Skydd vid allvarlig sjukdom

Räkna ut försäkringens pris – du binder dig inte till något!

 • Få ersättningen genast efter att läkaren ställt diagnosen

  Försäkringen ersätter de 10 vanligaste sjukdomarna och skadorna.

 • Förmånligt månadspris

  Du kan betala försäkringen i 12 poster utan extra kostnader.

 • Skattefri ersättning upp till 50 000 euro

  Du kan använda summan efter eget gottfinnande.

Skyddet vid allvarlig sjukdom omfattar dessa 10 sjukdomar och skador:

 1. cancer (elakartad tumör, se karens)
 2. hjärtinfarkt
 3. hjärninfarkt eller hjärnblödning
 4. multipel skleros (MS)
 5. hjärtoperation
 6. benign tumör i hjärnan
 7. motoneuronsjukdom
 8. allvarlig brännskada
 9. aortaaneurysm och/eller dissektion av aorta
 10. organtransplantation.
Skyddet vid allvarlig sjukdom omfattar 10 sjukdomar och skador

Varför lönar det sig att köpa skydd vid allvarlig sjukdom från If?

 • Skattefri ersättning snabbt på kontot
  Du får det ersättningsbelopp du valt efter att diagnosen har ställts. Vår skadehantering är känd för att vara snabb, och för oss är det viktigt att våra kunders vardag fortsätter så normalt som möjligt också vid svåra situationer.
 • Förmånligt pris, enkelt via nätet
  Du kan räkna ut pris på skydd vid allvarlig sjukdom på nätet, utan att du binder dig till något. Hos If kan du vid behov betala dina försäkringar i 12 poster utan extra kostnader.
 • Ett unikt skydd i händelse av flera sjukdomar
  Om du insjuknar i två allvarliga sjukdomar, får du också två ersättningar. Skyddet är unikt i Finland, eftersom försäkringarna vanligtvis slutar gälla efter den första ersättningen.
 • Du kan också köpa en begränsad försäkring
  Ifall du redan har haft någon sjukdom eller hälsoproblem, betyder det inte att du inte skulle få skydd vid allvarlig sjukdom från oss. Vi beviljar också begränsade försäkringar. Du kan således räkna ut pris och fylla i en hälsodeklaration, så får du ett skräddarsytt erbjudande från oss.

Hur köper jag skydd vid allvarlig sjukdom?

Du kan köpa skydd vid allvarlig sjukdom från Ifs webbutik när det passar dig bäst.

Efter att du köpt försäkringen ber vi dig svara på några frågor om din hälsa. Besvara frågorna på Mina sidor så fort som möjligt eller senast inom 14 dagar, eftersom försäkringen inte träder i kraft förrän du fyllt i hälsodeklarationen. Beslutet om försäkringens beviljande görs på basis av de uppgifter som du lämnat.

Använd ersättningen ur skyddet vid allvarlig sjukdom efter eget gottfinnande

Livet kan plötsligt ställas på ända, om du blir allvarligt sjuk och din huvudsakliga uppgift är att koncentrera dig på att tillfriskna. Skyddet vid allvarlig sjukdom kommer till din hjälp i allvarliga situationer.

Vid en lång sjukledighet sjunker inkomstnivån vanligtvis till hälften av det normala. Vad skulle det här innebära i din situation? Med hjälp av försäkringsersättning från skyddet vid allvarlig sjukdom kan du underlätta din vardag, så att den fortsätter så normalt som möjligt.

Du kan använda den skattefria engångsersättningen efter eget gottfinnande – om du så väljer att bekosta rehabilitering som kompletterar den offentliga sjukvården, täcka utgifter i vardagen under en lång sjukledighet eller förverkliga din drömresa efter att du besegrat sjukdomen.

Skydd vid allvarlig sjukdom är inte bara en cancerförsäkring

Försäkring i händelse av allvarlig sjukdom utgörs i praktiken av cancerförsäkring, hjärtinfarktförsäkring, MS-försäkring och försäkring i händelse av flera andra sjukdomar, allt i en försäkring. Försäkringen täcker sammanlagt 10 vanliga sjukdomar eller men.

Om du insjuknar i två allvarliga sjukdomar, får du också två ersättningar. Du kan köpa skyddet vid allvarlig sjukdom separat eller för att komplettera en sjukförsäkring eller olycksfallsförsäkring.