Nopeasti ja jonottamatta lääkäriin

Lapsivakuutus

Yli 90 % suosittelee

Asiakkaamme ostivat yli 100 000 vakuutusta Ifin verkkokaupasta vuonna 2015


 • Nopeasti ja jonottamatta lääkäriin

  ​Lapsivakuutuksella varmistat, että lapsesi saa parasta mahdollista hoitoa nopeasti ja jonottamatta.

 • 80 % henkilövakuutusten korvauspäätöksistä vuorokauden sisällä

  ​Jos vahinko sattuu, korvauspalvelumme toimii nopeasti.

 • Valitse helposti juuri sinun lapsellesi sopiva vakuutus

  ​Voit valita vain tapaturmavakuutuksen tai myös sairauskuluvakuutuksen. Tarjoamme myös vaihtoehdon liikkuville lapsille.

Mitä vakuutuspaketti korvaa? Sairaus ja Tapaturma Tapaturma ja Liikkuja Tapaturma
Sairauden hoitokulut

Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet. Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

Omavastuu on 150 euroa + 10 % kustannuksista (per vakuutuskausi).

Korvaamme sairauden hoitokuluja, jotka ovat seurausta esimerkiksi:

 • korvatulehduksesta
 • poskiontelontulehduksesta
 • allergiasta
 • ihottumasta

   
Sairauden aiheuttama pysyvä haitta

Sairauden aiheuttaman haitan korvaamiseen voivat johtaa esim. selkäydinvammat sekä aivovammat ja –kasvaimet. Maksamme korvauksen haitan vakavuuden mukaan. Esimerkkejä korvaukseen oikeuttavasta pysyvästä haitasta tai vammasta:

 • Peukalon menetys
 • Silmien sokeutuminen

   
Sopeutuminen vakavaan sairauteen tai vammaan

Korvauksen tarkoitus on auttaa vanhempia taloudellisesti lapsen sairastuessa tai vammautuessa ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi kattamaan matkakustannuksia sairaalan ja kodin välillä tai sijaisasuntoon sairaalan läheisyydessä.

Korvaukseen oikeuttavia sairauksia tai vammoja ovat esimerkiksi:

 • ensimmäisen tyypin diabetes
 • vakava aivo- tai palovamma
 • pahanlaatuinen kasvain

   
Liikkuvan lapsen yleisimmät vammat

Korvaamme rasitusvammojen ja sairausperäisten vammojen hoitokuluja. Esimerkkejä tällaisista vammoista (tarkan listan löydät vakuutusehdoista):

 • jänteen venähdys, repeämä tai jännetulehdus
 • lihasvenähdys ja -repeämä
 • polvilumpion sijoiltaanmeno
 • rasitusmurtuma
 • tenniskyynärpää
 • akillesjänteen tulehdus tai repeämä

 
Tapaturman hoitokulut

Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet. Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

Omavastuut eri vakuutuspaketeissa:

 • Sairaus ja Tapaturma: 150 euroa + 10 % kustannuksista (per vakuutuskausi).
 • Tapaturma ja Liikkuja: 0 euroa.
 • Tapaturma: 0 euroa.


Tapaturmia ovat esimerkiksi liukastumisesta, putoamisesta tai kaatumisesta aiheutunut:

 • kolahdus
 • ruhje
 • murtuma

Tapaturman aiheuttama pysyvä haitta

Maksamme tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta korvauksen vamman vakavuuden mukaan. Esimerkkejä pysyvästä haitasta tai vammasta:

 • Peukalon menetys
 • Silmien sokeutuminen

Tapaturman aiheuttama kuolema

Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 5 000 euroa.

Voimassa kaikessa urheilussa

Vakuutus on voimassa kaikessa urheilussa rajoituksetta eli lapsi ei tarvitse erillisiä lisenssi- tai lisävakuutuksia. Ikärajat eri vakuutuspaketeissa:

 • Sairaus ja Tapaturma: voimassa kaikessa urheilussa 18-vuotiaaseen asti
 • Tapaturma ja Liikkuja: voimassa kaikessa urheilussa 12-vuotiaaseen asti
 • Tapaturma: voimassa kaikessa urheilussa 12-vuotiaaseen asti


Saat vakuutuksen lisämaksusta voimaan useimpiin urheilulajeihin myös sen jälkeen, kun lapsi on täyttänyt 12- tai 18-vuotta.

Mikäli lapsellasi on jo vakuutus Ifistä ja haluat tehdä siihen muutoksia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme 010 19 19 19 (ma-pe klo 8-20).


MITÄ LAPSIVAKUUTUS KORVAA?

