Moottoripyörävakuutukselle verkosta aina halvin hinta

Moottoripyörän vakuutus

Yli 90 % asiakkaista suosittelee

Vuodenaikahinnoiteltu vai seisonta-ajallinen vakuutus? Älä huoli, saat ajokautesi pituuden perusteella meiltä suosituksen sinulle edullisemmasta vaihtoehdosta.

* Moottori-lehti julkaisi tammikuussa 2016 hintavertailun käytettyjen moottoripyörien vakuutushinnoista. Vertailun eniten ykkössijoja halvimpana vakuutusyhtiönä keräsi If, kun tarkasteltiin vakuutusyhtiöiden tarjoamia kokonaishintoja eri moottoripyörämallien liikenne- ja kaskovakuutuksista.


 • Loistokuskit palkitaan

  ​Loistokuskina saat liikennevakuutukseen
  75 % bonuksen eikä bonus laske yhden vahingon jälkeenkään. ​​

 • Ifistä myös seisonta-ajallinen vakuutus

  ​Säästät seisonta-ajallisella vakuutuksella, mikäli ajat vain muutaman kuukauden vuodessa.

 • 9/10 suosittelee Ifiä

  Yli 90 % asiakkaistamme kokivat verkkokaupastamme ostamisenhelpoksi ja olivat tyytyväisiä palveluumme lokakuussa 2015. ​

Mitä moottoripyörän vakuutus korvaa? Huippu-
kasko
Täyskasko Etukasko Osakasko LIIKENNE
Pysäköityyn pyörään tullut vahinko

Korvaamme tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn pyörääsi bonusta alentamatta. Maksat vain 200 euron omavastuun.

       
Sijaisauto tai korvaava päiväraha

Korvaamme sijaisauton käytöstä aiheutuneita kustannuksia ja ajoneuvon hinauksen korjaamoon. Matka jatkuu, vaikka ajo keskeytyy kolarin tai teknisen vian takia. Saat sijaisauton (C-luokka) ajoneuvosi korjausajaksi.

Sijaisauton saa kaikissa tilanteissa, myös liikennevahingoissa, vaikka et saisi sijaisautoa vahingon aiheuttajan liikennevakuutuksesta.

Korvauksesta ei vähennetä omavastuuta.

       
Korkeampi lunastuskorvaus

Saat paremman korvauksen moottoripyörän lunastustilanteessa.

Saat korvauksena uuden moottoripyörän hinnan, jos seuraavat ehdot täyttyvät:
 • pyörä on alle 3 vuotta vanha
 • olet sen ensimmäinen omistaja
 • sillä on ajettu alle 60 000 km

Muussa tapauksessa korotamme korvausta jopa 30 % yli markkinahinnan. Käytettynä hankitusta pyörästä korvataan enintään ostohetken markkinahinta.

     
Eläinkolari

Jos törmäät eläimeen, korvaamme kolarista ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot. Eläinkolariturva kattaa törmäykset mihin tahansa eläimeen kun hirvikolariturvasta korvaamme törmäykset hirvieläimiin, kuten peuroihin, poroihin ja hirviin.

Korvauksesta vähennetään 200 euron omavastuu.

     
Törmäys tai tieltäsuistuminen

Korvaamme pyöräsi vauriot, jotka aiheutuvat yhteentörmäyksestä, tieltäsuistumisesta tai pyörällä kaatumisesta. Törmäysturva kattaa myös muita vahinkotapauksia, kuten puun kaatumisen tai oksan ja lumen putoamisen pyöräsi päälle.

Voit valita törmäysturvan omavastuuksi 200 tai 500 euroa. Korkeampi omavastuu alentaa vakuutusmaksua.

   
Hinaus (myös teknisen vian takia)

Hinautamme ajoneuvosi korjaamolle, jos matka keskeytyy törmäyksen tai teknisen vian takia.

Ifillä on 24 h hinauspalvelu ja hätäpäivystys, jotka auttavat sinua vahingon tapahduttua.

Maksamme myös matkan keskeytymisestä aiheutuneita ylimääräisiä kuluja 500 euroon asti. Näitä voivat olla esimerkiksi matka- ja asumiskulut.

