Tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus aikuiselle

Yli 90 % suosittelee

Asiakkaamme ostivat yli 100 000 vakuutusta Ifin verkkokaupasta vuonna 2015


 • Räätälöi juuri sinulle sopiva vakuutuskokonaisuus

  Voit ottaa vain tapaturmavakuutuksen tai myös sairauskuluvakuutuksen. Voit lisäksi sisällyttää pakettiisi henkivakuutuksen ja turvan pysyvää työkyvyttömyyttä varten.

 • Saat itse valita lääkärisi

  Ifin asiakkaana saat aina itse valita, missä käyt lääkärissä.​ Emme määrää hoitopaikkaa puolestasi.

 • 80 % korvauspäätöksistä vuorokauden sisällä

  ​Jos vahinko sattuu, korvauspalvelumme toimii nopeasti.


Miksi minun kannattaa vakuuttaa itseni?

Tiesitkö, että kaatumiset ja putoamiset aiheuttavat vuosittain 200 000 haittaa ja vammaa. Lisäksi liikunnassa sattuu vuosittain 350 000 tapaturmaa. Tapaturmat ovat turvallisuudestaankin huolehtiville aina mahdollisia ja yllättäviä. Tapaturma- ja sairausvakuutus tuo pitkäaikaista ja vakaata turvaa, antaa taloudellista liikkumavaraa ja estää talouden horjumista yllättävien sairauksien ja äkillisten tapaturmien seurauksissa. Lisäksi vakuutuksella varmistat pääsysi hoitoon jonottamatta ja tarvittaessa nopeastikin.

Mitä tapaturma- ja sairausvakuutus korvaa?

​Aikuisen tapaturma- ja sairausvakuutus on kokonaisuus erilaisia turvia joita voit sisällyttää pakettiisi. Voit siis räätälöidä juuri sinulle sopivan kokonaisuuden. Valittavanasi on 3 eri vakuutuskokonaisuutta ja sen lisäksi voit vielä ottaa henkivakuutuksen lisäturvana. Henkivakuutuksen osalta voit lisäksi itse määritellä sinulle sopivan vakuutusmäärän. Vakuutusmäärä vaikuttaa henkivakuutuksen vuosihintaan.

Vaihtoehtoiset vakuutuskokonaisuudet:

 • Tapaturma- ja sairausvakuutus sekä turva pysyvää työkyvyttömyyttä vastaan
 • Tapaturma- ja sairausvakuutus
 • Tapaturmavakuutus

Laajin kokonaisuus sisältää tapaturma- ja sairausvakuutuksen sekä turvan pysyvää työkyvyttömyyttä varten. Sillä turvaat itsesi kattavimmin. Seuraava vaihtoehto sisältää tapaturma- ja sairausvakuutuksen. Suppein paketti sisältää tapaturmavakuutuksen. Henkivakuutuksen voit sisällyttää lisäturvana mihin tahansa näistä vaihtoehdoista. Oma vakuutusturva kannattaa valita oman vakuutustarpeen ja elämäntilanteen perusteella.

Tapaturma- ja sairausvakuutus kattaa sekä tapaturmien että sairauksien aiheuttamia hoitokuluja. Tapaturmavakuutus kattaa vain tapaturman aiheuttamia hoitokuluja. Voit käyttää julkisen terveydenhuollon lisäksi yksityislääkäreiden palveluita. Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet.

Tarkemmat korvausmäärät ja omavastuut eri vaihtoehdoissa voit tarkistaa laskemalla itsellesi tai perheenjäsenellesi vakuutuksen helposti If verkkokaupassa.

Verkkokauppaan >

Jos tarvitset vain henkivakuutusta, voit tutustua siihen täällä >

MINKÄ IKÄISILLE TÄMÄ VAKUUTUS ON TARKOITETTU?

Tämä vakuutus on oikea valinta 15 vuotta täyttäneelle. Jos etsit vakuutusta alle 15-vuotiaalle, paras valintasi on lapsivakuutus. Tutustu If Lapsivakuutukseen >

MITEN ELÄMÄNTILANne KANNATTAA OTTAA HUOMIOON VAKUUTUSTURVAA SUUNNITEltaessa?

Näkemyksemme mukaan jokaisella on tarve varautua tapaturmien varalta ja monella myös suuria kustannuksia aiheuttavien sairauksien varalta. Usealla on tarve varautua myös toimeentuloa uhkaavien, vähäisempienkin hoitokulumenojen varalle. Lisäksi työikäisen suurin uhka taloudelliselle toimeentulolle on työkyvyttömyys. Turvaamalla itsesi annat suojaa myös läheisillesi.

