Usein kysyttyä – vakuutusasiat

Te kysyitte, me vastaamme. Kokosimme vastauksia asiakkaidemme usein esittämiin vakuutusaiheisiin kysymyksiin.

Ajoneuvovakuutukset

Miten bonus määräytyy?

Täyskaskovakuutuksen lähtöbonus on Ifissä 80 %, kun liikennevakuutuksesi on myös Ifissä. Liikennevakuutuksen bonus puolestaan määräytyy vakuutus- ja vahinkohistoriasi perusteella. Uuden vakuutuksen lähtöbonus on 30 %. Vahingottomien vuosien myötä bonus voi kasvaa 80 %:iin saakka.

Jos vahinkohistoria siirtyy toisesta vakuutusyhtiöstä, uusi bonus voi olla erilainen kuin nykyisen vakuutuksesi bonus.

Haluan liikennevakuutukseeni 80 % bonuksen, miten toimin?

Mene Ifin verkkokauppaan ja laske hinta uudelle liikennevakuutuksellesi. Verkkokauppa näyttää sinulle hinnan ohella bonuksen, jonka saisit uuteen liikennevakuutukseesi aiemman vahinkohistoriasi perusteella.

Useimmat kuskit, joilla on jo vahingottomia vuosia missä tahansa vakuutusyhtiössä, saavat 80 % maksimibonuksen heti. Myös autoilua aloittelevat kuskit hyötyvät Ifin liikennevakuutuksesta, sillä 30 % lähtöbonus nousee jokaisesta vahingottomasta vuodesta 10 prosenttiyksikköä. Näin ollen aloittelevatkin kuskit voivat saavuttaa 80 % maksimibonuksen jo viidessä vuodessa.

Saanko siirtää bonuksia puolisolleni?

Bonusten siirtäminen puolisolle ei ole enää mahdollista missään vakuutusyhtiössä. Voit tarkistaa oman vakuutuskautesi ja bonustilanteesi Omilta sivuilta.

Tiesitkö, että Ifissä liikennevakuutuksen bonus kertyy Suomen vikkelimmin? Tutustu auton vakuutuksiin ja laske hinta verkkokaupassa

Saanko kaikkiin autoihini saman bonuksen?

Kyllä, kun ostat niihin kaikkiin uuden vakuutuksen.

Miten aiempi vahinkohistoria vaikuttaa liikennevakuutuksen bonuksen kertymiseen?

Jos sinulla on ollut ykkösauto kolmen vuoden ajan ja kakkosauto kahden vuoden ajan, eikä kummankaan auton kanssa ole sattunut vahinkoja, sinulla on vahinkohistoriaa yhteensä viiden vuoden ajalta. Näin ollen bonuksesi on heti täydet 80 %. 

Laske hinta autosi vakuutukselle

Mitä teen ostettuani ajoneuvovakuutuksen?

Onnea uuden vakuutuksesi johdosta! Kun olet ostanut ajoneuvollesi vakuutuksen, sinun pitää rekisteröidä ajoneuvo seitsemän vuorokauden kuluessa luovutuspäivästä.

Miten saan poistettua autoni liikennekäytöstä?

Poistat autosi liikennekäytöstä helposti Omilla sivuilla. Katso ohjeet auton liikennekäytöstäpoistoon

Liikennekäytöstäpoiston vaikutus maksuihin ei välttämättä näy heti laskussasi. Huomioimme mahdollisen erotuksen seuraavalla laskullasi. Usein kysyttyä laskutuksesta

Olen myynyt ajoneuvoni. Miten saan päätettyä ajoneuvon vakuutukset?

Tee luovutusilmoitus Omilla sivuilla tai asiakaspalvelussamme. Vakuutuksen päättymistieto päivittyy automaattisesti liikenne- ja kaskovakuutuksiisi.

Jos et ole tehnyt luovutusilmoitusta, liikenne- ja kaskovakuutuksesi päättyvät automaattisesti, kun uusi omistaja tekee omistajanvaihdosrekisteröinnin.