Ajoneuvon iällä ei ole vaikutusta korvaukseen.

Korvauksista ei vähennetä omavastuuta.

 
Hirvikolari

Korvaamme törmäyksen kaikkiin hirvieläimiin, kuten hirveen, peuraan tai poroon. Korvaus ei alenna bonusta ja maksat vain omavastuun 200 euroa.

 
Varkaus, ilkivalta tai tulipalo

Jos pyöräsi tai sen varusteita anastetaan tai sille tehdään ilkivaltaa esimerkiksi kaatamalla, korvaamme sen.

Korvaamme tulen tai salamaniskun aiheuttamat palovahingot.

Omavastuusi on 200 euroa.

 
Vastuu- ja oikeusturva

Korvaamme ulkomailla sattuneen vahingon, josta ajoneuvosi kuljettaja on vastuussa ulkopuolisille. Omavastuusi on 500 euroa. Oikeusturva kattaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa. Korvauksen yläraja on 8 500 euroa vahinkoa kohti ja omavastuusi on 20 % kustannuksista, kuitenkin vähintään 200 euroa.

 
Liikennevakuutus

Liikennevakuutus korvaa kaikkien kolarissa olleiden henkilövahingot:

 • Kuljettajan henkilövahingot
 • Kyydissä olevien henkilövahingot
 • Syyttömän osapuolen henkilövahingot

Liikennevakuutus kattaa myös vastapuolen ajoneuvolle ja omaisuudelle aiheutuneet vahingot.

Liikennevakuutus ei korvaa oman ajoneuvosi vahinkoja. Omalle ajoneuvolle saat turvaa kaskovakuutuksella.

Lakisääteinen liikennevakuutus sisältyy kaikkiin Ifin ajoneuvovakuutuksiin.


Moottoripyörävakuutus turvaa ​sinut, pyöräsi ja sen varusteet

Ifin moottoripyörävakuutus antaa kerralla kattavan turvan ja ainutlaatuista lisäturvaa pyörällesi. Oma liikennevakuutuksesi korvaa pyöräsi kuskin ja kyytiläisen henkilövahingot sekä syyttömälle vastapuolelle aiheutetut vahingot. Se ei kuitenkaan korvaa oman pyöräsi tai sen varusteiden kuten kypärän ja kypäräpuhelimen vahinkoja, vaan niitä varten tarvitset kaskovakuutuksen.

Tutustu kaskovakuutusten sisältöön, valitse sopivin vaihtoehto ja osta vakuutus helposti If Verkkokaupasta.

Nauti hurmasta, maksa vain turvasta

Sinulle parhaiten sopiva vakuutusratkaisu riippuu ajokautesi pituudesta: voit ottaa perinteisen vakuutuksen seisonta-ajalla tai vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen. Jos otat pyörän tallista heti keväällä ja ajat pitkälle syksyyn, vuodenaikahinnoiteltu vakuutus on edullisin ja helpoin vaihtoehto. Jos taas ajat vain muutaman kuukauden kesällä, seisonta-ajallinen vakuutus on sinulle oikea valinta.

Vuodenaikahinnoiteltu vakuutus

 • Sopii sinulle, joka arvostat vapautta ja vaivattomuutta.
 • Moottoripyörällä voi ajaa milloin haluaa, ja vakuutusturva on voimassa ympäri vuoden.
 • Vakuutusmaksut kertyvät suurimmaksi osaksi kesäkuukausilta, jolloin pyörä on aktiivisessa käytössä. Katso tarkemmat tiedot vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen laskutuksesta.
 • Tilapäiset liikenteestä poistot eivät vaikuta vakuutusmaksuun.

