Moottoripyörän vakuutus

Rekisterinumero
Henkilötunnuksesi
Verkkokaupasta 10 % alennus!

Moottoripyörä tarjoaa vapautta ja pakoa arjesta! Varmista harrastuksesi jatkuvuus moottoripyörävakuutuksella, ja täydennä lakisääteistä liikennevakuutusta sopivalla kaskolla.

Moottoripyörävakuutuksessa saat molemmat samassa paketissa. ​


 • Loistokuskit palkitaan

  ​Loistokuskina saat liikennevakuutukseen 75 % bonuksen.

 • Neljä turvatasoa

  ​Saat oikein mitoitetun vakuutusturvan sinulle sopivalla turvatasolla.

 • Ulkomaan korvauspalvelu

  ​Ulkomaan korvauspalvelu auttaa vahinkotilanteissa ulkomailla.

Moottoripyörävakuutuksen turvatasot LaajaPlus, Huippu-
kasko
Laaja, Täyskasko Perus, Etukasko Suppea, Osakasko
Pysäköintiturva

Korvaamme tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut bonusta alentamatta.

     
Jatkuvuusturva

Matka jatkuu, vaikka ajo keskeytyy kolarin tai teknisen vian takia: saat hinauksen ja sijaisauton jopa 40 vuorokaudeksi.

     
Lunastusturva

Korvaamme uutena hankitun ajoneuvon 3 vuoteen saakka uudella autolla. Käytetystä ajoneuvosta lunastuskorvaus on jopa 30 % yli sen käyvän hinnan.

   
Eläinturva

Korvaamme eläimeen törmäyksestä ajoneuvollesi aiheutuneet vauriot bonusta alentamatta.

   
Törmäysturva

Korvaamme ajoneuvosi vauriot, jotka aiheutuvat yhteentörmäyksestä tai tieltä suistumisesta.

 
Rahoitusturva

Sisältyy kaskoon, jos ajoneuvosi on rahoitettu.

 
Autopalveluplusturva

Jos ajoneuvosi vaurioituu törmäyksessä tai sattuu tekninen vika, hinautamme ajoneuvosi korjaamolle ja maksamme matkan keskeytymisestä aiheutuvia kuluja.

Varkausturva

Jos ajoneuvosi tai sen varusteita anastetaan, varkausturva korvaa.

Ilkivaltaturva

Korvaamme ajoneuvollesi tehdyn ilkivallan aiheuttamat vauriot.

Hirviturva

Hirviturva korvaa törmäykset hirvieläimiin.

Paloturva

Myös ajoneuvot tarvitsevat turvaa tulipalon varalle.

Vastuuturva ulkomaille

Korvaamme ulkomailla sattuneen vahingon, josta ajoneuvosi kuljettaja on vastuussa ulkopuolisille.

Oikeusturva

Kaskoon sisältyvä oikeusturva kattaa oikeudenkäyntikuluja riitatilanteessa.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus korvaa ajoneuvossasi olleiden henkilövahingot ja syyttömän vastapuolen omaisuus- ja henkilövahingot. Se ei koskaan korvaa oman ajoneuvosi vahinkoja.


Moottoripyörävakuutus turvaa ​sinut, pyöräsi ja sen varusteet

Ifin moottoripyörävakuutus antaa kerralla kattavan turvan ja ainutlaatuista lisäturvaa pyörällesi. Oma liikennevakuutuksesi korvaa pyöräsi kuskin ja kyytiläisen henkilövahingot sekä syyttömälle vastapuolelle aiheutetut vahingot. Se ei kuitenkaan korvaa oman pyöräsi tai sen varusteiden kuten kypärän ja kypäräpuhelimen vahinkoja, vaan niitä varten tarvitset kaskovakuutuksen.

Tutustu kaskovakuutusten sisältöön, valitse sopivin vaihtoehto ja osta vakuutus helposti If Verkkokaupasta.

