä? Lue, miten vakuutuksesi on voimassa ulkomailla ja vilkaise käytännön vinkit!

Vinkit omalla autolla ulkomaille suuntaaville

 • Huolla ajoneuvosi ennen matkaa.
 • Tarkista, miten vakuutuksesi ovat voimassa ulkomailla. Lisätietoa eri maiden käytönnöistä saat tältä sivulta, ja tarkat tiedot vakuutuksistasi näet Omilta sivuilta. Apua voit kysyä myös asiakaspalvelustamme.
 • Tarkista, että ajoneuvossa on rekisteröintitodistuksen tekninen osa. Saat sen Traficomin sivuilta tai katsastustoimipisteestä.
 • Joihinkin maihin voit tarvita myös kansainvälisen ajokortin. Sen saat Autoliitosta.
 • Tulosta kaksi kansainvälistä vahinkoilmoituslomaketta mukaasi. Lomakkeen ensimmäinen sivu kannattaa täyttää paikan päällä, jos joudut esimerkiksi kolariin ulkomailla. Kun täytät lomakkeen heti toisen osapuolen kanssa, varmistat, että olette yhtä mieltä tapahtuneesta. Täytä lomakkeita kaksin kappalein ja anna niistä toinen kolarin vastapuolelle. Näin korvausasiat sujuvat ilman ylimääräisiä mutkia ja saat sinulle mahdollisesti kuuluvat korvaukset. 
 • Jos autoa kuljettaa ulkomailla joku muu kuin auton omistaja, anna hänelle mukaan valtakirja auton käyttämiseksi ulkomailla. Jos auton omistaa rahoitusyhtiö, pyydä valtakirja rahoitusyhtiöstä.
 • Tutustu matkailijan vinkkipankkiin.

Ota ajoneuvollesi kaskovakuutus, kun lähdet ulkomaille

 • Ifin kaskovakuutus on voimassa kaikkialla Euroopassa ja sen ulkopuolisissa vihreän kortin sopimusmaissa paitsi Iranissa, Marokossa, Kosovossa, Kyproksen pohjoisosassa, Tunisiassa, Turkissa ja Vuoristo-Karabahissa.
 • Ifin kaikkiin kaskovakuutuksiin sisältyy automaattisesti If Apu -palvelu, josta saat apua autoosi liittyen ulkomailla 24/7.
 • Jos vahinko sattuu ulkomailla, Pohjoismaiden ja Viron ulkopuolella omavastuu on kaksinkertainen. Poikkeuksena on vastuuturva ulkomaille, jossa omavastuu on aina 500 euroa.

Oletko kilpailuttamassa autovakuutusta? Muista tarkistaa, mikä on kaskon omavastuu ulkomailla.

Ifissä kaskovakuutuksen omavastuu on kaksinkertainen Pohjoismaiden ja Viron ulkopuolella sattuneissa vahingoissa.

Miksi kaskovakuutus on tarpeen Venäjällä?

Suomalainen liikennevakuutus on Venäjällä voimassa vastuuvakuutuksena, eli siitä korvataan vain kolariin tai törmäykseen syyttömien osapuolten vahinkoja. Kokosimme kolme syytä, miksi tarvitset Venäjälle kaskovakuutuksen (mielellään täyskaskon):

 1. Venäjällä liikennevakuutuksen korvausmäärät on säädetty alhaisiksi. Jos aiheutat autoillessasi ison omaisuus- tai henkilövahingon, voit Venäjällä joutua myös itse korvausvelvolliseksi. Myös kyydissäsi olevien matkustajin henkilövahinkoja korvataan liikennevakuutuksesta vain tiettyyn rajaan saakka. Näiden syiden varalta Ifin täys- ja osakasko sisältävät turvaksesi vastuuturvan ulkomaille.

 2. Täyskasko on Venäjällä tarpeen myös silloin, kun et itse et ole syypää vahinkoon. Korvauksen saaminen vahinkoon syyllisen vakuutuksesta voi käytännössä olla hankalaa tai mahdotonta ja korvausmäärä pieni. Täyskaskoon kuuluvan törmäysturvan ansiosta asiat sujuvat jouhevammin.

 3. Kun sinulla on kasko, saat nopeasti apua Ifistä vuorokauden ympäri. Ifin täys- ja osakaskon hinausturva on voimassa myös Venäjällä.

Mikäli kuskina aiheutat itse kolarin, sinulle ei liikennevakuutuksesta korvata Venäjällä omia henkilövahinkojasi, mutta ne korvataan viisumia varten pakollisesta matkavakuutuksesta. Lue lisää Venäjän säännöistä ja mm. teiden kunnosta Matkavakuutus Venäjälle -sivultamme. 
 

Ruuhkainen katu Moskovassa

Turvaa itsesi matkavakuutuksella

 • Matkavakuutus auttaa esimerkiksi, jos sairastut tai loukkaannut ulkomailla. Saat apua vuorokauden ympäri, ja vakuutus turvaa myös mukanasi matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi.
 • Voit laskea matkavakuutuksen hinnan ja ostaa vakuutuksen netistä 24/7. Saat vakuutuksen voimaan vaikka heti, kunhan muistat ottaa sen ennen matkalle lähtöä.

Huolehdi ajoneuvossa olevista tavaroistasi ulkomailla

 • Ifin kotivakuutus kattaa ulkomailla ajoneuvossa mukana olevia tavaroitasi 3 500 euroon asti.
 • Muistathan, että arvokasta omaisuutta ei pidä säilyttää lukitussakaan ajoneuvossa.