Metsävahinko

Kun vahinko sattuu, ole huoletta, me autamme.

Ohjeita vahinkoilmoituksen tekemiseen

  1. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

    Arvioi tuhoutuneen puuston määrä ja ilmoita erikseen kuitu- ja tukkipuiden kappalemäärät tai niiden kiintokuutiomäärät. Mikäli tuhoutuneen puuston määrä on huomattava, voidaan vahinkomäärä todeta mittaustodistuksesta. Mikäli samassa yhteydessä tehdään myös muuta hakkuuta, tulee hakkuumäärien olla eriteltynä mittaustodistuksessa. Emme kaikissa tapauksissa tarvitse kopiota tästä mittaustodistuksesta, vaan pyydämme sen tarvittaessa.

    Ilmoita tuhoutuneen puuston ikä, mikäli metsävakuutukseesi liittyy turva odotusarvon menettämisen varalta. Taimikkovahingoissa tarvitsemme tuhoutuneiden taimien lukumäärän ja puulajin.

    Vahinkoilmoituksessa pyydämme aina ilmoittamaan metsätalouteesi liittyvän y-tunnuksen.

  2. Käsittelemme vahinkoasiasi nopeasti. Mikäli tarvitsemme lisäselvityksiä, olemme sinuun yhteydessä. Huomaathan, että metsävahinkojen päätökset eivät näy Omilla sivuilla.
  3. Huomioithan, että metsävahinkokorvaus on verollista tuloa. Ilmoitamme ennakonpidätyksen määrän verottajalle.
  4. Lue myös myrskyvahinkojen toimintaohjeet.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinkoasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Soita korvauspalveluun

Miten metsävakuutus auttaa vahingoissa?

Korvaus on vakuutuskirjassa mainittu euromäärä kiintokuutiota kohti. Se lasketaan tuhoutuneen puuston perusteella. Taimikkovahingoissa korvaus on vakuutuskirjassa mainittu euromäärä tuhoutunutta hehtaaria kohti.

Raivauksesta ja uudelleen istutuksesta ei suoriteta erillistä korvausta.

Mikäli tarvitset apua vahinkoilmoituksen tekemiseen tai vahingon määrän arviointiin, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi metsänhoitoyhdistykseen. Nämä vahingon selvittelykustannukset eivät kuitenkaan ole vakuutuksesta korvattavia, vaan siltä osin joudut maksamaan ne itse.

Myrsky tulossa

Muista huolehtia vakuutuksista