Hundförsäkring

Se hundförsäkringens pris och välj den bästa försäkringen för dig och din fyrfota vän.

  • Enkel självrisk

    Du betalar endast 35 % av veterinär- och läkemedelskostnaderna.

  • Mobilveterinären har jour 7-24

    Använd tjänsten med din telefon var du än är. Du får tre gratisbesök per år.

  • Ersättningsbeslut på kliniken

    Du har möjlighet till direktersättning redan på fler än 30 orter.


Ifs hundförsäkring ger din hund trygghet genom hela dess liv

Med en hundförsäkring säkerställer du att din hund får bra vård vid sjukdom eller olycksfall. Hos oss kan du försäkra såväl rashundar som blandrashundar, från sex veckor gamla valpar upp till sju års ålder. 

Hundförsäkringen gäller för veterinärkostnader genom hela livet. Du bestämmer själv försäkringens omfattning, och en bekymmersfri självrisk på 35 % garanterar ersättning även för de allra minsta veterinärkostnaderna.

Den bästa hundförsäkringen ersätter olika motgångar

I vår webbutik går det smidigt att sätta ihop en försäkringshelhet för din hund genom att anpassa innehållet enligt ditt behov. Om du vill kan du välja att försäkringen enbart ska täcka veterinärkostnader, eller livsskydd som ersätter hundens värde i pengar om djuret försvinner eller stjäls.

Som tilläggsskydd lönar det sig att åtminstone överväga ansvarsskydd, som t.ex. omfattar skador på grannens eller dina vänners egendom. Den bästa möjliga vård kan du däremot säkerställa med ett valfritt rehabiliteringsskydd, som i samband med rehabilitering ger ersättning för bl.a. fysioterapi.

Jämför alternativ

Hundförsäkringens pris anpassas efter dina behov

Hundförsäkringens pris beror i stor utsträckning på vilken skyddsomfattning du vill ha. En bra basförsäkring för de flesta täcker kostnader för veterinärvård om din hund blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och som därtill gäller om hunden avlider.

Vår hundförsäkring har också en bekymmersfri självrisk på 35 %, som gör att du får ersättning även för allra de minsta kostnaderna. Vid behov kan du justera hundförsäkringens pris genom att välja ett passligt maximiersättningsbelopp. Det lönar sig att beakta att vår hundförsäkring innehåller förmåner och tjänster som är värda i pengar.

Läs om förmånerna och tjänsterna

Jämför hundförsäkringar

Du kan jämföra alternativ också i vår webbutik och prova på prisräknaren utan köptvång.

Vad ersätter hundförsäkringen? Vårdkostnader och livskydd Vårdkostnader Livskydd
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår
Ingår Ingår inte Ingår

Välj ansvarsförsäkring för hund eller rehabilitering som tilläggsskydd

Direktersättning och snabb skadehantering

Vi rekommenderar att du använder dig av direktersättning som ingår i alla Ifs djurförsäkringar och fungerar på fler än 30 orter och 90 kliniker. Tack vare direktersättningen behöver du vid kassan endast betala självrisken, och kliniken sköter skadeanmälan i ditt namn.

Även om du inte besöker en veterinärstation som erbjuder direktersättning behöver du inte vänta länge på ersättningsbeslutet. Vi fattar 90 % av de ersättningsbeslut som gäller djurförsäkringar inom ett dygn, varvid du får ersättningen snabbt på kontot!

Hitta närmaste klinik via karttjänsten

Tre gratisbesök hos mobilveterinären per år

Veterinärer hos vår samarbetspartner FirstVet erbjuder lättillgänglig rådgivning (på finska) i fråga om ditt djurs hälsa och välmående. Du får tre kostnadsfria besök hos mobilveterinären, när du skaffar din djurförsäkring från If.

Mobilveterinären är en digital veterinärklinik som har jour varje dag 7-24. En konsultation på mobilveterinärens distansmottagning kan vara ett bra val om djuret har milda besvär eller det är svårt att avgöra om du behöver uppsöka veterinär. I videomötet bedömer veterinären om ditt djur behöver ytterligare vård och du remitteras vid behov vidare. FirstVet remitterar oberoende och du kan själv välja vårdplatsen.

Anlita mobilveterinär