Matkustajavakuutus

Matkustajavakuutus on tärkein osa matkavakuutusta, sillä se turvaa sinut itsesi. Pääset vieraassa maassa lääkärille ja tarvittaessa vaikka ambulanssilennolla takaisin Suomeen.

Matkustajavakuutus kattaa myös matkan peruuntumisen tai keskeytymisen, ja halutessasi voit täydentää sitä matkatavaravakuutuksella.

Hanki matkustajavakuutus Tutustu matkatavaravakuutukseen

Matkustajavakuutus korvaa lääkärikäynnit matkalla

Matkustajavakuutus on se osa matkavakuutusta, joka korvaa matkustajalle sattuvia vahinkoja reissussa. Jos sairastut tai loukkaannut ulkomaanmatkalla, matkustajavakuutus korvaa lääkärikäynnit ilman omavastuuta.

Jos sairastut tai loukkaannut vakavasti, ja sinut joudutaan lennättämään Suomeen hoitoon, matkustajavakuutus korvaa myös kalliin ambulanssilennon kustannukset.

Useimmista matkakohteista löydät Ifin sopimuslääkärin, joka pystyy laskuttamaan meitä suoraan. Näin ollen sinun ei välttämättä tarvitse tehdä lääkärikäynnistä edes vahinkoilmoitusta.

Mikäli haluat varmistaa nopean ja vaivattoman hoitoon pääsyn myös kotimaanmatkoilla, voit sisällyttää niiden hoitokulut vakuutukseesi erillisellä lisäturvalla.

Tyttö tarkkailee karttapalloa.
Ifin matkustajavakuutus kattaa myös alle 20-vuotiaat mukanasi matkustavat lapsesi tai lapsenlapsesi, joten et tarvitse heille erillistä vakuutusta.

Kattaa myös terrori-iskut ja luonnonkatastrofit

Matkustajavakuutuksesta on apua myös silloin, kun matkasuunnitelmasi muuttuvat yllättäen.

Jos loukkaannut tai sairastut matkan kynnyksellä, vakuutus korvaa matkan peruuntumisen. Saat rahasi takaisin paitsi lento- ja junalipuista myös majoituksista sekä ennalta varatuista aktiviteeteista aina 5000 euroon saakka matkustajaa kohden.

Vakuutus korvaa jopa matkalta myöhästymisen, jos esimerkiksi lentokentälle vievä juna myöhästyy.

Ifin matkustajavakuutus auttaa myös silloin, kun matkakohteessasi sattuu terrori-isku tai luonnonkatastrofi juuri ennen matkaasi tai sen aikana.

Jos haluat peruuttaa matkaasi, saat korvauksen etukäteen maksetuista lentolipuista. Mikäli olet jo matkakohteessa ja haluat keskeyttää matkasi, saat korvauksen esimerkiksi ylimääräisistä lentokustannuksista ja käyttämättä jääneistä hotelliöistä.