Matkavakuutus vertailu

Matkavakuutus vertailua ei kannata tehdä pelkän hintavertailun perusteella. Lue oppaastamme, mitä asioita kannattaa tarkastaa kun vertailet matkavakuutusta. 

Ifin matkavakuutuksen saat verkossa muokattua sopimaan omiin tarpeisiisi.

Vertaa matkavakuutuksen hintoja

Matkavakuutusta vertaillessa netissä saatat aika ajoin törmätä vertailuihin, joissa etsitään edullisinta matkavakuutusta. Ole näissä tarkkana! Ensinnäkin osa vertailuista on tiedoiltaan jo pahasti vanhentuneita, eivätkä niiden laskelmissa käytetyt esimerkit välttämättä päde sinun omaan henkilökohtaiseen tilanteeseesi.

Kevyellä otteella laaditut matkavakuutusten vertailut myös tyypillisesti johtavat lukijaansa harhaan, sillä ne liiaksi keskittyvät vertaamaan eroja hinnoissa.

Hintojen ohella matkavakuutuksia kannattaa vertailla myös niiden kattavuuden ja palvelun sujuvuuden osalta, sillä hädän hetkellä juuri ne ratkaisevat.

Onko matkavakuutus voimassa kotimaassa?

Osa matkavakuutuksista on voimassa ainoastaan ulkomailla ja osa lisäksi kotimaanmatkoilla. Ifin jatkuvasta matkavakuutuksesta korvataan myös kotimaanmatkan peruuntuminen, ja voit laajentaa sen kattamaan myös matkasairaudet ja -tapaturmat kotimaanmatkoilla.

Jos haluat vakuutuksen olevan voimassa omilla kotimaan reissuillasi, tarkista kuitenkin ensin, miten kukin vakuutusyhtiö määrittelee kotimaanmatkat. Esimerkiksi liikkumista työpaikan ja kodin välillä ei tyypillisesti lasketa kotimaanmatkaksi.

Tarvitsevatko lapset omat matkavakuutukset?

Perheellisen kannattaa tarkistaa, kattaako matkavakuutus myös lapset, vai tarvitseeko heille hankkia omat matkavakuutukset.

Ifin matkavakuutus kattaa myös matkalle lähtevät omat alle 20-vuotiaat lapset sekä lapsenlapset. Lisäksi matkatavaravakuutuksemme kattaa kaikkien samassa kodissa asuvien matkatavarat.

Jos lapsi taas lähtee reissuun ilman vanhempaansa tai isovanhempaansa, hän tarvitsee oman matkavakuutuksen.

Millaista apua saat hätätilanteessa?

Eri vakuutusyhtiöiden palvelut vaihtelevat, joten niistä kannattaa ottaa selvää matkavakuutuksia vertaillessa.

Kiinnitä huomiota esimerkiksi siihen, miten ripeästi vakuutusyhtiö maksaa korvaukset ja saatko apua missä päin maailmaa tahansa omalla kielelläsi. Ota myös selvää mitä palveluita vakuutukseesi kuuluu ja onko niissä eroavaisuuksia, esimerkiksi ovatko etälääkäripalvelut käytössäsi myös ulkomailta käsin.

If käsittelee suurimman osan korvaustapauksista vuorokauden sisällä, ja saat hätätilanteissa puhelimitse apua mihin päin maailmaa tahansa ja milloin vain.

Jos käyt Ifin sopimuslääkäriasemalla, sinun ei tarvitse myöskään maksaa lääkärikäyntiä itse.

Mitä matkavakuutus ei kata?

Vakuutuksia vertaillessa tutustu etukäteen, mitä kuluja matkavakuutus ei korvaa. Matkavakuutusten hinnat vaihtelevat eri yhtiöiden välillä, mutta vaihtelua on myös kattavuudessa, joka voi vaihdella esimerkiksi matkalla syntyneen hammasvamman tai hammassäryn hoidon suhteen.

Löydät Ifin matkavakuutusehdoista listauksen, millaisia vahinkoja vakuutus ei koskaan kata.

Kysy tarvittaessa lisää asiakaspalvelustamme