Televisio on rikkoutunut

Kun vahinko sattuu, ole huoletta, me autamme.

Toimintaohjeet television rikkoutuessa

Jos takuu on voimassa, ota yhteyttä television myyjäliikkeeseen.

Jos takuu on umpeutunut tai vahinko aiheutui takuun ulkopuolelle jäävästä syystä, kuten putoamisesta, tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla. Jos tarvitsemme lisätietoja, otamme sinuun yhteyttä. Saat nopeasti korvauspäätöksen vahingostasi.

Tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla

Omat sivut palvelevat 24/7.

Omat sivut

Saat henkilökohtaista palvelua nyt joka päivä

Hoida vahinkoasiasi kuntoon helposti ja hetkessä numerossa 010 19 19 19 (ma–pe 8–20, la–su 10–16).

Soita korvauspalveluun

Miten vakuutus auttaa televisiovahingoissa?

Television korvaus perustuu uuden vastaavan television hintaan ja siitä tehdään vakuutusehtojen mukaiset ikävähennykset. Ikävähennys on 9 % toisesta käyttövuodesta lähtien. Ikävähennys lasketaan jokaiselta käyttövuodelta ensimmäisen käyttövuoden jälkeen.

[taulukko]

Television hinnaksi jää aina vähintään 10 % uuden vastaavanlaisen uudishinnasta.

Esimerkki korvauksen laskemisesta

Maijan 5 vuotta vanha televisio rikkoutuu siivotessa. Maija tarkistaa netistä uuden vastaavan television hinnaksi 500 euroa. Yleisin omavastuu on 150 euroa.

Laajassa kotivakuutuksessa ikävähennys viideltä vuodelta on 45 % (225 euroa) ja omavastuu -150 euroa, jolloin korvausta maksetaan 500-225-150 = 125 euroa.

LaajaPlus kotivakuutuksessa ikävähennys lasketaan kahdelta vuodelta 18 %, jolloin omavastuun jälkeen korvausta maksetaan 500-90-150 = 260 euroa.

Uudemman television korjaaminen voi olla kannattavaa

Joskus televisio voidaan korjata. Enintään parin vuoden ikäisen television korjaus saattaa olla järkevää. tee vahinkoilmoitus Omilla sivuilla Olemme sinuun tarvittaessa yhteydessä.

Jos myrsky tai ns. nollavika aiheutti sähkölaitteen rikkoutumisen

Sähköyhtiö on korvausvastuussa nollavian aiheuttamien sähkölaitteiden rikkoutumisesta. Katso myrskyvahinko-ohjeet.

Mikä nollavika on?

Vaurioituneissa sähköverkoissa saattaa esiintyä niin sanottu nollavika, joka voi aiheuttaa hengenvaaran. Tämän vuoksi nollavikaan tulee suhtautua vakavasti.

Nollaviassa nollajohdin katkeaa ja voi pahimmillaan aiheuttaa jännitteen nousun 230 voltista 400 volttiin. Jännitteen nousu voi rikkoa kodin sähkölaitteita ja saattaa aiheuttaa sähköiskun vaaran. Vika voi aiheuttaa myös tulipalovaaran, jos sähkövirta yrittää hakea purkautumistietä rakennuksen rakenteista. Sähköverkon nollavika aiheutuu yleensä siitä, kun puu kaatuu sähkölinjalle ja katkaisee pienjänniteverkon riippukierrekaapelien kannatusköyden eli PEN-johtimen. PEN-johdin on metallinen kaapeli, jonka varassa vaihejohtimet riippuvat pylväiden välillä.

Jos nollavika on sähköverkon puolella, vaarallista kosketusjännitettä rakennuksessa pienentää hyvä maadoitus.

Mistä nollavian tunnistaa?

  • Jotkut valot palavat poikkeuksellisen kirkkaasti, tai jotkut normaalia himmeämmin ja valon voimakkuus vaihtelee varsinkin muiden sähkölaitteiden käynnistyessä tai sammuessa.
  • Sähkölaitteet toimivat oudosti, lamppuja saattaa rikkoontua.
  • Saat sähköiskun metallikuorisesta laitteesta.

Mitä tehdä jos epäilee nollavikaa?

Sähköt tulisi katkaista sähköpääkytkimestä. Turvallisuussyistä kannattaa käyttää esim. nahkahanskoja, sillä sähkökeskuksen metallinen runko voi olla jännitteinen. Ole yhteydessä oman alueesi sähköverkkoyhtiöön, jotta he selvittävät onko kysymys nollaviasta.