Sijoitusasunnon kiinteän sisustuksen vahingot

Vuokranantajan vakuutus korvaa osakkaan kunnossapitovastuulla oleville huoneiston osille ja omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja.

Huoneiston kiinteällä sisustuksella tarkoitetaan asunto-osakeyhtiössä osakkaan kunnossapitovastuulle kuuluvia huoneiston sisäosia, esimerkiksi lattiapinnoite, kaakelit ja kaapistot. Tarkan jaottelun kunnossapidon vastuista löydät taloyhtiön vastuunjakotaulukosta.

Toimintaohjeet kiinteän sisustuksen vahingoissa

Vakuutuksesta ei korvata vuokralaisen tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella huoneistolle aiheuttamia vahinkoja, ellet ole laajentanut vuokranantajan vakuutusta lisäturvalla, joka korvaa myös vuokralaisen tahallisesti aiheuttamia vahinkoja.

Minkälaisia vahinkoja vakuutus korvaa?

Esimerkkejä huoneiston kiinteän sisustuksen vakuutuksen korvaamista vahingoista.

Putkirikon aiheuttama vesivahinko

Vuokranantaja oli teettänyt remontin huoneistoon, jossa alkuperäinen muovimatto oli vaihdettu kalliiseen parkettiin. Taloyhtiössä tapahtui vesivahinko ja kiinteistövakuutus olisi korvannut huoneistoon vain yhtiön perustason mukaisen muovimaton. Korvaamme parketin ja muovimaton välisen hinnan erotuksen.

Suihkukaapin lasiovi rikkoutuu

Suihkussa käynnin jälkeen vuokralainen kaatuu kylpyhuoneessa. Samalla suihkukaapin lasiovi rikkoutuu. Vakuutuksesta korvataan uusi suihkukaapin ovi asennuksineen.

Suihkuun sammuminen

Ravintolaillan jälkeen vuokralainen nukahtaa suihkuun lattiakaivon päälle. Suihkuvesi ehtii valua eteiseen, olohuoneeseen sekä alakerran asuntoon.

Vuokranantajan vakuutukseen kuuluvasta huoneiston kiinteästä sisustuksesta voidaan korvata huoneiston kiinteälle sisustukselle aiheutuneita vahinkoja. Rakenteille, muille huoneistoille tai vuokralaisen irtaimistolle aiheutunutta vahinkoa ei korvata vakuutuksesta.

Vakuutus ei korvaa normaalia kulumista

Vakuutus ei korvaa esimerkiksi vuokralaisen muuton jälkeen asunnon seinillä olevia jälkiä taulujen kiinnittämisestä.