Nauti hurmasta, maksa vain turvasta

Sinulle parhaiten sopiva vakuutusratkaisu riippuu ajokautesi pituudesta: voit ottaa perinteisen vakuutuksen seisonta-ajalla tai vuodenaikahinnoitellun vakuutuksen. Jos otat pyörän tallista heti keväällä ja ajat pitkälle syksyyn, vuodenaikahinnoiteltu vakuutus on edullisin ja helpoin vaihtoehto. Jos taas ajat vain muutaman kuukauden kesällä, seisonta-ajallinen vakuutus on sinulle oikea valinta.

Kaskovakuutuksen turvatasot

Meiltä saat oikein mitoitetun vakuutusturvan sinulle sopivalla turvatasolla.

 • Huippukasko tarjoaa pyörällesi huipputason turvaa, myös erikoistilanteissa tai matkan keskeytyessä.
 • Täyskasko korvaa lähes kaiken; se on sopiva ratkaisu, jos pyöräsi on uusi tai ajat paljon.
 • Etukasko on erinomainen käytetyn moottoripyörän turva.
 • Osakasko jättää törmäysvahingot omalle vastuullesi.

Vaihda vakuutuksesi helposti Ifiin

Kaskovaihtoehtomme tarjoavat moottoripyörällesi erinomaisia lisäturvia, jotka voit saada vain Ifistä. Vakuutusten siirtäminen Ifiin on yhtä helppoa kuin uuden pyörän vakuuttaminen. Osta vakuutus verkkokaupastamme – me välitämme tiedot vakuutusyhtiön vaihdoksesta maksutta ajoneuvorekisteriin.​​​​Moottoripyörävakuutuksen hinnoittelu

​Moottoripyöräsi vakuutuksen hintaan vaikuttaa oma vahinkohistoriasi. Sen perusteella määräytyy sekä liikenne- että kaskovakuutuksen bonus. Hintaan vaikuttaa myös vakuutusten keskittäminen, laajuus ja omavastuu sekä pyöräsi ominaisuudet ja haltijan ikä ja kotipaikka.

Miten bonus määräytyy?

Saat moottoripyöräsi uuteen Huippu-, Täys- ja Etukaskovakuutuksen aina 70 % bonuksen, kun myös Liikennevakuutuksesi on Ifissä. Liikennevakuutuksen bonus puolestaan määräytyy vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella. Moottoripyörille annamme liikennevakuutukseen 20 % lähtöbonuksen, joka voi kasvaa vahingottomien vuosien myötä 70 % asti.

Voit siirtää vahinkohistorian yksityiskäyttöiseltä moottoripyörältäsi joko toiselle omistamallesi pyörälle tai puolisosi pyörälle. Vahinkohistorian siirtyessä Ifin liikennevakuutuksesta toiseen bonus ei muutu. Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta vakuutusyhtiöstä, uusi bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Moottoripyörän poistaminen liikennekäytöstä

​Moottoripyörä poistetaan liikennekäytöstä ajoneuvorekisterissä vain poikkeustilanteissa, esimerkiksi jos pyörä on vaurioitunut, anastettu tai sen käyttö on muuten estynyt yli vuoden ajaksi. Liikennekäytöstä poiston yhteydessä pyörän kilvet on palautettava. If saa tiedon poistosta suoraan Trafilta, ja vakuutuksesi päättyvät.

Kun pyöräsi ei ole käytössä ajokauden ulkopuolella, sitä ei tarvitse poistaa liikennekäytöstä. Jos sinulla on seisonta-ajallinen vakuutus, ilmoita kuitenkin Ifille, kun otat pyörän pois liikenteestä ja uudestaan käyttöön. Ilmoitamme tiedot ajoneuvorekisteriin. Vakuutusmaksusta saat hyvitystä, jos pyöräsi on pois käytöstä yhtäjaksoisesti vähintään 30 vuorokautta. Poiston aikana kaskovakuutuksen törmäysturva ei ole voimassa ja moottoripyörän käyttäminen on kielletty.

Jos pyörälläsi on vuodenaikahinnoiteltu vakuutus, sinun ei tarvitse ilmoittaa milloin käytät pyörääsi tai milloin se on pois liikenteestä. Vakuutusturvasi on voimassa koko ajan, eikä maksusta hyvitetä käyttämättömyysajalta.

Vakuutusehdot ja -oppaat

Muista myös muut vakuutukset