Valitse syöpävakuutus huolellisesti

Jos harkitset syöpävakuutuksen hankkimista, ota selvää vakuutuksen sisällöstä, huomioi muidenkin vakavien sairauksien mahdollisuus ja valitse tarpeeksi kattava vakuutus. Lue, miten eri vakuutukset auttavat syövän osuessa kohdalle.

Syöpävakuutuksella tarkoitetaan yleensä sellaista vakuutusta, josta saat kerran maksettavan korvauksen, jos sairastut syöpään. Usein syöpävakuutukset on kohdistettu naisille, jolloin korvauksen saa, jos vakuutuksen ottaneelle tulee esimerkiksi rinta- tai munasarjasyöpä.

Jos haluat ottaa vakuutuksen syövän varalle, kannattaa ottaa selvää, mitä vakuutus kattaa. Haluatko varautua vain tietynlaisiin syöpiin, vai olisiko järkevämpää ottaa laajempaa turvaa myös muiden syöpätyyppien ja muiden vakavien sairauksien varalle?

Huomioi myös vakuutuksen hinta – yhden sairauden kattavat vakuutukset voivat olla yllättävän kalliita suhteessa niiden tarjoamaan turvaan.

If tarjoaa vakuutusturvaa vakavien sairauksien, kuten syövän varalle. Ifin vakavan sairauden turva eroaa kuitenkin tavallisista syöpävakuutuksista monin tavoin. Tässä muutama esimerkki:

 1. Ifin vakuutus kattaa laajasti pahanlaatuiset kasvaimet. Toisin sanoen vakuutus ei ole pelkästään rintasyöpävakuutus vaan vakuutus lähes minkä tahansa syövän varalle. Poikkeuksen muodostaa ainoastaan tavallinen ihosyöpä, jota vakuutus ei kata. Sen sijaan melanooma kuuluu vakuutuksen piiriin.  

 2. Vakuutus kattaa syövät mutta myös 9 muuta vakavaa sairautta ja vammaa. Näin ollen vakuutus tuo turvaa monien yleisten vakavien sairauksien varalle. Se kattaa esimerkiksi sydän- ja aivoinfarktit, MS-taudin, avosydänleikkauksen ja motoneuronisairauden. Katso lista, mitä sairauksia vakuutus kattaa

 3. Vakuutuksen hinta on edullinen. Esimerkiksi 37-vuotiaalle Ifin vakavan sairauden turva maksaa 7 euroa kuukaudessa, kun korvauksen määrä on 20 000 euroa. Saat kertakorvauksen, kun sinulla diagnosoidaan mikä tahansa vakuutukseen sisältyvästä 10 vakavasta sairaudesta tai vammasta. Jos saat kaksi erilaista vakavaa sairautta, saat kaksi korvausta. 

 4. Vakuutus on tarkoitettu niin naisille kuin miehillekin, ja se maksaa saman verran sukupuolesta riippumatta. 

Taulukko: Näin erilaiset vakuutukset korvaavat syöpää

Kattaa syövät Kattaa muut vakavat sairaudet Korvauksen tyyppi Muuta huomioitavaa
Syöpävakuutukset (useita vakuutuksen tarjoajia Suomessa)
Kyllä (yleensä rajattu, mitkä syövät kuuluvat vakuutukseen) Ei Veroton kertakorvaus (määrät vaihtelevat) Huomioi rajoitukset, muut ehdot ja vakuutuksen vuosihinta.
Ifin vakavan sairauden turva
Kyllä (kattaa lähes kaikki pahanlaatuiset kasvaimet eli syövän sijaintia ei ole rajattu)* Kyllä, kattaa 10 yleistä vakavaa sairautta ja vammaa. Veroton kertakorvaus (valintasi mukaan 10 000–50 000 euroa) Vertaa vakuutuksen kattavuutta ja hintaa syöpävakuutuksen vuosihintaan. Tämä vakuutus voi myös täydentää sairausvakuutustasi.
Ifin sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus
Kyllä, kattaa sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja, myös syövän hoitokuluja. Vakuutusehdoissa kuitenkin rajoituksia, mitä ja miten laajasti kuluja korvataan. Kyllä, kattaa sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja. Korvaus hoitokuluista miinus omavastuu. Vakuutuksen enimmäiskorvausmäärä on useimmiten 50 000–100 000 euroa. Huomioi vakuutuksen rajoitukset sekä vakuutusmäärä eli summa, miten paljon vakuutus korvaa yhteensä voimassaolonsa aikana. Muodostaa kattavan parin yhdessä vakavan sairauden turvan kanssa.
Ifin tapaturmavakuutus
Ei, kattaa ainoastaan tapaturmien hoitokuluja. Ei, kattaa ainoastaan tapaturmat. - Ei tuo turvaa sairauksien varalle. Tosin voit ottaa tapaturmavakuutuksen rinnalle vakavan sairauden turvan.
Henkivakuutus (saat Ifin kautta, myöntäjänä Mandatum Life tai Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva)
Kyllä, jos vakuutus on otettu sairaudesta ja tapaturmasta johtuvan kuoleman varalle. Kyllä, jos vakuutus on otettu sairaudesta ja tapaturmasta johtuvan kuoleman varalle. Kertakorvaus edunsaajalle, jos menehdyt tapaturman tai sairauden seurauksena. Tuo taloudellista turvaa läheisillesi, jos menehdyt. Ei kuitenkaan auta sairauden hoidossa.

