Lapsivakuutusten vertailu

Halvin lapsivakuutus tai vauvavakuutus ei välttämättä ole se paras! Lasten vakuutusten vertailu vie aikaa, mutta se kannattaa. Lue, mitä asioita on syytä ottaa huomioon, kun teet lapsen tai vauvan vakuutuksen vertailua.

Tutustu vakuutuksiin

Vauva Lapsi Jos sinulla on lapsivakuutus toisesta yhtiöstä, lue tämä.

1. Milloin lapsivakuutuksen voi hankkia?

Lapselle voi hankkia vakuutuksen jo ennen syntymää tai sen jälkeen, kun lapsi on syntynyt. Syntymättömän lapsen vakuutusten vertailussa kannattaa ottaa huomioon, että se otetaan jo raskausaikana, ja siksi se korvaa vauvan sairaudet ja vammat heti syntymästä lähtien ilman rajoituksia.

  • Jos otat vakuutuksen jo syntyneelle lapselle, vakuutuksen ulkopuolelle rajataan ne sairaudet ja vammat, jotka lapsella on ollut ennen vakuutuksen ottamista.
  • Ennen lapsen syntymää otettu vakuutus korvaa hoitokuluja ilman terveydentilaan liittyviä rajoituksia. Ifin syntymättömän lapsen vakuutus korvaa lisäksi äidin ja vauvan pitkää sairaalahoitoa, jos raskauden tai syntymän yhteydessä tulee mutkia matkaan.

Syntymättömän lapsen vakuutus pitää hankkia tyypillisesti viimeistään muutama kuukausi ennen laskettua aikaa. Ifiltä saat vakuutuksen jo todella aikaisin, eli 11 raskausviikon (12+0) jälkeen aina siihen asti, että laskettuun aikaan on kaksi kuukautta.

Vakuutusyhtiö päättää vakuutuksen myöntämisestä äidin terveydentilan perusteella. Raskauden edetessä terveystilanne voi muuttua, joten vakuutus kannattaa hankkia hyvissä ajoin. 

Muista hankkia vauvavakuutus ajoissa!

2. Miten pitkään lapsivakuutus on voimassa?

Ennen vakuutuksen hankkimista tarkasta, missä iässä vakuutus päättyy. Aiemmat sairastelut ja tapaturmat vaikuttavat aikuisiällä otetun vakuutuksen laajuuteen – ne nimittäin rajataan tyypillisesti uuden vakuutuksen ulkopuolelle.

Jos esimerkiksi lapsen nilkka murtuu lapsivakuutuksen voimassaolon aikana ja hänen vakuutuksensa päättyy, uusi vakuutus ei todennäköisesti kata nilkkaan liittyviä vaivoja aikuisenakaan. Osa lapsivakuutuksista on voimassa vanhuuteen saakka. Tällöin lapsuuden sairaudet ja vammat eivät rajoita vakuutuksen laajuutta aikuisenakaan. Ifiltä otettu lapsen vakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi.

3. Onko vakuutus voimassa urheillessa?

Osa lapsivakuutuksista on voimassa myös urheillessa, osa ei. Osa vakuutuksista taas kattaa urheilun lisämaksusta. Ennen ostopäätöstä tarkista, onko lapsivakuutus voimassa esimerkiksi jalkapalloharjoituksissa.

Vaivattomin vaihtoehto on sellainen lapsivakuutus, joka kattaa kaikenlaisen urheilun. Tällöin et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta, vaan vakuutus turvaa lapsen niin urheiluharjoituksissa kuin niiden ulkopuolellakin.

Kannattaa selvittää, onko lapsivakuutus voimassa urheillessa.

4. Mikä on lapsivakuutuksen omavastuu?

Vakuutuksen omavastuu tarkoittaa sinun osuuttasi lääkäri- ja lääkekuluista. Omavastuu voi olla

  • vakuutuskausikohtainen
  • sairaus- tai tapaturmakohtainen tai
  • kertakohtainen.

Vakuutuskausikohtainen omavastuu vähennetään kustannuksista kerran vuodessa (tai niin monta kertaa, että omavastuusumma tulee täyteen). Jos omavastuu on sairaus- tai tapaturmakohtainen, se vähennetään yleensä kerran saman sairauden tai tapaturman perusteella maksettavasta korvauksesta. Kertakohtainen omavastuu on tietty osuus jokaisesta kulusta.

Vakuutusta hankkiessasi valitset vakuutuksen omavastuun määrän. Korkeampi omavastuu tarkoittaa sinulle edullisempaa vakuutusta, mutta maksat tällöin pienemmät kulut itse. Pieni omavastuu on vaivaton valinta, jos haluat päästä aina nopeasti hoitoon.

Korkeampi omavastuu tarkoittaa edullisempaa vakuutusta.

5. Miten nopeasti korvaukset maksetaan?

Kun lapsi on sairas, et luultavasti halua käyttää aikaasi korvaushakemusten ja kuittien lähettelyyn. Tutki ennen lapsivakuutuksen hankkimista, voitko hakea korvauksia verkossa, tarvitseeko sinun lähettää kuitteja ja miten nopeasti korvaukset tyypillisesti maksetaan.