Sairauden hoitokulut

Monet lasten sairaudet ovat hyvin yleisiä ja niitä joutuu hoitamaan useaan otteeseen. Lasten osalta yleisimpiä sairauksia, joista hoitokulukorvauksia haetaan, ovat esimerkiksi flunssa, korvatulehdus, poskiontelontulehdus, allergiat, ihottumat ja nielurisaleikkaus.

Tapaturman hoitokulut

Yleisimpiä lasten tapaturmia ovat esimerkiksi erilaiset kolahdukset, ruhjeet ja murtumat. Näitä voi sattua esimerkiksi lapsen liukastuessa, pudotessa tai kaatuessa.

Liikkuvan lapsen yleisimmät vammat

Aktiiviselle, liikkuvalle lapselle sattuu herkästi erilaisia vammoja, jotka vaativat tapaturmavakuutusta laajempaa turvaa. Yleisimpiä tällaisia vammoja ovat esimerkiksi lihasten ja jänteiden venähdykset, rasitusmurtumat ja polvilumpion sijoiltaanmeno.

Tällaiset vammat tarvitsevat laajempaa turvaa, kun ne eivät synny tavallisen tapaturman johdosta (esimerkiksi portaissa kaatumisen yhteydessä) vaan ovat seurausta pidempiaikaisesta rasituksesta tai tapahtuvat liikkuessa.

 • Esimerkki: Lapsi potkii kavereidensa kanssa jalkapalloa ja potkaistessaan palloa hänen nilkkansa venähtää.

Sairauden tai tapaturman aiheuttama pysyvä haitta

Esimerkkinä tapaturman aiheuttamasta pysyvästä vammasta on peukalon menetys. Sairauden aiheuttama pysyvä vamma voi olla esimerkiksi vakava sydänvika tai diabeteksen aiheuttamat hermostovauriot. Myös niistä maksetaan korvaus haitta-asteen mukaan. Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla, vaikka kattamaan mahdollisesti tarvittavia muutostöitä kotiin.

Sopeutuminen vakavaan sairauteen tai vammaan

Vakuutuksesta maksetaan kertakorvaus tilanteessa, jossa lapsesi sairastuu vakavasti tai saa vakavan vamman. Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla. Esimerkki: Lapsellasi todetaan tyypin 1 diabetes ja perheenne joutuu matkustamaan paljon sairaalan ja kodin välillä. Korvauksella voitte kattaa matkustuskustannuksia.

Tarkemmat korvausmäärät ja omavastuut voit tarkistaa helposti Ifin verkkokaupassa.

Lapsivakuutuksen hinta

Lapsivakuutuksen hinta on vuosikohtainen. Vuosimaksu muuttuu vakuutuskauden vaihtuessa. Sairaus- ja tapaturmavakuutuksen vuosimaksu on korkeimmillaan pienimmille lapsille, mutta laskee lapsen iän myötä. Tarkempaa tietoa vakuutuksen vakuutusmaksusta löydät vakuutusoppaasta.​

Terveysselvitys oston jälkeen

Pelkän tapaturmavakuutuksen myöntäminen ei edellytä terveysselvitystä eli mikäli ostat joko Tapaturmavakuutuksen tai Tapaturma- ja liikkujavakuutuksen, vakuutus astuu voimaan heti oston jälkeen.

Sairaus- ja tapaturmavakuutuksen oston jälkeen sinun tulee täyttää helppo selvitys lapsesi terveydentilasta. Saat siihen selkeät ohjeet oston jälkeen. Terveysselvitystä varten sinun ei tarvitse liittää mukaan lääkärintodistuksia. Otamme sinuun yhteyttä tilanteissa, joissa tarvitsemme lisätietoa.

Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen, joka täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Lähetämme sinulle vakuutuskirjan vakuutuksesi astuttua voimaan. Suurin osa Ifin näistä terveysselvitystä vaativista vakuutuspäätöksistä tehdään vuorokauden sisällä ostosta.

MINKÄ IKÄISELLE LAPSELLE VAKUUTUS ON TARKOITETTU?

Voit ottaa lapsivakuutuksen vähintään 2 kk ikäiselle, enintään 14-vuotiaalle lapsellesi. Suosittelemme vakuutuksen ottamista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ennen kuin lapselle ehtii tulla ensimmäisiä sairastumisia. Näin saatte mahdollisimman kattavan vakuutuksen.

