Lapsivakuutusten vertailu

Halvin lapsivakuutus tai vauvavakuutus ei välttämättä ole se paras! Lasten vakuutusten vertailu vie aikaa, mutta se kannattaa. Lue, mitä asioita on syytä ottaa huomioon, kun teet lapsen tai vauvan vakuutuksen vertailua.

Tutustu vakuutuksiin

Vauva Lapsi Jos sinulla on lapsivakuutus toisesta yhtiöstä, lue tämä.

1. Milloin lapsivakuutuksen voi hankkia?

Lapselle voi hankkia vakuutuksen jo ennen syntymää tai sen jälkeen, kun lapsi on syntynyt. Syntymättömän lapsen vakuutusten vertailussa kannattaa ottaa huomioon, että se otetaan jo raskausaikana, ja siksi se korvaa vauvan sairaudet ja vammat heti syntymästä lähtien ilman rajoituksia.

  • Ennen lapsen syntymää otettu vauvavakuuksen saat Ifiltä jo todella aikaisin, eli 11 raskausviikon (12+0) jälkeen aina siihen asti, että laskettuun aikaan on kaksi kuukautta. Ennen lapsen syntymää otettu vauvavakuutus korvaa hoitokuluja ilman terveydentilaan liittyviä rajoituksia. Ifin syntymättömän lapsen vakuutus korvaa lisäksi äidin ja vauvan pitkää sairaalahoitoa, jos raskauden tai syntymän yhteydessä tulee mutkia matkaan.
  • Jo syntyneelle lapselle vakuutus voidaan myöntää 7 vrk – 14 vuotiaana. Vakuutuksen ulkopuolelle rajataan ne sairaudet ja vammat, jotka lapsella on ollut ennen vakuutuksen ottamista.

Muista hankkia vauvavakuutus ajoissa!

2. Miten pitkään lapsivakuutus on voimassa?

Ifiltä otettu lapsen vakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi. Jos esimerkiksi lapsella todetaan astma lapsivakuutuksen voimassaolon aikana tällöin lapsuudessa todetut sairaudet ja vammat eivät rajoita vakuutuksen laajuutta aikuisenakaan. 

Ennen vakuutuksen hankkimista tarkasta, missä iässä vakuutus päättyy. Aiemmat sairastelut ja tapaturmat vaikuttavat aikuisiällä otetun vakuutuksen laajuuteen – ne nimittäin rajataan tyypillisesti uuden vakuutuksen ulkopuolelle.

3. Onko vakuutus voimassa urheillessa?

Ifin lapsivakuutus on voimassa kaikessa urheilussa 12-vuotiaaksi asti ja kun lapsi täyttää 12 vuotta, vakuutusta voi täydentää urheiluvakuutuksella, joka korvaa kolhut kilpaurheilussa ja monessa riskialttiissakin lajissa myös jatkossa.

Osa markkinoilla olevista lapsivakuutuksista ei ole voimassa urheillessa tai se kattaa urheilun lisämaksusta. Ennen ostopäätöstä tarkista, onko lapsivakuutus voimassa esimerkiksi jalkapalloharjoituksissa. Vaivattomin vaihtoehto on sellainen lapsivakuutus, joka kattaa kaikenlaisen urheilun. Tällöin et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta, vaan vakuutus turvaa lapsen niin urheiluharjoituksissa kuin niiden ulkopuolellakin.

Kannattaa selvittää, onko lapsivakuutus voimassa urheillessa.

4. Mikä on lapsivakuutuksen omavastuu?

Vakuutuksen omavastuu tarkoittaa sinun osuuttasi lääkäri- ja lääkekuluista. Omavastuu voi olla lapsivakuutuksesta riippuen

  • vakuutuskausikohtainen
  • sairaus- tai tapaturmakohtainen tai
  • kertakohtainen.

Vakuutuskausikohtainen omavastuu vähennetään kustannuksista kerran vuodessa (tai niin monta kertaa, että omavastuusumma tulee täyteen). Jos omavastuu on sairaus- tai tapaturmakohtainen, se vähennetään yleensä kerran saman sairauden tai tapaturman perusteella maksettavasta korvauksesta. Kertakohtainen omavastuu on tietty osuus jokaisesta kulusta.

Ifin lapsivakuutuksessa voi valita omavastuu summan ja maksat vain yhden omavastuun vakuutuskauden (yksi vuosi) aikana. 

