Auton rekisteröinti

Miten auto tai muu ajoneuvo rekisteröidään?

Autojen ja kaikkien muidenkin ajoneuvojen, kuten moottoripyörien ja mopojen, rekisteröinti netissä tuli mahdolliseksi marraskuussa 2015. Voit siten vakuutuksenottajana tehdä Ifin sähköisissä palveluissa omistajan vaihdokset ja liikennekäytöstä poistot ajasta ja paikasta riippumatta.


Autonvaihdossa ja muissa omistajanvaihdoissa ei enää tarvita paperista rekisteröintitodistusta, vaan rekisteröinti hoituu Trafi.fi-palvelusta haettavalla sähköisellä varmenteella.

Keräsimme sinulle helpot ohjeet, miten sinun tulee autonvaihdossa toimia, kun haluat rekisteröidä ajoneuvon sähköisesti:

Ohjeet ostajalle

  1. Tarkista ajoneuvon omistajan tiedot Trafin Oma asiointi -palvelusta ennen kaupantekoa.
  2. Tarkista myyjältä saamasi varmenteen​ voimassaolo ja mahdolliset rekisteröinnin esteet Trafi.fin varmennepalvelusta.
  3. Täytä ja allekirjoita myyjän kanssa luovutus- tai kauppakirja ja tarkista myyjän henkilöllisyystiedot esimerkiksi ajokortista.
  4. Osta vakuutus ja rekisteröi ajoneuvo sähköisesti oston yhteydessä tai asiakaspalvelussamme​. Muista rekisteröidä ajoneuvo 7 vuorokauden kuluessa luovutuspäivästä.
​​

Rekisteröinnin asiakashinnat

Autovakuutuksen vaihto Ifiin

Rekisteröinnin ja vakuutukset voit hoitaa myös jatkossa katsastustoimipaikalla tai Ifin toimipaikalla sekä varmenteella että rekisteröintitodistuksen ilmoitusosalla. Edullisinta rekisteröinti on hoitaa verkkopalveluissamme.​