Henkilövakuutusten terveysselvitys

Kun hankit henkilövakuutuksen, pyydämme sinulta vakuutuksesta riippuen tietoja terveydestäsi. Lue, miten selvityksen täyttäminen onnistuu helposti ja nopeasti!

Terveysselvitys on sinun terveyttäsi koskeva lomake, jonka täytät, kun hankit esimerkiksi sairausvakuutuksen.

Mikä terveysselvitys on?

Terveysselvitys on selvitys terveydentilastasi vakuutusyhtiötä varten. Tarvitsemme sinulta terveysselvityksen, jos olet ostanut lapsivakuutuksen, sairausvakuutuksen, vakavan sairauden turvan tai henkivakuutuksen.

Kysymme terveystietojasi, jotta voimme arvioida, millaisena vakuutus voidaan sinulle myöntää. Vaikka sinulla olisi sairauksia, vakuutus voidaan useimmiten myöntää uusia sairauksia varten.

Kun olet ostanut vakuutuksen ja hyväksynyt vakuutustarjouksen, pääset täyttämään terveysselvityksen. Voit vastata terveyttäsi koskeviin kysymyksiin netissä silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Täytät terveysselvityksen suojatussa yhteydessä Omilla sivuilla, jonne pääset kirjautumaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Käsittelemme terveystietojasi erittäin luottamuksellisesti. Vain terveysselvityksiin erikoistuneet asiantuntijat näkevät antamiasi tietoja.

Kuka täyttää terveysselvityksen? 

  • täysi-ikäinen vakuutettu tai
  • alaikäisen lapsen huoltaja.

Terveysselvitys askel askeleelta

  1. Kirjaudu Omille sivuille. Löydät terveysselvityslomakkeen kohdasta ”Viestit ja yhteydenotto”. Pääset täyttämään terveysselvityksen tarjouksen hyväksymisen jälkeen. Jos olet ostanut vakuutuksen verkkokaupasta, sinun ei tarvitse erikseen hyväksyä tarjousta Omilla sivuilla.
  2. Täytä ja hyväksy terveysselvitys. Vakuutuksen myöntämisestä päätetään antamiesi tietojen perusteella, joten on tärkeää, että täytät terveysselvityksen huolellisesti.
  3. Jos et muista, miten sinua on hoidettu, näet hoitohistoriaasi esimerkiksi Omakanta-palvelusta. Voit pyytää tietoja myös omalta lääkäriasemaltasi.
  4. Terveysselvityksen täyttämisen ja hyväksymisen jälkeen käymme antamasi tiedot läpi ja saat tietää, onko vakuutus myönnetty. Jos tarvitsemme lisätietoja, olemme sinuun yhteydessä.

Vastaa terveyttäsi koskeviin kysymyksiin netissä silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Mihin terveysselvitys vaikuttaa?

Terveysselvitys vaikuttaa siihen, millaisena vakuutuksesi tulee voimaan. Useimmiten vakuutus voidaan myöntää, mutta on myös mahdollista, että vakuutus myönnetään sinulle rajoitettuna. Tällöin esimerkiksi vanha sairautesi on rajattu vakuutuksen ulkopuolelle, mutta muilta osin vakuutus on normaaliin tapaan voimassa.

  • Esimerkiksi jos lapsesi on sairastanut äskettäin korvatulehduksen, hän saa tyypillisesti sellaisen lapsivakuutuksen, joka korvaa muita paitsi korviin liittyviä vaivoja.

Henkivakuutukseen eli kuolemantapausturvaan ei voi tulla rajoituksia terveyden perusteella. Toisinaan, tosin hyvin harvoin, henkivakuutus myönnetään korotetulla maksulla.

Silloin tällöin vakuutuksen myöntämistä siirretään tulevaisuuteen tai vakuutusta ei myönnetä lainkaan. Jos näin käy, sinulla on kuitenkin aina mahdollisuus saada tapaturmavakuutus, koska siihen ei vaadita terveysselvitystä. 

Kun olemme käsitelleet terveysselvityksesi, ilmoitamme sinulle heti vakuutuksen myöntämisestä. Uusi vakuutus turvaa arkeasi heti ensimmäisestä voimassaolopäivästä lähtien, ja samalla saat vakuutukseesi liittyvät palvelut käyttöösi. Tutustu henkilövakuutusetuihin ja palveluihin

Vilkaise myös nämä