Henkivakuutus

Henkivakuutus tuo taloudellista turvaa perheellesi pahimman sattuessa

Mikäli etsit tapaturma- tai sairauskuluvakuutusta, tutustuthan henkilövakuutukseemme.​


 • Valitse juuri sinulle sopiva henkivakuutuksen summa

  ​Voit kätevästi valita omaan elämäntilanteeseesi sopivan henkilövakuutuksen vakuutussumman.

 • Lapsen paras turva on aikuisen turva

  ​Parasta turvaa perheellesi annat vakuuttamalla itsesi pahimman varalta.

 • Yhteistyöjärjestöjen ja -liittojen jäsenille jopa 50 % edullisemmin

  ​Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi saatte Primus-henkivakuutuksen jopa 50 % edullisemmin.

Kuinka suuren henkivakuutuksen tarvitsen?

Valitse turvan laajuus perheesi elämäntilanteen mukaan. Saat hyvän arvion henkivakuutuksen vakuutussumman tarpeesta, kun lasket yhteen:

 • kotitaloutesi velat
 • kotitalouden vuosiansiot
 • 20 000 euroa kutakin lastasi kohden

Yhteenlaskettu summa on meidän suosituksemme perheenne henkivakuutuksen vakuutusmäärän tarpeelle. Jos summa tuntuu suurelta, muista että pienikin turva on parempi kuin ei turvaa ollenkaan.

Voit valita henkivakuutuksesi vakuutussummaksi 50 000 €–300 000 €. Mikäli olet järjestö- tai liittoasiakas, voit valita vakuutussumman järjestökohtaiseen maksimimäärään saakka.

Mitä henkivakuutus korvaa?

 • sairauden aiheuttaman kuoleman
 • tapaturman aiheuttaman kuoleman

Henkivakuutus antaa taloudellista turvaa läheisillesi. Perhe voi käyttää korvaussumman esimerkiksi lainojen maksuun, menehtyneen puolison ansiotulojen korvaamiseen tai perintöveron maksamiseen.

Korvaus maksetaan vakuutetun omaisille. Edunsaajaa voit halutessasi muuttaa Omilta sivuilta.

Miksi minun kannattaa ottaa henkivakuutus?

Kuinka perheesi tulisi toimeen, jos toinen vanhemmista ei olisi huolehtimassa heistä? Monessa perheessä ei kummallakaan aikuisella ole turvaa pahimman varalle, vaikka suuriin riskeihin voisi varautua yllättävän pienellä summalla. Henkivakuutus turvaa perheesi toimeentulon pahimman tapahtuessa. Erityisesti tilanteissa, joissa perheessäsi on lapsia tai asuntolainaa, on tärkeää hankkia lisäturvaa pahimman varalle.

Yhteistyöjärjestöjen- ja liitojen jäsenille suomen edullisin henkivakuutus

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi olette oikeutettuja saamaan henkivakuutuksen jopa 50 % edullisemmin. Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE:n tekemän hintavertailun* mukaan Ifin tarjoama Primus on Suomen edullisin henkivakuutus. Esimerkiksi 50 000 € henkivakuutusturva maksaa 6 euroa kuukaudessa**.

Primus-vakuutukset myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

*) Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn tekemä hintavertailu 9/2016.
**) Kuuden euron esimerkkihinta on laskettu 50 000 euron turvalla 40-vuotiaalle henkilölle, joka on Veronmaksajain Keskusliiton jäsen.

Varaudu ajoissa

Mitä kuolema maksaa? Miksi tekisit testamentin? Kuinka vältät virheet perintösuunnittelussa? Katso asiantuntijan vinkit.