Selvitä myös, onko vakuutusyhtiöllä käytössä palvelu, jossa lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, vai pitääkö sinun itse raportoida lääkärikäynneistä. Palveluiden vertaaminen voi olla työlästä, mutta se palkitsee viimeistään siinä vaiheessa, kun joudut käyttämään vakuutusta.

If Suorakorvaus toimii koko maassa. Palvelu on käytössä Mehiläisen, Aavan, Terveystalon ja Pikkujätin lääkäriasemilla. Uudistettu suorakorvauspalvelumme takaa, että saat apua 24/7. Lue uudistetusta lasten suorakorvauspalvelusta

Sivun lähteet: If, Fine

6. Kuinka paljon kuluja lapsivakuutus korvaa?

Vakuutuksen enimmäiskorvausmäärä tarkoittaa summaa, jonka verrat voit enintään saada korvauksia vakuutuksen voimassaolon aikana. Joissain yhtiöissä enimmäiskorvausmäärä on sairaus- tai tapaturmakohtainen.

Voit yleensä valita itse enimmäiskorvausmäärän. Omavastuun tavoin myös enimmäiskorvausmäärä vaikuttaa vakuutuksen hintaan.

7. Mitä muuta vakuutus sisältää?

Tutki, mitä vakuutus korvaa lääkäri- ja lääkekulujen lisäksi. Lapsivakuutus voi kattaa myös esimerkiksi lapsen pysyvän vammautumisen, kuoleman ja vakavan sairastumisen. Lisäksi vakuutukseen saattaa sisältyä erilaisia terveyteen liittyviä palveluita kuten neuvontaa terveysasioissa tai suorakorvauspalvelun, jossa maksat lääkärikäynnistä useimmiten vain omavastuun. 

Laske lapsivakuutuksen hinta minuutissa

Tutustu tarkemmin lapsivakuutuksen sisältöön ja laske, mitä syntymättömän tai jo syntyneen lapsesi vakuutus tulisi maksamaan. Se on helppoa verkkokaupassamme ja tarvitset vain perustiedot itsestäsi ja lapsestasi. Hinnan laskeminen vie noin minuutin, eikä se sido sinua mihinkään. 

Päivitetty viimeksi 18.8.2021

Mitä ifin lapsivakuutus sisältää?

Mitä Ifin lapsivakuutus sisältää?
Korvaa lääkärikäynnit, jos lapsi sairastuu tai loukkaantuu
Sisältää
Korvaa korvien putkituksen
Sisältää
Korvaa magneetti- ja röntgenkuvaukset
Sisältää
Korvaa fysioterapiaa sairauden tai tapaturman yhteydessä
Sisältää
Korvaa rasitusvammojen hoitoa
Sisältää
Sisältää

Tämä on valinnainen lisäturva vakuutukseesi.

Korvaa tapaturman aiheuttaman pysyvän vamman tai kuoleman
Sisältää
Vakuutuksen voi hankkia raskausaikana
Sisältää
Vakuutuksen voi hankkia lapsen syntymän jälkeen
Sisältää
Sisältää

Edellyttää, että vakuutus on otettu raskausaikana.

Sisältää

Edellyttää, että vakuutus on otettu raskausaikana.

Korvaa sairaalan hoitopäivämaksuja
Sisältää
Sisältää

Edellyttää, että vakuutus on otettu raskausaikana.

Voimassa aikuiseksi asti (80-vuotiaaksi)
Sisältää
Sisältää

Lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen, kun asioit Terveystalossa tai Mehiläisessä. Lue tarkemmin suorakorvauspalvelusta

Sisältää

Saat Ifin henkilövakuutusasiakkaana vastaukset terveyskysymyksiisi vuorokauden ympäri. Lue If Terveysneuvonnasta

Sisältää

Vakuutus on voimassa kaikissa lajeissa 12-vuotiaaksi, jonka jälkeen voit hankkia urheiluvakuutuksen kilpaurheilua varten. 

Vakuutuskausikohtainen omavastuu (ei lääkärikäyntikohtaista omavastuuta)
Sisältää

Mikä on lapsivakuutus?

Lapsivakuutus eli lapsen sairausvakuutus on sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja korvaava vakuutus. Se korvaa tyypillisesti lääkärikäyntejä, erilaisia tutkimuskuluja kuten röntgen- ja magneettikuvauksia ja lääkärin määräämiä lääkkeitä. Vakuutus tuo useimmiten turvaa myös pysyvän vammautumisen ja kuoleman varalle, jonka lisäksi vakuutusta voi täydentää vapaaehtoisilla lisäturvilla.

Kun harkitset lapsivakuutuksen hankkimista, pohdi, miksi tarvitset vakuutusta. Ifin teettämän kyselytutkimuksen mukaan suomalaislapsille hankitaan vakuutus useimmin siksi, että vanhemmat haluavat varmistaa lapsen vaivattoman pääsyn lääkärille.

Toiseksi yleisin syy hankkia vakuutus on halu varautua lapsen vakavaan sairastumiseen tai loukkaantumiseen. Tutustu tarkemmin kyselytutkimuksen tuloksiin ja siihen, miten ja miksi suomalaiset vakuuttavat lapsensa. 

Näin ostat Ifin lapsivakuutuksen

Katso alta ohjeet, kuinka toimia, jos mietit lapsellesi Ifin lapsivakuutuksen ottamista.