Jos läheisesi on menehtynyt ja haet korvausta henkivakuutuksesta

Lämmin osanottomme suruusi.

Saamme tiedon vakuutetun menehtymisestä Digi- ja väestötietovirastosta ja olemme yhteydessä kirjeitse kuolinpesään. Katso toimintaohjeet ja hae korvausta silloin kun sinulle sopii.

Korvauksen hakeminen henkivakuutuksesta

 1. Saat kuolinpesään lähettämämme kirjeen mukana korvaushakemuksen. Ohjeet korvaushakemuksen täyttämiseen löydät korvaushakemuksen liitteistä. Voit myös itse tulostaa korvaushakemuksen.
 2. Hakemuksen liitteeksi tarvitsemme kopiot seuraavista asiakirjoista.
  • Virkatodistukset edunsaajista.
  • Sukuselvitys vakuutetusta 15 ikävuodesta alkaen, kun edunsaajana ovat omaiset tai lapset. Tilaa sukuselvitys seurakunnasta tai Digi- ja väestötietovirastosta.
  • Kopio henkilöllisyyden todentavasta asiakirjasta (passi, henkilöllisyystodistus tai ajokortti) jokaiselta edunsaajalta ja alaikäisen edunsaajan huoltajilta.
  • Lopullinen kuolintodistus, kun kyseessä on tapaturmainen kuolema. Jos ruumiinavaus on tehty, tarvitaan myös kuolemansyylausunto.
 3. Lähetä asiakirjat postimaksutta osoitteeseen:
  If Vakuutus
  5012014-419 Pri
  00003 VASTAUSLÄHETYS
  Tai voit myös lähettää skannatun korvaushakemuksen liitteineen sähköpostilla tallennuspalvelu@if.fi. Huomioithan, että kyseinen sähköposti ei ole suojattu yhteys.
 4. Käsittelemme hakemuksesi niin pian kuin mahdollista. Jos tarvitsemme korvauspäätöksen tekemisessä muita asiakirjoja tai muita lisätietoja, olemme yhteydessä yhteyshenkilöön tai edunsaajaan.
 5. Muista korvaushakemuksista poiketen henkivakuutuksen korvaushakemus ei valitettavasti näy Omilla sivuilla.
 6. Korvauspäätös lähetetään postitse edunsaajalle. Tietosuojasyistä emme voi puhelimitse antaa tietoja mahdollisen vakuutuksen sisällöstä, kuten vakuutusmäärästä tai edunsaajista.

Surun keskellä sinulle voi olla hyötyä myös näistä

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.