Murtovarkaus ja ilkivalta

Kodin ja mökin murroissa sekä varkaus- ja ilkivaltavahingoissa ole aina ensin yhteydessä poliisiin ja tee rikosilmoitus. Ilmoita sen jälkeen vahingosta Omilla sivuilla 24/7. Vahinkoilmoituksen tekeminen vie vain hetken.

Mitä korvataan?

 • LaajaPlus-, Laaja- ja Perustason kotivakuutus korvaa rakennukselle ja irtaimistolle murtovarkaudesta tai ilkivallasta aiheutuneet vahingot.
 • Omaisuuden ikä ja vakuutuksen omavastuu vaikuttavat korvauksen määrään. Voit tarkistaa kotivakuutuksesi laajuuden ja omavastuun Omilta sivuilta.
 • Jos olet valinnut eri omavastuut rakennukselle ja kodin irtaimistolle, vähennetään korvauksesta vain suurempi omavastuu.
 • Korvausta on haettava vuoden sisällä vahingon sattumisesta.
 • Isoissa murtovahingoissa vakuutuksesta voidaan lisäksi korvata lääkärin määräämää psykoterapiaa enintään viisi käyntiä.

Toimintaohjeet murto-, varkaus- ja ilkivaltavahingoissa

 1. Tarvittaessa ole yhteydessä poliisiin hätänumeroon 112.
 2. Tee poliisille rikosilmoitus ja toimi poliisin ohjeiden mukaan.
 3. Ota valokuvia tapahtumapaikasta ja vahingoista.
 4. Huolehdi lisävahinkojen estämisestä ja siivouksesta vasta sen jälkeen, kun olet saanut poliisilta luvan. Ole tarvittaessa yhteydessä paikalliseen lasiliikkeeseen tai lukkoseppään.
 5. Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla tai soita 010 19 19 19. Vahinkoilmoitusta varten tarvitset rikotun tai varastetun omaisuuden merkin, mallin ja ostovuoden sekä uuden vastaavanlaisen esineen tai tavaran hinnan.
 6. Olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisäselvityksiä.

Jos asut asunto-osakeyhtiössä, ole yhteydessä isännöitsijään ja huoltoliikkeeseen. Isännöitsijä jatkaa vahingon hoitoa kiinteistön osalta.

Lue ohjeet asumisen keskeytymiseen, jos kodissasi ei voi asua vahingon takia.