Etälääkäriltä apua ja sähköinen resepti nopeasti

Aina terveysasioiden hoitaminen ei vaadi käyntiä lääkärissä, vaan etälääkäristä voi olla apua. Lue esimerkit, miten nettilääkäri toimii!

Toisinaan sairaus tai tapaturma vaatii lääkärin välitöntä hoitoa, mutta joskus etäyhteys lääkäriin riittää. Esimerkiksi sähköisen reseptin uusiminen tai arvio lääkärihoidon tarpeesta onnistuu kätevästi etälääkärin avulla kotoa tai vaikka mökiltä käsin. Ifin henkilövakuutukset korvaavat etälääkärin käytön siinä missä käynnit tavallisella lääkärin vastaanotollakin.

Tällaisissa asioissa etälääkäriä käytetään usein:

  • Silmätulehduksen oireet
  • Lyhytkestoinen nuha tai yskä
  • Allergiaoireet
  • Reseptien uusinnat
  • Kontrollikäynnit

Lähde: Mehiläinen

Esimerkki 1: Sähköinen resepti toi helpotuksen Eilan allergiaan

Eilan siitepölyallergia nosti jälleen kerran päätään kevätauringon myötä. Eila lähetti etälääkärille toiveen vanhan allergialääkereseptin uusimisesta, ja vuorokautta myöhemmin hänen puhelimeensa tuli ilmoitus, että sähköinen resepti odottaa häntä apteekissa. Sairauksien hoitokulut kattava If Henkilövakuutus korvasi etälääkärikulut sekä allergialääkkeen.

Esimerkki 2: Etälääkäriltä apu Sallin silmätulehdukseen

Salli otti yhteyttä etälääkäriin, kun hänen silmänsä punoitti ja rähmi jo kolmatta vuorokautta. Salli lähetti lääkärille kuvan silmästään saadakseen apua. Oireiden ja kuvan perusteella lääkäri totesi, että kyseessä on mitä todennäköisimmin silmätulehdus. Lääkäri kirjoitti Sallille sähköisen reseptin apteekkiin, ja antibioottitippojen ansiosta silmä tuntui paremmalta jo heti seuraavana päivänä. Sallilla oli sairauksien hoitokulut kattava vakuutus, joten vakuutus korvasi Sallin etälääkäri- ja lääkekustannukset.

Näin käytät etälääkäriä:

  1. Varmista ensin, että sinulla Ifin henkilövakuutus. Vakuutus korvaa etälääkärikäyntejä siinä missä käyntejä tavallisellakin lääkärillä. Voit toki käyttää etälääkäriä myös ilman vakuutusta, mutta tällöin kustannukset tulevat aina sinun maksettaviksi. Jos et ole varma, mitä vakuutuksia sinulla on, voit tarkistaa tilanteen Omilta sivuiltasi.
  2. Suosittelemme etälääkärin käyttöön kumppaneidemme palveluita. Mehiläisen Digiklinikalla lääkäri vastaa kysymyksiisi joka päivä kello 7–23 ja hoitaja kello 23–7. Terveystalon Yhteys Lääkäriin 24/7 -palvelun kautta saat lääkärin kiinni vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.
  3. Maksa ensin lääkärinpalkkio ja ilmoita kulut sitten Ifiin tavallisten lääkärikäyntien tapaan. Huomaathan, että vakuutus ei korvaa käyntejä hoitajan vastaanotolla.
  4. Vinkki! Voit käyttää Mehiläisen Digiklinikalla halutessasi If Suorakorvausta, jolloin maksat lääkärikäynnistä useimmiten pelkän omavastuun.

Terveysvinkit ja kätevät palvelut käyttöösi

If Terveys tarkoitaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita ja vinkkejä sinulle. 

Tutustu ja ota käyttöön

Jonottamatta lääkäriin vakuutuksen turvin

Sairaus tai tapaturma yllättää aina. Mitä nopeammin pääset hoitoon, sitä nopeammin parantuminen voi alkaa.

Hanki If Henkilövakuutus

Parasta hoitoa lapsellesi vakuutuksen avulla

Kun leikissä kopsahtaa tai korvakipu itkettää, pääsette vakuutuksin turvin hoitoon nopeasti. 

Hanki If Lapsivakuutus