Lapsivakuutus

Yli 90 % suosittelee

Asiakkaamme ostivat yli 100 000 vakuutusta Ifin verkkokaupasta vuonna 2015


 • Nopeasti ja jonottamatta lääkäriin

  ​Lapsivakuutuksella varmistat, että lapsesi saa parasta mahdollista hoitoa nopeasti ja jonottamatta.

 • 80 % henkilövakuutusten korvauspäätöksistä vuorokauden sisällä

  ​Jos vahinko sattuu, korvauspalvelumme toimii nopeasti.

 • Valitse helposti juuri sinun lapsellesi sopiva vakuutus

  ​Voit valita sopivan vakuutuspaketin kahdesta eri vaihtoehdosta.

Mitä kuluja vakuutus korvaa? Laaja sairaus- ja tapaturma-vakuutus Laaja tapaturma-vakuutus
Sairauden ja tapaturman hoitokulut

Korvaamme sairauden ja tapaturman hoitokuluja, jotka ovat seurausta esimerkiksi:

 • korvatulehduksesta
 • poskiontelontulehduksesta
 • nielurisaleikkauksesta
 • luunmurtumasta

Yhden vakuutuskauden omavastuu on 150 euroa + 10 % kuluista. Jos vakuutuskausi on esim. kalenterivuosi ja lapsesi joutuu käymään lääkärillä useamman kerran tänä aikana, maksat vain kerran 150 euroa ja sen jälkeen korvaamme 90 % saman vuoden aikana syntyneistä kuluista. Hoitokuluja korvataan enintään 40 000 euroa vakuutuksen voimassaoloaikana.

Voit käyttää huoletta julkisen terveydenhuollon lisäksi yksityislääkäreiden palveluita tapaturmien ja sairauksien hoitoon.

 
Sairauden ja tapaturman aiheuttama pysyvä haitta

Korvaamme sairauden ja tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta kertakorvauksen vamman vakavuuden mukaan. Maksimikorvaus on 100 000 euroa.

Korvausesimerkkejä:
 • Peukalon menetys, haitta-aste 20 % = korvaus 20 000 euroa
 • Jos haitta-aste on 50 % tai yli, maksamme summan kaksinkertaisena: Molempien silmien täydellinen sokeutuminen, haitta-aste 90 % = korvaus 180 000 euroa.

Sairauden aiheuttaman haitan korvaamisen voivat johtaa esim. selkäydinvammat sekä aivovammat ja –kasvaimet.

Sopeutuminen vakavaan sairauteen tai vammaan

Maksamme kertakorvauksen, jos lapsi esimerkiksi sairastuu ensimmäisen tyypin diabetekseen, saa vakavan aivo- tai palovamman tai lapsella todetaan pahanlaatuinen kasvain. Kertakorvaus on aina 10 000 euroa.

Tapaturmainen kuolema

Korvaus tapaturmaisesta kuolemantapauksesta on 5 000 euroa.

Voimassa kaikessa urheilussa alle 18-vuotiailla

Vakuutus on rajoituksetta voimassa alle 18-vuotiailla kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa. Et siis tarvitse erillisiä lisenssi- tai lisävakuutuksia.

Tapaturman hoitokulut

Korvaamme tapaturman aiheuttamia hoitokuluja vakuutuksen voimassaoloaikana aina enintään 40 000 euroon asti. Omavastuu on aina 0 euroa.

 

MITÄ LAPSIVAKUUTUS KORVAA?

Sairauden hoitokulut

Monet lasten sairaudet ovat hyvin yleisiä ja niitä joutuu hoitamaan useaan otteeseen. Lasten osalta yleisimpiä sairauksia, joista hoitokulukorvauksia haetaan, ovat esimerkiksi flunssa, korvatulehdus, poskiontelontulehdus, allergiat, ihottumat ja nielurisaleikkaus.

Tapaturman hoitokulut

Yleisimpiä lasten tapaturmia ovat esimerkiksi erilaiset kolahdukset, ruhjeet ja murtumat. Näitä voi sattua esimerkiksi lapsen liukastuessa, pudotessa tai kaatuessa.

