Lapsivakuutus

Yli 90 % suosittelee

Asiakkaamme ostivat yli 100 000 vakuutusta Ifin verkkokaupasta vuonna 2015


 • Nopeasti ja jonottamatta lääkäriin

  ​Lapsivakuutuksella varmistat, että lapsesi saa parasta mahdollista hoitoa nopeasti ja jonottamatta.

 • Valitse helposti juuri sinun lapsellesi sopiva vakuutus

  ​Voit valita sopivan vakuutuspaketin kahdesta eri vaihtoehdosta.

 • Saat itse valita lääkärin

  Ifin asiakkaana saat aina itse valita, missä lapsesi käy lääkärissä. Emme määrää hoitopaikkaa puolestasi.

Mitä kuluja vakuutus korvaa? Laaja sairaus- ja tapaturma-vakuutus Laaja tapaturma-vakuutus
Sairauden ja tapaturman hoitokulut

Korvaamme sairauden ja tapaturman hoitokuluja, jotka ovat seurausta esimerkiksi:

 • korvatulehduksesta
 • poskiontelontulehduksesta
 • nielurisaleikkauksesta
 • luunmurtumasta

Yhden vakuutuskauden omavastuu on 150 euroa + 10 % kuluista. Jos vakuutuskausi on esim. kalenterivuosi ja lapsesi joutuu käymään lääkärillä useamman kerran tänä aikana, maksat vain kerran 150 euroa ja sen jälkeen korvaamme 90 % saman vuoden aikana syntyneistä kuluista. Hoitokuluja korvataan enintään 40 000 euroa vakuutuksen voimassaoloaikana.

Voit käyttää huoletta julkisen terveydenhuollon lisäksi yksityislääkäreiden palveluita tapaturmien ja sairauksien hoitoon.

 
Sairauden ja tapaturman aiheuttama pysyvä haitta

Korvaamme sairauden ja tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta kertakorvauksen vamman vakavuuden mukaan. Maksimikorvaus on 100 000 euroa.

Korvausesimerkkejä:
 • Peukalon menetys, haitta-aste 20 % = korvaus 20 000 euroa
 • Jos haitta-aste on 50 % tai yli, maksamme summan kaksinkertaisena: Molempien silmien täydellinen sokeutuminen, haitta-aste 90 % = korvaus 180 000 euroa.

Sairauden aiheuttaman haitan korvaamisen voivat johtaa esim. selkäydinvammat sekä aivovammat ja –kasvaimet.

Sopeutuminen vakavaan sairauteen tai vammaan

Maksamme kertakorvauksen, jos lapsi esimerkiksi sairastuu ensimmäisen tyypin diabetekseen, saa vakavan aivo- tai palovamman tai lapsella todetaan pahanlaatuinen kasvain. Kertakorvaus on aina 10 000 euroa.

Tapaturmainen kuolema

Korvaus tapaturmaisesta kuolemantapauksesta on 5 000 euroa.

Voimassa kaikessa urheilussa alle 18-vuotiailla

Vakuutus on rajoituksetta voimassa alle 18-vuotiailla kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa. Et siis tarvitse erillisiä lisenssi- tai lisävakuutuksia.

Tapaturman hoitokulut

Korvaamme tapaturman aiheuttamia hoitokuluja vakuutuksen voimassaoloaikana aina enintään 40 000 euroon asti. Omavastuu on aina 0 euroa.

 

Miksi minun kannattaa vakuuttaa lapseni?

Lapsi leikkii, liikkuu ja harrastaa – aamusta iltaan ja päivästä toiseen. Silloin tällöin sattuu vahinkoja ja välillä lapsesi sairastuu. Lapsivakuutuksella varmistat sen, että lapsesi pääsee hoitoon mahdollisimman nopeasti ja jonottamatta. Kun vakuutus on kunnossa, varmistat lapsellesi parhaan mahdollisen hoidon. Voit käyttää julkisen terveydenhuollon lisäksi yksityislääkäreiden palveluita.

MITÄ LAPSIVAKUUTUS KORVAA?

If Lapsivakuutuksessa on kaksi selkeää vaihtoehtoa. Valittavanasi on laajempi vakuutuspaketti, joka kattaa sekä tapaturmien että sairauksien hoitokuluja. Toinen vaihtoehto on suppeampi: se kattaa vain tapaturman hoitokulut. Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet.

