Etälääkäriltä apua ja sähköinen resepti nopeasti

Kurkku on karhea, mikä auttaisi? Kuka uusisi reseptini? Lapsi on itkuinen, onkohan se vakavaa? Yllättävän usein arkisten terveysvaivojen hoidattaminen onnistuu kotisohvalta tai vaikka mökiltä käsin. Tutustu etälääkäriin!

Etälääkärille helposti ja ilman omavastuuta

Klikkaa Omilla sivuilla "Ennen lääkärissä käyntiä" -valikkoa

Uuden terveysapu-palvelumme kautta pääset näppärästi etälääkärille. Kun siirryt terveysavusta etälääkärin chat-vastaanotolle, sinun ei sairaustapauksissa tarvitse maksaa lääkäritapaamisen omavastuuta. Palvelu on käytössäsi Omilla sivuillasi 24/7. Sairausvakuutus korvaa etälääkärin samalla tapaa kuin käynnin lääkärin vastaanotolla.

Kokeile ensi kerralla, kun oireet mietityttävät!


Kirjaudu Omille sivuille ja valitse "Ennen lääkärissä käyntiä"

Kirjaudu Omille sivuille

Mitä etälääkärillä tarkoitetaan?

Etälääkäri on lääkärin vastaanotto chatissa. Chat-keskustelu on tietoturvallinen ja helpoin tapa saada yhteys lääkäriin. Etälääkäri antaa hoito-ohjeita, määrää tarvittaessa lääkkeitä tai tekee lähetteen jatkotutkimuksiin. Chat-keskusteluun voit tarpeen mukaan liittää kuvia, jotka auttavat lääkäriä diagnoosin tekemisessä. Etälääkäriltä saat myös lääkärintodistuksen, jos tarvitset sellaisen esimerkiksi työpaikallesi.

Omien sivujen palvelusta pääset Mehiläisen Digiklinikalle tai Terveystalon Lääkäri-chattiin ympäri vuorokauden. 

Etälääkäriä voit hyödyntää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • lyhytkestoinen nuha tai yskä
 • silmätulehduksen oireet
 • iho-oireet
 • allergiaoireet
 • hyönteisen pistot
 • naisten virtsatietulehdus
 • vatsaoireet
 • reseptin uusiminen
 • kontrollikäynnit

  Lähde: Mehiläinen

Uutta! Ilmoita omasta tai lapsesi sairaudesta Ifille jo ennen lääkärikäyntiä

Suorakorvaus on uudistunut ja helpottaa asiointia entisestään. Kun ilmoitat sairaudesta Ifille jo ennen lääkärikäyntiä, pääset parissa minuutissa siirtymään etälääkärille tai lääkärin ajanvaraukseen. Lisäksi saat tiedon vakuutuksessasi jäljellä olevasta omavastuusta sekä useimmiten myös tiedon korvauksesta. Palvelun kautta saat tutustumisetuna etälääkärikäynnin (chat-vastaanotto) ilman omavastuuta.

Lue lisää ja katso toimintaohjeet

Etälääkärin vastaanotto ja Ifin suorakorvaus

Ifin suorakorvaus on käytössä Mehiläisen Digiklinikalla (OmaMehiläinen-sovellus) ja Terveystalon Lääkäri-chat 24/7 -palvelussa (Terveystalo-sovellus). Suorakorvauksen käyttö edellyttää sen aktivointia sovelluksessa. Aktivoinnin jälkeen suorakorvauksen käyttö on helppoa. Katso ohjeet, kuinka pääset Mehiläisen ja Terveystalon etälääkärin vastaanotolle ja aktivoit suorakorvauksen.

Miksi Ifin suorakorvaus kannattaa aktivoida käyttöön sovelluksessa?

Suorakorvaus säästää aikaa ja vaivaa.  Kun olet aktivoinut suorakorvauksen etälääkärisovelluksessa, lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen chat-käynnistä. Sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun ja If maksaa korvauksen suoraan lääkäriasemalle. Ifin suorakorvaus toimii suurimmassa osassa sairaustapauksista. 

Jos korvausta ei poikkeuksellisesti voida hoitaa suorakorvauksen kautta, etälääkäripalkkio veloitetaan maksukortiltasi. Lääkäriasema tekee myös tällöin vahinkoilmoituksen puolestasi, ja me olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian puhelimitse tai Omien sivujen kautta.

Suorakorvaus on käytössä chat-käynneillä (etälääkäri), mutta ei kata vielä video- tai puhelinvastaanottoja. Näissä tapauksissa voit hakea korvausta maksettuasi laskun.

Mihin tilanteisiin etälääkäriä kannattaa käyttää?

Etälääkäri on luottettava asiantuntija, joka auttaa sinua vuoden jokaisena päivänä. Tarvittaessa saat lähetteet tutkimuksiin ja lääkkeet e-reseptillä. Jos sairautta tai oiretta voidaan hoitaa ilman fyysistä tutkimusta, sen voi useimmiten hoitaa etälääkärissä.

Esimerkiksi flunssaoireet, silmätulehdukset, allergiaoireet, vatsaoireet, hyönteisten puremaoireet, iho-oireet ja reseptien uusimiset ovat tyypillisiä tilanteita, joissa etälääkäri voi olla avuksi.

Tutustu myös näihin

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.