Valitse syöpävakuutus huolellisesti

Jos harkitset syöpävakuutuksen hankkimista, kannattaa huomioida muidenkin vakavien sairauksien mahdollisuus ja valita tarpeeksi kattava vakuutus. Ifin vakavan sairauden turva kattaa syöpien lisäksi paljon muuta. Lue alta vertailu!

Tutustu vakavan sairauden turvaan

Tällä sivulla kerrotaan henkilökohtaisista syöpävakuutuksista. Jos etsit tietoa yritysten vakuutuksista, lue lisää Ifin yritysasiakkaille suunnatusta syöpävakuutuksesta.

Mikä on syöpävakuutus?

Yksityishenkilöiden syöpävakuutuksella tarkoitetaan yleensä sellaista vakuutusta, josta saat kerran maksettavan korvauksen, jos sairastut syöpään. Usein syöpävakuutukset on kohdistettu naisille, jolloin korvauksen saa, jos vakuutuksen ottaneelle tulee esimerkiksi rinta- tai munasarjasyöpä.

Jos haluat ottaa vakuutuksen syövän varalle, kannattaa ottaa selvää, mitä vakuutus kattaa. Haluatko varautua vain tietynlaisiin syöpiin, vai olisiko järkevämpää ottaa laajempaa turvaa myös muiden syöpätyyppien ja muiden vakavien sairauksien varalle?

Huomioi myös vakuutuksen hinta – yhden sairauden kattavat vakuutukset voivat olla yllättävän kalliita suhteessa niiden tarjoamaan turvaan.

Sinulla voi myös olla työnantajasi ottama syöpävakuutus, joka on usein kattavampi ja yrityksen työntekijöille tietysti ilmainen. Ifin yrityspuolen tarjoama syöpävakuutus on palvelukokonaisuus, johon kuuluu hoitoa yksityisellä klinikalla ja reilut kertakorvaukset. Jos sinulla on tällainen turva, kannattaa sinun silti tutustua myös, mitä vakavan sairauden turvamme korvaa. 

Miksi Ifin vakavan sairauden turva? 

If tarjoaa vakuutusturvaa monien vakavien sairauksien varalle. Tässä muutama esimerkki:

  1. Ifin vakuutus kattaa laajasti pahanlaatuiset kasvaimet. Toisin sanoen vakuutus ei ole pelkästään esimerkiksi markkinoilta löytyvä rintasyöpävakuutus vaan vakuutus lähes minkä tahansa syövän varalle. Poikkeuksen muodostaa ainoastaan tavallinen ihosyöpä, jota vakuutus ei kata. Sen sijaan melanooma kuuluu vakuutuksen piiriin.  
  2. Vakuutus kattaa 10 yleistä vakavaa sairautta ja vammaa. Se kattaa esimerkiksi sydän- ja aivoinfarktit, MS-taudin, avosydänleikkauksen ja motoneuronisairauden. Katso lista, mitä sairauksia vakuutus vakavan sairauden varalle kattaa
  3. Vakuutuksen hinta on edullinen. Esimerkiksi 37-vuotiaalle Ifin vakavan sairauden turva maksaa 7 euroa kuukaudessa, kun korvauksen määrä on 20 000 euroa. Saat kertakorvauksen, kun sinulla diagnosoidaan mikä tahansa vakuutukseen sisältyvästä 10 vakavasta sairaudesta tai vammasta. Jos saat kaksi erilaista vakavaa sairautta, saat kaksi korvausta. 
  4. Vakuutus on tarkoitettu niin naisille kuin miehillekin, ja se maksaa saman verran sukupuolesta riippumatta. 

