Tapaturmavakuutus ilman omavastuuta

Vakuutuksen ansiosta pääset jonottamatta parhaaseen hoitoon ja voit itse päättää hoitoajan. Lisäksi saat käyttöösi If Terveysneuvonnan, jonka kautta saat vastaukset sinua mietityttäviin terveyskysymyksiin 24/7.

Tapaturmavakuutus on äkillisten tapaturmien, kuten kaatumisten ja liukastumisten, varalle.

Sairausvakuutus kattaa tapaturmien lisäksi myös sairaudet.

Liikkujan tapaturmavakuutus on edellä mainittujen välimuoto, josta korvataan tapaturmien lisäksi esimerkiksi liikkuessa tyypillisesti syntyviä revähdyksiä ja venähdyksiä sekä rasitusvammojen ja sairausperäisten vammojen hoitokuluja. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan kata sairauksia.


 • Tapaturmavakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti ja saat sen ilman terveysselvitystä

 • Tapaturmavakuutus on voimassa 24/7: töissä, koulussa, vapaa-ajalla ja matkoilla

 • Sairausvakuutus kattaa myös kalliit lääkkeet

Mitä vakuutuspaketti korvaa? Sairaus ja Tapaturma Liikkujan Tapaturma-vakuutus Tapaturma
Tapaturman hoitokulut ilman omavastuuta

Tapaturman hoitokulujen omavastuu on aina 0 euroa.

Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita. Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet.

Yleisimmät tapaturmat, joista aiheutuneisiin hoitokuluihin korvauksia haetaan:

 • liukastumiset ja kompastumiset
 • kotitöitä tehdessä sattuneet vammat (esim. tuolilta putoamiset ja tapaturmat, jotka sattuvat mökillä korjaustöitä tehdessä).

Tapaturman aiheuttama pysyvä vamma

Maksamme tapaturman aiheuttamasta pysyvästä vammasta korvauksen vamman vakavuuden mukaan.

Esimerkkinä pysyvästä vammasta voi olla tapaturman aiheuttama:

 • sokeutuminen
 • selkäydinvamma
 • palovamma
 • peukalon menetys


Tapaturman aiheuttama kuolema

Tapaturman aiheuttamasta kuolemasta maksetaan korvaus vakuutetun edunsaajille. Edunsaajan voi muuttaa Omilla sivuilla.

Yleiset liikunnan aiheuttamat vammat

Korvaamme rasitusvammojen ja sairausperäisten vammojen hoitokuluja.

Esimerkkitilanteita:
Reisilihaksesi venähtää kesken juoksulenkin hypätessäsi vesilammikon yli.
Pelailet kaverisi kanssa tennistä ja akillesjänteesi katkeaa, kun syöksyt palloa kohti.

Tällaisia vammoja ovat mm.:

 • jänteen venähdys, repeämä tai jännetulehdus
 • lihasvenähdys ja -repeämä
 • polvilumpion sijoiltaanmeno
 • rasitusmurtuma
 • tenniskyynärpää
 • akillesjänteen tulehdus tai repeämä


 
Fysikaalinen hoito tapaturma- ja liikuntavammoihin

Tapaturma ja Liikkuja -paketti: Korvaamme tapaturman ja liikunnan aiheuttaman vamman (ks. kohta Yleiset liikunnan aiheuttamat vammat) fysikaalisen hoidon kustannuksia enintään viideltä käyntikerralta vahinkoa kohden, kuitenkin enintään 10 käyntiä vakuutuskaudessa (1 vuosi).

Sairaus ja Tapaturma -paketti: Katso kohta Fysikaalinen hoito sairauteen.

Mitä hyötyä tästä on sinulle?
Nykyisin monet vammat hoidetaan fysioterapialla leikkauksen sijaan ja fysioterapian kustannukset voivat nousevat helposti satoihin euroihin.

Tyypillisiä fysioterapiaa vaativia vammoja ovat esimerkiksi polvien ja selän kiputilat sekä liikunnassa ja rasituksessa syntyvät vammat.

 
Sairauden hoitokulut

Sairaudella tarkoitetaan sekä ohimenevää sairautta, kuten esimerkiksi flunssaa, kuumetta tai vatsatautia, että kroonista sairautta, kuten esimerkiksi astmaa tai diabetesta. Myös erilaiset kulumat ja rappeumat ovat sairauksia.