* Poikkeukset: vakuutukseen eivät sisälly tavallinen ihosyöpä (melanooma sisältyy), syövän esiasteet tai alkavat pahanlaatuiset muutokset eivätkä pintakerrokseen rajoittuneet kasvaimet. Lisäksi vakuutuksessa on 90 päivän karenssiaika koskien kasvaimia. 

Tarvitaanko Suomessa vapaaehtoisia syöpävakuutuksia?

Suomessa on erinomainen julkinen sairaanhoito, joten saat hyvää hoitoa syövän yllättäessä ilman vapaaehtoisia vakuutuksia. Syöpävakuutus tai vakavan sairauden turva tuo kuitenkin taloudellista turvaa ja mielenrauhaa.

Voit käyttää korvauksen, mihin tarvitset – olipa se sitten julkista sairaanhoitoa täydentävä kuntouttava hoito, lisähoidot yksityisellä lääkäriasemalla, asuntolainalyhennysten maksaminen tai korvauksen syrjään laittaminen tulevien menojen varalle.

Monelle on tärkeää vakuutuksen tuoma taloudellinen turva. Vakava sairaus aiheuttaa yleensä pitkän sairausloman, jonka aikana tulot tippuvat noin 40 %. Vakuutus paikkaa pienentyneitä tuloja, jolloin sinä voit keskittyä rauhassa toipumiseen.

Miten vakuutuksen hinta määräytyy?

Jos harkitset syöpävakuutuksen hankkimista, selvitä, mikä vakuutuksen vuosihinta on, miten vakuutusmaksu määräytyy ja miten pitkään vakuutus on voimassa.

Laske vakavan sairauden turvan hinta alle minuutissa Ifin verkkokaupassa. Hintaan vaikuttavat ainoastaan vakuutetun ikä ja vakuutuksesta maksettava korvauksen määrä. Vakuutus on voimassa 65-vuotiaaksi asti.

Kumpi antaa parempaa turvaa: syöpävakuutus vai sairausvakuutus?

Sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus korvaa sairauksista ja tapaturmista aiheutuvia hoitokuluja.

 • Jos sairastut syöpään, vakuutuksesi voi korvata esimerkiksi syöpälääkkeitä, sairaalan hoitopäivämaksuja ja hoitoa yksityisellä lääkäriasemalla. Sairausvakuutus ei kuitenkaan korvaa kaikkea. Esimerkiksi kuntoutusta korvataan yleensä rajattu määrä, ja vakuutuksen kokonaiskorvaussumma ei välttämättä riitä kattamaan laajoja syöpähoitoja yksityisellä lääkäriasemalla.  
 • Syöpävakuutus tai laajempi Ifin vakavan sairauden turva tuo sinulle rahallisen korvauksen, kun sinulla on todettu vakuutukseen sisältyvä sairaus. Saat verottoman kertakorvauksen diagnoosin jälkeen ja voit käyttää summan, miten haluat.
 • Jos haluat laajimman mahdollisen turvan vakavien sairauksien varalle, kannattaa ottaa sairausvakuutus ja vakavan sairauden turva. Jos sinulla on sekä sairausvakuutus että vakavan sairauden turva, voit käyttää sairausvakuutusta kattamaan hoitokuluja ja vakavan sairauden turvaa esimerkiksi pienentyneiden tulojen kattamiseen.
 • Hyvää vointia jokaiseen päivään

  Ifin henkilövakuutukset tuovat sinulle mielenrauhaa ja nopeaa hoitoa. Ja jos terveys mietityttää, sairaanhoitaja vastaa kysymyksiisi vuorokauden ympäri.

  Miksi henkilövakuutus?
 • Apua vakuutuksen valintaan

  Oikean vakuutuksen valinta ei ole se helpoin juttu, kun puhutaan terveydestä. Vakuutustesti kertoo hetkessä, mitä vakuutuksia juuri sinun kannattaa harkita.

  Tee vakuutustesti
 • Näin vertaat vakuutuksia

  Lue helpot vinkit vakuutusvertailun tekemiseen. Listasimme viisi tärkeintä asiaa, mitä vertailussa kannattaa huomioida.  

  Jatka vinkkeihin