Sähkökatkos sulatti pakastimen

Lue ensin ohjeet ja täytä sitten vahinkoilmoitus Omilla sivuilla.

Omat sivut

Toimi alla olevien Työtehoseuran ohjeiden mukaan

Ote Työtehoseuran ohjeesta:

  • Vältä avaamasta laitteen ovea tai kantta.
  • Älä huolestu, jos sähkökatkos kestää vain muutamia tunteja. Täysi pakastin pysyy kylmänä vajaata pidempään. Yleensä täynnä oleva säiliöpakastin pysyy riittävän kylmänä yli vuorokauden, paksuseinäinen malli jopa kolme vuorokautta.
  • Mikäli mahdollista, alenna ympäristön lämpötilaa esimerkiksi pienentämällä lämmitystä tai avaamalla ikkuna. Pakastin sulaa hitaasti viileässä ympäristössä.
  • Peitä pakastin huovilla tai matoilla. Ota peitteet pois heti, kun laite käynnistyy uudelleen. Säiliöpakastimen peittäminen hidastaa pakasteiden lämpenemistä 4-5 tuntia.
  • Käytä sulaneet, mutta vielä jääkylmät elintarvikkeet kuten sulatetut pakasteet yleensä. Raaka kala ja liha kypsennetään aina ennen uudelleen pakastamista. Jääkylmät marjat, vihannekset ja leivonnaiset voit pakastaa uudelleen, mutta käytä ne pois mahdollisimman pian. Merkitse pakkaukseen, että tuote on välillä sulanut, sillä uudelleenpakastaminen heikentää laatua.
  • Sulaneet, lämmenneet pakasteet ovat käyttökelvottomia ja terveydelle vaarallisia.

​Jos pakasteet ehtivät sulaa, kannattaa ne tyhjentää pakastimesta, jotta pakastin tai lattia ei pilaannu sulaneista pakasteista.

Sulamisen voi ehkäistä vuokraamalla aggregaatin. Vuokrauskulut voidaan korvata vakuutuksesta vahingontorjuntakuluina, jos vakuutus on sellainen, että se korvaisi pakasteiden sulamisen ja jos sillä voidaan estää isompi vahinko. Jos on tarpeeksi kylmä, voi pakasteet siirtää ulos pakkaseen.

Jos pakasteet ovat pilaantuneet, ilmoita meille pakastimen malli ja tilavuus (litraa). Listaa pilaantuneet pakasteet, niiden määrä (litra/kilo) ja arvo. Se nopeuttaa vahinkoasiasi käsittelyä ja korvauksen maksamista.

Ennen kuin hävität pilaantuneet pakasteet, ota niistä valokuvia ja säilytä kuvat itselläsi.

Voit itse valita haetko korvausta sähköyhtiöltä vai meiltä

Jos virheellisestä sähköntoimituksesta aiheutuu kuluttajalle vahinkoa – esimerkiksi pakasteet sulavat tai sähkölaitteet rikkoutuvat, on sähköyhtiö ensisijaisesti korvausvastuussa aiheutuneista vahingoista. Kirjallinen vaatimus vahingonkorvauksesta osoitetaan sähköyhtiölle, joka vastaa paikkakunnalla sähkön jakeluverkosta. Ohjeet löytyvät sähköyhtiön www-sivuilta.

Voit siis itse valita haetko korvausta sähköyhtiöltä vai omasta kotivakuutuksestasi. Kotivakuutuskorvauksesta vähennetään aina omavastuu, joka on yleisimmin 150 euroa. Sulaneiden pakasteiden korvaaminen edellyttää, että kotivakuutuksen irtaimisto on vakuutettu Laaja tai LaajaPlus turvatasolla.