Kun vakuutuksesi päättyy, hyvitämme ylimääräisen maksun mahdollisten muiden vakuutustesi laskussa tai palautamme maksun tilillesi. Usein kysyttyä laskutuksesta

Jos päädyt hankkimaan uuden auton, pääset ostamaan uuden vakuutuksen verkkokaupasta 24/7. Laske hinta auton vakuutukselle

Kenen nimiin autovakuutus otetaan?

Autovakuutuksen ottaa auton omistaja tai auton haltija. Haltijalla tarkoitetaan auton pääasiallista käyttäjää, joka on merkitty ajoneuvorekisteriin auton haltijaksi. Jos auton omistaja ja haltija eivät ole sama henkilö, voivat he valita, kumman nimiin vakuutus otetaan.

Miten vahinko vaikuttaa liikennevakuutukseen?

Bonus laskee, jos vahinko aiheutuu omistajan, haltijan tai kuljettajan tuottamuksesta tai ajoneuvon puutteellisesta kunnosta. Bonus laskee liikennevahingon johdosta enintään 20 %-yksikköä, mutta ei voi pudota alle 0 %:n. Bonus kertyy jälleen vahingottoman vakuutuskauden perusteella, jonka aikana auto on ollut liikenteessä vähintään 90 päivää.

Loistokuskin 80 prosentin liikennevakuutuksen bonus ei laske yhdestä vahingosta.

Miten vahinko vaikuttaa kaskovakuutukseen?

Kaskovakuutuksen bonus laskee yhden Törmäysturvasta maksetun vahingon johdosta enintään 20 %-yksikköä. Vahingon johdosta alentunut bonus kertyy takaisin 10 %-yksikköä jokaisena vahingottomana vakuutuskautena, jonka aikana auto on ollut liikenteessä vähintään 90 päivää.

Loistokuskin (Asiakas, jonka liikennevakuutuksen bonus on 80 %) kaskovakuutus kestää yhden kolarin vakuutuskaudessa. Kaskovakuutuksen bonus ei siis laske 20 %-yksikköä kuten tavallisesti, vaan pysyy 80 %:ssa, jos vakuutuskauden aikana sattuu korkeintaan yksi Törmäysturvasta korvattava vahinko.

Mitä laitteita ja varusteita kaskovakuutus kattaa?

​Kaskovakuutus kattaa autoosi kiinteästi asennetut vakiovarusteet sekä erillään lukitussa suojassa säilytettävät varusteet, kuten ylimääräisen rengassarjan.

Vakuutuksen piir​iin kuuluvat jälkiasennetut

  • radio-, kasetti-, CD- ja muut äänentoistolaitteet
  • televisio-, video- ja DVD-laitteet
  • autonavigaattorilaitteet
  • autopuhelimet.

Näiden vakuutussumma voi olla yhteensä enintään

  • Täyskaskossa 6 000 €
  • Osakaskossa 600 €.

Vakuutukseen eivät kuulu

  • turvallisuus- tai viranomaismääräysten vastaiset tai vastaisesti asennetut laitteet
  • kilpailukäyttöön tarkoitetut varusteet ja rakenteet
  • helmiäishohto-, koriste- ja muut erikoismaalaukset.

Milloin ja missä autovakuutus on voimassa?

Vakuutusten voimassaoloajat

Liikennevakuutus alkaa sovittuna aikana ja päättyy esimerkiksi silloin, kun myyt ajoneuvon tai luovut haltijuudesta. Voit siirtää liikennevakuutuksen meille toisesta vakuutusyhtiöstä milloin tahansa vakuutuskauden aikana.

Vapaaehtoinen kaskovakuutus alkaa sovittuna aikana ja jatkuu vuoden kerrallaan. Se voidaan myös irtisanoa kesken vakuutuskauden. Esimerkiksi jos jokin maksuerä jää maksamattta, irtisanamme kaskovakuutuksen päättymään 14 vuorokauden kuluttua maksumuistutuksen lähettämisestä.