Mikäli perheessänne on pieniä lapsia, on hyvä miettiä, miten turvaat heidän tilanteensa, jos pahin tapahtuu. Henkivakuutus on usein hyvä vaihtoehto tilanteessa, jossa omaisuutta ei ole paljon, mutta perheellänne on lainaa ja pieniä lapsia.

Aktiiviselle aikuiselle tärkeää on mahdollisimman pikainen toipuminen. Vakuutuksen avulla varmistat itsellesi parhaan ja nopeimman mahdollisen hoidon. Kilpaurheiluun ja riskialttiita harrastuksia varten tarvitset erikoisturvaa.

VAKUUTUS KILPAURHEILUA TAI RISKIALTTIITA HARRASTUKSIA VARTEN

Jos tarvitset kilpaurheilijan vakuutuksen, voit hankkia sopivan vakuutuksen olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. If verkkokaupasta ostettava Aikuisen tapaturma- ja sairausvakuutus ei ole voimassa esimerkiksi urheiluliiton tai -seuran järjestämissä kilpailuissa tai harjoituksissa. Alle 18-vuotiailla vakuutus on voimassa kaikessa urheilussa, myös kilpaurheilussa.

Katso lista urheilulajeista riskialttiuden mukaan >

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme myös, jos haluat vakuutusturvaa riskialttiita harrastuksia, esimerkiksi kiipeilylajeja ja sukellusta, varten. Katso asiakaspalvelun yhteystiedot >

Miten ostan tapaturma- ja sairausvakuutuksen verkossa?

Voit ostaa vakuutuksen helposti If verkkokaupasta. Vakuutuksen oston jälkeen sinun tulee vielä täyttää helppo selvitys terveydentilastasi. Saat siihen selkeät ohjeet oston jälkeen. Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen, joka täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Lähetämme sinulle vakuutuskirjan vakuutuksesi astuttua voimaan. Suurin osa Ifin vakuutuspäätöksistä tehdään vuorokauden sisällä ostosta.

Verkkokauppaan >

Yhteistyöjärjestöjen jäsenille ja heidän puolisoilleen edulliset tapaturmavakuutukset

Ifin yhteistyöjärjestön jäsenenä sekä sinä että puolisosi olette oikeutettuja saamaan kattavat Primus-tapaturmavakuutukset jopa 50 % edullisemmin. Lisäksi saat kaikkiin uusiin Primus-henki- ja tapaturmavakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan. Katso listasta, kuulutko yhteistyöjärjestöömme, jolloin olet perheinesi oikeutettu näihin järjestösi neuvottelemaan etuihin.

Primus-vakuutuksen osalta sinulla on valittavanasi kolme vaihtoehtoa:

 • Laaja tapaturma- ja työkyvyttömyysvakuutus
 • Tapaturma- ja työkyvyttömyysvakuutus
 • Tapaturmavakuutus

Lisäksi voit valita korvauksen sairauden hoitokuluista lisäturvana jokaiseen näistä vaihtoehdoista.

Tutustu tarkemmin eri vaihtoehtoihin verkkokaupassa.

Verkkokauppaan >

Jos haluat ostaa kattavat tapaturmavakuutukset itsellesi ja puolisollesi tai pelkästään puolisollesi aina edulliseen hintaan, niin saat ne osoitteesta henkivakuutuskuntoon.fi.

Primus-vakuutukset myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.Vakuutusehdot ja -oppaat

Ifin 24h terveysneuvonta –palvelukokeilu

​Terveysneuvonta on Ifin henkilövakuutusasiakkaille tarjottava maksuton palvelu, jonne voit soittaa aina kun sairastut tai loukkaannut. Palvelussa voit keskustella sairaanhoitajan kanssa ja tarvittaessa varata lääkäriajan.

Terveysneuvonnan tuottaa Mawell Care, joka on Suomen johtava terveysneuvontapalveluiden toimittaja sairaanhoitopiireille, kunnille ja yksityisille yrityksille.

Palvelukokeilu jatkuu toistaiseksi.

Esimerkkejä henkilövakuutuksen tarpeesta

Näinkin voi käydä

Tavalliset pitkäaikaissairaudet kuten astma tai allergiat aiheuttavat helposti tuhansien eurojen hoitokuluja. Hoitokuluturva kattaa esimerkiksi lääkärinpalkkioita, tutkimus- ja laboratoriomaksuja sekä lääkekustannuksia.​

Entä jos...