Seisonta-ajallinen vakuutus

 • Seisonta-ajallinen vakuutus on edullisempi, jos ajat vain muutaman kuukauden vuodesta.
 • Seisonta-ajallisen vakuutuksen maksusta saat hyvitystä ajalta, jolloin pyörä on ilmoitettu poistetuksi liikennekäytöstä.
 • Muutokset pyörän käyttötietoihin tehdään rekisteri-ilmoituksella. Liikennekäytöstä poisto tulee voimaan ilmoituspäivästä. Ottaessasi pyörän jälleen liikennekäyttöön on muutos voimassa heti ilmoituspäivästä alkaen.
 • Helpoimmin ja edullisimmin teet rekisteri-ilmoituksen Omilla sivuilla​.
 • HUOM! Jos sinulla on jo moottoripyörän seisonta-ajallinen vakuutus Ifissä, katso ohjeet moottoripyörän liikennekäyttöön ottoon​.
 • Vakuutusmaksu laskutetaan kuukausilta, jolloin pyörän on ilmoitettu olevan käytössä. Katso tarkemmat tiedot seisonta-ajallisen vakuutuksen laskutuksesta​.

Kaskovakuutuksen turvatasot

Meiltä saat oikein mitoitetun vakuutusturvan sinulle sopivalla turvatasolla.

 • Huippukasko tarjoaa pyörällesi huipputason turvaa, myös erikoistilanteissa tai matkan keskeytyessä.
 • Täyskasko korvaa lähes kaiken; se on sopiva ratkaisu, jos pyöräsi on uusi tai ajat paljon.
 • Etukasko on erinomainen käytetyn moottoripyörän turva.
 • Osakasko jättää törmäysvahingot omalle vastuullesi.
Tarvitsetko apua oikean vakuutusturvan valinnassa? Ei hätää, näppärä vakuutustestimme kartoittaa tarpeesi nopeasti. Saat testin tuloksena suosituksen sinulle parhaiten sopivasta moottoripyörän kaskovakuutuksesta. Testiin pääset täältä​.

Vaihda vakuutuksesi helposti Ifiin

Kaskovaihtoehtomme tarjoavat moottoripyörällesi erinomaisia lisäturvia, jotka voit saada vain Ifistä. Vakuutusten siirtäminen Ifiin on yhtä helppoa kuin uuden pyörän vakuuttaminen. Osta vakuutus verkkokaupastamme – me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin.​​​​

Moottoripyörän rekisteröinti ja liikennekäytöstä poisto

Moottoripyörän rekisteröinti netissä on nyt mahdollista. Vakuutuksenottajana voit tehdä Ifin sähköisissä palveluissa omistajan vaihdokset ajasta ja paikasta riippumatta. Aloita moottoripyörän rekisteröinti ostamalla vakuutus verkkokaupasta tai asiakaspalvelusta.


Moottoripyörän liikennekäytöstä poistot ja otot​ hoituvat Omilla sivuilla ja asiakaspalvelussamme. ​
Moottoripyörävakuutuksen bonukset ja hinnoittelu

​Moottoripyöräsi vakuutuksen hintaan vaikuttaa oma vahinkohistoriasi. Sen perusteella määräytyy sekä liikenne- että kaskovakuutuksen bonus. Hintaan vaikuttaa myös vakuutusten keskittäminen, laajuus ja omavastuu sekä pyöräsi ominaisuudet ja haltijan ikä ja kotipaikka.

Miten bonus määräytyy?

Saat moottoripyöräsi uuteen Huippu-, Täys- ja Etukaskovakuutuksen aina 70 % bonuksen, kun myös Liikennevakuutuksesi on Ifissä. Liikennevakuutuksen bonus puolestaan määräytyy vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella. Moottoripyörille annamme liikennevakuutukseen 20 % lähtöbonuksen, joka voi kasvaa vahingottomien vuosien myötä 70 % asti.

Voit siirtää vahinkohistorian yksityiskäyttöiseltä moottoripyörältäsi joko toiselle omistamallesi pyörälle tai puolisosi pyörälle. Vahinkohistorian siirtyessä Ifin liikennevakuutuksesta toiseen bonus ei muutu. Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta vakuutusyhtiöstä, uusi bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Moottoripyörävakuutuksen laskutus

Vuodenaikahinnoiteltu moottoripyörävakuutus

Vuodenaikahinnoitellun moottoripyörävakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, kesällä kallein ja talvella halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, If Sopimuksesi eräisyyden mukaisesti. Vakuutusta voidaan veloittaa myös päättymispäivän jälkeen jos muodostunutta vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Esimerkki moottoripyörän vuodenaikahinnoitellun vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausina. Luvut ovat suuntaa antavia, eivät lopullisia.

