Veneen vuokraus

Oman veneen vuokraus on omistajalle yksi keino tasata veneen hankinnasta ja ylläpidosta koituvia kustannuksia, jos veneelle ei ole jatkuvaa käyttöä. Mitä suurempi ja arvokkaampi vene, sitä tärkeämpää on varmistua vuokraajien veneilytaidoista ja huolehtia, että vene on oikein vakuutettu. 

Varmista, että venevakuutuksesi kattaa myös vuokrauskäytön

Jos suunnittelet veneesi vuokrausta, laita vakuutukset ajan tasalle. Olipa kyseessä isompi huvijahti tai vaarilta peritty kalastusvene, perusmuotoinen venevakuutus ei ole voimassa, jos vuokraat tai lainaat veneesi muiden käyttöön.  

Voit laittaa veneesi vuokralle turvallisesti, kun laajennat täyskaskovakuutuksesi vuokrakäyttöä varten. Saat vakuutuksesi kuntoon nopeasti soittamalla Ifin asiakaspalveluun. 

Älä vuokraa venettä kenelle tahansa

koira istuu veneessä

Vaikka vuokratulojen maksimointi saattaisi houkuttaa, pidä  pää kylmänä ja päätä jo etukäteen, millä kriteereillä aiot vuokrata  venettäsi muille. 

Vuokraajalta vaadittava taso kannattaa suhteuttaa oman veneen arvoon, kokoon ja käsittelyn vaikeuteen.

Isompien purje- ja moottoriveneiden omistajat vaativat usein laajaa kokemusta veneistä ja navigoinnista, eikä kansainvälisen huviveneenkuljettajan pätevyyskään ole harvinainen vaatimus.

Pienemmissä päiväkäyttöön tarkoitetuissa veneissä vaatimukset ovat tyypillisesti kevyemmät. Omistajille riittää usein, että vuokraajalla on ylipäätään aiempaa kokemusta saman tyyppisistä veneistä ja vesistöistä.

Näin veneen vuokraajan ja veneen omistajan vastuut jakautuvat vertaisvuokrauksessa.