3 syytä hankkia henkivakuutus jo nuorena

Joskus puurontuoksuinen arki horjuu yllättäen ja isosti, kun perheen toinen aikuinen menehtyy. Silloin oma tai perheen tulotaso voi romahtaa ja edessä voi olla vaikkapa muutto tutusta kodista. Lue miksi henkivakuutus kannattaa hankkia jo nuorena, jotta olet varautunut elämän yllättäviin tyrskyihin.

Henkivakuutusta vailla? Ostat sen helposti verkkokaupastamme

Laske hinta

Miksi henkivakuutus kannattaa ottaa nuorena?

Monien perheiden arki pyörii kahden työssäkäyvän aikuisen tulojen avulla, mutta mitä tapahtuisi, jos perheen toinen aikuinen kuolisi? Suurimmalta osalta suomalaisista puuttuu henkivakuutus, joka turvaisi oman ja perheen toimeentulon.

Pahimman sattuessa toinen puoliso jää yksin lyhentämään asuntolainaa, ja moni joutuukin myymään rakkaan kotinsa. Lapsiperheissä voi vaihtua lasten koulu, kaveriporukka ja harrastukset.

40% suomalaisista joutuisi muuttamaan kodistaan, jos puoliso kuolisi (Kalevan tutkimus)

1. Henkivakuutus maksaa alle lounaan verran kuussa

Henkivakuutus ei useimmiten romuta kuukausibudjettia, vaikka tulot eivät olisikaan erityisen suuret. Monelle tulee yllätyksenä, että henkivakuutus on erityisesti nuorille erittäin edullinen. Esimerkiksi alle lounaan hinnalla kuussa perhe voi saada 100 000 euroa, jos toinen vanhemmista kuolee yllättäen.

Kahden aikuisen taloudelle toimii erityisesti pariturva. Kahden hengen yhteinen henkivakuutus on kompakti paketti, joka maksaa keskimäärin 25 % vähemmän kuin kaksi erillistä henkivakuutusta. Pariturvassa henkivakuutus päättyy, kun toinen pariskunnasta menehtyy, ja korvaussumma maksetaan kuolleen henkilön ennalta määritellylle edunsaajalle, kuten avo- tai aviopuolisolle.

Paljonko henkivakuutus maksaa?

Henkivakuutuksen hintaan vaikuttaa moni seikka, mm. vakuutuksen ottajan ikä ja vakuutuksen turvasumma. Monet ammattiliittojen jäsenet saavat Ifin henkivakuutuksen jopa 65% edullisemmin.

Paljonko henkivakuutus maksaa? Turvasumma Pariturvan hinta / kk

25-vuotias Tehyn jäsen

100 000€ 8,70€

25-vuotias Tehyn jäsen

200 000€ 17,40€

35-vuotias OAJ:n jäsen

100 000€ 10€

35-vuotias OAJ:n jäsen

200 000€ 20,10€

Suositus henkivakuutuksen turvasummaksi on lainojen määrä, yhden vuoden tulot ja 20 000 euroa jokaista lasta kohden.

Ilkka Manninen, Ifin asiakkuuspäällikkö

2. Turvaa tuloihin, kun varallisuutta ei ole vielä ehtinyt kertyä

Nuorilla aikuisilla ei monesti ole ehtinyt kertyä omaisuutta puskuriksi siltä varalta, jos puolison menehdyttyä omaa arkea ja tulotasoa tulisi kannatella säästöillä tai maksetulla omistusasunnolla. Henkivakuutus pitää nuorten aikuisten tai perheiden tulotasosta huolta, jos jotain yllättävää tapahtuu.

Iästä riippumatta henkivakuutus tuo turvaa myös pienituloisille, joille omaisuutta on kertynyt vähemmän. Jos vuokra-asunnon maksajia onkin yllättäen kahden sijasta yksi, ei vuokraan olekaan varaa.

3. Elämän tärkeät käännekohdat ovat oikea aika laittaa asiat kuntoon

Elämään mahtuu monia merkkipaaluja ja huippuhetkiä, kuten yhteenmuutto, naimisiinmeno tai perheen perustaminen. Onnen hetket ovat yllättäen myös niitä, jolloin elämän vaikeista hetkistä olisi hyvä keskustella.

Perhettä perustettaessa on hyvä miettiä yhdessä, miten muu perhe pärjäisi, jos toinen huoltajista kuolisi. Monet nuoret eivät ajattele kuolemaa, ja sen mahdollisuus tuntuu kaukaiselta, erityisesti kun omassa arjessa kaikki on hyvin.

- Lähes 8 000 työikäistä kuolee vuosittain ja heistä 80 prosenttia sairauksiin. Valitettavasti me kuulemme näitä surullisia tarinoita jatkuvasti, asiakkuuspäällikkö Ilkka Manninen Ifistä kertoo.

Sinua voisivat kiinnostaa myös nämä