Museokilvet vanhalle autolle

Auton museorekisteröinti

Museorekisteröinti onnistuu ajoneuvolle, joka on alkuperäistä vastaavassa kunnossa ja jonka valmistusvuoden päättymisestä on vähintään 30 vuotta. Näin saat autollesi museokilvet.

Museoajoneuvoksi hyväksytään rekisteröinti- tai muutoskatsastuksessa ajoneuvo, jonka valmistusvuoden päättymisestä on kulunut vähintään 30 vuotta ja joka on säilytetty alkuperäistä vastaavassa kunnossa tai entisöity asianmukaisesti.

Jos museorekisteröitävä ajoneuvo on jo rekisterissä, ajoneuvo pitää muutoskatsastaa. Rekisteröintitodistuksen lisäksi katsastuksen yhteydessä vaaditaan museoajoneuvolausunto.

Jos taas rekisteröimätön ajoneuvo rekisteröidään museoajoneuvoksi, ajoneuvo pitää viedä aluksi rekisteröintikatsastukseen, jonka yhteydessä on esitettävä museoajoneuvolausunto.

Hyväksytyn rekisteröintikatsastuksen jälkeen sinun pitää esittää seuraavat asiakirjat rekisteröinnin yhteydessä:

Jos kyseessä on ulkomailta tuotu autoverollinen museoajoneuvo, sinulla pitää olla tullin lupa rekisteröintiin (tulee ajoneuvoliikennerekisteriin koneellisesti). Omistajaksi merkitään Tullin ilmoittama verovelvollinen.

Museoajoneuvolle voidaan myöntää museoajoneuvosarjan mustapohjainen rekisterikilpi.

Museoajoneuvoksi rekisteröidyn ajoneuvon rekisteröinti onnistuu sähköisesti. Jos käytät museoajoneuvoksi rekisteröityä ajoneuvoasi enintään 30 vuorokautta vuodessa, voit hankkia museoajoneuvon vakuutuksen.