Jos sairastut tai loukkaannut ja tarvitset lääkäriä

Suurin osa lääkärikäynneistä voidaan hoitaa vaivattomasti etälääkärin avulla ilman ajanvarausta. Kun käyt etälääkärillä tai lääkäriasemalla, anna heidän tehdä vahinkoilmoitus puolestasi suorakorvauksen avulla.

Etälääkäriltä nopeasti ja helposti apua

Etälääkäri tarkoittaa lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanottoa chatissa. Etälääkärin ja asiakkaan väliseen chat-keskusteluun voi tarpeen mukaan liittää kuvia, jotka auttavat lääkäriä diagnoosin tekemisessä.

Etälääkäri on tietoturvallinen ja nopea tapa saada yhteys lääkäriin. Etälääkäri antaa hoito-ohjeita, määrää tarvittaessa lääkkeitä tai tekee lähetteen jatkotutkimuksiin. Voit saada suorakorvauksen myös etälääkärikäynnistä. Lue lisää etälääkäripalvelusta.

Suorakorvaus

Lisätietoa suorakorvauksesta ja ohjeet, miten aktivoit suorakorvauksen sovelluksessa ja pääset etälääkärin vastaanotolle.

Lääkärikäynti lääkäriasemalla

Suorakorvauksen avulla käynti lääkärissä sujuu entistä vaivattomammin, sillä lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi. Sinä maksat lääkäriaseman kassalla useimmiten pelkän omavastuun, ja If maksaa korvauksen suoraan lääkäriasemalle. Näin sinä voit keskittyä sairaan lapsen tai itsesi hoitamiseen eikä sinun tarvitse huolehtia korvausilmoituksen tekemisestä jälkeenpäin.

Isommissa toimenpiteissä, kuten leikkaus, lääkäriasema toimittaa maksusitoumuspyynnön Ifille ja otamme sinuun yhteyttä.

  1. Varaa aika lääkärikäynnille haluamaasi Terveystalon, Mehiläisen, Aavan tai Pikkujätin toimipisteeseen.
  2. Kerro kassalla, että sinulla on Ifin sairausvakuutus ja anna kysyttäessä lupa hakea suorakorvaus puolestasi.
  3. Lääkärikäynnillä sinulta veloitetaan suorakorvauksen yhteydessä ainoastaan vakuutukseesi kuuluva omavastuu. Tietyissä tilanteissa suorakorvauspäätöstä ei voida tehdä heti, jolloin maksat käynnin lääkäriasemalla ensin itse. Vahinkoilmoituksesi on kuitenkin jo lähtenyt Ifiin ja olemme Ifistä sinuun yhteydessä jatkokäsittelyä varten.
  4. Suorakorvaus koskee ainoastaan lääkärikuluja, joten muista hakea lääkärin määräämistä lääkkeistä vakuutuskorvaus itse.

Jos käytit muita kuin Mehiläisen, Terveystalon, Aavan tai Pikkujätin palveluja, hae korvausta kuluista.

Maksusitoumus eli ennakkoratkaisu korvauksesta

Voit saada maksusitoumuksen suurempaan yksittäiseen tutkimukseen tai toimenpiteeseen, kuten magneettitutkimukseen tai leikkaukseen. Useimmiten lääkäriasemat lähettävät maksusitoumuspyynnön puolestasi Ifiin.

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.