Vakuutusmaksun jakautuminen eri kuukausina

Esimerkkitapaus: Jos ostat vuodenaikahinnoitellun moottoripyörävakuutuksen 1.5. ja myyt moottoripyörän 31.8., vakuutuksen vuosimaksusta veloitetaan noin 75 % yllä olevan kaavion mukaisesti. Jos vakuutuksen vuosimaksu on esimerkiksi 1000€, vakuutuksen hinta voimassaoloajalta on noin 750€ euroa. Laskutamme kuitenkin vakuutusta tasaisesti ympäri vuoden (neljässä erässä yksi erä = 250 €) ja vakuutuksen päättyessä maksat maksamattoman osan vakuutuksesta.

Vuodenaikahinnoitellussa vakuutuksessa sinun ei tarvitse ilmoittaa, milloin pyöräsi on liikennekäytössä tai se on liikenteestä poistettu. Vakuutusturvasi on koko ajan voimassa, eli voit ajaa pyörälläsi milloin haluat. Vuodenaikahinnoitellusta vakuutuksesta emme anna hyvitystä vaikka tekisit liikennekäytöstä poiston Trafille.

Seisonta-ajallinen moottoripyörävakuutus

Seisonta-ajallisen moottoripyörävakuutuksen lopullinen hinta muodostuu todellisten ajopäivien mukaan. Vakuutuskirjalla ja laskulla ilmoitetaan vakuutuksen vuosimaksu, joka veloitetaan kokonaan vain, jos ajat vuoden jokaisena päivänä.

Vakuutusmaksusta saat hyvitystä ajalta, jolloin olet ilmoittanut pyöräsi pois liikennekäytöstä. Maksuhyvitykset huomioidaan automaattisesti seuraavassa erässä.

Muutokset pyörän käyttötietoihin tehdään rekisteri-ilmoituksella. Helpoimmin ja edullisimmin teet ilmoituksen Omilla sivuilla​ pyöräsi vakuutustietojen alta. Omilla sivuilla tehdystä sähköisestä liikennekäytöstä poistosta Trafi perii 8 euron maksun, joka veloitetaan sinulta vakuutuslaskusi yhteydessä. Kun pyörä ilmoitetaan takaisin liikennekäyttöön, ilmoittaminen on ilmaista. Muutokset käyttötietoihin voi tehdä myös asiakaspalvelussamme tai konttorissamme. Näissä kanavissa liikennekäytöstä poistosta veloitetaan 20 euroa. Kaikkien rekisteröintitapahtumien hinnat näet täältä​.

Esimerkkitapaus: Ostat vakuutuksen verkkokaupasta ja arvioit ajokauden pituudeksi 4kk, jolloin hinnaksi ilmoitetaan 400€. Tämä hinta on arvioimasi ajokauden mukainen osuus vakuutuksen vuosihinnasta. Vakuutuskirjalla mainitaan kuitenkin vakuutuksen koko vuosihinta ilman seisonta-aikaa, esimerkissä 1200€. Vuosihinta veloitetaan vain jos pyöräsi on liikennekäytössä vuoden jokaisena päivänä. Lopullinen hinta määräytyy todellisten ajopäivien mukaan ja se on siis enintään vakuutuskirjalla mainitun vuosimaksun suuruinen.

Vakuutusta veloitetaan vuosimaksun (1200€) eikä arvioidun ajokauden hinnan perusteella, valitsemasi laskueräisyyden mukaisesti. Esimerkiksi 4-eräisessä If Sopimuksessa vakuutusta veloitetaan 1200€/4 = 300€ jokaisella laskuerällä. Mahdolliset liikennekäytöstä poiston myötä syntyneet hyvitykset huomioidaan automaattisesti seuraavassa laskuttamattomassa erässä.

​​​​​

Vakuutusehdot ja -oppaat

Muista myös muut vakuutukset