Hoitokulujen lisäksi molemmat vaihtoehdot turvaavat tilanteita, joissa lapselle jää sairauden tai tapaturman aiheuttama pysyvä vamma. Korvaus maksetaan lääketieteellisen haitta-asteen mukaan.

Edellä mainittujen lisäksi molemmat vaihtoehdot tuovat turvaa tilanteissa, joissa vanhemmille tulee yllättäviä kustannuksia lapsen vakavasta sairastumisesta tai tapaturmasta johtuen. Huoltajaturvan tarkoitus on auttaa lapsen huoltajaa taloudellisesti tällaisessa yllättävässä tilanteessa. Voit keskittyä olennaiseen, eli lapsesi hoitoon, taloudellisia menetyksiä murehtimatta. Esimerkkinä tilanne, jossa lapsellasi todetaan tyypin 1 diabetes ja perheenne joutuu matkustamaan paljon sairaalan ja kodin välillä. Kertakorvauksena maksettavan summan voi käyttää kattamaan esimerkiksi näitä matkustamisesta johtuvia kustannuksia.

Tarkemmat korvausmäärät ja omavastuut voit tarkistaa helposti If verkkokaupassa.

Lapsivakuutuksen hinta on vuosikohtainen. Vuosimaksu muuttuu vakuutuskauden vaihtuessa. Maksu on korkeimmillaan pienimmille lapsille. Tarkempaa tietoa lapsivakuutuksen vakuutusmaksusta löydät vakuutusoppaasta.

Verkkokauppaan >

MINKÄ IKÄISELLE LAPSELLE VAKUUTUS ON TARKOITETTU?

Voit ottaa lapsivakuutuksen vähintään 2 kk ikäiselle, enintään 14-vuotiaalle lapsellesi. Vakuutus on voimassa sen vakuutuskauden loppuun jolloin lapsi täyttää 25 vuotta. Suosittelemme vakuutuksen ottamista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, ennen kuin lapselle ehtii tulla ensimmäisiä sairastumisia. Näin saatte mahdollisimman kattavan vakuutuksen.

Jos etsit raskausajan vakuutusta syntymättömälle lapselle, oikea valinta on vauvavakuutus. Tutustu If Vauvavakuutukseen>

Jos etsit vakuutusta yli 14-vuotiaalle lapsellesi, oikea valinta on aikuisen tapaturma- ja sairausvakuutus. Tutustu aikuisen sairaus- ja tapaturmavakuutukseen >

IF LAPSIVAKUUTUS ON VOIMASSA KAIKESSA URHEILUSSA

Lapsivakuutus on rajoituksetta voimassa alle 18-vuotiailla kaikessa urheilussa, myös kilpaillessa ja extreme-lajeissa. Et siis tarvitse erillisiä lisenssi- tai lisävakuutuksia.

MITEN OSTAN LAPSIVAKUUTUKSEN VERKOSSA?

Voit ostaa vakuutuksen helposti If verkkokaupasta. Vakuutuksen oston jälkeen sinun tulee vielä täyttää helppo selvitys lapsesi terveydentilasta. Saat siihen selkeät ohjeet oston jälkeen. Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen, joka täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Lähetämme sinulle vakuutuskirjan vakuutuksesi astuttua voimaan. Suurin osa Ifin vakuutuspäätöksistä tehdään vuorokauden sisällä ostosta.

Verkkokauppaan >

LAPSEN TAPATURMAVAKUUTUS YHTEISTYÖJÄRJESTÖN JÄSENILLE

vain NOIN 3 €/KK

Jos etsit lapsellesi tapaturmavakuutusta, voit saada sen Ifin yhteistyöjärjestön jäsenenä vieläkin edullisemmin. Tarkista kuulutko yhteistyöjärjestöömme ja tutustu tähän Primus-vakuutukseen lapsenturva.fi- verkkokaupassa. Saat kaikkiin uusiin Primus-henki- ja tapaturmavakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Primus-vakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.Vakuutusehdot ja -oppaat

Kuulutko yhteistyöjärjestöömme?

Silloin voit ottaa lapsellesi markkinoiden edullisimman Primus-tapaturmavakuutuksen, joka maksaa vain noin 3 €/kk.​

Muista myös muut vakuutukset