Vauvavakuutus syntymättömälle lapselle

Turvaa myös Äidille

Syntymättömän lapsen vakuutus eli vauvavakuutus tuo mielenrauhaa. Saatte nopeasti hoitoa, kun sitä tarvitsette.


 • Raskausaikana otettu vakuutus turvaa vauvan lisäksi äidin

 • Vakuutus on voimassa läpi lapsen elämän 80- vuotiaaksi asti

 • If Suorakorvauksen ansiosta lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen

Miten vakuutus auttaa? Syntymättömän lapsen vakuutus

Äidin pitkäaikainen sairaalahoito – saat 2 000 euron kertakorvauksen raskausaikana tai synnytyksen jälkeen.

checkmark

Vauvan pitkäaikainen sairaalahoito – saat 2 000 euron kertakorvauksen esim. keskoselle.

checkmark

Vastasyntyneen sairaus tai vamma – saat 10 000 euron kertakorvauksen, jos lapsella on vakava synnynnäinen sairaus tai vamma.

checkmark

Tapaturman ja sairauden hoitokulut – saat korvauksen lapsesi hoitokuluista (mm. käynnit yksityislääkärillä).

checkmark

Vakuutus korvaa reseptilääkkeet - myös perusvoiteet sisältyvät vakuutukseen.

checkmark

Pysyvä vammautuminen – saat verottoman korvauksen, jos lapsesi vammautuu pysyvästi tapaturman takia.

checkmark

Fysikaalinen hoito – lapsesi saa tukea tapaturmista ja sairauksista toipumiseen.

checkmark

Voimassa 12-vuotiaaksi asti kaikissa harrastuksissa – et tarvitse erillistä lisenssivakuutusta.

checkmark

If Suorakorvaus – lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja sinä maksat vain omavastuun.

checkmark

If Terveysneuvonta – sairaanhoitaja neuvoo terveysasioissa 24/7.

checkmark


Vakuutusmäärä on summa, jonka verran voit saada enintään korvauksia vakuutuksen voimassaolon aikana.

Sairauksien ja tapaturmien hoitokuluja korvataan valintasi mukaan 50 000 tai 100 000 euroon asti vakuutuksen voimassaolon aikana.

Pysyvän haitan korvaus on 100 000. Maksettava korvaus määräytyy sen perusteella, miten vakava vamma on.

Korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta on 5 000 euroa.

Jos haluat suurempia korvaussummia, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Olemassaolevien vakuutusten korvaussummat voi tarkistaa helposti Omilta Sivuiltasi.

Voit itse valita vakuutukseen omavastuun, joka on 100–500 euroa vakuutuskaudessa. Maksat vain yhden omavastuun vakuutuskauden (12 kk) aikana.

Valitsemalla suuremman omavastuun säästät vakuutuksen hinnassa. Jos julkinen terveydenhuolto toimii paikkakunnallasi hyvin ja haluat varautua vakuutuksella vain isompiin hoitokuluihin, kannattaa harkita isompaa omavastuuta.​

Syntymättömän lapsen vakuutus eli vauvavakuutus lyhyesti

Vauvavakuutus on turvanasi jo raskausaikana, vaikka heti raskausviikon 11 jälkeen kun olet käynyt kunnan tarjoamassa varhaisraskauden yleisessä ultraäänitutkimuksessa.

Vauvan vakuutus auttaa pienokaisen syntymän jälkeen, jos lapsi sairastuu tai loukkaantuu. Vakuutus vauvalle turvaa arkeanne vaikka läpi lapsen elämän 80-vuotiaaksi asti.

Syntymättömän lapsen vakuutus tuo lisäksi turvaa lapselle synnynnäisten vammojen varalta, ja se korvaa, jos lapsesi joutuu pitkäksi ajaksi sairaalahoitoon. Uudistunut vakuutus turvaa myös äidin pidemmän sairaalahoidon raskausaikana ja kolme kuukautta synnytyksen jälkeen.

Ota vakuutus hyvissä ajoin jo alkuraskauden aikana

Vakuutus kannattaa ottaa hyvissä ajoin, koska äidin terveydentila vaikuttaa vakuutuksen myöntämiseen. Joskus raskauden etenemisen myötä ilmenevät vaivat johtavat siihen, että syntyvän lapsen vakuutusta ei voida myöntää – siksi vakuutus kannattaa hankkia mahdollisimman pian raskausviikon 11 jälkeen.

Äidin ja vauvan terveydentila voi muuttua raskausaikana, esimerkiksi äidin verenpaine tai verensokeriarvot voivat kohota. Muutokset terveydessä voivat vaikuttaa niin äitiin kuin vauvaankin.

Vakuutuksen ottaminen raskausaikana on hyväksi myös vauvalle, sillä näin vastasyntyneen vakuutukseen ei tule rajoituksia. Jos otat vakuutuksen vasta vauvan syntymän jälkeen, vakuutus ei tyypillisesti kata niitä sairauksia tai vammoja, jotka on huomattu ennen vakuutuksen ottamista.

