5 syytä ottaa Lapsivakuutus

Jokaiseen lapseen liittyy monta tarinaa, ja niitä tulee päivittäin lisää. Me Ifissä autamme, jotta ikävämpikin tarina saisi onnellisen lopun.

1. Korvatulehdus viimein kuriin

Seitsemäs korvatulehdus ja yöllinen heräily riittivät Aino-Maijalle, tai kuten hän itse asian muotoili: "Saisiko ne hiivatin tuubit ja vähän äkkiä!". Onneksi Pihlalla oli If Lapsivakuutus. Hän sai maksusitoumuksen yksityissairaalaan, eikä Aino-Maijan tarvinnut maksaa itse kuin omavastuu. Lisäksi hoitoon pääsi heti, kun julkisella puolella olisi pitänyt odottaa jopa puoli vuotta.

2. Maksusitoumus leikkaukseen

Sirkuskoulu mielessään Nooa harjoitteli pihalla käsilläseisontaa, mutta alastulo tapahtui polven päälle. Ei kun autolla pikapikaa lääkärille, joka totesi tapaturman, määräsi lepoa ja kirjoitti kipulääkkeet. Äiti ilmoitti Ifille lääkärikäynnistä, ja korvaus maksettiin välittömästi soiton perusteella.

Polvivaivat eivät kuitenkaan hellittäneet. Uusintakäynnillä lääkäri suositteli magneettikuvausta, johon If antoi saman tien maksusitoumuksen, jotta perheen ei tarvinnut maksaa kuluja ensin ja hakea korvausta myöhemmin. Kuvaus paljasti katkenneen eturistisiteen – leikatahan se piti.

Uusi maksusitoumus kattoi sekä leikkauksen että fysikaalisen hoidon. Kontrollikäynnit erikoislääkärillä ja kipulääkkeet korvattiin saman päivän aikana netissä tehtyjen vahinkoilmoitusten perusteella. Puoli vuotta leikkauksen jälkeen Nooa lähetti meille kuvan onnistuneesta käsilläseisonnasta. Hienoa Nooa!

3. Lapsen vakavaan sairauteen

Isä soitti ja haki korvausta Thaimaan-matkan peruuntumiskuluista. "7-vuotias on sairastunut sokeritautiin!". Matka oli varattu pääsiäiseksi, mutta poika joutui sairaalaan ja isä mukaan opettelemaan pistosten antoa ja oikeaa ruokavaliota. If maksoi matkan peruuntumiskulut, ja korvauksen myöntäneellä erikoiskäsittelijällä oli iloista asiaa: "Lapsellanne on vakuutus, johon kuuluu huoltajaturva". Isä oli hakenut korvausta vain matkan peruuntumisesta.

Käsittelijä pyysi sairauskertomuksen sekä isän tilinumeron ja maksoi korvauksen (10 576 euroa). Se tuli hyvään tarpeeseen, sillä isä joutui myöhemmin ottamaan palkatonta vapaata myös koulunaloitusta varten – luokanopettajallekin piti opettaa, miten toimitaan missäkin tilanteessa.

4. Atooppiseen ihottumaan

Syksyllä Monikan iho alkoi kutista. "Talvella iho kuivuu", isä sanoi, "sitä pitää rasvata". Mutta vaiva ei hellittänyt, vaatteetkin kutittivat ja kotona oli helpointa olla nakupellenä. Onneksi äiti oli ottanut If Lapsivakuutuksen ajoissa – ennen sairauden ilmenemistä – muuten Monikan atooppinen ihottuma olisi rajattu korvattavuuden ulkopuolelle. Mutta nyt hän saa lääkärin määräämät perusvoiteet, lääkkeet ja säännöllisen seurannan Ifin korvaamana!

5. Lisenssivakuutuksen korvaaja

Pinja oli vahvoilla kuukauden pelaajaksi, mutta valmentaja huomasi, että häneltä puuttuu seuralisenssiin liittyvä vakuutus. "Ei hätää, Pinjalla on Ifin vakuutus. Varmistimme kauden alussa, että vakuutus kattaa myös kilpaurheilun", äiti sanoi ja oikeassa oli. If Lapsivakuutus on voimassa kaikessa urheilussa 12-vuotiaaksi asti ja kattaa paljon kentän ulkopuolellakin. Ja kun Pinja täyttää 12 vuotta, vakuutusta täydennetään Urheiluturvalla, joka korvaa kolhut kilpaurheilussa ja monessa riskialttiissakin lajissa myös teini-iän ajan.

If Lapsivakuutus eli sairausvakuutus lapselle

  • Lapsivakuutus kattaa sekä yksityisen että julkisen sairaanhoidon palveluja, ja lapsesi saa heti parasta hoitoa.
  • Vakuutus kannattaa ottaa jo ennen lapsen syntymää. Ensimmäiset korvatulehdukset voivat tulla jo parin kuukauden iässä, jolloin vakuutuksen saaminen korvasairauksiin on jo myöhäistä.
  • Suomen paras korvauspalvelu varmistaa, että saat rahat tilillesi nopeasti. Jos käytät If Suorakorvausta, maksat lääkärissä useimmiten vain omavastuun.
  • Saat itse valita omavastuun, ja se vähennetään vain kerran vakuutuskauden aikana (vakuutuskausi kestää vuoden).
  • Vakuutuksella saat maksusitoumuksen korvien putkitukseen tarvittaessa puhelimessa, ja voit valita hoitopaikan itse.
  • Ifin asiakkaana voit käyttää maksutonta If Terveysneuvontaa vaikka keskellä yötä.

Sinulle saattaa olla hyötyä myös näistä sivuista

Parasta hoitoa lapsellesi vakuutuksen avulla

Kun leikissä kopsahtaa tai korvakipu itkettää, pääsette vakuutuksin turvin hoitoon nopeasti. 

Hanki If Lapsivakuutus

Arjen turvavinkit lapsiperheille

Vilkaise, miten voit välttää vahingot vauhdikkaassa lapsiarjessa – ja miten vakuutus toimii, jos otsa ottaa osumaa tai tauti iskee päälle.

Lapsiperheiden vinkkipankki

Kokeile uutta palvelua: If Suorakorvaus

Maksat lääkärissä asioidessasi yleensä pelkästään omavastuun, kun sinulla on Ifin sairausvakuutus. 

Tutustu If Suorakorvaukseen