Sairauden aiheuttamina hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset, laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet.

Voit käyttää sekä yksityislääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita.

Yleisimmät sairaudet, joista aiheutuneisiin hoitokuluihin korvauksia haetaan:

 • astma
 • diabetes
 • verenpaineeseen liittyvät sairaudet
 • tuki- ja liikuntaelinten sairaudet

   
Fysikaalinen hoito sairauteen

Korvaamme sairaudesta ja tapaturmasta aiheutuvan fysikaalisen hoidon kustannuksia yhteensä enintään viideltä käyntikerralta vahinkoa kohden, kuitenkin enintään 10 käyntiä vakuutuskaudessa (1 vuosi).

Mitä hyötyä tästä on sinulle?
Nykyisin monet vammat ja kiputilat hoidetaan fysioterapialla leikkauksen sijaan ja fysioterapian kustannukset voivat nousevat helposti satoihin euroihin.

Tyypillisiä fysioterapiaa vaativia vammoja ja sairauksia ovat esimerkiksi niska-hartiaseudun, polvien ja selän kiputilat sekä liikunnassa ja rasituksessa syntyvät vammat.

   
Sopeutuminen vakavaan sairauteen tai vammaan

Tämän korvauksen tarkoituksena on tuoda taloudellista tukea muuttuvaan elämäntilanteeseen. Korvaus on käytettävissä haluamallasi tavalla esimerkiksi kattamaan mahdollista ansionmenetystä, omaan ja perheen hyvinvointiin tai korvaamaan kuluja, joita ei muutoin vakuutuksesta korvata (esim. kuntoutus ja matkakulut).

Yleisimpiä sairauksia, joihin tätä korvausta haetaan ovat esimerkiksi:

 • rintasyöpä
 • sydäninfarkti


   

Maksuton If Terveysneuvonta käytössäsi 24/7. If Suorakorvaus hoitaa korvausasiat puolestasi.


If Terveysneuvonta

If Terveysneuvonta kaikille asiakkaillemme


If Terveysneuvonta tuo sinulle avun nopeasti, kun terveysasiat pohdituttavat — milloin ja missä vain, vuorokauden ympäri.  Voit valita itse, haluatko keskustella puhelimitse sairaanhoitajan kanssa vai käyttää If Terveysneuvonnan verkkopalvelua. 

If Terveysneuvonnan verkkopalvelusta löydät helposti tietoa oireisiisi tai sairauksiisi liittyen. Saat myös hoitosuosituksia sekä hoitopaikkojen yhteystiedot. Sisältö on suomalaisten lääkäreiden ylläpitämä.

If Terveysneuvonnan puhelinpalvelussa sairaanhoitaja vastaa puhelimessa kysymyksiisi, ja varaa tarvittaessa myös ajan lääkärille. Soittaminen palveluun maksaa vain tavallisen puhelun verran. Puhelusta ei peritä erillistä lisämaksua. Maksat siis vain paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun. 

If Terveysneuvonta on käytettävissä asiakkaillemme ilman lisämaksua. Jos et vielä ole Ifin asiakas, nyt kannattaa ostaa vakuutus ja hyödyntää maksutonta If Terveysneuvontaa. 

If toteuttaa If Terveysneuvonnan yhdessä kumppaneidensa kanssa. 

If Suorakorvaus

If Suorakorvaus​ asiakkaillemme, joilla on sairauskuluvakuutus

If Suorakorvaus hoitaa korvausasiat puolestasi. Suorakorvaus säästää aikaa ja vaivaa lääkärikäyntien yhteydessä. Jos sinulla on Ifin sairauskuluvakuutus, lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen, ja sinä maksat useimmiten pelkän omavastuun.

If Suorakorvaus toimii Terveystalon ja Mehiläisen kaikissa toimipisteissä sekä Mehiläisen Digiklinikalla.

Mitä tapaturmavakuutus ja sairausvakuutus korvaavat?

Tapaturmavakuutus

Tapaturmavakuutus turvaa sinut erilaisten tapaturmien, kuten esimerkiksi kaatumisten, putoamisten ja liukastumisten, aiheuttamien vammojen varalta. Tapaturmavakuutus on erittäin hyvä perusturva, jollainen kaikilla vähintään tulisi olla.

