Kun vauvavakuutus tuli tarpeeseen – erään keskosen tarina

Vakavammankin tarinan voi kertoa pilke silmäkulmassa, kun se päättyy hyvin. Lue ifläisen oma kertomus elämää mullistaneesta tapahtumasta.

Aikanaan ehkäisy petti ja railakas, lapseton parisuhde-elämä koki stopin, kun aamupahoinvointi tuli naapuripetiin hormonaalisena hirmumyrskynä. Pian myös työelämä törmäsi esteeseen ja maailma rytisi, kun odotettu silmäterä punnersi maailmaan 15 viikkoa etuajassa Lapissa, kaikista maailman paikoista.

Pidennetty viikonloppu muuttui pidennetyksi vahtivuoroksi yöttömässä yössä, aluksi naperoa sisällään pyrkimään pitävän äidin sängyn reunalla, sitten keskoskaapin äärellä, aluesairaalasta OYSiin.

Eivätkä työasiat olleet ensimmäisenä mielessä. Vähän maitopurkkia pienemmän esikoisen syntymä sai aikaan aivan uudenlaisia ajatuksia. Kuten että voisi kiskoa itseltään kynsiä irti palavilla hohtimilla alasti aidanseipäästä roikkuen, jos tuo läpikuultava enkeli vaan jää eloon.

Kaiken tohinan keskellä sain kuitenkin soitettua pomolleni, joka sanoi heti, että pysyt siellä niin kauan kuin tarvitsee ja jos vain haluat ja jaksat, niin hän hoitaa työt sinne.

Ei muuta kuin pikakurssi pohjoispohjanmaalaiseen vakuutusväkeen ja Oulun kahaviloihin, joista hoidin etänä hommia milloin en paikalliselle konttorille sairaalalta ehtinyt. Ja hei, te Ifin oululaiset vallan ihanat ihmiset veitte minut puolisoni kanssa teatteriretkelle. Jos ette olisi korostaneet sen hyvää tekevää vaikutusta, emme olisi ehkä lähteneet. Kiitos.

Ennen kuin lukija tuhahtaa ”että niinkö siellä Ifissä ollaan yhtä suurta perhettä”, sanon ettei se ole se pointti. En ehkä muista monenkaan nimeä tai edes tunnistaisi ulkonäöltä.

Pointti on se että tuetaan kaveria hädässä. Vähän niin kuin vakuutusyhtiö auttaa asiakastaan. Siksi vastaavassa asemassa olevien vanhempien auttaminen jo ihan työn puolesta on minulle kunnia-asia. Omassa elämässäni kun If Vauvavakuutus kattoi Kelan ohella tilapäisestä asumisesta ja muusta syntyneet ylimääräiset kustannukset.

Olisiko keskosuus saanut jäädä kokematta? Ehkä. Mutta jokainen lapsi on omanlaisensa ja syntyy ainutlaatuisella tavalla. Enkä voisi enää kuvitella elämää olevankaan ilman sitä suunnatonta rakkautta, jota omaksi pojakseni kutsun. Tarina jatkuu - lue miten vauvavakuutus auttoi pojan mennessä tarhaan.

Kimmo Hattunen

Kirjoittaja on ifläinen, terveen kuusivuotiaan pojan isä ja yksi ensimmäisiä If Vauvavakuutuksen ottajia.

If Vauvavakuutus:

  • Vakuutus kattaa sekä synnynnäisten että syntymän jälkeisten sairauksien ja vammojen hoitokuluja.
  • Vakuutus korvaa sekä yksityisen että julkisen sairaanhoidon palveluja, ja lapsesi saa heti parasta hoitoa.
  • Korvauksissa saat rahat tilillesi nopeasti.
  • Omavastuu vähennetään vain kerran vakuutuskauden aikana (1 vuosi).
  • Vakuutus kattaa myös synnynnäisiä sairauksia. Hoitokulujen lisäksi voit saada kertakorvauksen, jolla kattaa esim. kustannuksia, joita lapsen sairaalassa olosta seuraa (mm. matkakustannukset ja tulon menetykset).
  • Vakuutus kannattaa ottaa ennen lapsen syntymää, koska ensimmäiset sairastumiset (esim. korvatulehdus) voivat tulla jo parin kuukauden iässä, jolloin Lapsivakuutuksen saaminen korvasairauksiin on jo myöhäistä.
  • Vakuutus on voimassa myös urheilutoiminnassa 12-vuotiaaksi asti ja muuten 25-vuotiaaksi asti.
  • Voit ostaa vakuutuksen kätevästi Ifin verkkokaupasta.

sinulle voi olla hyötyä myös näistä