Hundförsäkring

Se hundförsäkringens pris och välj den bästa försäkringen för dig och din fyrfota vän.

  • Lätt och enkel självrisk

    Du betalar endast 35 % av veterinär- och läkemedelskostnaderna.

  • Mobilveterinären erbjuder hjälp på distans

    Du kan använda tjänsten med din mobiltelefon var du än är kl. 7–24.

  • Ersättningsbeslut på kliniken

    Direktersättningstjänsten fungerar redan på fler än 30 orter.


Ifs hundförsäkring ger din hund trygghet genom hela dess liv.

Med en hundförsäkring säkerställer du att din hund får god vård i händelse av sjukdomar eller olycksfall. Du bestämmer själv försäkringens omfattning, och den rejäla självrisken garanterar ersättning även för de allra minsta veterinärkostnaderna.

Hos oss kan du försäkra såväl rashundar som blandrashundar, från sex veckor gamla valpar upp till sju års ålder. Hundförsäkringen gäller för veterinärkostnader genom hela livet.

Hundförsäkringens pris anpassas efter dina behov

Hundförsäkringens pris beror bl.a. på hur omfattande du vill att hundens försäkring ska vara. Den bästa lösningen i de flesta fall är en försäkring som täcker kostnader för veterinärvård om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och som därtill gäller om hunden avlider.

Det går också att välja en försäkring som ersätter veterinärkostnader, eller alternativt en livförsäkring som ersätter hundens värde i pengar om djuret försvinner eller stjäls.

Vi rekommenderar att du som tilläggsskydd fogar ett ansvarsskydd till din försäkring, som t.ex. ersätter skador på grannens eller dina vänners egendom. Den bästa möjliga vård kan du däremot säkerställa med ett valfritt rehabiliteringsskydd, som i samband med rehabilitering ger ersättning för bl.a. fysioterapi.

På hundförsäkringens pris inverkar utöver försäkringens omfattning också hundens ålder och ras samt försäkringstagarens hemort.

Du kan dessutom justera priset genom att välja en tillräckligt stor maximiersättning, dvs. om veterinärkostnader ska ersättas för sammanlagt 1 000 euro, 2 000 euro eller 3 000 euro per försäkringsperiod. Den fasta självrisken är alltid 35 %.

När du är medlem i Finska Kennelklubben får du dessutom 10 % rabatt på hundförsäkringen.

Jämför hundförsäkringar

Du kan också jämföra olika alternativ via webbutiken och prova på prisräknaren utan köptvång.

Vad ersätter hundförsäkringen? Vård- kostnader och livskydd Vård- kostnader Livskydd
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår
Ingår Ingår inte Ingår

Välj ansvarsförsäkring för hund eller rehabilitering som tilläggsskydd

Direktersättning och snabb skadehantering – vi erbjuder smidig service

När din hund behöver veterinärvård kan du själv välja vårdplatsen.  Vi rekommenderar ändå att du använder möjligheten till direktersättning, som ingår i alla Ifs djurförsäkringar och fungerar på fler än 30 orter och på fler än 80 kliniker.

Tack vare direktersättningen behöver du vid kassan endast betala självrisken, som hos oss alltid utgör 35 % av priset. Läs mer om direktersättning och hitta din närmaste djurklinik som erbjuder direktersättning via en behändig karttjänst.

Även om du inte skulle besöka en sådan klinik som erbjuder direktersättning, behöver du inte vänta länge på ersättningsbeslutet. Vi fattar 90 % av ersättningsbesluten som gäller djurförsäkringar inom ett dygn, varvid du får ersättningen snabbt på kontot!

Prova på appen If Mobil, som gör det enkelt för dig att göra skadeanmälan med mobiltelefonen.