Myytyäsi ajoneuvon Trafi lähettää meille ilmoituksen uuden omistajan rekisteri-ilmoituksesta, minkä perusteella päätämme vakuutuksesi.

Autokaupassa tarvittavat paperit
Ajoneuvon liikennekäytöstäpoisto

Liikennevakuutuksen voimassaoloalue

Liikennevakuutus on voimassa Euroopan talousalueella ja muissa Vihreän kortin (Green Card) maissa​.

Liikennevakuutus on usein muissa maissa suppeampi kuin Suomessa. Monissa maissa liikennevahingon aiheuttaneen ajoneuvon kuljettaja, omistaja ja jopa matkustajatkin jäävät vaille korvausta.

Tutustu ohjeisiimme, kun matkustat Pohjoismaiden ulkopuolelle. Vihreä kortti on todistus ulkomaisille viranomaisille voimassa olevasta liikennevakuutuksesta. Saat tietoa tarvittavista asiakirjoista ja muista tarpeellisista vakuutuksista mm. Ulkomailla autoilevan oppaasta.

Tilaa Vihreä kortti Omilta sivuilta

Kaskovakuutuksen voimassaoloalue

Kaskovakuutus on voimassa Euroopassa ja Vihreän kortin maissa. Vastuuturva ulkomaille on voimassa ETAan kuulumattomissa vihreän kortin maissa, kuten Venäjällä. Jos vahinko sattuu Pohjoismaiden ulkopuolella, vähennetään korvauksesta korotettu omavastuu.

Jos autoilet Euroopan talousalueen ulkopuolella, esim. Venäjällä, kaikkiin kaskoihimme sisältyvä Vastuuturva ulkomaille antaa turvaa niissä liikennevahingoissa, joista ajoneuvosi kuljettaja itse on vastuussa ulkopuolisille.

Jos matkasi keskeytyy yllättäen, Hinaus- ja matkakulut ulkomaille tulee avuksesi edellyttäen, että kaskoosi sisältyy Hinaus- ja matkakulut tai Sijaisautopalvelu.

Korotetuista omavastuista ja Hinaus- ja matkakulut ulkomaille- turvasta kerromme lisää Ulkomailla autoilevan -oppaassa. Oppaasta löytyy paljon hyödyllistä tietoa automatkailijoille.​​​​​​​

Eläinvakuutus

Miten voin ostaa vakuutuksen lemmikilleni?

Voit ostaa vakuutuksen kissallesi tai koirallesi Ifin verkkokaupasta.

Voit ottaa Ifistä lemmikillesi vakuutuksen, joka kattaa joko eläinlääkärikulut tai lemmikin menehtymisen tai molemmat. Voit  helposti vertailla vaihtoehtojen sisältöjä ja hintoja verkkokaupassa vuorokauden ympäri. Voit ottaa vakuutuksen lemmikille, joka on vähintään kuusi viikkoa ja enintään seitsemän vuotta vanha.

Henkilövakuutus

Meille on syntymässä vauva. Millainen vakuutus minun tulisi ottaa?

Sinun kannattaa ottaa lapsesi turvaksi Ifin lapsivakuutus. Voit ottaa vakuutuksen raskausaikana tai lapsen syntymän jälkeen. Ifin tammikuussa 2018 uudistunut lapsivakuutus sisältää markkinoiden kattavinta turvaa lapsen sairauksien ja tapaturmien varalta – käytännössä vakuutus korvaa lapsen sairaudet ja tapaturmat vaikka vanhuuteen saakka.

Voit ottaa vakuutuksen jo raskausaikana. Syntymättömän lapsen vakuutus turvaa odottavan äidin ja vastasyntyneen vauvan. Riippumatta siitä, otatko vakuutuksen raskausaikana vai lapsen syntymän jälkeen, vakuutuksen avulla pääset jonottamatta lääkärin, ja vakavan sairauden kohdatessa saatte taloudellista tukea. Me Ifissä panostamme hyvään palveluun – saat kauttamme apua vuorokauden ympäri, jos lapsen terveys huolettaa.

