Tulorekisteri

Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää kattavat palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla. Tulorekisteri yksinkertaistaa ja selkeyttää työnantajien ilmoittamisvelvollisuuksia.

Mikä tulorekisteri on?

Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta, joka sisältää kattavat palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla.

Tiedon tuottajat - eli palkan- ja etuuden maksajat - ilmoittavat tiedot ansiotuloista tulorekisteriin reaaliaikaisesti ja maksukohtaisesti. Lisätietoa tiedon tuottajille eli suorituksen maksajille löydät tulorekisteristä.

Tiedon käyttäjät saavat tarvitsemansa tiedot suoraan tulorekisteristä. Tiedon käyttäjät saavat vain sen tiedon, johon niillä on lakiin perustuva oikeus ja jota ne tarvitsevat toiminnassaan. Tulorekisterin käyttöönotto ei ole lisännyt tiedon käyttäjien tiedonsaantioikeuksia.

Tulorekisteriin toimitettuja tietoja hyödynnetään mm. etuuksien laskennassa, asiakasmaksujen määräämisessä ja eri viranomaisten valvonnassa ja tilastoinnissa.

Tulorekisteri työtapaturmavakuutuksessa

Käytämme aina tulorekisterin tietoja palkkailmoituksen sijaan, jos tiedot ovat tulorekisteristä saatavilla. Lähetämme palkkailmoituslomakkeen täytettäväksi vain tarvittaessa.

Tulorekisteri sisältää tietoa ainoastaan palkoista ja etuuksista, joten palkkailmoitusmenettely jatkuu entiseen tapaan erityisryhmien, työvoimakoulutuksen, opiskelijoiden sekä rangaistus-, huolto- ja hoitolaitoksiin otettujen henkilöiden osalta tulorekisterin käyttöönoton jälkeenkin.

Vakuutusmaksujen laskutukseen ei toistaiseksi ole tulossa muutoksia. Ennakkovakuutusmaksu vuodelle 2021 veloitetaan totuttuun tapaan vuoden alkaessa. Lopullinen vakuutusmaksu lasketaan voimassaoleville vakuutuksille vakuutuskauden päätyttyä, jolloin veloitamme tai hyvitämme mahdollisen tasausmaksun.

Oikeat tiedot = sujuvampi käsittely

Oikeat tiedot tulorekisterissä takaavat sujuvamman käsittelyn työtapaturmavakuutusyhtiössä

Huolehtimalla tiedot oikein ja riittävällä tarkkuudella tulorekisteriin autat meitä muun muassa työtapaturmavakuutuksen vakuutusmaksun sekä etuuksien määräämisessä ja säästyt itse turhilta lisäselvityksiltä.

Tulorekisteriä käytetään työtapaturmavakuutuksen lisäksi myös moneen muuhun tarkoitukseen, joten kattavaa apua ilmoittamiseen löydät tulorekisteri.fi – sivulta. Tässä muutama suora linkki ohjeisiin:

 Tulorekisterin asiakaspalvelu auttaa ilmoittamiseen liittyvissä teknisissä kysymyksissä puhelimitse ja chatissa. Tulorekisterin tarkemmat yhteystiedot ja ajantasaiset palveluajat löydät aina tulorekisterin sivuilta.

Huomaathan, että työtapaturmavakuuttamiseen liittyvissä asioissa, kuten siinä kuka kuuluu vakuutukseen tai mikä on oikea ammattiluokka, saat apua omasta vakuutusyhtiöstäsi.

Muista nämä

Kiinnitä huomiota näihin asioihin palkka- ja ansiotietoja tulorekisteriin ilmoittaessasi:

Tulorekisterin vaiheittainen eteneminen ja käyttöönotto

Lue lisää tulorekisteristä