Vauvavakuutuksen avulla sujuvampi arki

Suomessa julkiselta puolelta saa hyvää ja laadukasta hoitoa, mutta vakuutuksen avulla asiat järjestyvät usein helpommin ja nopeammin. Voit mennä jonottamatta suoraan yksityiselle lääkäriasemalle ja pääset erikoislääkärille ilman lähetettä. Myös korvausasiat sujuvat vaivattomasti. Kun käyt Ifin yhteistyölääkärillä, lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja sinä maksat yleensä vain omavastuun.

 • Ennen lapsen syntymää otettu vakuutus eli vauvavakuutus tuo turvaa vauvan lisäksi äidille. Vakuutus korvaa äidin pidemmän sairaalahoidon raskausaikana ja kolme kuukautta synnytyksen jälkeen.
 • Syntymän jälkeen vakuutus korvaa lapsen vakavan sairauden ja tuo taloudellista turvaa synnynnäisen vamman varalta.
 • Vakuutus korvaa esimerkiksi lääkäri- ja lääkekuluja, jos lapsi sairastuu tai loukkaantuu.
 • Vakuutus kattaa lääkärin määräämät lääkkeet ja reseptillä määrätyt perusvoiteet.
 • Suomen paras korvauspalvelu takaa sen, että saat rahat nopeasti tilillesi. Maksamme yli 90 % korvauksista saman vuorokauden sisällä, ja korvauksen hakeminen hoituu kätevästi Omilla sivuilla.
 • If Suorakorvauksen ansiosta lääkäriasema tekee puolestasi vahinkoilmoituksen ja maksat useimmiten vain omavastuun.
 • If Terveysneuvonta auttaa 24/7 terveyteen liittyvissä huolissa. Voit soittaa sairaanhoitajalle vaikka keskellä yötä.
 • Vakuutus on voimassa 80- vuotiaaksi asti.

Miten ostan vauvavakuutuksen?

 1. Saat ostettua syntymättömän lapsen vakuutuksen eli vauvavakuutuksen kätevästi verkkokaupasta aikaisintaan raskausviikon 11 jälkeen, viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Huomioithan, että sinun tulee olla vakuutusta hakiessasi käynyt kunnan tarjoamassa varhaisraskauden yleisessä ultraäänitutkimuksessa.
 2. Oston jälkeen pyydämme äitiä täyttämään helpon terveysselvityksen.
 3. Ilmoita lapsesi henkilötiedot syntymän jälkeen Omilla sivuilla tai puhelimitse asiakaspalveluun.

Syntymättömän lapsen vakuutus ensimmäiseksi vuodeksi etuasiakkaan hinnalla

Vauvan vakuutuksen vuosimaksu määräytyy If Etuasiakkuuden perusteella. Tarjoamme kuitenkin vakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi kaikille asiakkaillemme etuasiakkaan hinnalla. Mikäli vakuutus ei ole ensimmäisen vuoden jälkeen If Etuohjelmassa, korotamme vuosimaksua 30 %. Pääset If Etuohjelmaan kotivakuutuksella tai auton kaskovakuutuksella.


Terveysselvitys oston jälkeen

Vakuutuksen oston jälkeen tulevan äidin tulee vielä täyttää helppo selvitys terveydentilastaan. Terveysselvitys täytetään ja hyväksytään Omilla sivuilla. Terveysselvitystä varten ei tarvitse liittää mukaan lääkärintodistuksia. Otamme yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoa.

Huomaathan, että vakuutuksen voimaantulo edellyttää tämän terveysselvityksen tekemistä. Lähetämme sinulle vakuutuskirjan, kun vakuutus astuu voimaan. Useimmiten päätös vakuutuksen myöntämisestä tulee vuorokauden sisällä.

Odotatko kaksosia?

Koska kotiinne on tulossa kaksi pienokaista, tarvitsette myös kaksi syntymättömän lapsen vakuutusta. Vakuutuksista on apua esimerkiksi silloin, jos vauvasi joutuvat pitkäaikaiseen sairaalahoitoon keskosuuden takia tai jos vauvoilla on synnynnäinen vamma.

Lisäksi saatte korvauksen, jos vauvojen äiti joutuu raskauden aikana tai kolmen kuukauden sisällä sairaalahoitoon pitkäksi ajaksi. Äiti saa sairaalahoidosta käytännössä tuplakorvauksen, koska vakuutuksia on kaksin kappalein.

Vakuutuksen voimassaolo

Vakuutus on voimassa, kunnes lapsesi täyttää 80 vuotta. Vakuutus on voimassa kaikessa urheilussa (mukaan lukien kilpaurheilu ja riskialttiit lajit), kunnes lapsesi täyttää 12 vuotta. Tämän jälkeen vakuutuksen voi laajentaa kattamaan kilpaurheilun ja riskialttiit lajit.

Vakuutusehdot ja -oppaat