Vakavan, välitöntä hoitoa vaativan sairauden kuten sydän- tai aivoinfarktin sattuessa saat sopeutumisturvasta korvauksen nopeasti. Jos sairaus johtaa pysyvään työkyvyttömyyseläkkeeseen, henkilövakuutus täydentää toimeentuloa.

Kuulutko yhteistyöjärjestöömme?

Hanki Suomen edullisin Primus-henkivakuutus!

Lue lisää henkivakuutuksesta

Urheilulajit riskialttiuden mukaan

Hoitokulu- ja päivärahakorvauksia sekä Matkustajaturvasta maksettavia korvauksia koskeva urheilurajoitus voidaan poistaa lisämaksulla useimmista urheilulajeista ja riskialttiista harrastuksista edellyttäen, että vakuutettu on If Etuasiakas.

Vakuutusmaksun suuruus riippuu harrastetun urheilun riskialttiudesta. Urheilulajit on jaettu neljään luokkaan niiden riskialttiuden mukaan. Kukin luokka kattaa siinä ja sitä alemmissa luokissa luetellut urheilulajit lukuun ottamatta lajeja, joista urheilurajoitusta ei voida poistaa.

​Luokka 1

Ampumahiihto, Ampumaurheilu, Baseball, Curling, Golf, Hiihtourheilu, Hiihtosuunnistus, Jousiammunta, Juoksu-urheilu, Keilailu, Kriketti, Kyykkä, Kävelyurheilu, Lainelautailu, Liitokiekkoilu (Ultimate), Maalipallo, Melonta, Nykyaikainen 5-ottelu, Pesäpallo, Pikaluistelu, Purjehdus, Purjelautailu (ei sis. siipi- ja leijapurjehdus), Pyöräily, Pöytätennis, Raviurheilu, Softball, Soutu, Sulkapallo, Suunnistus, Tanssiurheilu, Tennis, Triathlon, Uintiurheilu (sis. uimahypyt), Uppopallo, Vesipallo

Luokka 2

Aerobic, Cheerleading, Fitness-urheilu, Kahvakuulailu, Kelkkailu, Kilpapaintball, Kädenvääntö, Lippupallo, Miekkailu (sis. historiallinen miekkailu), Mäkihyppy, Potkulautailu, Ringette, Rullalautailu, Rullaluistelu, Squash, Taitoluistelu, Valjakkourheilu, Vesihiihto, Voimistelu, Yleisurheilu

Luokka 3

Aikido, Beach volley, Capoera, Futsal, Haavipallo (lacrosse), Hockey (sis. hockey, sisähockey ja maahockey), Ilmaurheilu (sis. myös esim. laskuvarjohyppy, ultrakevyt ilmailu, benjihyppy, purjelento, kuumailmapallolento, varjo- ja riippuliito (myös moottoroitu)), Jalkapallo, Judo, Jujutsu, Jääkiekko (ei sis. alamäkiluistelu), Jääpallo, Karate, Kaukalopallo, Kendo, Kiipeilyurheilu, Koripallo, Käsipallo, Lentopallo, Maastopyöräily (sis. alamäkipyöräily), Nyrkkeily, Paini (sis. painin eri muodot ml. lukkopaini), Potkunyrkkeily, Ratsastus, Rullakiekko, Salibandy, Seikkailu-urheilu, Taekwondo, Taido, Taistelu-, kamppailu- ja itsepuolustusurheilu (ei sis. vapaaottelu), Thainyrkkeily, Urheilu- ja laitesukellus

Luokka 4

Alppihiihto (ei sis. nopeus-, syöksy- ja off-pistelasku eikä freestyle), Crossfit, Jäätikkövaellus, Lumilautailu, Moottoriurheilu (sis. mm. autourheilu, moottoripyöräurheilu ja moottoriveneurheilu), Painonnosto, Pujottelu , Voimamiesurheilu, Voimanosto

Lajit, joista urheilurajoitusta ei voida poistaa

Alamäkiluistelu, Amerikkalainen jalkapallo, Australialainen jalkapallo, Freestyle, Kehonrakennus, Nopeuslasku, Off-pistelasku, Roller derby, Rugby, Siipi- ja leijapurjehdus, Syöksylasku, Vapaaottelu

Muista myös muut vakuutukset