Vuokralaisen tahallaan aiheuttamat vahingot

Vuokranantajan vakuutuksen lisäturva korvaa vuokralaisen tahallisesti huoneiston sisäpinnoille ja kiinteille kalusteille aiheuttamia äkillisiä vahinkoja.

Toimintaohjeet vuokralaisen tahallisissa vahingoissa

  1. Ole yhteydessä huoltoyhtiöön ja isännöitsijään, ja kerro että huoneistossa on tehty vahinkoa.
  2. Tee poliisille rikosilmoitus.
  3. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla tai soita korvauspalveluun.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinkoasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Soita korvauspalveluun

Minkälaisia vahinkoja vakuutus korvaa?

Kaikki kerralla havaitut vahingot katsotaan yhdeksi ja samaksi vahingoksi. Kuitenkaan kaikki havaitut vahingot eivät välttämättä ole korvattavia, mikäli ne eivät ole tahallisia ja äkillisiä. Tahallisuudella tarkoitetaan sitä, että vuokralaisella on ollut tarkoitus aiheuttaa vahinkoa huoneistolle. Taloyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvat esimerkiksi rakenteille aiheutuneet vahingot. Korvaaminen edellyttää, että aiheutuneesta vahingosta on tehty rikosilmoitus.

Esimerkkejä vuokranantajan vakuutuksen lisäturvan korvaamista vahingoista.

Vuokralaisen raivokohtaus

Vuokralainen riitelee asunnossa ystävänsä kanssa. Riidan seurauksena vuokralainen rikkoo keittiön kaappeja, sisäovia sekä sisäikkunan. Lisäksi vuokralainen on kiinnittänyt seinille tauluja sekä tupakoinut asunnossa, josta on jäänyt asuntoon hajua.

Vuokralaisen tahallisten vahinkojen turvasta korvataan huoneiston kiinteälle sisustukselle aiheutetut vahingot. Vakuutuksesta korvattavaa eivät sen sijaan ole tupakoinnista aiheutunut haju, eivätkä seinille kiinnitetyt taulut, jotka ovat normaalia kulumista.

Vuokratulon keskeytys tahallisen vahingon seurauksena

Vuokrasopimuksen päättyessä vuokralainen jättää keittiön vesihanan vuotamaan ja tukkii altaan. Vuotovesi vaurioittaa keittiön kaapistoja ja lattiaa. Vahinkojen korjaustyö kestää 2 kuukautta. Korjaustöiden jälkeen uuden vuokralaisen saaminen asuntoon kestää yhden kuukauden.

Huoneiston kiinteälle sisustukselle, kuten kaapistoille ja lattiapinnoitteelle aiheutunut vahinko voidaan vuokralaisen tahallisten vahinkojen turvasta. Rakenteiden vaurioiden korjaaminen, esimerkiksi kuivaustyön kuluista vastaa taloyhtiö.

Jos olet valinnut vuokratulon keskeytysturvan vakuutukseesi, vakuutuksesta voidaan maksaa korvausta vuokratulon keskeytyksestä vahingon korjaustöiden ajalta. Vakuutuksesta maksetaan korvausta 2 kuukaudelta. Omavastuu vuokratulon keskeytyksessä on 50 % yhden kuukauden vuokrasta.

Minkälaisia vahinkoja vakuutus ei korvaa?

Esimerkkejä vahingoista, joita vuokranantajan vakuutus ei korvaa.

Vuokralainen on tupakoinut asunnossa

Asunto haisee vahvasti tupakalta ja keittiön tapetit ovat kellastuneet. Huoneisto on ionisoitava ja keittiön tapetit on uusittava.

Tupakointi on jatkunut huoneistossa pitkään. Vakuutuksesta ei korvata hitaasti kehittyneitä vahinkoja, vaikka vahinko olisi tahallinen.

Vuokra-asuntoa ei ole siivottu

Vuokralainen on muuttanut vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen pois asunnosta. Lattioilla on pinttynyttä likaa ja irtoroskia. Ikkunat ovat pesemättä ja parvekkeella on roskapusseja.

Vakuutuksesta ei korvata asunnon huonosta hoidosta aiheutuneita vahinkoja.

Vuokra-asunnossa näkyy normaalit asumisen jäljet

Vuokralaisen muuton jälkeen asunnon seinillä on jälkiä taulujen kiinnittämisestä.

Vakuutuksesta ei korvata normaalista kulumisesta aiheutuneita vaurioita.

Lemmikkieläin vaurioittaa huoneiston pintoja

Vuokralaisen koira on yksin ollessaan pureskellut asunnon jalkalistoja. Koiran kynnet ovat vaurioittaneet laminaattia.

Vakuutuksesta ei korvata vahinkoja, jonka lemmikkieläin on aiheuttanut hampaillaan, kynsillään virtsaamalla, ulostamalla, oksentamalla tai tahraamalla.

Vuokralainen varastaa kodinkoneita tai avaimet

Vuokralaisen varastama vuokranantajan irtaimisto tai kodinkoneet eivät ole vakuutuksesta korvattavia. Korvattavaa ei ole myöskään avainten varastaminen ja tästä aiheutuva lukon uusiminen tai uudelleensarjoitus.

Taloyhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvaa omaisuutta on vahingoitettu

Vuokralaisen taloyhtiön kunnossapitovastuulle oleville asioille aiheuttamat vahingot, kuten esimerkiksi rakenteille, ulko-ovelle, ulommalle ikkunalle tai wc-istuimelle aiheutetut vahingot, eivät ole tästä vakuutuksesta korvattavia.