Auton museorekisteröinti

Museokilvet ja vakuutus vanhalle autolle

Museorekisteröinti onnistuu ajoneuvolle, joka on alkuperäistä vastaavassa kunnossa ja jonka valmistusvuoden päättymisestä on vähintään 30 vuotta. Lue, miten saat museokilvet ja museoauton vakuutuksen.

Lue vakuutuksesta

Museoajoneuvoksi hyväksytään rekisteröinti- tai muutoskatsastuksessa ajoneuvo, jonka valmistusvuoden päättymisestä on kulunut vähintään 30 vuotta ja joka on säilytetty alkuperäistä vastaavassa kunnossa tai entisöity asianmukaisesti.

Auton museorekisteröinti vaihe vaiheelta

Jos museorekisteröitävä ajoneuvo on jo rekisterissä, ajoneuvo pitää muutoskatsastaa. Rekisteröintitodistuksen lisäksi tarvitset katsastuksen yhteydessä museoajoneuvolausunnon.

Jos rekisteröimätön ajoneuvo rekisteröidään museoajoneuvoksi, ajoneuvo pitää viedä aluksi rekisteröintikatsastukseen, jonka yhteydessä sinun on esitettävä museoajoneuvolausunto.

Hyväksytyn rekisteröintikatsastuksen jälkeen sinun pitää esittää seuraavat asiakirjat rekisteröinnin yhteydessä

  • rekisteröintikatsastustodistus
  • omistusoikeusselvitys
  • liikennevakuutus.

Jos sinulla on ulkomailta tuotu autoverollinen museoajoneuvo, sinulla pitää olla tullin lupa rekisteröintiin (lupa tulee ajoneuvoliikennerekisteriin koneellisesti). Omistajaksi merkitään Tullin ilmoittama verovelvollinen.

Museoajoneuvolle voidaan myöntää museoajoneuvosarjan mustapohjainen rekisterikilpi.

Vakuutus museoautolle

Jos käytät museoajoneuvoksi rekisteröityä ajoneuvoasi enintään 30 vuorokautta vuodessa, voit hankkia museoajoneuvon vakuutuksen. Muussa tapauksessa ota autollesi normaali autovakuutus. Museoajoneuvon rekisteröinti onnistuu sähköisesti

Tiesitkö, että Ifissä voit jakaa vakuutuslaskusi 12 erään ilman lisäkuluja? Lisäksi kaikkiin kaskovakuutuksiin sisältyy If Apu -palvelu, joka auttaa sinua kaikissa autoosi liittyvissä ongelmissa vuorokauden ympäri. Lue, mitä etuja saat, kun otat autovakuutuksen Ifistä