Liikkujan Tapaturmavakuutus

Liikkujan tapaturmavakuutus tuo turvaa paitsi tapaturmien myös yleisten liikkuessa sattuvien vammojen varalta. Tällaisia ovat esimerkiksi venähdykset ja rasitusmurtumat. Suosittelemme tätä pakettia kaikille aktiivisille aikuisille, venähdyksiä ja rasitusvammoja voi tulla vaikka koiran kanssa lenkkeillessä.

Liikkujan tapaturmavakutuksesta korvataan myös rasitusvammojen ja sairausperäisten vammojen hoitokuluja. Tälllaiset vammat tarvitsevat laajempaa turvaa, kun ne eivät synny tapaturman johdosta (esimerkiksi portaissa kaatumisen yhteydessä) vaan ovat seurausta pidempiaikaisesta rasituksesta tai tapahtuvat liikkuessa.

Sairaus- ja Tapaturmavakuutus

Sairaus ja tapaturma on laajin ja kattavin vakuutusturva. Sen lisäksi, että se korvaa tapaturmien ja liikkuessa sattuvien venähdysten yms. aiheuttamia kuluja, se kattaa myös sairausvakuutuksen. Yleisimpiä sairauksia, joiden hoidosta korvauksia haetaan, ovat astma, diabetes, verenpaineeseen liittyvät sairaudet ja tuki- ja liikuntaelinten sairaudet. Sairausvakuutus tuo turvaa myös vakavampien sairauksien, kuten syövän, varalle. Sairausvakuutuksen on tarkoitus tuoda taloudellista turvaa sairauksien varalle, mutta myös nopeuttaa hoitoon pääsyä, parantumista ja niiden kautta myös työhön paluuta.

Lisäksi voit halutessasi ottaa valitsemasi vakuutuksen lisäturvana henkivakuutuksen ja/tai vakuutuksen pysyvän työkyvyttömyyden varalle.

Vakuutus korvaa myös yksityislääkäreiden palvelut

​​Kun sinulla on tapaturmavakuutus tai sairausvakuutus, voit hoitoon mennessäsi käyttää sekä yksityi​slääkäreiden että julkisen terveydenhuollon palveluita –​ saat siis valita itse hoitopaikkasi. Hoitokuluina korvataan mm. lääkärinpalkkiot, röntgen- ja vastaavien tutkimusten kustannukset ja laboratoriokustannukset sekä reseptilääkkeet. Lue tarkemmin korvattavista hoitokuluista vakuutusoppaasta.

Hinnat, tarkemmat korvausmäärät ja omavastuut eri vaihtoehdoissa voit tarkistaa laskemalla itsellesi tai perheenjäsenellesi vakuutuksen helposti Ifin verkkokaupassa.

Jos olet kiinnostunut pelkästä henkivakuutuksesta, tutustu henkivakuutukseen ja pariturvaan.

Mikäli etsit vakuutusta yrityksesi henkilöstölle tai olet yrittäjä, tutustuthan yritysten sairauskuluvakuutukseen​.


If Etuohjelma -asiakkaalle​ sairausvakuutus edullisemmin

Saat 10 –15 % alennusta kaikista vakuutuksistasi, kun kuulut If Etuohjelmaan​ (poikkeuksena järjestöasiakkaan Primus- tapaturmavakuutus). Tämän jatkuvan alennuksen lisäksi saat sairausvakuutuksen huomattavasti muita edullisemmin. Olet mukana If Etuohjelmassa, kun sinulla on koti- tai kaskovakuutus ja vastaanotat vakuutuspostisi Omille sivuillesi.


terveysselvitys oston jälkeen

 • Vakuutuksen oston jälkeen sinun tulee vielä täyttää helppo sähköinen selvitys terveydentilastasi. Vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen.
 • Terveysselvitys tulee tehdä 14 vrk:n kuluessa ostosta.
 • Terveysselvitystä varten sinun ei tarvitse liittää mukaan lääkärintodistuksia. Otamme sinuun yhteyttä tilanteissa, joissa tarvitsemme lisätietoa.
 • Terveysselvitys täytetään ja hyväksytään Omien sivujen kautta.
 • Lähetämme sinulle vakuutuskirjan vakuutuksesi astuttua voimaan. Suurin osa näistä terveysselvitystä vaativista vakuutuspäätöksistä tehdään vuorokauden sisällä ostosta.