Sairauden tai tapaturman aiheuttama pysyvä haitta

Esimerkkinä tapaturman pysyvästä haitasta on peukalon menetys. Haitta-aste peukalon menetykselle on 20 % eli maksimisummasta 100 000 € korvausta maksetaan 20 000 €. Sairauden aiheuttamia pysyviä vammoja tai haittoja voi olla esimerkiksi vakava sydänvika tai diabeteksen aiheuttamat hermostovauriot. Myös niistä maksetaan korvaus haitta-asteen mukaan.

Sopeutuminen vakavaan sairauteen tai vammaan

Vakuutuksesta maksetaan kertakorvaus tilanteessa, jossa lapsesi sairastuu vakavasti tai saa vakavan vamman. Näissä tilanteissa vanhemmille voi tulla yllättäviä kustannuksia, joita tällä korvauksella voidaan kattaa. Korvauksen voi käyttää haluamallaan tavalla. Esimerkkinä tilanne, jossa lapsellasi todetaan tyypin 1 diabetes ja perheenne joutuu matkustamaan paljon sairaalan ja kodin välillä. Kertakorvauksena maksettavan summan voi käyttää kattamaan esimerkiksi matkustuskustannuksia.

Tapaturmainen kuolema

Tapaturmaisen kuoleman tilanteessa edunsaajalle maksetaan 5 000 € kertakorvaus, jonka voi käyttää kattamaan esimerkiksi hautajaisten kustannuksia.

Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa, mutta sairauden hoitokuluja korvataan vain Suomessa syntyneistä hoitokuluista. Ulkomailla syntyneet sairauden hoitokulut kattaa matkavakuutus. Alle 20-vuotiaat vanhempiensa mukana matkustavat lapset kuuluvat vanhempiensa If Matkustajaturvaan.

Lapsivakuutuksen hinta on vuosikohtainen. Vuosimaksu muuttuu vakuutuskauden vaihtuessa. Maksu on korkeimmillaan pienimmille lapsille. Tarkempaa tietoa lapsivakuutuksen vakuutusmaksusta löydät vakuutusoppaasta.

Tarkemmat korvausmäärät ja omavastuut voit tarkistaa helposti Ifin verkkokaupassa.

Verkkokauppaan >

Terveysselvitys oston jälkeen

Voit ostaa vakuutuksen helposti If verkkokaupasta. Vakuutuksen oston jälkeen sinun tulee vielä täyttää helppo selvitys lapsesi terveydentilasta. Saat siihen selkeät ohjeet oston jälkeen. Terveysselvitystä varten sinun ei tarvitse liittää mukaan lääkärintodistuksia. Otamme sinuun yhteyttä tilanteissa, joissa tarvitsemme lisätietoa.´

Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen, joka täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Lähetämme sinulle vakuutuskirjan vakuutuksesi astuttua voimaan. Suurin osa Ifin näistä terveysselvitystä vaativista vakuutuspäätöksistä tehdään vuorokauden sisällä ostosta.

MINKÄ IKÄISELLE LAPSELLE VAKUUTUS ON TARKOITETTU?

Voit ottaa lapsivakuutuksen vähintään 2 kk ikäiselle, enintään 14-vuotiaalle lapsellesi. Vakuutus on voimassa sen vakuutuskauden loppuun jolloin lapsi täyttää 25 vuotta. Suosittelemme vakuutuksen ottamista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ennen kuin lapselle ehtii tulla ensimmäisiä sairastumisia. Näin saatte mahdollisimman kattavan vakuutuksen.

Jos etsit raskausajan vakuutusta syntymättömälle lapsellesi, oikea valinta on vauvavakuutus. Tutustu If Vauvavakuutukseen >

Jos etsit vakuutusta yli 14-vuotiaalle lapsellesi, oikea valinta on aikuisen tapaturma- ja sairausvakuutus. Tutustu aikuisen sairaus- ja tapaturmavakuutukseen >

IF LAPSIVAKUUTUS ON VOIMASSA KAIKESSA URHEILUSSA

Lapsivakuutus on rajoituksetta voimassa alle 18-vuotiailla kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa. Et siis tarvitse erillisiä lisenssi- tai lisävakuutuksia.

Miksi minun kannattaa vakuuttaa lapseni?