Muista ottaa raskausajan vakuutus viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa. Voit hakea sitä jo raskausviikosta 12 lähtien (rv 12+0). Hakeminen edellyttää 9. raskausviikon jälkeen tehtyä ultraäänitutkimusta, ja lisäksi äidin tulee täyttää helppo terveysselvitys. Jo syntyneelle lapselle voit ottaa vakuutuksen silloin, kun lapsi on vähintään 7 vuorokautta vanha.

Voit hankkia vakuutuksen syntymättömälle lapselle tai jo syntyneelle lapselle Ifin verkkokaupasta 24/7. Tutustu ja laske hinta – hinnan laskeminen ei sido sinua mihinkään!

Koska voin ottaa If Lapsivakuutuksen?

Voit ottaa If Lapsivakuutuksen joko raskausaikana tai lapsen syntymän jälkeen. Voit hankkia raskausaikana otettavan vakuutuksen raskausviikosta 12 alkaen (rv 12 + 0), viimeistään 2 kuukautta ennen laskettua aikaa.

Jos haluat ottaa vakuutuksen jo syntyneelle lapselle, vakuutuksen voi ottaa, jos lapsi on vähintään 7 vuorokautta vanha.

Onko lapseni vakuutus voimassa urheiltaessa?

Lapsen vakuutukset ovat voimassa kaikessa urheilussa sen vakuutuskauden loppuun asti, jonka aikana lapsi täyttää 12 vuotta. Sen jälkeen kun lapsesi vakuutus ei ole enää voimassa kaikessa urheilussa, voit täydentää vakuutusturvaanne urheiluvakuutuksella, kun kuulut If Etuohjelmaan.

Millainen henkivakuutus sopisi minulle ja perheelleni?

Henkivakuutus kattaa sekä sairauden että tapaturman aiheuttaman kuoleman. Turvan suuruus kannattaa valita elämäntilanteen mukaan. Nyrkkisääntönä pidetään, että turvan tulisi kattaa kotitaloutesi velat, vuosiansiosi sekä 20 000 euroa kutakin elätettävää lasta kohden.

If tarjoaa yhteistyöjärjestöjensä jäsenille Primus -jäsenetuvakuutuksen, joka on markkinoiden edullisin henkivakuutus. Voit ottaa sen joko itsellesi, puolisollesi tai molemmille.

Kotivakuutus

Olen muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiin. Millaisen vakuutuksen tarvitsen?

Onnea uuden kodin johdosta! If You -nuorisovakuutus on helppo vakuutuspaketti sinulle, jos olet 18–28-vuotias. Se sisältää kotivakuutuksen, tapaturmavakuutuksen ja matkavakuutuksen, ja saat ne selvästi tavallista edullisemmin. Voit ostaa vakuutuksen helposti verkkokaupasta.

 Jos valitset mieluummin pelkän kotivakuutuksen, pääset laskemaan kotivakuutuksesi hinnan ja ostamaan vakuutuksen vuorokauden ympäri Ifin verkkokaupassa.

 Tutustu myös muuttajille kokoamiimme vinkkeihin!

Olen muuttanut uuteen kotiin. Siirtyykö kotivakuutukseni automaattisesti uuteen osoitteeseeni?

Uudet osoitetietosi päivittyvät meille automaattisesti, kun olet tehnyt osoitteenmuutoksen Väestörekisteriin. Kotivakuutus ei kuitenkaan siirry automaattisesti uuteen osoitteeseesi. Siirrä kotivakuutus uuteen kotiisi Omilla sivuillasi tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Lue tarkemmat ohjeet kotivakuutuksen siirtämisestä uuteen osoitteeseen.

Onko kotivakuutus voimassa rakentamisen tai peruskorjauksen aikana?

Ifin kotivakuutus on voimassa rakentamisen ja peruskorjauksen aikana. Rakennuksen vakuutukseen kuuluvat rakennusmateriaalit ja -tarvikkeet, väliaikaiset työmaakopit sekä työntekijöiden omaisuus, kuten vaatteet ja työkalut.