Vakuutuksen voimassaolo eri vakuutuspaketeissa:

 • Sairaus- ja tapaturmavakuutus: voimassa 25-vuotiaaksi asti
 • Tapaturma- ja liikkujavakuutus: voimassa 65-vuotiaaksi asti
 • Tapaturmavakuutus: voimassa 100-vuotiaaksi asti

Jos etsit raskausajan vakuutusta syntymättömälle lapsellesi, oikea valinta on vauvavakuutus. Tutustu If Vauvavakuutukseen >

Jos etsit vakuutusta yli 14-vuotiaalle lapsellesi, oikea valinta on aikuisen tapaturma- ja sairausvakuutus. Tutustu aikuisen sairaus- ja tapaturmavakuutukseen >


VOIMASSA KAIKESSA URHEILUSSA

Laajin lapsille tarjoamamme paketti, Sairaus- ja tapaturmavakuutus, on rajoituksetta voimassa alle 18-vuotiailla kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa. Et siis tarvitse erillistä lisenssivakuutusta tai Urheiluturvaa.

Tapaturma- ja liikkujavakuutus sekä Tapaturmavakuutus ovat voimassa kaikessa urheilussa 12-vuotiaaseen asti.

Kun urheilun voimassaolo loppuu (joko 12 tai 18 vuotiaana) voitte hankkia vakuutuksen lisäksi Urheiluturvan, mikäli lapsenne harrastaa jotain kilpaurheilua tai riskialtista lajia. Lapsellanne tulee olla pohjalla Tapaturma- ja liikkujavakuutus tai Sairaus- ja tapaturmavakuutus ja teidän tulee olla If Etuasiakkaita. Mikäli olette kiinnostuneita Urheiluturvasta, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme.


Miksi minun kannattaa vakuuttaa lapseni?

Lapsivakuutuksella varmistat sen, että lapsesi pääsee hoitoon mahdollisimman nopeasti ja jonottamatta. Kun vakuutus on kunnossa, varmistat lapsellesi parhaan mahdollisen hoidon. Voit käyttää julkisen terveydenhuollon lisäksi yksityislääkäreiden palveluita. Lapsivakuutus antaa lisäksi taloudellista turvaa tilanteissa, jossa lapsesi sairastuu vakavasti - voit keskittyä tärkeimpään eli lapseesi.

Tutustu tarkemmin If Henkilövakuutuksiin >


LAPSEN TAPATURMAVAKUUTUS YHTEISTYÖJÄRJESTÖN tai -liiton JÄSENILLE VAIN NOIN 3 €/KK

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä saat lapsen tapaturmavakuutuksen todella edullisesti. Vakutuus on voimassa aina ja kaikkialla – myös kilpaurheilussa sekä aina ilman omavastuuta. Tarkista kuulutko yhteistyöjärjestöömme.

Lapsen Primus-tapaturmavakuutuksen ostat kätevästi osoitteesta lapsenturva.fi. Saat kaikkiin uusiin Primus- tapaturmavakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Primus-vakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.Vakuutusehdot ja -oppaat

Lapsivakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Se kattaa siis ulkomaillakin sattuneet tapaturmat, korvaten niistä aiheutuneet hoitokulut. Huomaathan kuitenkin, että ulkomailla hoitokulut voivat nousta erittäin suuriin summiin (jopa kymmeniin ja satoihin tuhansiin euroihin) ja tapaturmavakuutuksessa on maksimikorvaussumma, joka ei välttämättä riitä kattamaan kaikkia kuluja. Matkavakuutuksessa ei ole hoitokulujen korvaukselle ylärajaa eli sen vuoksi on tärkeää, että sinulla on matkavakuutus voimassa aina matkustaessasi. Alle 20-vuotias lapsesi kuuluu matkustajavakuutukseesi matkustaessaan kanssasi eli lapselle ei tuolloin tarvitse ottaa erillistä vakuutusta.

Sairauskuluvakuutus on myös voimassa kaikkialla maailmassa, mutta sairauden hoitokulut korvataan kuitenkin vain Suomessa syntyneistä hoitokuluista. Tämä tarkoittaa sitä, että jotta hoitokulusi korvattaisiin, niiden tulee olla Suomesta (vaikka sairaus olisikin alkanut ulkomailla). Matkavakuutus kattaa sairauden hoitokulut ulkomailla.

Kilpaurheilu ja riskialttiit lajit

Lapsen Sairaus- ja tapaturmavakuutus (laajin vakuutuspaketti) on voimassa kaikessa urheilussa siihen asti kunnes lapsi täyttää 18 vuotta eli mikäli otat kyseisen vakuutuspaketin lapsellesi, siihen ei tarvitse lisätä Urheiluturvaa ennen kuin lapsi täyttää 18 vuotta. Mikäli lapsellasi on Tapaturma- ja liikkujavakuutus tai Tapaturmavakuutus on vakuutus voimassa kaikessa urheilussa, kunnes lapsesi täyttää 12 vuotta.

