Miksi henkivakuutus kannattaa ottaa?

Henkivakuutus on taloudellinen turvaverkko rakkaimmillesi, mutta sen ottamiseen liittyy paljon mietittävää. Autamme siinä mielellämme ja avaamme alla olevassa artikkelissa usein askarruttavia asioita henkivakuutuksesta.

Katso vakuutuksen hinta

Henkivakuutus turvaa läheistesi taloudellista tilannetta, jos menehdyt. Suuren surun kohdatessa henkivakuutus auttaa järjestämään arkea ja kattamaan esimerkiksi asuinkustannuksia.

Kolmannes Ifin kyselytutkimukseen vastanneista arvioi vuonna 2019, että puolison kuolema aiheuttaisi melko paljon taloudellisia ongelmia ja 14 prosenttia vastaajista arvioi, ettei selviäisi taloudellisesti. Silti moni ei ole varautunut kuolemaan taloudellisesti. Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kalevan tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta suomalaisesta ei ole varautunut kuolemaan taloudellisesti henkivakuutuksella tai pankin lainaturvalla.

Ifin asiakkuuspäällikkö Ilkka Manninen kannustaa ihmisiä turvaamaan perheensä kuolemantapauksen varalle. "Henkivakuutuksen avulla varmistat, että kuoleman jälkeen raha-asioista murehtiminen vähenee. Lähimmäistesi ei tarvitse muuttaa pois kotoa ja perintöveron maksu onnistuu helposti lainaa ottamatta. Varautuminen on huolehtimista.”

5 tärkeää asiaa henkivakuutuksesta

  1. Henkivakuutus korvaa tapaturmasta tai sairaudesta aiheutuvan kuoleman.
  2. Voit valita korvaussumman sekä edunsaajan itse ja muokata niitä myöhemmin.
  3. Korvaussumma maksetaan nopeasti edunsaajan tilille.
  4. Yhteistyöjärjestön jäsenenä olet oikeutettu merkittäviin alennuksiin henkivakuutuksesta.
  5. Henkivakuutus on yllättävän edullinen. Voit saada sen alle kympillä kuussa. Tarkista oma hintasi, se ei sido ostoon!
Laske henkivakuutuksen hinta

Henkivakuutus turvaa hänet, jonka kanssa jaat elämäsi

Henkivakuutusta ottaessasi valitset itse, kenelle korvaussumma maksetaan. Tärkeitä ajankohtia miettiä henkivakuutusta ovat esimerkiksi kumppanin kanssa yhteen muuttaminen, asuntolainan ottaminen sekä lasten saaminen.

Edunsaajaksi voit merkitä perheenjäsenet, puolison tai kenet tahansa sinulle tärkeän ihmisen. Henkivakuutus turvaa myös esimerkiksi avopuolisoa, vaikka avoliitossa elävät eivät automaattisesti peri toisiaan.

Pariskunnille edullinen vaihtoehto on yhteinen pariturva.

Lainaturva vai henkivakuutus?

Pankkien tarjoama lainaturva kohdistuu ainoastaan lainanhoitoon eikä se kata esimerkiksi muita kuolemaan liittyviä kuluja. Henkivakuutuksen korvauksen voi käyttää parhaimmaksi katsomallaan tavalla - myös lainanhoitoon.

Tulevaisuuteen varautuessa kannatta hinnan lisäksi tutustua myös erilaisten turvien ehtoihin.

 

Onko henkivakuutukselle ikärajaa?

Moni miettii, minkä ikäisenä henkivakuutuksen vielä voi ottaa ja miten ikä vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

Jos terveys sallii, henkivakuutuksen voi ostaa verkkokaupastamme 69 vuoden ikään asti. Asiakaspalvelusta vakuutus on mahdollista saada tämän jälkeenkin.

Vakuutuksen hinta nousee iän myötä, mutta samalla korvaussumman tarve voi muuttua, kun esimerkiksi mahdollisia lainoja on vähemmän. 25 000 euron korvaussumma voi riittää hyvin, jos sillä haluaa kattaa vaikka lapsille mökistä aiheutuvat perintöverot. Viisikymppiselle liittojäsenelle tällainen vakuutus maksaa noin 5 euroa kuussa. 

Laske, millä hinnalla saat vakuutuksen

Mikä voi estää henkivakuutuksen saamisen?

Henkivakuutuksen ostamisen jälkeen sinua pyydetään täyttämään terveysselvitys, jonka perusteella vakuutus myönnetään.

Henkivakuutuksen saamisen estävät käynnissä oleva sairausloma, nykyinen tai aiempi kuntoutustuki tai työkyvyttömyyseläke sekä kolmen viime vuoden aikana ollut syöpä tai muu pahanlaatuinen kasvain ja viiden viime vuoden aikana ollut sepelvaltimotauti, sydämen vajaatoiminta tai aivoverisuonisairaus.

Usein ajatellaan, että esimerkiksi masennus tai normaali verenpainetauti estävät automaattisesti henkivakuutuksen saamisen. Näin ei kuitenkaan ole, vaan myös vakavan sairauden selättänyt voi saada henkivakuutuksen.

Artikkelin teossa on hyödynnetty Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kalevan artikkeleita.

Sinua voi kiinnostaa myös nämä