Vakuutusta hankkiessasi valitset vakuutuksen omavastuun määrän. Korkeampi omavastuu tarkoittaa sinulle edullisempaa vakuutusta, mutta maksat tällöin pienemmät kulut itse. Pieni omavastuu on vaivaton valinta, jos haluat päästä aina nopeasti hoitoon.

Korkeampi omavastuu tarkoittaa edullisempaa vakuutusta.

5. Miten nopeasti korvaukset maksetaan?

Kun lapsi on sairas, et luultavasti halua käyttää aikaasi korvaushakemusten ja kuittien lähettelyyn. Tutki ennen lapsivakuutuksen hankkimista, onko vakuutusyhtiöllä käytössä palvelu, jossa lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, vai pitääkö sinun itse raportoida lääkärikäynneistä. Palveluiden vertaaminen voi olla työlästä, mutta se palkitsee viimeistään siinä vaiheessa, kun joudut käyttämään vakuutusta.

Ifin suorakorvaus toimii koko maassa. Palvelu on käytössä Terveystalon, Mehiläisen, Pikkujätin ja Aavan lääkäriasemilla.

Hoidon tarve syntyy usein yllättäen. Ympäri vuorokauden toimivasta terveysavusta saat ennakkopäätöksen korvauksesta ja tiedon jäljellä olevasta omavastuustasi jo ennen lääkärikäyntiä. Lisäksi autamme sinua sopivan hoitopaikan valinnassa. Voit varata ajan lääkärille tai siirtyä sairauksissa etälääkärille ja tapaturmissa sairaanhoitajan neuvontaan. Terveysavun löydät Omilta sivuiltasi tai täältä. 

Tarkista myös, voitko tarvittaessa hakea korvauksia verkossa esimerkiksi lääkkeistä, tarvitseeko sinun lähettää kuitteja ja miten nopeasti korvaukset tyypillisesti maksetaan.

Sivun lähteet: If, Fine

6. Kuinka paljon kuluja lapsivakuutus korvaa?

Vakuutuksen enimmäiskorvausmäärä tarkoittaa summaa, jonka verrat voit enintään saada korvauksia vakuutuksen voimassaolon aikana. Joissain yhtiöissä enimmäiskorvausmäärä on sairaus- tai tapaturmakohtainen. Enimmäiskorvausmäärää miettiessä kannattaa huomioida, että valitsemasi korvaussumma on riittävän suuri koko vakuutuksen elinkaaren ajalle. Ifin lapsivakuutuksessa sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja korvataan valintasi mukaan 50 000, 100 000 tai 150 000 euroa. 200 000 euron vakuutusmäärän saat halutessasi asiakaspalvelumme kautta.

Omavastuun tavoin myös enimmäiskorvausmäärä vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

7. Mitä muuta vakuutus sisältää?

Tutki, mitä vakuutus korvaa lääkäri- ja lääkekulujen lisäksi. Lapsivakuutus voi kattaa myös esimerkiksi lapsen pysyvän vammautumisen, kuoleman ja vakavan sairastumisen. Lisäksi vakuutukseen saattaa sisältyä erilaisia terveyteen liittyviä palveluita kuten neuvontaa ennen lääkärikäyntiä tai suorakorvauspalvelu, jossa maksat lääkärikäynnistä useimmiten vain omavastuun. 

Ifin lapsivakuutukseen sisältyy turva tapaturmaisen vammautumisen ja kuoleman varalta sekä fysikaalista hoitoa. Lisäturvana voit valita sopeutumisturvan vakavan sairauden varalle. Sopeutumisturva kattaa 9 yleistä vakavaa sairautta ja vammaa. Sairauksia ja vammoja ovat pahanlaatuiset kasvaimet, 1-tyypin diabetes, lastenreuma, munuaisten vajaatoiminta, raajan amputaatio, vakava aivovamma, vakava palovamma, aivojen hyvänlaatuinen kasvain ja elinsiirto.

Laske lapsivakuutuksen hinta minuutissa

Tutustu tarkemmin lapsivakuutuksen sisältöön ja laske, mitä syntymättömän tai jo syntyneen lapsesi vakuutus tulisi maksamaan. Se on helppoa verkkokaupassamme ja tarvitset vain perustiedot itsestäsi ja lapsestasi. Hinnan laskeminen vie noin minuutin, eikä se sido sinua mihinkään.

Jos sinulla on jo lapsivakuutus toisesta yhtiöstä, ja olet harkitsemassa lapsivakuuksen kilpailutusta lue tämä.