Vuokranantajan vakuutus

Vuokranantajan vakuutus on kannattava sijoitus, sillä vuokralaisen ja taloyhtiön vakuutukset eivät korvaa kaikkia sijoitusasunnon mahdollisia vahinkoja. Valitse kahdesta laajuudesta.

Tutustu edulliseen vakuutukseen, joka on yleensä verovähennyskelpoinen.

 • Autamme riitatilanteissa esim. vuokralaisen, taloyhtiön tai urakoitsijan kanssa
 • Ainutlaatuiset lisäturvat – vuokralaisen tahalliset vahingot ja vuokratulojen keskeytys
 • Suomen vuokranantajien vertailun testimenestyjä*
Mitä vuokranantajan vakuutus korvaa? Suppea - kalustamaton huoneisto Laaja - kalustettu huoneisto
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Ei sisältää Sisältää

Valinnaiset lisäturvat

Vakuuttamalla sijoitusasuntosi varmistat, että se on aina kattavasti vakuutettu. Vuokralaisen oma kotivakuutus voi päättyä tietämättäsi ja sen voimassaoloa on vaikea vahtia. Vuokranantajan vakuutus sopii kaikille yksityisille vuokranantajille eli asunnon tulee olla yksityisessä omistuksessa ja vuokrattu asumiskäyttöön.

Lue lisää täältä, jos haluat vakuuttaa vuokralle annetun omakotitalon.

Jos haluat vakuuttaa oman kotisi, tutustu kotivakuutusvaihtoehtoihimme

Miksi vuokranantajan vakuutus huoneistoon?

Saat vuokranantajan vakuutuksen helposti voimaan vaikka heti. Syötä sivun yläösaan asuntosi pinta-ala ja henkilötunnuksesi, niin pääset verkkokauppaan. Saat juuri sinun asunnollesi tarkan hinnan ja lisätietoa vakuutuksesta. Verkkokaupasta saamasi tarjous ei sido sinua vielä mihinkään. Vuokranantajan vakuutus on asuntokohtainen eli kattaa varsinaisen vuokrasopimuksen lisäksi myös mahdollisen alivuokrasopimuksen. 

Lue, miksi vakuutus sijoitusasunnolle kannattaa ottaa.

 1. Oikeusturvavakuutus riitatilanteisiin

  Vuokranantajan vakuutukseen sisältyy oikeusturvavakuutus, joka kattaa sijoitusasuntoosi kohdistuvia riita-asioita, kuten vuokrariidat. Oman kotisi kotivakuutus ei yleensä kata sijoitusasunnon riitatilanteita.

 2. Sijoitusasunto on aina asianmukaisesti vakuutettu
  Laki ei velvoita vuokralaista ottamaan kotivakuutusta eikä pitämään sitä voimassa vuokrasopimuksen ajan. Vahinkotilanteessa vuokranantaja ei voi myöskään velvoittaa vuokralaista käyttämään vakuutustaan vahinkojen kattamiseksi. 
   
 3. Kattaa myös vuokranantajan omistaman irtaimiston asunnossa

  Vakuutus korvaa esim. jääkaapin ja astianpesukoneen rikkoontumisen. Vuokralaista ei voi vaatia käyttämään omaa kotivakuutustaan niiden vahingoittuessa.

 4. Korvaa vahinkoja, jotka kiinteistövakuutuksesta jäisivät korvaamatta

  Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa asunnon vahingot vain perustasoon eli pääsääntöisesti talon valmistumisvuoden tai peruskorjauksen varustelutasoon asti. Jos olet itse asentanut huoneistoon esim. uuden kalliin parketin ja taloyhtiössä tapahtuu vesivahinko, yhtiön kiinteistövakuutus ei välttämättä riitä vastaavan parketin uusimiseen.

 5. Saat turvaa myös vuokralaisen raivokohtausten varalta
  Voit laajentaa Ifin vuokranantajan vakuutustasi lisäturvalla, joka korvaa vuokralaisen tahallisesti huoneiston sisäpinnoille ja kiinteille kalusteilla aiheuttamia äkillisiä vahinkoja. Saatavilla as oy-muotoisiin kerros-, rivi- ja paritaloihin. 

 6. Korvaa vuokratulon menetystä jopa 12 kk ajalta vahinkotilanteissa
  Vuokratulon keskeytysturva korvaa menetettyä vuokratuloa, kun sijoitusasuntoon on tapahtunut vakuutusehtojen mukaan korvattava vahinko. Tämän takia vuokralainen on lain mukaan osittain tai kokonaan vapautettu vuokran maksamisesta eikä vuokranantaja voi periä vuokraa. Saatavilla as oy-muotoisiin kerros-, rivi- ja paritaloihin. 

 7. Kattaa myös huoneiston omistajan aiheuttamia vahinkoja
  Asunnon omistaja voi toiminnallaan aiheuttaa vahinkoa vuokralaiselle tai taloyhtiölle, mistä hän on lain mukaan korvausvastuussa vahingon kärsijälle. Vuokranantajan oman kotivakuutuksen vastuuturva ei yleensä korvaa sijoitusasuntoihin liittyviä vahinkoja.

 • Onko sinulla jo vuokranantajan vakuutus?

  Jos haluat laajentaa nykyistä Vuokranantajan vakuutustasi, jätä meille viesti Omilla sivuilla tai soita asiakaspalveluumme. 

  Lähetä viesti Omilla sivuilla
 • Keskitä Ifiin ja saat alennusta vakuutusmaksuistasi

  Hankkimalla Ifistä vuokranantajan vakuutuksen pääset If Etuohjelmaan ja saat pysyvän 10–15 % alennuksen vakuutusmaksuistasi. Etuohjelmaan pääset myös kotisi vakuutuksella. 

  Tutustu kaikkiin kotivakuutuksiimme
 • Tee vahinkoilmoitus kätevästi Omilla sivuila

  Ifissä on Suomen tyytyväisimmät korvausasiakkaat (EPSI Rating kyselytutkimus 2019). Voit tehdä vahinkoilmoituksen Omilla sivuilla, joita käytät helpoiten If Mobiililla. 

  Toimi näin vahingon sattuessa
 • Ammattimainen asuntosijoittaminen

  Jos asuntosijoittamisesi on ammattimaista ja sinulla on y-tunnus, Ifin yritysvakuutuspalvelu tarjoaa sinulle oikean vakuutusratkaisun. 

 • Vinkkejä asunnon vuokraukseen

  Oletko laittamassa sijoitusasuntoasi vuokralle? Käytä riittävästi aikaa asunnon vuokraukseen ja tee vuokrasopimus huolellisesti. Lue vuokranantajan muistilista!