Nopeasti ja jonottamatta lääkäriin

Lapsivakuutus 2 kk–14-vuotiaalle

Vakuuttamalla lapsesi pääsette nopeasti ja jonottamatta hoitoon. Erinomaisen korvauspalvelumme ansiosta saat rahat tilillesi nopeasti.

​​​​Lapsivakuutus on sairauskulu- ja tapaturmavakuutus lapselle. Lapsivakuutus korvaa esimerkiksi lääkärikuluja ja lääkkeitä sekä tutkimus- ja hoitokuluja. Jos etsit vakuutusta vielä syntymättömälle lapsellesi, tutustuthan
If Vauvavakuutukseen​.​


 • Nopeasti ja jonottamatta lääkäriin

  ​Lapsivakuutuksella varmistat, että lapsesi saa parasta mahdollista hoitoa nopeasti ja jonottamatta.

 • 80 % henkilövakuutusten korvauspäätöksistä vuorokauden sisällä

  ​Jos vahinko sattuu, korvauspalvelumme toimii nopeasti.

 • Voit käyttää sekä yksityisen että julkisen terveydenhuollon palveluita

  Vakuutus korvaa hoitokuluina mm. lääkärinpalkkiot, röntgentutkimukset, laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet (myös perusvoiteet).​​​

Vaihtoehtoina kolme eri laajuista vakuutuspakettia

Mitä vakuutuspaketti korvaa? Sairaus ja Tapaturma Tapaturma ja Liikkuja Tapaturma
Sairauden hoitokulut

Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet (myös lääkärin määräämät perusvoiteet). Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

Omavastuu: Omavastuuksi voit valita joko 100, 150, 300 tai 500 euroa. Mitä suurempi omavastuu, sen piempi on vakuutuksen vuosihinta.

Korvaamme sairauden hoitokuluja, jotka ovat seurausta esimerkiksi:

 • korvatulehduksesta
 • poskiontelontulehduksesta
 • allergiasta
 • ihottumasta

   
Sairauden aiheuttama pysyvä haitta tai vamma

Sairauden aiheuttaman pysyvän haitan tai vamman korvaamiseen voivat johtaa esim. selkäydinvammat sekä aivovammat ja -kasvaimet. Maksamme verovapaan korvauksen vamman vakavuuden mukaan.

Esimerkkejä sairauden aiheuttamasta pysyvästä haitasta tai vammasta:

 • vakava sydänvika
 • elinsiirto

   
Sopeutuminen vakavaan sairauteen tai vammaan

Korvauksen tarkoitus on auttaa vanhempia taloudellisesti lapsen sairastuessa tai vammautuessa ja sen voi käyttää haluamallaan tavalla, esimerkiksi kattamaan matkakustannuksia sairaalan ja kodin välillä tai sijaisasuntoon sairaalan läheisyydessä.

Korvaukseen oikeuttavia sairauksia tai vammoja ovat esimerkiksi:

 • ensimmäisen tyypin diabetes
 • vakava aivo- tai palovamma
 • pahanlaatuinen kasvain

   
Fysikaalinen hoito sairauteen

Korvaamme sairaudesta ja tapaturmasta aiheutuvan fysikaalisen hoidon kustannuksia yhteensä enintään viideltä käyntikerralta vahinkoa kohden, kuitenkin enintään 10 käyntiä vakuutuskaudessa (1 vuosi).

Mitä hyötyä tästä on lapsesi hoidossa?
Nykyisin monet vammat ja kiputilat hoidetaan fysioterapialla leikkauksen sijaan ja fysioterapian kustannukset voivat nousevat helposti satoihin euroihin.

Tyypillisiä fysioterapiaa vaativia vammoja ja sairauksia ovat esimerkiksi lapsella nopeaan kasvuun liittyvät kivut sekä liikkuessa syntyvät rasitusvammat.

   
Fysikaalinen hoito tapaturma- ja liikuntavammoihin

Tapaturma ja Liikkuja -paketti:
Korvaamme tapaturman ja liikunnan aiheuttaman vamman (ks. kohta Yleiset liikunnan aiheuttamat vammat) fysikaalisen hoidon kustannuksia enintään viideltä käyntikerralta vahinkoa kohden, kuitenkin enintään 10 käyntiä vakuutuskaudessa (1 vuosi).

Sairaus ja Tapaturma -paketti:
Katso kohta Fysikaalinen hoito sairauteen.

Mitä hyötyä tästä on lapsesi hoidossa?
Nykyisin monet vammat hoidetaan fysioterapialla leikkauksen sijaan ja fysioterapian kustannukset voivat nousevat helposti satoihin euroihin.

Tyypillisiä fysioterapiaa vaativia vammoja ovat esimerkiksi polvien ja selän kiputilat sekä urheillessa ja liikkuessa syntyvät rasitusvammat.

 
Liikkuvan lapsen yleisimmät vammat

Korvaamme rasitusvammojen ja sairausperäisten vammojen hoitokuluja.

