Lapsivakuutuksen vaihtaminen toiseen vakuutusyhtiöön

Oletko harkinnut lapsesi vakuutuksen vaihtamista toiseen yhtiöön? Syitä vaihtamiseen voivat olla esimerkiksi vakuutuksen hinta, halu keskittää asiointi tai vakuutuksen sisältö. Usein ajatellaan, että jos lapsi on sairastellut, ei hänen vakuutustaan kannata vaihtaa toiseen yhtiöön. Tämä ei kuitenkaan automaattisesti pidä paikkaansa - lue alta, miten lapsen vakuutuksen voi vaihtaa Ifiin!

Tutustu lapsivakuutukseen

Tiesitkö, että lapsivakuutuksen vaihtaminen toiseen vakuutusyhtiöön voi olla mahdollista vaikka lapsesi olisi sairastellut aiemmin? Moni vanhempi ajattelee, ettei lapselle mahdollisesti jo ennen syntymää otettua vakuutusta kannata vaihtaa, sillä aiemmat sairastelut rajataan vakuutuksesta pois. Tämä ei automaattisesti pidä paikkaansa vaan jokainen tapaus käsitellään erikseen. Vakuutus voi olla järkevää vaihtaa toiseen yhtiöön myös muista syistä, esimerkiksi hintavertailua kannattaa tehdä silloin tällöin.

Lue alta lisää ja lisäksi miten asiakkaallemme Samille kävi, kun hän halusi vaihtaa lapsensa vakuutuksen Ifiin. 

Uusi lapsivakuutus - tuleeko rajoitusehtoja?

Kun ostat Ifistä lapsivakuutuksen, täytät oston jälkeen lapsesta sähköisen terveysselvityksen, johon merkataan aiemmat sairaudet ja oireet. Se, mitä terveysselvitykseen merkataan, ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että kyseinen sairaus/oire rajataan pois vakuutuksesta. Rajoitusehtojen muodostumiseen vaikuttaa muun muassa sairauksien laajuus tai vakavuus sekä ikä, jossa ne on sairastettu. Normaaleista kausiflunssista tai vatsataudeista ei esimerkiksi tule rajoituksia, infektiokierteet arvioidaan erikseen.

Jos rajoitusehtoja vakuutukseen tulee, kannattaa vanhemman arvioida mitä kaikkea muuta vakuutus kattaa. Vakuutus on voimassa 80-vuotiaaksi, koulussa, teini-iässä ja aikuisena vakuutuksen tarve on erilainen kuin pikkulapsena.

14 päivää aikaa miettiä

Terveysselvityksen täyttämisen jälkeen käymme sen läpi ja lähetämme sinulle päätöksen Ifin asiakkaiden henkilökohtaiseen verkkopalveluun eli Omille sivuille. Samalla saat tiedon mahdollisista rajoitusehdoista ja vakuutus astuu voimaan. Tämän jälkeen sinulla on vielä 14 päivää aikaa miettiä haluatko pitää vakuutuksen vai et. Jos irtisanot vakuutuksen tuon ajan sisällä, ei sinua veloiteta. Irtisanominenkin onnistuu sähköisesti Omien sivujen kautta.

Voit siis rauhassa arvioida, olisiko lapsivakuutuksen vaihto nykyisestä yhtiöstä Ifiin järkevää. On tärkeää, ettet irtisano vanhaa vakuutusta ennen kuin saat Ifistä vakuutuspäätöksen. Jos päätät, ettei Ifin vakuutus ole lapsellesi parempi vaihtoehto, on vanha vakuutus voimassa. Jos 14 päivän aikana päädyt Ifiin, voit sitten irtisanoa vanhan vakuutuksen.

Miksi lapsivakuutus Ifistä?

 • Kun lapsi sairastaa, saat apua 24/7
   Ifin asiakkaana saat apua ympäri vuorokauden maksuttomasta If Terveysneuvonnasta, jossa sinulle vastaa sairaanhoitaja.
 • Suomen laajin suorakorvausverkosto
  If Suorakorvauksen ansiosta lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Vuosittaisen omavastuun maksettuasi sinun ei yleensä tarvitse maksaa käyntejä itse. If Suorakorvaus toimii sadoilla lääkäriasemilla. Halutessasi voit ilmoittaa sairaudesta jo etukäteen Ifille ja saat jatko-ohjeita.
 • Nopea korvauspalvelu
  Jos maksat lääkärin itse tai tarvitset lapsellesi esimerkiksi reseptilääkkeitä, maksamme nopeasti korvaukset tilillesi. Suurin osa korvaushakemuksista käsitellään vuorokauden sisällä.
 • Lapsivakuutus edullisemmin etuasiakkaille
  Saat 10–15 % alennusta kaikista vakuutuksistasi, kun kuulut Ifin etuohjelmaan.

Ifillä lasket lapsivakuutuksen hinnan minuuteissa eikä se sido sinua mihinkään - hintavertailu kannattaa aina!

Laske hinta

Samin 5-vuotiaan lapsen vakuutuksen vaihto sujui mutkitta

Vantaalaisen Samin 5-vuotiaan lapsen vakuutus oli toisessa yhtiössä, josta se oli alun perin otettu kotivakuutuksen yhteyteen ennen lapsen syntymää.

”Luulin, että koska lapsella oli ollut erilaisia tyypillisiä pikkulapsen sairasteluita, ei vakuutusta voisi enää siirtää muualle. Muut vakuutukset siirsimme Ifiin lapsen ollessa parivuotias, mutta lapsivakuutus jäi roikkumaan vanhaan", Sami kertoo.

Sitten Sami kuitenkin  päätti kokeilla Ifin lapsivakuutuslaskuria, jolla näkee lapsivakuutuksen hinnan muutamassa minuutissa. ”Ajattelin, ettei siitä haittakaan ole kurkata, mitä vakuutus maksaisi.” Hinta miellytti etuohjelma-alennuksineen, joten Sami päätti täyttää terveysselvityksen. Vakuutus astuu voimaan vasta kun terveysselvitys on hyväksytty.

”Siinä samalla selvisi, että voisin irtisanoa vakuutuksen kahden viikon jälkeen vielä maksutta, jos siihen vaikka olisi tullut paljon rajoitusehtoja ja emme haluaisikaan irtisanoa vanhaa vakuutusta.”

Samin lapsen vakuutukseen tuli lopulta vain yksi rajoitusehto. ”Sekin oli sellainen, mitä entisestä vakuutuksesta ei oltu korvattu eli se ei haitannut mitään.”

Sami päätyi irtisanomaan lapsen vakuutuksen toisesta yhtiöstä ja piti Ifin vakuutuksen voimassa. ”Olimme saaneet Ifistä tosi hyvää palvelua aiemmin ja onhan se kätevää saada kaikki vakuutukset samaan yhtiöön. Ifillä vielä kaikki toimii verkossa ilman papereiden lähettelyä ja hinnatkin ovat kohdillaan.”

Näin ostat Ifin lapsivakuutuksen

Katso ohjeet, kuinka toimia, jos mietit lapsellesi Ifin lapsivakuutuksen ottamista.