Vakuutus on voimassa myös kuljetuksen aikana eli silloin, kun itse kuljetat rakennusmateriaaleja työmaalle.

Mitä oikeusturva- ja vastuuvakuutuksilla tarkoitetaan?

Oikeusturvavakuutus ja vastuuvakuutus kuuluvat Ifin kotivakuutuksiin.

Oikeusturvavakuutus korvaa asianajo- ja oikeudenkäyntikuluja riita- ja rikosasioista. Vastuuvakuutuksesta saat turvaa, jos aiheutat omaisuus- ja henkilövahinkoja ulkopuoliselle. 

Matkavakuutus

Miksi tarvitsen matkavakuutuksen?

Jos reissaat ulkomaille, tarvitset ehdottomasti matkavakuutuksen. Se turvaa sinut ja alle 20-vuotiaat lapsesi ja lapsenlapsesi matkalla alkaneiden sairauksien ja loukkaantumisen varalta. Vakuutus helpottaa hoitoon pääsyä ja korvaa lääkäri- ja sairaalakuluja, jotka ulkomailla voivat nousta huiman korkeiksi.

Lisäksi matkustajavakuutus korvaa taloudellisia menetyksiä esimerkiksi silloin, jos matkasi peruuntuu tai keskeytyy äkillisen sairastumisen takia. Voit ostaa matkavakuutuksen netistä vuorokauden ympäri.

Itsesi lisäksi sinun kannattaa vakuuttaa myös matkatavarasi varsinkin, jos sinulla ei ole Ifissä kotivakuutusta.

Tarvitseeko lapsi oman matkavakuutuksen?

Ei välttämättä. Vanhempansa tai isovanhempansa mukana matkustava alle 20-vuotias lapsi on pääsääntöisesti vakuutettu vanhempansa Matkustajaturvalla. Tämä koskee sekä omaa biologista tai adoptoitua lasta, samassa taloudessa asuvan avio-, avo- tai rekisteröidyn puolison lasta että pitkäaikaisesti sijoitettua lasta. Vanhempien Matkustajaturva turvaa myös matkalla elävänä syntyneen lapsen syntymähetkestä alkaen sekä ulkomailta adoptoidun lapsen kotimatkalle lähdöstä alkaen.

Lapsi tarvitsee oman Matkustajaturvan koko matkan ajaksi, jos hän matkustaa yksin tai jos meno- tai paluumatka tapahtuu eri aikaan kuin vanhemman matka. Jos taas sekä meno- että paluumatka ovat samat kuin vanhemmalla, lapsi ei tarvitse omaa Matkustajaturvaa.

Matkustamme perheen kanssa. Miten saan matkavakuutuksen kattamaan meidät kaikki?

Koko perhettä ei voi vakuuttaa yhdellä matkavakuutuksella, vaan kumpikin vanhempi tarvitsee oman vakuutuksen. Vanhemman vakuutus kattaa kuitenkin myös mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi. Saat Ifin verkkokaupasta vakuutukset kerralla koko perheelle ja voit maksaa vakuutukset yhdellä laskulla.

Matkatavaravakuutus kattaa koko kotitalouden matkatavarat eli tarvitset vain yhden matkatavaravakuutuksen taloutta kohden. Tarkista lisäksi kotivakuutuksesi laajuus – jos vakuutukseen sisältyy kodin irtaimisto, se kattaa myös matkatavaroille sattuvat vahingot. Näet kotivakuutuksesi sisällön Omilla sivuillasi.

Pitäisikö minun valita jatkuva vai määräaikainen matkavakuutus?

Matkavakuutus voi olla jatkuva tai määräaikainen eli matkakohtainen. Jos matkustat kaksi kertaa tai useammin vuodessa ulkomaille, jatkuva matkavakuutus on sinulle kätevin ja myös halvin vaihtoehto. Voit hankkia vakuutuksen kätevästi Ifin verkkokaupasta 24/7.

Miten voin tilata todistuksen vakuutuksestani?

