"Murehtiminen on turhaa, mutta arjen turvaaminen ei"
Lue, kuinka Sofia Aiello, Anna Saivosalmi, Satu Rämö ja muut vaikuttajat ovat saaneet murehtimisen vakavista sairauksista kuriin.
Pyysimme yhdeksää suomalaisia bloggaajaa pohtimaan vakavasti sairastumista omasta näkökulmastaan.
Lue, millaisia kokemuksia heillä on lähipiirin sairastumisista ja mitä he ajattelevat mahdollisesta omasta sairastumisesta. Kokevatko he tarpeelliseksi taloudellisen varautumisen vakaviin sairauksiin?
Ifin vakavan sairauden turva auttaa tiukassa paikassa, jos sairaus laittaa elämän uusiksi, mutta arjen pitää jatkua.
Katso vaikuttajien uusimmat videot
Sofia Aiello
"Jos sairastun, niin vakuutuksen turvin suurin huoli ei ole ainakaan se, miten pystymme jatkamaan elämää ja arkea taloudellisesti."
Sofia Aiello esittelee uutta arkeaan vastasyntyneen vauvan kanssa ja pohtii vakavan sairauden turvan tärkeyttä.
Kaksi äitiä ja kaksoset
Kaksi äitiä ja kaksoset -kanavan Suski on viimeisillään raskaana ja kertoo tavallisesta äitiyslomapäivästään. Samalla hän pohtii, miten vakavan sairauden turva auttaisi perheen arkea, jos vanhemmista toinen sairastuisi vakavasti.
Vaikuttajien aiempia julkaisuja vakavan sairauden turvasta
Jasmin Hamid
"Omaan tai läheisen sairastumiseen ei varmasti ikinä voi varautua. Yksi asia, johon kuitenkin voi varautua, on tilanteen aiheuttamat taloudelliset vaikutukset."
Jasmin Hamid on äiti, näyttelijä, kunnanvaltuutettu ja sijoitusbloggaaja. Hänen Hyvän päivän varalle -blogissaan hän kertoo, kuinka on varautunut myös pahan päivän varalle ottamalla Ifin vakavan sairauden turvan. Jasminin ajatuksia voit lukea lisää hänen blogistaan.
Anna Saivosalmi
"Itse huolestuin erityisesti siitä, miten äitini jaksaa, kun isä ei voi hyvin. Arjen on kuitenkin usein jatkuttava normaalisti. Kaupassa käydään ja ruokaa laitetaan. Töissä pitää käydä, laskuja maksaa, asuntolainaa lyhentää ja harrastuksiin kuskata."
Anna on äiti, personal trainer, kirjailija ja bloggaaja. Hänen isänsä yllättävä sairastuminen pysäytti ajattelemaan, mitä vakava sairastuminen omalla kohdalla voisi tarkoittaa. Lue Annan blogista, miten hän löysi murehtimisen keskellä mielenrauhaa.
Hilla Stenlund
"Silloin tiedän, että olen tehnyt etukäteen kaiken minkä voin, enempää ei voi tehdä, eikä etukäteen murehtiminen auta."
Bloggaaja ja hyvinvointivalmentaja Hilla Stenlund saa mielenrauhaa, kun tietää että perheen vakuutukset ovat kunnossa. Lue Hillan ajatuksia vakavan sairauden turvasta hänen blogistaan.
Elisa Lepistö
"Vakavan sairauden turva on tarpeellinen kaikille, joiden talous kärsisi pitkästä sairauspoissaolosta, mutta varsinkin yrittäjänä siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota."
Start living you best life -blogia pitävä yksityisyrittäjä Elisa Lepistö odottaa ensimmäistä lastaan ja on sen, sekä tämän poikkeuksellisen vuoden, myötä alkanut miettiä tulevaa ja siihen varautumista.
Elisa kertoo mieltäneensä vakavan sairauden turvat kalliiksi vakuutuksiksi, mutta yllättyi hinnasta positiivisesti. Lue lisää hänen havainnoistaan Start living your best life -blogista.
Puutalobaby
"Jos sairastuisin vakavasti, veikkaan, että juuri tavallisesta perheen arjesta minäkin haluaisin pitää kiinni."
Puutalobabyn Krista miettii omassa blogissaan, mistä asioista hän ei haluaisi arjessaan koskaan luopua. Olisiko oma listasi samanlainen?
Mami Go Go
"Kun mietin mikä olisi sellainen tärkeä, maallinen asia, mistä en tahtoisi sairastumisen vuoksi luopua, ensimmäisenä mieleen tulee koti."
Bloggaaja, yrittäjä Minttu Storgårdsille on selvää, mistä hän ei haluaisi luopua vakavan sairauden yllättäessä. Lue lisää Mintun ajatuksia hänen blogistaan.
Katja Lehtinen
"Älä itke" kuuluu luurin toisesta päästä. Tuijotan lohduttomana ulos ikkunasta puhelin kädessä, enkä näe itkultani mitään. Mies tulee luokseni huomatessaan, että nyt on jotain isompaa sattunut.
Kahden lapsen äiti ja yrittäjä Katja muistelee blogissaan koskettavasti isänsä sairastumista ja pohtii, miten arjen saisi pyörimään, jos hän yrittäjänä sairastuisi vakavasti. Toisessa tekstissään Katja pohtii, miksi vakavan sairauden mahdollisuutta kannattaa pohtia, vaikkei välttämättä haluaisi.
Satu Rämö
"Jos syöpä tai joku muu vakava sairaus tulee, sitten se tulee. Etukäteen siitä ei kannata mieltään pahoittaa, koska etukäteishuolehtimisesta ei ole mitään hyötyä. Etukäteishuolehtimista voi saada aisoihin varautumalla niihin synkimpiinkin skenaarioihin."
Näin kirjoittaa Satu Rämö, Islannissa asuva suomalainen kirjailija/bloggaaja ja kahden lapsen äiti. Lue Sadun ensimmäisestä tekstistä, kuinka hänen äitinsä syöpäsairaus pysäytti ajattelemaan vakavasti sairastumista. Toisessa tekstissään Satu pohtii, mihin kaikkeen vakuutuksen 50 000 euron korvaussumma riittäisi.
Päivitetty 4.11.2021