Milloin vakuutuksen myöntäminen ei vaadi terveysselvitystä:

 • ostat joko Tapaturma- tai liikkujan tapaturmavakuutuksen ja
 • et osta lisäturvia (Pysyvä työkyvyttömyys tai Henkivakuutus) vakuutukseesi.

Terveysselvitys vaaditaan, kun ostat järjestö- tai liittoasiakkaan tapaturmavakuutuksen.

MINKÄ IKÄISILLE TÄMÄ VAKUUTUS ON TARKOITETTU?

Sairaus ja tapaturmavakuutus: vakuutuksen myöntämisikä ja voimassaolo riippuvat valitsemastasi omavastuusta.

 • Jos valitset 150 tai 500 euron omavastuun, voit ottaa vakuutuksen 15–54-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 65-vuotiaaksi saakka.
 • Jos valitset 1200 euron omavastuun, voit ottaa vakuutuksen 15–64-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 75-vuotiaaksi saakka.

Liikkujan tapaturmavakuutus: Voit hankkia vakuutuksen 15–59-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 65-vuotiaaksi asti.

Tapaturmavakuutus: Voit hankkia vakuutuksen 15–79-vuotiaana, ja vakuutus on voimassa 100-vuotiaaksi asti.

Jos etsit vakuutusta alle 15-vuotiaalle, tutustu Ifin lapsivakuutukseen >

VAKUUTUS KILPAURHEILUA TAI RISKIALTTIITA HARRASTUKSIA VARTEN

Mikäli kilpaurheilet tai harrastat riskialtista lajia, tarvitset henkilövakuutuksesi lisäksi If Urheiluturvan. Tällöin vakuutuksesi on voimassa myös urheillessa.

Lue lisää If Urheiluturvasta >​​


Yhteistyöjärjestöjen- ja Liittojen jäsenille ja heidän puolisoilleen edulliset tapaturmavakuutukset

Ifin yhteistyöjärjestön- tai liiton jäsenenä sekä sinä että puolisosi olette oikeutettuja saamaan kattavat Primus-tapaturmavakuutukset jopa 50 % edullisemmin. Lisäksi saat kaikkiin uusiin Primus-tapaturmavakuutuksiin lisäetuna 2 000 euron Selviytymisturvan.

Katso listasta, kuulutko yhteistyöjärjestöömme, jolloin olet perheinesi oikeutettu näihin järjestösi neuvottelemaan etuihin.

​Primus-vakuutukset myöntää Ifin yhteistyökumppani Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva.


​​​


Vakuutusehdot ja -oppaat

Tutustu Ifin terveyspalveluihin

Terveysvakuutus tarjoaa nopean tien lääkäriin, mutta tiesitkö, että Ifin asiakkaana saat lisäksi käyttöösi monipuoliset terveyteen liittyvät palvelut?

Kokeile maksutonta If Terveysneuvontaa, tutustu kätevään If Suorakorvaukseen ja lue, miten etälääkäri toimii​.

​​

Sairaus- ja tapaturmavakuutuksen voimassaolo ulkomailla

Tapaturmavakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa. Se kattaa siis ulkomaillakin sattuneet tapaturmat, korvaten niistä aiheutuneet hoitokulut. Huomaathan kuitenkin, että ulkomailla hoitokulut voivat nousta erittäin suuriin summiin (jopa kymmeniin ja satoihin tuhansiin euroihin) ja tapaturmavakuutuksessa on maksimikorvaussumma, joka ei välttämättä riitä kattamaan kaikkia kuluja. Matkavakuutuksessa ei ole hoitokulujen korvaukselle ylärajaa eli sen vuoksi on tärkeää, että sinulla on matkavakuutus voimassa aina matkustaessasi.

Sairauskuluvakuutus on myös voimassa kaikkialla maailmassa, mutta sairauden hoitokulut korvataan kuitenkin vain Suomessa syntyneistä hoitokuluista. Tämä tarkoittaa sitä, että jotta hoitokulusi korvattaisiin, niiden tulee olla Suomesta (vaikka sairaus olisikin alkanut ulkomailla). Matkavakuutus kattaa sairauden hoitokulut ulkomailla.

Lue vinkkimme turvallisuuteen

Lue ja ota käyttöön hyödylliset turvallisuusvinkkimme. Voit klikata seuraavista pikalinkeistä, niin pääset suoraan lukemaan sinua eniten kiinnostavasta aiheesta.

Muista myös muut vakuutukset