Kun ostat matkavakuutuksen netistä, voit oston jälkeen tulostaa todistuksen suoraan Oston vahvistus -sivun kautta. Voit käydä tulostamassa todistuksen myös Omilta sivuilta vakuutuksen ostoa seuraavana päivänä.

Ostaessasi jatkuvan vakuutuksen lähetämme sinulle matkavakuutuskortin postitse. Se tulee sinulle muutama viikko oston jälkeen. Lue lisää matkavakuutustodistuksesta

Minulla on ammattiliittoni kautta matkavakuutus Ifissä ja tarvitsen viisumitodistuksen. Miten toimin?

Saat viisumitodistuksen soittamalla asiakaspalveluun.

Onko matkavakuutuksesta apua, jos matkani peruuntuu yllättäen?

Kyllä, matkavakuutuksesta voi olla hyötyä matkan peruuntuessa esimerkiksi yllättävän sairastumisen takia. Lue, miten matkavakuutus toimii, jos sairastut ennen matkaa.

Missä ja kuinka pitkään matkavakuutus on voimassa?

Ifin jatkuva matkavakuutus on voimassa enintään 45 vuorokautta Suomesta alkavan matkan alkamisesta. Jos tarvitset vakuutuksen tätä pidemmälle matkalle, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Määräaikainen matkavakuutus on voimassa valitsemasi ajan siinä maassa, johon olet reissaamassa. Jos käyt useammassa maassa, valitse se maa, jossa olet pisimpään.

Tavallisesti matkavakuutus kattaa ulkomaanmatkat. Voit kuitenkin valita jatkuvan matkavakuutuksen kattamaan myös kotimaanmatkat.

Onko vakuutukseni voimassa urheilukisoissa, kuten maratonilla?

Vakuutus ei ole voimassa, jos sinulle on sattunut vahinko osallistuessa urheiluliiton tai -seuran järjestämiin kilpailuihin, otteluihin tai niitä varten järjestettyihin harjoituksiin. Vakuutus ei ole voimassa myöskään silloin, jos harjoittelet valmennusohjelman mukaisesti.

Lue lisää matkavakuutuksen voimassaolosta urheilussa

Korvaako matkavakuutus raskauteen liittyviä kuluja matkalla?

Me korvaamme ennen raskausviikkoa 29 syntyneitä raskaudesta aiheutuneita hoitokuluja enintään viikon ajalta, mutta emme muita kustannuksia. Lue tarkemmin, mitä matkavakuutus korvaa raskauden aikana

Miten valitsen vakuutukseen matkan alkamispäivän?

Valitse matkan alkamispäiväksi se päivä, kun lähdet kotoa. Esimerkiksi jos lähdet lentokentälle bussilla ennen puolta yötä ja lento lähtee vasta puolen yön jälkeen, valitse alkamispäiväksi lennon lähtöä edeltävä päivä. Jos myöhästyt lennolta esim. julkisen liikennevälineen ongelman vuoksi, matkavakuutus korvaa näin sinulle kuluja uudesta lennosta.

Huomaa, että vakuutus pitää ostaa ennen matkalle lähtöä. Kun ostat vakuutuksen vähintään kolme päivää ennen matkan alkamispäivää, korvaamme kuluja matkan peruuntuessa esim. sairastumisen takia. Peruuntumiskuluina korvaamme mm. lentolippusi. Huolehdi siis vakuutus kuntoon hyvissä ajoin ennen matkaa.

Toisin kuin lentolippujen hinnat, matkavakuutuksen hinta ei vaihtele Ifissä, vaan se on aina yhtä edullinen. Näin ollen matkavakuutus kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen matkaa.

Mitkä ovat matkavakuutuksen ikärajat?

Määräaikaisen matkavakuutuksen voivat ostaa kaiken ikäiset, ja se on voimassa valitsemanasi aikana.

Jatkuvan matkavakuutuksen voi ostaa netistä alle 70-vuotias. Jos olet 70-vuotias tai vanhempi ja kiinnostunut ostamaan jatkuvan matkavakuutuksen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Jatkuva vakuutus on voimassa 90-vuotiaaksi asti.