Kun lapsen vakuutus ei enää kata urheilua, tulee vakuutukseen lisätä Urheiluturva. Urheiluturva on lisäturva kilpaurheilua varten. Lisäksi on riskialttiita lajeja, joita varten lapsesi tarvitsee Urheiluturvan, oli kyseessä pelkkä harrastaminen tai kilpaurheilu. Urheiluturva voidaan lisätä useimpia urheilulajeja varten edellyttäen, että lapsella on pohjalla If Tapaturma- ja liikkujavakuutus tai If Sairaus- ja tapaturmavakuutus. If Tapaturmavakuutukseen sitä ei voi yhdistää. Lisäksi teidän tulee olla If Etuasiakas.

Vakuutusmaksun suuruus riippuu urheilun riskialttiudesta. Urheilulajit on jaettu neljään luokkaan niiden riskialttiuden mukaan. Kukin luokka kattaa siinä ja sitä alemmissa luokissa luetellut urheilulajit lukuun ottamatta lajeja, joihin Urheiluturvaa ei voida lisätä (lista ko. urheilulajeista sivun alaosassa).

Luokka 1:

Ampumahiihto, Ampumaurheilu, Baseball, Curling, Golf, Hiihtourheilu, Hiihtosuunnistus, Jousiammunta, Juoksu-urheilu, Keilailu, Kriketti, Kyykkä, Kävelyurheilu, Lainelautailu, Liitokiekkoilu (Ultimate), Maalipallo, Melonta, Nykyaikainen 5-ottelu, Pesäpallo, Pikaluistelu, Purjehdus, Purjelautailu (ei sis. siipi- ja leijapurjehdus), Pyöräily, Pöytätennis, Raviurheilu, Softball, Soutu, Sulkapallo, Suunnistus, Tanssiurheilu, Tennis, Triathlon, Uintiurheilu (sis. uimahypyt), Uppopallo, Vesipallo

Luokka 2:

Aerobic, Cheerleading, Fitness-urheilu, Kahvakuulailu, Kelkkailu, Kilpapaintball, Kädenvääntö, Lippupallo, Miekkailu (sis. historiallinen miekkailu), Mäkihyppy, Potkulautailu, Ringette, Rullalautailu, Rullaluistelu, Squash, Taitoluistelu, Valjakkourheilu, Vesihiihto, Voimistelu, Yleisurheilu

Luokka 3:

Aikido, Beach volley, Capoera, Futsal, Haavipallo (lacrosse), Hockey (sis. hockey, sisähockey ja maahockey), Ilmaurheilu (sis. myös esim. laskuvarjohyppy, ultrakevyt ilmailu, benjihyppy, purjelento, kuumailmapallolento, varjo- ja riippuliito (myös moottoroitu)), Jalkapallo, Judo, Jujutsu, Jääkiekko (ei sis. alamäkiluistelu), Jääpallo, Karate, Kaukalopallo, Kendo, Kiipeilyurheilu, Koripallo, Käsipallo, Lentopallo, Maastopyöräily (sis. alamäkipyöräily), Nyrkkeily, Paini (sis. painin eri muodot ml. lukkopaini), Potkunyrkkeily, Ratsastus, Rullakiekko, Salibandy, Seikkailu-urheilu, Taekwondo, Taido, Taistelu-, kamppailu- ja itsepuolustusurheilu (ei sis. vapaaottelu), Thainyrkkeily, Urheilu- ja laitesukellusa

Luokka 4:

Alppihiihto (ei sis. nopeus-, syöksy- ja off-pistelasku eikä freestyle), Crossfit, Jäätikkövaellus, Lumilautailu, Moottoriurheilu (sis. mm. autourheilu, moottoripyöräurheilu ja moottoriveneurheilu), Painonnosto, Pujottelu , Voimamiesurheilu, Voimanosto

Lajit, joista urheilurajoitusta ei voida poistaa:

Alamäkiluistelu, Amerikkalainen jalkapallo, Australialainen jalkapallo, Freestyle, Kehonrakennus, Nopeuslasku, Off-pistelasku, Roller derby, Rugby, Siipi- ja leijapurjehdus, Syöksylasku, Vapaaottelu

Riskialttiit harrastukset, joista urheilurajoitus tulee poistaa (oli kyseessä kilpaurheilu tai harrastaminen):

Kiipeilylajit (esim. vuori-, seinä-, kallio- ja jääkiipeily, huom. rajoitus ei koske seinäkiipeilyä silloin, kun käytetään suoja- tai turvavarusteita), jäätikkövaellus, taistelu- kamppailu tai itsepuolustuslajit, moottoriurheilu, urheilu- tai laitesukellus, ilmailulajit (esim. laskuvarjohyppy, riippuliito, purjelento, benjihyppy) ja voimailulajit (esim. painonnosto, voimanosto ja voimamiesurheilu).

Lue lapsen turvallisuudesta

Muista myös muut vakuutukset

On tärkeää, että vakuutat lapsesi, mutta yhtä tärkeää, että vakuutat itsesi.