Lapsivakuutuksella varmistat sen, että lapsesi pääsee hoitoon mahdollisimman nopeasti ja jonottamatta. Kun vakuutus on kunnossa, varmistat lapsellesi parhaan mahdollisen hoidon. Voit käyttää julkisen terveydenhuollon lisäksi yksityislääkäreiden palveluita. Lapsivakuutus antaa lisäksi taloudellista turvaa tilanteissa, jossa lapsesi sairastuu vakavasti - voit keskittyä tärkeimpään eli lapseesi.

Tutustu tarkemmin If Henkilövakuutuksiin >

LAPSEN TAPATURMAVAKUUTUS YHTEISTYÖJÄRJESTÖN tai -liiton JÄSENILLE VAIN NOIN 3 €/KK

Ifin yhteistyöjärjestön tai -liiton jäsenenä saat lapsen tapaturmavakuutuksen todella edullisesti. Vakutuus on voimassa aina ja kaikkialla – myös kilpaurheilussa sekä aina ilman omavastuuta. Tarkista kuulutko yhteistyöjärjestöömme.

Lapsen Primus-tapaturmavakuutuksen ostat kätevästi osoitteesta lapsenturva.fi. Saat kaikkiin uusiin Primus- tapaturmavakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Primus-vakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.Vakuutusehdot ja -oppaat

Millainen vakuutus urheilevalle lapselle?

Lapsille sattuu urheillessa kaikenlaista, josta voi aiheutua pienempiä ja suurempia vammoja. Urheilulajin lisenssivakuutus ei kuitenkaan korvaa kaikkia urheilun aiheuttamia hoitokuluja. Rajatapauksiin kuuluvat esimerkiksi monet kipeytymät ja penikkataudit.

Tapaturmia ja sairauksia varten kannattaa olla henkilökohtainen sairauskuluvakuutus. Vakuutus korvaa kategorisesti kaikkien sairauksien ja vammojen hoidon yksityislääkärillä – riippumatta siitä, miten, miksi ja minkä ajan kuluessa ne ovat tulleet.

Lapsen sairauskuluvakuutus on kattava, mutta silti hyvin edullinen. Suurimmillaan maksu on lapsen ensimmäisten ikävuosien aikana. Maksu laskee voimakkaasti juuri silloin, kun lapsi aloittaa urheilun harrastamisen. Esimerkiksi kymmenvuotiaan vakuutus maksaa reilun kymmenen euroa kuukaudessa ja korvaa hoitokulut 40 000 euroon asti.

Lisäturvaa tapaturmien varalta

Lapselle kannattaa ottaa tapaturmavakuutus yhdessä sairauskuluvakuutuksen kanssa. Se maksaa vain muutaman kymmentä euroa koko vuoden aikana ja sen saa täysin ilman omavastuuta. Selkeät tapaturmat korvataan tapaturmavakuutuksesta ja sairaudet sekä syntyperältään epäselvät vammat sairauskuluvakuutuksesta.

Korvauksen saa helposti, sillä hakemuksen voi tehdä netissä tai soittamalla Ifin palvelunumeroon ja korvauksen saa useimmiten saman tien.

Lapsivakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Se kattaa siis ulkomaillakin sattuneet tapaturmat, korvaten niistä aiheutuneet hoitokulut. Huomaathan kuitenkin, että ulkomailla hoitokulut voivat nousta erittäin suuriin summiin (jopa kymmeniin ja satoihin tuhansiin euroihin) ja tapaturmavakuutuksessa on maksimikorvaussumma, joka ei välttämättä riitä kattamaan kaikkia kuluja. Matkavakuutuksessa ei ole hoitokulujen korvaukselle ylärajaa eli sen vuoksi on tärkeää, että sinulla on matkavakuutus voimassa aina matkustaessasi. Alle 20-vuotias lapsesi kuuluu matkustajavakuutukseesi matkustaessaan kanssasi eli lapselle ei tuolloin tarvitse ottaa erillistä vakuutusta.

Sairauskuluvakuutus on myös voimassa kaikkialla maailmassa, mutta sairauden hoitokulut korvataan kuitenkin vain Suomessa syntyneistä hoitokuluista. Tämä tarkoittaa sitä, että jotta hoitokulusi korvattaisiin, niiden tulee olla Suomesta (vaikka sairaus olisikin alkanut ulkomailla). Matkavakuutus kattaa sairauden hoitokulut ulkomailla.

Muista myös muut vakuutukset

On tärkeää, että vakuutat lapsesi, mutta yhtä tärkeää, että vakuutat itsesi.