Matkavakuutuksen myöntäminen vaatii sähköisen terveysselvityksen täyttämisen, jos olet ostamassa vakuutusta yli 45 vuorokauden matkalle.

Ohjaamme verkkokauppaoston jälkeen sinut Omille sivuille täyttämään sähköisen terveysselvityksen. Se ei siis vaadi sinulta käyntiä lääkärin tarkastuksessa, vaan ainoastaan tietoja terveydentilastasi ja sairaushistoriastasi. 

Asiointi

Miten saan tehtyä muutoksia vakuutukseeni?

Voit tehdä muutoksia vakuutuksiisi Omilla sivuilla tai soittamalla meille numeroon 010 19 19 19. Huomaathan, että vain vakuutuksenottaja voi tehdä muutoksia vakuutukseen.

Miten voin kilpailuttaa vakuutukseni?

Voit laskea vakuutustesi hinnat ja ostaa kaikki vakuutukset kerralla netistä vuorokauden ympäri. Vaihtoehtoisesti voit soittaa asiakaspalveluumme tai jättää soittopyynnön, jolloin asiantuntijamme auttaa sinua vakuutusten kilpailuttamisessa.

Lue vakuutusten kilpailuttamisesta

Vakuutuksen irtisanominen - miten se tapahtuu?

Vakuutuksenottajana voit irtisanoa eli päättää vakuutuksen Omilla sivuillasi. Mene Omien sivujen Omat vakuutukset -sivulle ja avaa irtisanottavan vakuutuksen tiedot. Pudotusvalikosta löydät Irtisano vakuutus -valinnan.

Rekisteröidyn ajoneuvon, kuten henkilöauton, liikennevakuutus päättyy ilman irtisanomista, jos olet myynyt ajoneuvon, poistanut sen lopullisesti rekisteristä tai vaihtanut vakuutusyhtiötä. Rekisteröimättömän ajoneuvon liikennevakuutuksen voit irtisanoa kirjallisesti. Kun ajoneuvon liikennevakuutus irtisanotaan, päätämme myös kaskovakuutuksen.

Voinko ottaa vakuutuksen, jos minulla on maksuhäiriömerkintä?

Kun otat uuden vakuutuksen, tarkistamme myös luottotietosi. Mikäli et ole maksanut aikaisempia vakuutusmaksujasi tai sinulla on vakavia maksuhäiriömerkintöjä Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterissä, emme pääsääsääntöisesti myönnä uutta vakuutusta. Lakisääteinen liikennevakuutus on kuitenkin mahdollista ottaa edellä mainituista maksuhäiriömerkinnöistä huolimatta.

Mitä selainta kannattaa käyttää?

Kaikessa verkkoasioinnissa suosittelemme, että päivität selaimeesi viimeisimmän selainversion, jolloin saat käyttöönsä selaimen parhaat toiminnollisuudet. Selaimista suosittelemme ensisijaisesti Chromea ja Firefoxia, mutta toki muutkin selaimet toimivat.

Millä kielillä voin saada palvelua Ifistä?

Tällä hetkellä palvelemme henkilöasiakkaitamme pääsääntöisesti suomeksi ja ruotsiksi. Puhelimitse palvelemme suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi. Vakuutusoppaat ja -ehdot sekä muut vakuutuksiin liittyvät asiakirjat ovat saatavilla molemmilla kotimaisilla kielillä.

Miten voin antaa palautetta Ifin palveluista?

Olipa kyseessä ruusut tai risut, voit antaa palautetta niin vakuutus- kuin korvauspalveluistamme Omilla sivuilla

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Tällä sivulla sinua palvelee Emma, Ifin asiakaspalvelurobotti. Jos et löytänyt vielä vastausta kysymykseesi, kysäise asiaasi Emmalta. Jos Emma ei osaa vastata kysymykseesi, hän ohjaa sinut asiakaspalveluun.

Katso muut usein kysytyt kysymykset