Tällaiset vammat tarvitsevat laajempaa turvaa, kun ne eivät synny tapaturman johdosta (esimerkiksi portaissa kaatumisen yhteydessä) vaan ovat seurausta pidempiaikaisesta rasituksesta tai tapahtuvat liikkuessa.

Esimerkkitilanne: Lapsen potkaistessa palloa hänen nilkkansa venähtää.

Omavastuut eri vakuutuspaketeissa:
 • Sairaus ja Tapaturma: Valitsemasi sairauden ja tapaturman hoitokulujen omavastuu.
 • Tapaturma ja Liikkuja: 0 euroa.
 • Tapaturma: 0 euroa.

Esimerkkejä tällaisista vammoista:
 • jänteen venähdys, repeämä tai jännetulehdus
 • lihasvenähdys ja -repeämä
 • polvilumpion sijoiltaanmeno
 • rasitusmurtuma
 • tenniskyynärpää
 • akillesjänteen tulehdus tai repeämä

 
Tapaturman hoitokulut

Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet. Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

Omavastuut eri vakuutuspaketeissa:

 • Sairaus ja Tapaturma: Valitsemasi sairauden ja tapaturman hoitokulujen omavastuu.
 • Tapaturma ja Liikkuja: 0 euroa.
 • Tapaturma: 0 euroa.


Tapaturmia ovat esimerkiksi liukastumisesta, putoamisesta tai kaatumisesta aiheutunut:

 • kolahdus
 • ruhje
 • murtuma

Tapaturman aiheuttama pysyvä vamma

Maksamme tapaturman aiheuttamasta pysyvästä vammasta verottoman korvauksen vamman vakavuuden mukaan.

Esimerkkejä tapaturman aiheuttamasta pysyvästä vammasta:

 • Peukalon menetys
 • Silmien sokeutuminen

Tapaturman aiheuttama kuolema

Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 5 000 euroa.

Voimassa kaikessa urheilussa 12-vuotiaaksi asti

Sairaus ja Tapaturma sekä Tapaturma ja Liikkuja -paketit:
Vakuutus on voimassa kaikessa urheilussa rajoituksetta 12-vuotiaaksi asti eli lapsi ei tarvitse erillisiä lisenssi- tai lisävakuutuksia.

Saat vakuutuksen lisämaksusta voimaan useimpiin urheilulajeihin myös sen jälkeen, kun lapsi on täyttänyt 12 vuotta.

Tapaturma-paketti:
Voimassa urheillessa 12-vuotiaaksi asti eli erillistä Urheiluturvaa ei tarvita, mutta lapsi tarvitsee lisäksi erillisen lisenssivakuutuksen (mikäli sellainen häneltä vaaditaan).

Mikä paketti sopii lapselleni?

Sairaus ja Tapaturma on kattavin paketti ja suosittelemme sitä etenkin pienille lapsille – arki helpottuu, kun pääsette nopeasti hoitoon. Tapaturma ja Liikkuja -paketti sopii etenkin lapselle, joka liikkuu paljon, sekä harrastaessa että leikkiessä. Se korvaa tapaturmien lisäksi liikkuessa sattuneita revähdyksiä ja venähdyksiä. Tapaturma-paketti on hyvä perusvakuutus kaiken ikäisille, tapaturmiahan voi sattua kelle vaan.

Lapsivakuutuksen hinta

Lapsivakuutuksen hinta on vuosikohtainen. Vuosimaksu muuttuu vakuutuskauden vaihtuessa. Hintaan vaikuttaa lapsen ikä ja asuinpaikka.

Mikäli lapsellasi on jo vakuutus Ifistä ja haluat tehdä siihen muutoksia, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme 010 19 19 19 (ma-pe klo 8-20).


Kun laps​i sairastaa, saat apua 24/7​

Lapsiperheessä lääkärin tarve syntyy usein yllättäen, kun leikissä kopsahtaa tai kipu itkettää yöllä. Ifin asiakkaana saat apua maksuttomasta If Terveysneuvonnasta​ vuorokauden ympäri. Jos pohdit, pitääkö lapsi viedä lääkäriin vai riittääkö parantelu kotona, kysy If Terveysneuvonnasta!

Ifin asiakkaana myös lääkärikäynnit sujuvat joutuisasti. Kun käytät If Suorakorvausta, lääkäriasema tekee korvaushakemuksen puolestasi ja sinä maksat lääkärissä useimmiten vain omavastuun. Tiesitkö muuten, että lapsivakuutus korvaa etälääkärikäyntejä siinä missä tavallisia lääkärikäyntejäkin.

If Etuohjelma -asiakkaalle sairausvakuutus edullisemmin

Saat 10 –15 % alennusta kaikista vakuutuksistasi, kun kuulut If Etuohjelmaan (poikkeuksena järjestöasiakkaan Primus- tapaturmavakuutus). Tämän jatkuvan alennuksen lisäksi saat sairausvakuutuksen huomattavasti muita edullisemmin. Olet mukana If Etuohjelmassa​, kun sinulla on koti- tai kaskovakuutus ja vastaanotat vakuutuspostisi Omille sivuillesi.


