Mitä jos sairastut ulkomaanmatkalla?

Mitä jos kesken ulkomaanmatkan kurkussa on yllättäen kaktus tai lapsi vaikuttaa kipeältä? Katso parhaat tärpit siihen, miten monelle kotimaan arjesta tuttu etälääkäri on apunasi myös ulkomaanmatkoilla, vain muutaman klikkauksen päässä.

Etälääkäri auttaa nyt myös ulkomailla

Monelle jo arjesta tuttu Terveystalon Lääkäri-chat 24/7 on apunasi nyt myös ulkomaanmatkalla. Etälääkäri voi antaa mielenrauhaa ja toimintaohjeita etenkin silloin,  kun omista oireista on helpointa kertoa luotettavalle lääkärille suomeksi. Etälääkäri on oiva apu myös perheen pienten reissaajien terveyshuoliin.

Etälääkäri kulkee mukanasi ulkomaanmatkoilla kaikkialla siellä missä nettiyhteyskin. Voit olla etälääkäriin yhteydessä joko älylaitteen verkkoselaimella tai Terveystalo-sovelluksen avulla. 

Etälääkäri voi myös kirjoittaa lääkereseptin EU tai ETA-maahan.

Lomaillessasi ulkomailla etälääkärin vastaanotolta voi hakea apua, kun fyysistä tutkimusta ei tarvita, esimerkiksi silloin, kun matkalla vaivaavat:

  • flunssan oireet
  • matkaripuli
  • virtsatietulehdukset
  • allergiat
  • kuumeilu
  • ihottumat
  • auringonpolttamat
  • aikaerorasitus
  • pienet tapaturmat
  • hyönteisten pistot
  • silmätulehdukset, ja
  • vinkit terveydenhuollosta ulkomailla

Etälääkäri on taskussasi vuoden ja maapallon ympäri

"Etälääkäri on erityisen kätevä ratkaisu niille, jotka matkustavat paljon. Kun taskusta löytyy älypuhelin, myös helppo ja nopea pääsy etälääkärin pakeille on taattu", summaa Terveystalon matkailulääkäri Petteri Carlson.

Terveystalon Lääkäri-chat on avoinna ajasta ja paikasta riippumatta, eli vuoden jokaisena päivänä, kaikkialla siellä missä internetyhteys toimii. "Vaikka fyysistä tutkimusta ei voikaan ruudun välityksellä tehdä, etälääkärille voi chattäillä kirjallisesti ja tarvittaessa lähettää lääkärin diagnosointia helpottavia asiakirjoja ja kuvia. Myös videoyhteys toimii, joten matkallakin voi näyttää miltä oma oire juuri sillä hetkellä näyttää", Carlson kertoo.

Tuttu vaiva oli pilata Lauran lomamatkan

Innokas laskettelija Laura oli koronavuosien matkustamistauon jälkeen viimein suuntaamassa kauan odotetulle lumilomalle Keski-Eurooppaan. Jo heti toisena laskupäivänä Laura huomasi jonkin olevan pielessä, ja muutaman vessakäynnin jälkeen hänelle oli selvää, että tihentyneet vessavälit ja kirvely viittasivat virtsatieinfektioon. 

- Olin etukäteen selvittänyt lähimmän terveysaseman tiedot mahdollisten isompien tapaturmien varalle, mutta koska olin jo itse melko varma mikä minua vaivasi, tiesin että saisin chatissa apua helpommin, nopeammin ja omalla äidinkielellä, Laura kertoo.

Laura oli aiemmin käyttänyt Lääkärichatia Suomessa, mutta nyt käsillä oli ensimmäinen kerta, kun hän otti yhteyttä lääkäriin etänä ulkomailta. Kotoa tuttu sovellus toimi tuttuun tapaan myös maailmalla, silloin kuin verkkoyhteyskin.

"Yllätyin iloisesti, kun lääkäri kertoi kirjoittavansa EU-reseptin, jonka avulla saisin lääkkeet haettua läheisestä apteekista mistä tahansa EU-maasta", Laura summaa. Apteekissa reseptin pystyi näyttämään suoraan sovelluksesta ja Laura sai aloitettua antibioottikuurin jo samana iltana.

Oikealla hoidolla Lauran virtsatietulehduksen oireet lievittyivät nopeasti ja lumiloman loput laskut jatkuivatkin oireettomissa merkeissä.

*nimi muutettu yksityisyydensuojan varmistamiseksi

Miten etälääkäri toimii?

Miten etälääkärin pakeille pääsee? Miten prosessi etenee? Katso tarkemmat ohjeet alta.

Matka-apu yhden soiton päässä

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.