Millainen on paras lapsivakuutus?

Paras lapsivakuutus tai vauvavakuutus on sellainen, joka tulee hätiin silloin, kun tarvitsette lääkäriä. Lue viisi tyypillistä syytä, miksi ottaa lapsivakuutus ja laske hinta lapsesi vakuutukselle.

Tutustu vakuutuksiimme:

Lapsi Vauva Jos sinulla on lapsivakuutus toisesta yhtiöstä, lue tämä.

Lue viisi esimerkkitapausta, joissa lapsivakuutus on tarpeellinen.

1. Lapsivakuutus korvaa korvatulehduksia ja korvien putkituksen

Seitsemäs korvatulehdus ja yöllinen heräily riittivät Aino-Maijalle, tai kuten hän itse asian muotoili: "Saisiko ne hiivatin tuubit ja vähän äkkiä!".

Onneksi Pihlalla oli Ifin lapsivakuutus. Hän sai maksusitoumuksen yksityissairaalaan, eikä Aino-Maijan tarvinnut maksaa itse kuin omavastuu. Lisäksi hoitoon pääsi heti, kun julkisella puolella olisi pitänyt odottaa jopa puoli vuotta. 

2. Terveysapu ja suorakorvaus helpottavat asiointia 

Sirkuskoulu mielessään Nooa harjoitteli pihalla käsilläseisontaa, mutta alastulo tapahtui polven päälle. Äiti käytti Ifin terveysapua jossa ilmoitti Ifille tapaturmasta ja sai helposti ennakkotiedon korvauksesta, jäljellä olevan omavastuun määrästä sekä selkeät ohjeet hoitoon hakeutumisesta jo ennen lääkäriin menoa. Äiti käytti lääkärissä Ifin suorakorvausta ja maksoi ainoastaan omavastuun. Erillistä vahinkoilmoitusta ei tarvittu. 

Polvivaivat eivät kuitenkaan hellittäneet. Uusintakäynnillä lääkäri suositteli magneettikuvausta, johon If antoi saman tien maksusitoumuksen, jotta perheen ei tarvinnut maksaa kuluja ensin ja hakea korvausta myöhemmin. Kuvaus paljasti katkenneen eturistisiteen – leikatahan se piti.

Maksusitoumus kattoi sekä leikkauksen että fysikaalisen hoidon. Kontrollikäynnit erikoislääkärillä hoituivat helposti suorakorvauksen avulla. Puoli vuotta leikkauksen jälkeen Nooa lähetti meille kuvan onnistuneesta käsilläseisonnasta. Hienoa Nooa!

3. Vakuutus korvaa lapsen vakavan sairauden

Isä soitti ja haki korvausta Thaimaan-matkan peruuntumiskuluista. "7-vuotias on sairastunut diabetekseen!". Matka oli varattu pääsiäiseksi, mutta poika joutui sairaalaan ja isä mukaan opettelemaan pistosten antoa ja oikeaa ruokavaliota. If maksoi matkan peruuntumiskulut, ja korvausneuvojalla oli iloista asiaa: "Lapsellanne on vakuutus, johon kuuluu perheen sopeutumisturva vakavien sairastumisten ja vammautumisten varalle". Isä oli hakenut korvausta vain matkan peruuntumisesta.

Korvausneuvoja pyysi sairauskertomuksen sekä isän tilinumeron ja maksoi korvauksen (10 576 euroa). Se tuli hyvään tarpeeseen, sillä isä joutui myöhemmin ottamaan palkatonta vapaata myös koulunaloitusta varten – luokanopettajallekin piti opettaa, miten toimitaan missäkin tilanteessa.