Lapsivakuutus myönnetään 2 kk–14-vuotaalle lapselle.

Voit ottaa lapsivakuutuksen vähintään 2 kk ikäiselle, enintään 14-vuotiaalle lapsellesi. Suosittelemme vakuutuksen ottamista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ennen kuin lapselle ehtii tulla ensimmäisiä sairastumisia. Näin saatte mahdollisimman kattavan vakuutusturvan.

Vakuutuksen voimassaolo eri vakuutuspaketeissa:

 • ​Sairaus ja Tapaturma: voimassa 25-vuotiaaksi asti
 • Tapaturma ja Liikkuja: voimassa 65-vuotiaaksi asti
 • Tapaturma: voimassa 100-vuotiaaksi asti​

Jos olet raskaana ja haluat vakuuttaa syntymättömän lapsesi, tutustu If Vauvavakuutukseen.

Jos etsit vakuutusta yli 14-vuotiaalle lapsellesi, tutustu aikuisen sairaus- ja tapaturmavakuutukseen.

Voimassa kaikessa urheilussa 12-vuotiaaksi asti

Sairaus ja Tapaturma sekä Tapaturma ja Liikkuja -vakuutuspaketit:

Vakuutus on rajoituksetta voimassa kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa, kunnes lapsi täyttää 12 vuotta. Lapsesi ei tarvitse erillistä lisenssivakuutusta tai Urheiluturvaa.

Kun urheilun voimassaolo loppuu voit hankkia vakuutuksen lisäksi Urheiluturvan, mikäli lapsenne harrastaa jotain kilpaurheilua tai riskialtista lajia.

Lue lisää If Urheiluturvasta >​

Tapaturma-vakuutuspaketti:

Vakuutus on voimassa kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa, eli lapsesi ei tarvitse erillistä Urheiluturvaa, mutta lisenssivakuutuksen hän tarvitsee mikäli häneltä sellainen vaaditaan.

TERVEYSSELVITYS OSTON JÄLKEEN

Mikäli ostat lapsellesi Sairaus ja Tapaturma -vakuutuspaketin, sinun tulee oston jälkeen täyttää helppo selvitys lapsesi terveydentilasta. Saat siihen selkeät ohjeet oston jälkeen. Terveysselvitystä varten sinun ei tarvitse liittää mukaan lääkärintodistuksia. Otamme sinuun yhteyttä tilanteissa, joissa tarvitsemme lisätietoa.

Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen, joka täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Lähetämme sinulle vakuutuskirjan vakuutuksesi astuttua voimaan. Useimmiten päätös vakuutuksen myöntämisestä tulee vuorokauden sisällä.

LAPSEN TAPATURMAVAKUUTUS YHTEISTYÖJÄRJESTÖN tai -liiton JÄSENILLE

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä saat lapsen tapaturmavakuutuksen todella edullisesti. Vakuutus on voimassa aina ja kaikkialla – myös kilpaurheilussa sekä aina ilman omavastuuta. Tarkista kuulutko yhteistyöjärjestöömme.

Lapsen Primus-tapaturmavakuutuksen ostat kätevästi osoitteesta lapsenturva.fi. Saat kaikkiin uusiin Primus- tapaturmavakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Primus-vakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.

​​​​​​


Vakuutusehdot ja -oppaat

Lapsivakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Se kattaa siis ulkomaillakin sattuneet tapaturmat, korvaten niistä aiheutuneet hoitokulut. Huomaathan kuitenkin, että ulkomailla hoitokulut voivat nousta erittäin suuriin summiin (jopa kymmeniin ja satoihin tuhansiin euroihin) ja tapaturmavakuutuksessa on maksimikorvaussumma, joka ei välttämättä riitä kattamaan kaikkia kuluja. Matkavakuutuksessa ei ole hoitokulujen korvaukselle ylärajaa eli sen vuoksi on tärkeää, että sinulla on matkavakuutus voimassa aina matkustaessasi. Alle 20-vuotias lapsesi kuuluu matkustajavakuutukseesi matkustaessaan kanssasi eli lapselle ei tuolloin tarvitse ottaa erillistä vakuutusta.

Sairauskuluvakuutus on myös voimassa kaikkialla maailmassa, mutta sairauden hoitokulut korvataan kuitenkin vain Suomessa syntyneistä hoitokuluista. Tämä tarkoittaa sitä, että jotta hoitokulusi korvattaisiin, niiden tulee olla Suomesta (vaikka sairaus olisikin alkanut ulkomailla). Matkavakuutus kattaa sairauden hoitokulut ulkomailla.

Lue lapsen turvallisuudesta

Muista myös muut vakuutukset

On tärkeää, että vakuutat lapsesi, mutta yhtä tärkeää, että vakuutat itsesi.