Taulukko: Näin erilaiset vakuutukset korvaavat syöpää

Kattaa syövät Kattaa muut vakavat sairaudet Korvauksen tyyppi Muuta huomioitavaa
Syöpävakuutukset (useita vakuutuksen tarjoajia Suomessa)
Kyllä (yleensä rajattu, mitkä syövät kuuluvat vakuutukseen) Ei Veroton kertakorvaus (määrät vaihtelevat) Huomioi rajoitukset, muut ehdot ja vakuutuksen vuosihinta.
Ifin yritysasiakkaiden syöpävakuutus
Kyllä, kattaa laajalti pahanlaatuiset kasvaimet. *
Ei Hoitokulut 10 000 euroon saakka + kertakorvaus 50 000 tai 70 000 euroa Suomessa ainutlaatuinen palvelukokonaisuus joka tarjoaa korkeatasoista ja viiveetöntä syövänhoitoa, jonka yritys voi tarjota henkilöstölleen.
Ifin vakavan sairauden turva
Kyllä (kattaa lähes kaikki pahanlaatuiset kasvaimet eli syövän sijaintia ei ole rajattu)* Kyllä, kattaa 10 yleistä vakavaa sairautta ja vammaa. Veroton kertakorvaus (valintasi mukaan 10 000–50 000 euroa) Vertaa vakuutuksen kattavuutta ja hintaa syöpävakuutuksen vuosihintaan. Tämä vakuutus voi myös täydentää sairausvakuutustasi.
Ifin sairausvakuutus eli sairauskuluvakuutus
Kyllä, kattaa sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja, myös syövän hoitokuluja. Vakuutusehdoissa kuitenkin rajoituksia, mitä ja miten laajasti kuluja korvataan. Kyllä, kattaa sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja. Korvaus hoitokuluista miinus omavastuu. Vakuutuksen enimmäiskorvausmäärä on useimmiten 50 000–100 000 euroa. Huomioi vakuutuksen rajoitukset sekä vakuutusmäärä eli summa, miten paljon vakuutus korvaa yhteensä voimassaolonsa aikana. Muodostaa kattavan parin yhdessä vakavan sairauden turvan kanssa.
Ifin tapaturmavakuutus
Ei, kattaa ainoastaan tapaturmien hoitokuluja. Ei, kattaa ainoastaan tapaturmat. Ei sisältää Ei tuo turvaa sairauksien varalle. Tosin voit ottaa tapaturmavakuutuksen rinnalle vakavan sairauden turvan.
Henkivakuutus (saat Ifin kautta, myöntäjänä Mandatum Life tai Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva)
Kyllä, jos vakuutus on otettu sairaudesta ja tapaturmasta johtuvan kuoleman varalle. Kyllä, jos vakuutus on otettu sairaudesta ja tapaturmasta johtuvan kuoleman varalle. Kertakorvaus edunsaajalle, jos menehdyt tapaturman tai sairauden seurauksena. Tuo taloudellista turvaa läheisillesi, jos menehdyt. Ei kuitenkaan auta sairauden hoidossa.

* Poikkeukset: vakuutukseen eivät sisälly tavallinen ihosyöpä (melanooma sisältyy), syövän esiasteet tai alkavat pahanlaatuiset muutokset eivätkä pintakerrokseen rajoittuneet kasvaimet. Lisäksi vakuutuksessa on 90 päivän karenssiaika koskien kasvaimia. 

Miten syöpävakuutuksen hinta määräytyy?

Jos harkitset syöpävakuutuksen hankkimista, selvitä, mikä vakuutuksen vuosihinta on, miten vakuutusmaksu määräytyy ja miten pitkään vakuutus on voimassa.

Laske vakavan sairauden turvan hinta alle minuutissa Ifin verkkokaupassa. Hintaan vaikuttavat ainoastaan vakuutetun ikä ja vakuutuksesta maksettava korvauksen määrä. Vakuutus on voimassa 65-vuotiaaksi asti.

Kenelle Ifin vakavan sairauden turva myönnetään?

Verkkokaupassa sinua pyydetään täyttämään nopea terveysselvitys, jonka jälkeen saat tiedon vakuutuksen myöntämisestä. Vakuutus voidaan myöntää myös rajoitusehdoin aiempien sairauksien tai terveysongelmien takia.