Päävalikko

"Murehtiminen on turhaa, mutta arjen turvaaminen ei"

Lue, kuinka Satu Rämö ja muut suomalaiset bloggaajat ovat saaneet murehtimisen vakavista sairauksista kuriin.

Pyysimme suomalaisia bloggaajia pohtimaan vakavasti sairastumista omasta näkökulmastaan.  Lue, millaisia kokemuksia heillä on lähipiirin sairastumisista ja mitä he ajattelevat mahdollisesta omasta sairastumisesta. Kokevatko he tarpeelliseksi taloudellisen varautumisen vakaviin sairauksiin?

Vakavan sairauden turvan ideana on turvata se kaikki muu sairauden yllättäessä.

Satu Rämö

"Jos syöpä tai joku  muu vakava sairaus tulee, sitten se tulee. Etukäteen siitä ei kannata mieltään pahoittaa, koska etukäteishuolehtimisesta ei ole mitään hyötyä. Etukäteishuolehtimista voi saada aisoihin varautumalla niihin synkimpiinkin skenaarioihin."

Näin kirjoittaa Satu Rämö, Islannissa asuva suomalainen kirjailija/bloggaaja ja kahden lapsen äiti. Lue Sadun blogista, kuinka hänen äitinsä syöpäsairaus pysäytti ajattelemaan vakavasti sairastumista. 

Katja Lehtinen

"Älä itke" kuuluu luurin toisesta päästä. Tuijotan lohduttomana ulos ikkunasta puhelin kädessä, enkä näe itkultani mitään. Mies tulee luokseni huomatessaan, että nyt on jotain isompaa sattunut.

Kahden lapsen äiti ja yksitysyrittäjä Katja muistelee blogissaan koskettavasti isänsä sairastumista ja pohtii, miten arjen saisi pyörimään, jos hän yrittäjänä sairastuisi vakavasti. 

Esko Kyrö

E20-blogia pitävä Esko toivoisi, jos vakava sairastuminen osuisi kohdalle, että hän saisi parhaan mahdollisen kuntoutuksen ja voisi varmistaa oman sekä läheistensä henkisen jaksamisen.

Lue opettajana työskentelevän Eskon blogista, mitä mieltä hän onko vakavaan sairauteen varautuminen järkevää, kun kuukausimaksu vastaa suurin piirtein "deittisovelluksen kultaista versiota". Toisessa tekstissään Esko pohtii lasten vanhemmistaan kantamaa huolta.

 • Tutustu vakavan sairauden turvaan

  Kiinnostuitko Ifin vakavan sairauden turvasta? Laske oma hintasi helposti ja lue lisää. 

  Tutustu vakuutukseen
 • Tarvitsetko apua vakuutuksen valintaan?

  Ei hätää, me autamme. Vakuutustesti kertoo hetkessä, mitä terveysvakuutuksia juuri sinun kannattaa harkita.

  Kokeile testiä
 • "Perhe kantoi syöpähoitojen yli"

  Lue rintasyöpään sairastuneen Marian koskettava tarina. 

  Marian tarina