Miten vakava sairastuminen vaikuttaisi talouteesi?

Tiedätkö, miten pitkä sairausloma ja mahdollinen työkyvyttömyys vaikuttaisivat toimeentuloosi? Ansiot tippuvat usein puoleen totutusta. Mitä se sinun kohdallasi tarkottaisi, mistä ehkä joutuisit luopumaan? Ifiltä löydät vakuutukset, jotka turvaavat talouttasi elämäsi vaikeissa kohdissa. 

Jos ihminen sairastuu vakavasti tai vammautuu tapaturmaisesti, on päällimmäisenä ajatuksena tietysti selviytyminen ja paraneminen. Pitkällä sairauslomalla tai pysyvällä työkyvyttömyydellä on kuitenkin väistämättä vaikutuksia myös henkilön, ja mahdollisen perheen, talouteen, sillä tulotaso tippuu totutusta merkittävästi, jos työssä ei pysty käymään. Tulojen tippuminen laskee elintasoa huomattavasti tai voi johtaa jopa taloudelliseen kriisiin.

Ifiltä löydät turvia erilaisiin elämäntilanteisiin. Jotta sinun ei tarvitsisi vakavan sairauden tai tapaturman sattuessa miettiä laskupinoja tai asumiskuluja, sinun kannattaa käyttää hetki aikaa ajatellaksi sitä nyt ja varautua tulevaan. 

Mitä tapahtuu, jos sairastat pitkään?

 • Pitkä sairausloma

  Yhteiskunnan tuki

  Lain mukaan työntekijä on oikeutettu sairausajan palkkaan 10 ensimmäiseltä päivältä (useissa työehto­sopimuksissa 1-3 kk).

  Tämän jälkeen työntekijä saa Kelan sairaus­päivärahaa noin vuoden ajan.

  Tulotaso tippuu 40-60 %

  Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Päivärahaturva
 • Kuntoutustuki

  Yhteiskunnan tuki

  Kelan sairauspäivärahan jälkeen työntekijä saa määräaikaista työkyvyttömyyseläkettä eli kuntoutustukea.

  Kuntoutustuen aika vaihtelee kuukausista useisiin vuosiin.

  Tulotaso on noin puolet normaalista

  Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Pysyvän työkyvyttömyyden turva
 • Työkyvyttömyys

  Yhteiskunnan tuki

  Kuntoutustuen jälkeen työntekijä siirtyy pysyvälle työkyvyttömyyseläkkeelle.

  Työkyvyttömyyseläke muuttuu vanhuuseläkkeeksi kunkin ikäluokan alimmassa vanhuuseläkeiässä.

  Tulotaso on noin puolet normaalista

  Ifin turvat

  • Vakavan sairauden turva
  • Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Miten Ifin vakuutukset auttavat?

Vakavan sairauden turva

Vakavan sairauden turvastamme maksetaan sovittu korvaussumma heti saatuasi siihen oikeuttavan diagnoosin. Se ei siis ole sidottu sairauslomaan tai työkyvyttömyyteen. Vakuutus kattaa kymmenen yleistä sairautta, kuten syövän, sydäninfarktin ja MS-taudin.

Korvaussumman voit valita itse ja sen voit myös käyttää kuten haluat. Voit kattaa sillä esimerkiksi sairauslomasta johtuvia ansiotulon menetyksiä, ostaa arjen palveluita kotiin tai lähteä vaikka lomalle parannuttuasi. 

Päivärahaturva

Päivärahaturva on hyvä turva kenelle tahansa työelämässä olevalle. Vakuutus on suunniteltu kattamaan sairauslomalle joutuvan ansiotulon menetyksiä. Turvan voit räätälöidä sopimaan omiin tarpeisiisi. Voit saada taloudellista apua jo esimerkiksi nilkan murtuman jälkeen viiden viikon sairauslomalla tai vakavammasta sairaudesta johtuen pisimmillään 365 päivää. 

Turvan voi valita kattamaan joko vain tapaturmasta johtuvat tai tapaturmasta sekä sairaudesta johtuvat sairauslomat. Lisäksi voit itse valita omavastuuajan ja korvausmäärän. Päivärahaturva on verotettavaa tuloa.

Pysyvän työkyvyttömyyden turva

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyessä tulot puolittuvat pysyvästi. Pysyvän työkyvyttömyyden turvastamme maksetaan verovapaa kertakorvaus, joka auttaa korvaamaan ansionmenetystä. 

Turva kattaa työikäisten yleisimpiä, äkillisiä pysyvän työkyvyttömyyden syitä. Korvaukseen oikeuttavia sairauksia ovat esimerkiksi pahanlaatuiset kasvaimet, aivoinfarkti, sydäninfarkti ja MS-tauti. 

Turva auttaa myös kuntoutustuen eli väliaikaisen työkyvyttömyyseläkkeen aikana. Silloin valitusta korvaussummasta maksetaan 10 %. Korvaussummaksi voi valita 50 000 - 250 000 euroa.

Päivitetty 22.12.2020

Näin ostat vakuutuksen 

Jätä meille soittopyyntö

Jos haluat keskustella toimeentulosi turvaamisesta sairastumisen varalle, Ifin henkilövakuuttamisen asiantuntijat ovat käytettävissäsi. Jätä meille soittopyyntö ja asiantuntijamme soittaa sinulle parin päivän sisällä. 

Odota hetki, lomake latautuu!