Vuokranantajan vakuutus

Laske vakuutuksen hinta nopeasti ja valitse sijoitusasunnollesi tutkitusti paras vakuutus.

Maksuton startti

Lunasta maksuton kuukausi uuteen vakuutukseesi.
Näin se toimii

 • Autamme riitatilanteissa

  Vastuu- ja oikeusturvat kuuluvat aina vakuutukseen.

 • Valitse kahdesta laajuudesta

  Vakuutuksen saat sekä kalustamattomalle että kalustetulle asunnolle.

 • Ainutlaatuiset lisäturvat

  Vuokralaisen tahalliset vahingot ja vuokratulojen keskeytys.

Sijoitusasunnon vakuutus voimaan vaikka heti

Vuokranantajan vakuutuksella varmistat, että sijoitusasuntosi on kattavasti ja pysyvästi turvattu, sillä vuokralaisen oma kotivakuutus voi päättyä tietämättäsi. Tutustu edulliseen vakuutukseen, joka on yleensä verovähennyskelpoinen.

Sijoitusasunnon vakuutus sopii kaikille yksityisille vuokranantajille eli asunnon tulee olla yksityisessä omistuksessa ja vuokrattu asumiskäyttöön. Vakuutus on asuntokohtainen eli kattaa varsinaisen vuokrasopimuksen lisäksi myös mahdollisen alivuokrasopimuksen.

Jos asuntosijoittamisesi on ammattimaista ja sinulla on y-tunnus, Ifin yritysvakuutuspalvelu tarjoaa sinulle oikean vakuutusratkaisun. 

Vakuutuksemme on testivoittaja!

Ifin vuokranantajan vakuutus arvioitiin viidettä kertaa parhaaksi Suomen vuokranantajien tekemässä tuoreimmassa vertailussa vuodelta 2023. 

Vakuutuksemme erottui erityisesti edukseen laajuudellaan, ostamisen helppoudella ja kilpailukykyisellä hinnalla. Vertailussa sen todettiin olevan asiakkaalle monipuolisin, eikä siinä nähty mitään varsinaisia puutteita.

Syötä hintalaskuriin asuntosi pinta-ala ja henkilötunnuksesi, niin pääset verkkokauppaan. Saat juuri sinun asunnollesi tarkan hinnan ja lisätietoa vakuutuksesta. Verkkokauppaan siirtyminen ei sido sinua ostoon, vaan voit rauhassa miettiä vakuutustarjousta.

Katso hinta

Usein kysyttyä vuokranantajan vakuutuksesta

Vertaa laajaa ja suppeaa vaihtoehtoa

Vuokranantajan vakuutuksesta saat apua myös pieniin vahinkoihin. Omavastuun päätät itse, pienimmillään se on 150 euroa.

Mitä vuokranantajan vakuutus korvaa? Suppea - kalustamaton huoneisto Laaja - kalustettu huoneisto
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Sisältää Sisältää
Ei sisältää Sisältää

Valinnaiset lisäturvat

Miksi sijoitusasunnon vakuuttaminen kannattaa?

 • Oikeusturvavakuutus riitatilanteisiin

  Vuokranantajan vakuutukseen sisältyvä oikeusturvavakuutus kattaa sijoitusasuntoosi kohdistuvia riita-asioita, kuten vuokrariidat.

 • Sijoitusasunto on aina oikein vakuutettu
  Laki ei velvoita vuokralaista ottamaan kotivakuutusta eikä pitämään sitä voimassa vuokrasopimuksen ajan. Vuokranantaja ei voi velvoittaa vuokralaista käyttämään omaa vakuutustaan.
   
 • Kattaa vuokranantajan omistaman irtaimiston

  Vakuutus korvaa esimerkiksi sijoitusasunnossa olevan jääkaapin ja astianpesukoneen rikkoontumisen. Vuokralaista ei voi vaatia käyttämään omaa kotivakuutustaan niiden vahingoittuessa.

 • Vahingot, joita kiinteistövakuutus ei korvaa

  Taloyhtiön kiinteistövakuutus korvaa asunnon vahingot vain perustasoon eli pääsääntöisesti talon valmistumisvuoden tai peruskorjauksen varustelutasoon asti. Jos olet itse asentanut huoneistoon esim. uuden kalliin parketin ja taloyhtiössä tapahtuu vesivahinko, yhtiön kiinteistövakuutus ei välttämättä riitä vastaavan parketin uusimiseen.

 • Turvaa vuokralaisen raivokohtausten varalta
  Voit laajentaa Ifin vuokranantajan vakuutustasi lisäturvalla, joka korvaa vuokralaisen tahallisesti huoneiston sisäpinnoille ja kiinteille kalusteilla aiheuttamia äkillisiä vahinkoja. Saatavilla as oy-muotoisiin kerros-, rivi- ja paritaloihin. 

 • Vuokratulon menetys vahinkotilanteissa
  Vuokratulon keskeytysturva korvaa menetettyä vuokratuloa, kun sijoitusasuntoon on tapahtunut vakuutusehtojen mukaan korvattava vahinko. Tämän takia vuokralainen on lain mukaan osittain tai kokonaan vapautettu vuokran maksamisesta eikä vuokranantaja voi periä vuokraa. Saatavilla as oy-muotoisiin kerros-, rivi- ja paritaloihin. 

 • Huoneiston omistajan aiheuttamat vahingot
  Asunnon omistaja voi toiminnallaan aiheuttaa vahinkoa vuokralaiselle tai taloyhtiölle, mistä hän on lain mukaan korvausvastuussa vahingon kärsijälle. Vuokranantajan oman kotivakuutuksen vastuuturva ei yleensä korvaa sijoitusasuntoihin liittyviä vahinkoja.

Lisätietoa vakuutuksesta

Jopa 15 % alennus vakuutusmaksuistasi keskittämällä

Etuohjelmaan pääset kotivakuutuksella tai autovakuutuksella ja saat alennusta lähes kaikista vakuutuksistasi.

Katso myös muut kotivakuutuksemme