4. Lapsivakuutus korvaa lisenssivakuutuksen

Pinja oli vahvoilla kuukauden pelaajaksi, mutta valmentaja huomasi, että häneltä puuttuu seuralisenssiin liittyvä vakuutus. "Ei hätää, Pinjalla on Ifin vakuutus. Varmistimme kauden alussa, että vakuutus kattaa myös kilpaurheilun", äiti sanoi ja oikeassa oli. If Lapsivakuutus on voimassa kaikessa urheilussa 12-vuotiaaksi asti ja kattaa paljon kentän ulkopuolellakin. Ja kun Pinja täyttää 12 vuotta, vakuutusta täydennetään urheiluvakuutuksella, joka korvaa kolhut kilpaurheilussa ja monessa riskialttiissakin lajissa myös jatkossa.

5. Atooppinen ihottuma ja  perusvoiteet kuuluvat lapsivakuutuksen piiriin

Syksyllä Monikan iho alkoi kutista. "Talvella iho kuivuu", isä sanoi, "sitä pitää rasvata". Mutta vaiva ei hellittänyt, vaatteetkin kutittivat ja kotona oli helpointa olla nakupellenä. Onneksi äiti oli ottanut If Lapsivakuutuksen ajoissa – ennen sairauden ilmenemistä – muuten Monikan atooppinen ihottuma olisi rajattu korvattavuuden ulkopuolelle. Mutta nyt hän saa lääkärin määräämät perusvoiteet, lääkkeet ja säännöllisen seurannan Ifin korvaamana!

Lue myös lasten siitepölyallergiasta. 

Perustietoa: lapsivakuutus eli sairausvakuutus lapselle

  • Lapsivakuutus kattaa sekä yksityisen että julkisen sairaanhoidon palveluja, ja lapsesi pääsee hoitoon odottelematta.
  • Vakuutus kannattaa ottaa jo ennen vauvan syntymää. Ensimmäiset korvatulehdukset voivat tulla jo parin kuukauden iässä, jolloin vakuutuksen saaminen korvasairauksiin on jo myöhäistä. Lisäksi raskausaikana otettu vakuutus korvaa äidin ja vastasyntyneen lapsen pidempää sairaalahoitoa ja vauvan synnynnäisiä terveysvaivoja.
  • Kun otat lapsivakuutuksen jo raskausaikana, saat kaupan päälle äidin henkivakuutuksen vuodeksi maksutta. Ensimmäisen vuoden jälkeen henkivakuutus jatkuu automaattisesti maksullisena. Voit päättää vakuutuksen halutessasi. Henkivakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Mandatum Henkivakuutusyhtiö.
  • Ennen vakuutuksen hankkimista kannattaa verrata lapsivakuutusten sisältöjä. Eri vakuutusyhtiöiden vakuutukset voivat poiketa toisistaan suurestikin. Lue pikaopas lapsivakuutusten vertailuun.
  • Hoidon tarve syntyy usein yllättäen. Ympäri vuorokauden toimivasta terveysavusta saat ennakkopäätöksen korvauksesta ja tiedon jäljellä olevasta omavastuustasi. Lisäksi autamme sinua sopivan hoitopaikan valinnassa. Voit varata ajan lääkärille tai siirtyä sairauksissa etälääkärille ja tapaturmissa sairaanhoitajan neuvontaan. Terveysavun löydät Omilta sivuiltasi tai täältä. 
  • Suorakorvaus säästää lääkärikäynnillä aikaa ja vaivaa, sillä lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi ja sinä maksat tyypillisesti pelkän omavastuun. Suorakorvausta käytät näyttämällä Kela-korttiasi kassalla ja kertomalla, että haluat käyttää Ifin suorakorvausta. Lue lisää ja katso ajantasainen tieto Ifin suorakorvausverkostosta täältä.
  • Saat itse valita omavastuun, ja se vähennetään vain kerran vakuutuskauden aikana (vakuutuskausi kestää vuoden).
  • Lue, miten yleisiä lapsivakuutukset ovat ja mitkä ovat yleisimmät syyt vakuuttaa lapsi.

Tutustu lapsivakuutukseen ja laske hinta

Vakuutukseen tutustuminen ei sido sinua mihinkään – voit hinnan laskemisen jälkeen vertailla rauhassa eri vaihtoehtoja ja ostaa vakuutuksen silloin, kun sinulle parhaiten sopii.