Miten vakava sairastuminen vaikuttaisi talouteesi?

Tiedätkö, miten pitkä sairausloma ja työkyvyttömyys vaikuttaisivat toimeentuloosi? Ansiot tippuvat usein puoleen totutusta. Mitä se sinun kohdallasi tarkottaisi, mistä ehkä joutuisit luopumaan? Ifistä löydät vakuutukset, jotka turvaavat talouttasi elämäsi vaikeissa kohdissa. 

Jos ihminen sairastuu vakavasti tai vammautuu tapaturmaisesti, on päällimmäisenä ajatuksena tietysti selviytyminen ja paraneminen. Pitkällä sairauslomalla tai pysyvällä työkyvyttömyydellä on kuitenkin väistämättä vaikutuksia myös henkilön, ja mahdollisen perheen, talouteen, sillä tulotaso tippuu totutusta merkittävästi, jos työssä ei pysty käymään. Tulojen tippuminen laskee elintasoa huomattavasti tai voi johtaa jopa taloudelliseen kriisiin.

Ifistä löydät turvia erilaisiin elämäntilanteisiin. Jotta sinun ei tarvitsisi vakavan sairauden tai tapaturman sattuessa miettiä laskupinoja tai asumiskuluja, sinun kannattaa käyttää hetki aikaa ajatellaksesi sitä nyt ja varautua tulevaan. 

Mitä tapahtuu, jos sairastat pitkään?

Pitkä sairausloma

Yhteiskunnan tuki

Lain mukaan työntekijä on oikeutettu sairausajan palkkaan 10 ensimmäiseltä päivältä (useissa työehto­sopimuksissa 1-3 kk).

Tämän jälkeen työntekijä saa Kelan sairaus­päivärahaa noin vuoden ajan.

Tulotaso tippuu 40-60 %

Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Päivärahaturva

Kuntoutustuki

Yhteiskunnan tuki

Kelan sairauspäivärahan jälkeen työntekijä saa määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä eli kuntoutustukea.

Kuntoutustuen aika vaihtelee kuukausista useisiin vuosiin.

Tulotaso on noin puolet normaalista

Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Työkyvyttömyys

Yhteiskunnan tuki

Kuntoutustuen jälkeen työntekijä siirtyy pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle.

Työkyvyttömyyseläke muuttuu vanhuuseläkkeeksi kunkin ikäluokan alimmassa vanhuuseläkeiässä.

Tulotaso on noin puolet normaalista

Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Miten Ifin vakuutukset auttavat?

Vakavan sairauden turva

Vakavan sairauden turvastamme maksetaan sovittu korvaussumma keskimäärin kahdessa viikossa saatuasi siihen oikeuttavan diagnoosin. Se ei siis ole sidottu sairauslomaan tai työkyvyttömyyteen. Vakuutus kattaa kymmenen yleistä sairautta, kuten syövän, sydäninfarktin ja MS-taudin.

Korvaussumman voit valita itse ja sen voit myös käyttää kuten haluat. Voit kattaa sillä esimerkiksi sairauslomasta johtuvia ansiotulon menetyksiä, ostaa arjen palveluita kotiin tai lähteä vaikka lomalle parannuttuasi. 

Päivärahaturva

Päivärahaturva on hyvä turva kenelle tahansa työelämässä olevalle. Vakuutus on suunniteltu kattamaan sairauslomalle joutuvan ansiotulon menetyksiä. Turvan voit räätälöidä sopimaan omiin tarpeisiisi. Voit saada taloudellista apua jo esimerkiksi nilkan murtuman jälkeen viiden viikon sairauslomalla tai vakavammasta sairaudesta johtuen pisimmillään 365 päivää. 

Turvan voi valita kattamaan joko vain tapaturmasta johtuvat tai tapaturmasta sekä sairaudesta johtuvat sairauslomat. Lisäksi voit itse valita omavastuuajan ja korvausmäärän. Päivärahaturva on verotettavaa tuloa.

Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyessä tulot puolittuvat pysyvästi. Pysyvän työkyvyttömyyden turvastamme maksetaan verovapaa kertakorvaus, joka auttaa korvaamaan ansionmenetystä. 

Turva kattaa työikäisten yleisimpiä, äkillisiä pysyvän työkyvyttömyyden syitä. Korvaukseen oikeuttavia sairauksia ovat esimerkiksi pahanlaatuiset kasvaimet, aivoinfarkti, sydäninfarkti ja MS-tauti. 

Turva auttaa myös kuntoutustuen eli väliaikaisen työkyvyttömyyseläkkeen aikana. Silloin valitusta korvaussummasta maksetaan 10 %. Korvaussummaksi voi valita 50 000 - 250 000 euroa.

Näin ostat vakuutuksen 

Keskustele asiantuntijan kanssa

Jos haluat keskustella toimeentulosi turvaamisesta sairastumisen varalle, Ifin henkilövakuuttamisen asiantuntijat ovat käytettävissäsi.

Jätä yhteystietosi alla, niin käydään yhdessä läpi sinua mietityttävät asiat. Henkilövakuuttamiseen erikoistunut asiantuntijamme soittaa sinulle muutaman päivän sisällä ja voitte sopia ajankohdan läpikäynnille.

Odota hetki, lomake latautuu!