Matkatavaravakuutus

Matkatavaravakuutus korvaa matkatavaroittesi varkaudet ja rikkoutumiset. Lisäksi se sisältää matkan oikeusturva- ja vastuuvakuutukset.

Matkatavaravakuutuksen saat verkosta helposti matkavakuutuksen lisäturvana.

Vertaa hintoja

Matkatavaravakuutus kattaa koko perheen matkatavarat

Sen lisäksi, että vakuutat itsesi matkasairauksien ja -tapaturmien varalle, suosittelemme vakuutusta myös matkatavaroillesi. Tarkista kuitenkin ensin, missä määrin kotivakuutuksesi jo mahdollisesti kattaa matkatavarat.

Ifissä matkavakuutus koostuu matkustajavakuutuksesta ja matkatavaravakuutuksesta. Kun ostat matkavakuutuksen, voit valita, vakuutatko vain itsesi vai myös matkatavarasi.

Vakuutus kattaa sekä tavaroiden varkaudet että rikkoutumiset. Lisäksi saat matkallesi mukaan oikeusturva- ja vastuuvakuutukset, joista korvataan matkaan liittyviä oikeudenkäyntikuluja ja matkalla ulkopuolisille aiheuttamiasi vahinkoja.

Vakuutukset kattavat kaikki samassa taloudessa asuvat ja heidän matkatavaransa. Jos siis sekä sinulla että puolisollasi on matkustajavakuutus, ainoastaan toisella tarvitsee olla matkatavaravakuutus.

Lapset eivät tarvitse erillistä vakuusta matkatavaroille, kun he asuvat kanssasi samassa kotitaloudessa.

Säädä hintaa valitsemalla enimmäiskorvausmäärä

Vakuutusta verkkokaupassa hankkiessasi voit valita matkatavaravakuutuksen enimmäiskorvausmääräksi 1 000 euroa, 2 000 euroa tai 5 000 euroa.

Näin voit itse vaikuttaa matkatavaravakuutuksen hintaan – esimerkiksi 1 000 euron vakuutusmäärä tulee merkittävästi edullisemmaksi kuin 5 000 euron vakuutusmäärä. Jos otat matkalle esimerkiksi arvokkaan käsilaukun tai kameran tai pakkaat mukaan parhaat vaatteesi, enimmäiskorvausmäärä on järkevä asettaa tavaroiden todellisen arvon mukaiseksi.

Enimmäiskorvausmäärässä on hyvä huomioida koko perhe, sillä vahinko voi sattua koko seurueen matkatavaroille samalla kertaa, ja enimmäiskorvausmäärä lasketaan aina yhtä vahinkoa kohden.

Mikäli tavaroille sattuu matkalla useita erillisiä vahinkoja, jokaisesta niistä on erikseen mahdollista saada korvausta korkeintaan valitsemasi korvausmäärän verran. 

Lue myös nämä