Miten vakava sairastuminen vaikuttaisi talouteesi?

Tiedätkö, miten pitkä sairausloma ja työkyvyttömyys vaikuttaisivat toimeentuloosi? Mitä sinun kohdallasi tarkoittaisi, jos ansiosi tippuvat puoleen totutusta? Ifistä löydät vakuutukset, jotka turvaavat talouttasi elämäsi vaikeissa kohdissa.

Tutustu toimeentulovakuutukseen

Mitä tapahtuu, jos sairastat pitkään?

Pitkä sairausloma

Yhteiskunnan tuki

Lain mukaan työntekijä on oikeutettu sairausajan palkkaan 10 ensimmäiseltä päivältä (useissa työehto­sopimuksissa 1-3 kk).

Tämän jälkeen työntekijä saa Kelan sairaus­päivärahaa noin vuoden ajan.

Tulotaso laskee 40-60 %

Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Päivärahaturva

Kuntoutustuki

Yhteiskunnan tuki

Kelan sairauspäivärahan jälkeen työntekijä saa määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä eli kuntoutustukea.

Kuntoutustuen aika vaihtelee kuukausista useisiin vuosiin.

Tulotaso on noin 50 % normaalista

Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Työkyvyttömyys

Yhteiskunnan tuki

Kuntoutustuen jälkeen työntekijä siirtyy pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle.

Työkyvyttömyyseläke muuttuu vanhuuseläkkeeksi kunkin ikäluokan alimmassa vanhuuseläkeiässä.

Tulotaso on noin 50 % normaalista

Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Miten toimeentulovakuutuksemme auttavat?

Elämässä voi tapahtua ikäviä yllätyksiä, joita ei aina voi estää mutta niihin voi onneksi varautua. Toimeentulovakuutuksemme tuovat taloudellista turvaa, kun elämä kääntyy ylösalaisin.

Vakavan sairauden turva

Vakavan sairauden turva kattaa jopa kymmenen yleistä sairautta, kuten syövän, sydäninfarktin ja MS-taudin. Valitsemasi korvaussumma maksetaan sinulle kerralla ja voit käyttää sen haluamallasi tavalla. Verovapaa korvaussumma on valintasi mukaan 20 000–50 000 euroa. Summa maksetaan keskimäärin kahden viikon kuluessa lääkärin diagnoosista.

Päivärahaturva

Päivärahaturva kattaa ansiotulon menetyksiä, jos joudut pidemmälle sairauslomalle tapaturman tai sairauden vuoksi. Voit itse valita päivärahan suuruuden. Päivärahaa maksetaan sairausloman etenemisen mukaan – jopa vuoden ajan. Päivärahaturva on verotettavaa tuloa.

Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Pysyvän työkyvyttömyyden turva kattaa yleisimpiä ja äkillisiä pysyvän työkyvyttömyyden syitä. Korvaukseen oikeuttavia sairauksia ovat esimerkiksi pahanlaatuiset kasvaimet, aivoinfarkti, sydäninfarkti ja MS-tauti.

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirryttäessä tulot puolittuvat. Pysyvän työkyvyttömyyden turvasta maksetaan sinulle verovapaa valitsemasi kertakorvaus, joka auttaa korvaamaan ansionmenetystä. Korvaussummaksi voit valita 50 000–150 000 euroa.

Näin ostat vakuutuksen 

Voit ostaa vakavan sairauden turvan, päivärahaturvan sekä pysyvän työkyvyttömyyden turvan helposti ja nopeasti verkkokaupasta.

Tutustu vakuutuksiimme

Keskustele asiantuntijan kanssa

Jos haluat keskustella toimeentulosi turvaamisesta sairastumisen varalle, Ifin henkilövakuuttamisen asiantuntijat ovat käytettävissäsi.

Jätä yhteystietosi alla, niin käydään yhdessä läpi sinua mietityttävät asiat. Henkilövakuuttamiseen erikoistunut asiantuntijamme soittaa sinulle muutaman päivän sisällä ja voitte sopia ajankohdan läpikäynnille.

Odota hetki, lomake latautuu!