Koiran heijastin lisää turvallisuutta

Koirakin tarvitsee heijastimen. Koirille on olemassa monenlaisia heijastimia, heijastinvaljaita ja -liivejä. Näin valitset koirallesi sopivan heijastimen.

Koirien heijastimet

Koirille löytyy nykyisin paljon erilaisia heijastimia, jotka auttavat koiraa näkymään hämärässä ja pimeässä.

Perinteisiä heijastimia näkyvämpiä ovat koiran heijastinliivit, heijastinvaljaat ja -pannat sekä heijastavat taluttimet. Laajoista valikoimista löytyy varmasti sopiva heijastin niin chihuahualle kuin tanskandogillekin.

Mitä suurempi heijastava pinta heijastimessa on, sitä paremmin se erottuu. Erilaisten heijastimien lisäksi koirille on saatavilla valopantoja ja vilkkuvaloja. Vilkkuvalo auttaa koiraa näkymään maastossa silloinkin, kun heijastimeen ei osu valoa. Koiran paikantaminen esimerkiksi pimeässä metsässä on helppoa valopannan tai vilkkuvalon avulla.

Miten valita koiralle paras heijastin?

Kun valitset koirallesi sopivaa heijastinta, huomioi koiran koko ja liikkumistavat. Koiran pitää voida liikkua normaalisti heijastimista huolimatta. Pitkäkarvaisen koiran kohdalla kannattaa myös varmistaa, ettei heijastin piiloudu karvojen sekaan.

Koiran heijastinliivissä on suuri heijastava pinta, joka näkyy kauas. Jos käytät pienempiä heijastimia, käytä mielellään useampaa erilaista heijastinta. Saatavilla on myös heijastavaa suihketta, jolla turkkiin saadaan ohut heijastava pinta. Suihke lähtee pois vedellä ja saippualla.

Myös taluttimen näkyvyyteen on hyvä kiinnittää huomiota. Toimivimman yhdistelmän saat yhdistelemällä heijastimia ja valoja.

Koira juoksee keppi suussa nurmikolla

Koiran pantaan kiinnitettävä vilkkuvalo ja heijastava takki

Heijastin auttaa muita tiellä liikkujia huomaamaan lemmikkisi. Pimeässä maastossa, jossa ei kulje autoja, erilaiset led- ja vilkkuvalot auttavat koiraasi näkymään paremmin.

Pantaan kiinnitetty vilkkuvalo tai valopanta varmistaa, että koirasi näkyy koko ajan. Jos vilkkuvalo tuntuu häiritsevän koiraa, sen voi sijoittaa koiran niskapuolelle tai leuan alle.

Jos koirasi käyttää pakkasella talvitakkia, valitse sellainen takki, jossa on heijastimia. Koiran näkyvyyttä voi parantaa myös luovilla tavoilla: puno heijastavaa lankaa koiran talutushihnaan tai täydennä koiran näkyvyyttä heijastavasta langasta neulotun paidan avulla.

Artikkeli jatkuu alempana

Heijastin kuluu käytössä

Heijastimet kuluvat käytössä. Niiden kuntoa kannattaa tarkkailla ja vanhat korvata ajoissa uusilla. Mistä sitten tietää, onko heijastin vielä toimiva? Vanhojen heijastimien tehoa kannattaa verrata uusiin. Voit testata heijastimen tehon ottamalla siitä puhelimella kuvan salaman kanssa – jos heijastin toimii, sen pitäisi erottua kirkkaasti jopa päivänvalossa otetussa kuvassa.

Koiran heijastin kunnossa, entä oma heijastin?

Muista myös itse käyttää heijastinta.  Ifin kyselytutkimuksen mukaan alle joka toinen suomalainen käyttää heijastinta säännöllisesti. Heijastin kannattaa sijoittaa mahdollisimman näkyvään paikkaan, mielellään oikealle sivulle, noin puolen metrin korkeudelle. Täydennä näkyvyyttäsi heijastavasta langasta tehdyllä pipolla tai lapasilla!

Lisäturvaa koiralle eläinvakuutuksella

Hyvästä varautumisesta huolimatta koirallesi voi sattua vahinko, johon tarvitaan eläinlääkärin apua. Ifin koiravakuutuksella varmistat koirallesi hyvän hoidon vahingon sattuessa. Laske koirasi vakuutukselle hinta verkkokaupassa!

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.