Etälääkäriltä apua ja sähköinen resepti nopeasti

Kurkku on karhea, mikä auttaisi? Kuka uusisi reseptini? Lapsi on itkuinen, onkohan se vakavaa? Yllättävän usein arkisten terveysvaivojen hoidattaminen onnistuu kotisohvalta tai vaikka mökiltä käsin. Tutustu etälääkäriin!

Aina terveysvaivat eivät vaadi käyntiä lääkärissä, vaan etälääkäristä voi olla apua. Etälääkäri auttaa nopeasti, ja vakuutuksesi korvaa etälääkärin, siinä missä käynnit tavallisella lääkärin vastaanotolla. Etälääkäri ja suorakorvaus ovat käytössäsi ympäri vuorokauden.

Mikä on etälääkäri?

Etälääkäri tarkoittaa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanottoa chatissa esimerkiksi Mehiläisen OmaMehiläinen-sovelluksessa. Etälääkärin ja asiakkaan väliseen chat-keskusteluun voi tarpeen mukaan liittää kuvia, jotka auttavat lääkäriä diagnoosin tekemisessä.

Etälääkärin chat-keskustelu on tietoturvallinen ja nopea tapa saada yhteys lääkäriin. Etälääkäri antaa hoito-ohjeita, määrää tarvittaessa lääkkeitä tai tekee lähetteen jatkotutkimuksiin.

Etälääkäriä voit hyödyntää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • iho-oireet
  • silmätulehduksen oireet
  • lyhytkestoinen nuha tai yskä
  • allergiaoireet
  • hyönteisen pistot
  • naisten virtsatietulehdus
  • vatsaoireet
  • reseptin uusiminen
  • kontrollikäynnit.

Lähde: Mehiläinen

Uutta! Ilmoita omasta tai lapsesi sairaudesta Ifille jo ennen lääkärikäyntiä

Suorakorvaus on uudistunut ja helpottaa asiointia entisestään. Kun ilmoitat sairaudesta Ifille jo ennen lääkärikäyntiä, pääset parissa minuutissa siirtymään etälääkärille tai lääkärin ajanvaraukseen. Lisäksi saat tiedon vakuutuksessasi jäljellä olevasta omavastuusta sekä useimmiten myös tiedon korvauksesta. Palvelun kautta saat tutustumisetuna etälääkärikäynnin (chat-vastaanotto) ilman omavastuuta.

Lue lisää ja katso toimintaohjeet

Etälääkärin vastaanotto ja Ifin suorakorvaus

Ifin suorakorvaus on käytössä Mehiläisen Digiklinikalla (OmaMehiläinen-sovellus) ja Terveystalon Lääkäri-chat 24/7 -palvelussa (Terveystalo-sovellus). Suorakorvauksen käyttö edellyttää aktivoinnin sovelluksessa. Aktivointi tarvitsee tehdä kuitenkin vain kerran. Tämän jälkeen käyttö on erittäin helppo aloittaa. Katso ohjeet, kuinka pääset Mehiläisen ja Terveystalon etälääkärin vastaanotolle ja aktivoit suorakorvauksen.

Miksi If Suorakorvaus kannattaa aktivoida käyttöön sovelluksessa?

Suorakorvaus säästää aikaa ja vaivaa. Aktivoituasi suorakorvauksen etälääkärisovelluksessa lääkäriasema tekee chat-käynnistä vahinkoilmoituksen puolestasi. Sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun, ja If maksaa korvauksen suoraan lääkäriasemalle. If Suorakorvaus toimii suurimmassa osassa sairaustapauksista. Suorakorvaus on käytössä chat-käynneillä, mutta ei kata vielä video- tai puhelinvastaanottoja. 

Jos korvausta ei poikkeuksellisesti voi hoitaa suorakorvauksen kautta, etälääkäripalkkio veloitetaan maksukortiltasi. Lääkäriasema tekee kuitenkin tällöinkin vahinkoilmoituksen puolestasi, ja me olemme sinuun yhteydessä korvausasian käsittelemiseksi mahdollisimman pian puhelimitse tai Omien sivujen kautta.

Mihin tilanteisiin etälääkäriä kannattaa käyttää?

Etälääkäriltä saat nopeasti apua kokeneilta asiantuntijoilta vuoden jokaisena päivänä. Tarvittaessa saat lähetteet tutkimuksiin ja lääkkeet e-reseptillä. Jos sairautta tai oiretta voidaan hoitaa ilman fyysistä tutkimusta, useimmiten sen voi hoitaa etälääkärissä.

Esimerkiksi flunssaoireet, silmätulehdukset, allergiaoireet, vatsaoireet, hyönteisten puremaoireet, iho-oireet ja reseptien uusimiset ovat tyypillisiä tilanteita, joissa etälääkäri voi olla avuksi.

Asiantuntijat vastaavat sinulle yleensä minuuteissa ympäri vuorokauden.

Suorakorvaus puhelin- ja videovastaanotoilla

Nykyään on mahdollista varata lääkärinvastaanotto myös puhelin- tai videovastaanottona.

Ajanvarauksellisten video- ja puhelinvastaanottojen laskutuksessa suorakorvaus ei ole käytössä, niiden osalta voit hakea korvausta laskun maksettuasi.

Tutustu myös näihin

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.