Keskosen tarina - kun vauvavakuutus tuli tarpeeseen

Vakavammankin tarinan voi kertoa pilke silmäkulmassa, kun se päättyy hyvin. Lue ifläisen oma kertomus elämää mullistaneesta tapahtumasta.

Aikanaan ehkäisy petti ja railakas, lapseton parisuhde-elämä koki stopin, kun aamupahoinvointi tuli naapuripetiin hormonaalisena hirmumyrskynä. Pian myös työelämä törmäsi esteeseen ja maailma rytisi, kun odotettu silmäterä punnersi maailmaan 15 viikkoa etuajassa Lapissa, kaikista maailman paikoista.

Pidennetty viikonloppu muuttui pidennetyksi vahtivuoroksi yöttömässä yössä, aluksi naperoa sisällään pyrkimään pitävän äidin sängyn reunalla, sitten keskoskaapin äärellä, aluesairaalasta OYSiin.

Eivätkä työasiat olleet ensimmäisenä mielessä. Vähän maitopurkkia pienemmän esikoisen syntymä sai aikaan aivan uudenlaisia ajatuksia. Kuten että voisi kiskoa itseltään kynsiä irti palavilla hohtimilla alasti aidanseipäästä roikkuen, jos tuo läpikuultava enkeli vaan jää eloon.

Kirjoittajan esikoinen syntyi maitopurkkia pienempänä. (Kuva: Kotialbumi)

Kaiken tohinan keskellä sain kuitenkin soitettua pomolleni, joka sanoi heti, että pysyt siellä niin kauan kuin tarvitsee ja jos vain haluat ja jaksat, niin hän hoitaa työt sinne.

Ei muuta kuin pikakurssi pohjoispohjanmaalaiseen vakuutusväkeen ja Oulun kahaviloihin, joista hoidin etänä hommia milloin en paikalliselle konttorille sairaalalta ehtinyt. Ja hei, te Ifin oululaiset vallan ihanat ihmiset veitte minut puolisoni kanssa teatteriretkelle. Jos ette olisi korostaneet sen hyvää tekevää vaikutusta, emme olisi ehkä lähteneet. Kiitos.

Ennen kuin lukija tuhahtaa ”että niinkö siellä Ifissä ollaan yhtä suurta perhettä”, sanon ettei se ole se pointti. En ehkä muista monenkaan nimeä tai edes tunnistaisi ulkonäöltä.

Pointti on se että tuetaan kaveria hädässä. Vähän niin kuin vakuutusyhtiö auttaa asiakastaan. Siksi vastaavassa asemassa olevien vanhempien auttaminen jo ihan työn puolesta on minulle kunnia-asia. Omassa elämässäni kun raskausaikana otettu vakuutus kattoi Kelan ohella tilapäisestä asumisesta ja muusta syntyneet ylimääräiset kustannukset.

Olisiko keskosuus saanut jäädä kokematta? Ehkä. Mutta jokainen lapsi on omanlaisensa ja syntyy ainutlaatuisella tavalla. Enkä voisi enää kuvitella elämää olevankaan ilman sitä suunnatonta rakkautta, jota omaksi pojakseni kutsun.

Tarina jatkuu - lue miten vakuutus auttoi pojan mennessä tarhaan.

Kimmo Hattunen

Kirjoittaja on ifläinen, terveen koululaisen isä.

Lapsivakuutus lyhyesti

  • Voit ottaa lapsellesi vakuutuksen jo raskausaikana tai vasta lapsen syntymän jälkeen. Voit ostaa vakuutuksen aikaisintaan 11 raskausviikon jälkeen (12+0).
  • Suosittelemme vakuutuksen ottamista ennen lapsen syntymää. Silloin vakuutus kattaa myös äidin ja vastasyntyneen vauvan pidemmän hoidon sairaalassa sekä vauvan synnynnäisiä terveysongelmia. Ennen lapsen syntymää otettuun vakuutukseen ei voi tulla lapsen terveydentilasta johtuvia rajoituksia.
  • Lapsivakuutus korvaa käynnit yksityislääkärissä, olipa syy sitten keinusta tippuminen, sitkeä flunssa tai vakavampi sairaus.
  • Omavastuu on selkeä, ja se vähennetään vain kerran vakuutuskauden (vuoden) aikana.

Päivitetty 22.12.2020

  • Saat korvausrahat tilillesi nopeasti. Jos käytät Ifin lääkärikumppaneita, lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi ja maksat itse yleensä vain omavastuun.
  • Ifin asiakkaana voit soittaa sairaanhoitajalle vuorokauden ympäri ja saada maksutta neuvontaa sinua mietityttävissä asioissa.
  • Lue, miten yleisiä lapsivakuutukset ovat ja mitkä ovat yleisimmät syyt vakuuttaa lapsi.
  • Psst! Kun otat lapsivakuutuksen jo raskausaikana, saat kaupan päälle äidin henkivakuutuksen vuodeksi maksutta. Ensimmäisen vuoden jälkeen henkivakuutus jatkuu automaattisesti maksullisena. Voit päättää vakuutuksen halutessasi. Henkivakuutuksen myöntää Ifin yhteistyökumppani Mandatum Henkivakuutusyhtiö.