Etälääkäriltä apua ja sähköinen resepti nopeasti

Aina terveysvaivat eivät vaadi käyntiä lääkärissä, vaan etälääkäristä voi olla apua. Etälääkäri ja suorakorvaus ovat käytössäsi ympäri vuorokauden. Tutustu ja kokeile!

Kurkku on karhea, mikä auttaisi? Kuka uusisi reseptini? Lapsi on itkuinen, onkohan se vakavaa? Yllättävän usein arkisten terveysvaivojen hoidattaminen onnistuu mukavasti kotisohvalta tai vaikka mökiltä käsin. Etälääkäri auttaa nopeasti, ja vakuutuksesi korvaa etälääkärin siinä missä käynnit tavallisella lääkärin vastaanotolla.

Mikä on etälääkäri?

Etälääkäri tarkoittaa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanottoa chatissa esimerkiksi Mehiläisen OmaMehiläinen-sovelluksessa. Etälääkärin ja asiakkaan väliseen chat-keskusteluun voi tarpeen mukaan liittää kuvia, jotka auttavat lääkäriä diagnoosin tekemisessä.

Etälääkärin chat-keskustelu on tietoturvallinen ja nopea tapa saada yhteys lääkäriin. Etälääkäri antaa hoito-ohjeita, määrää tarvittaessa lääkkeitä tai tekee lähetteen jatkotutkimuksiin.

Etälääkäriä voi hyödyntää esimerkiksi:

 • iho-oireet
 • silmätulehduksen oireet
 • lyhytkestoinen nuha tai yskä
 • allergiaoireet
 • hyönteisen pistot
 • naisten virtsatietulehdus
 • vatsaoireet
 • reseptin uusiminen
 • kontrollikäynnit.

Lähde: Mehiläinen

Etälääkärin vastaanotto ja If Suorakorvaus

If Suorakorvaus on käytössä Mehiläisen Digiklinikalla (OmaMehiläinen-sovellus). Terveystalon Lääkäri-chat 24/7 -palvelussa suorakorvaus toimii toistaiseksi vain täysi-ikäisille (Oma Terveys -sovellus). Suorakorvauksen käyttö edellyttää aktivoinnin sovelluksessa. Aktivointi tarvitsee tehdä kuitenkin vain kerran. Tämän jälkeen käyttö on erittäin helppo aloittaa.

Miksi If Suorakorvaus kannattaa aktivoida käyttöön sovelluksessa?

Suorakorvaus säästää aikaa ja vaivaa. Aktivoituasi suorakorvauksen etälääkärisovelluksessa lääkäriasema tekee chat-käynnistä vahinkoilmoituksen puolestasi. Sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun, ja If maksaa korvauksen suoraan lääkäriasemalle. If Suorakorvaus toimii suurimmassa osassa sairaustapauksista. Suorakorvaus on käytössä chat-käynneillä, mutta ei kata vielä video- tai puhelinvastaanottoja. 

Jos korvausta ei poikkeuksellisesti voi hoitaa suorakorvauksen kautta, etälääkäripalkkio veloitetaan maksukortiltasi. Lääkäriasema tekee kuitenkin tällöinkin vahinkoilmoituksen puolestasi, ja me olemme sinuun yhteydessä korvausasian käsittelemiseksi mahdollisimman pian puhelimitse tai Omien sivujen kautta.

Mihin tilanteisiin etälääkäriä kannattaa käyttää?

Etälääkäriltä saat nopeasti apua kokeneilta asiantuntijoilta vuoden jokaisena päivänä. Tarvittaessa saat lähetteet tutkimuksiin ja lääkkeet e-reseptillä. Jos sairautta tai oiretta voidaan hoitaa ilman fyysistä tutkimusta, useimmiten sen voi hoitaa etälääkärissä.

Esimerkiksi flunssaoireet, silmätulehdukset, allergiaoireet, vatsaoireet, hyönteisten puremaoireet, iho-oireet ja reseptien uusimiset ovat tyypillisiä tilanteita, joissa etälääkäri voi olla avuksi.

Asiantuntijat vastaavat sinulle yleensä minuuteissa ympäri vuorokauden.

 • Terveysvinkit ja kätevät palvelut käyttöösi

  If Terveys tarkoittaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita ja vinkkejä sinulle. 

  Tutustu ja ota käyttöön
 • Jonottamatta lääkäriin vakuutuksen turvin

  Sairaus tai tapaturma yllättää aina. Mitä nopeammin pääset hoitoon, sitä nopeammin parantuminen voi alkaa.

  Hanki If Henkilövakuutus
 • Parasta hoitoa lapsellesi vakuutuksen avulla

  Kun leikissä kopsahtaa tai korvakipu itkettää, pääsette vakuutuksin turvin hoitoon nopeasti. 

  Hanki If Lapsivakuutus