If Haaste luonnon keskellä

Katso kuka voitti!

Ovi kolahti, vaimo meni aamuvuoroon. Minä menin takaisin sänkyyn. Tuijotin kattoon, kaikkialla oli mustaa. En jaksanut lähteä töihin, pitää kai ottaa saikkua. Lupasin eilen vaimolle vaihtaa kesärenkaat, en pysty, ei huvita.

Kalle, 35 v

If haaste luonnon keskellä

Joka neljäs Kelan maksamista sairauspäiväkorvauksista johtuu mielenterveyshäiriöistä. Masennus on suurin yksittäinen syy mielenterveyden järkkymiselle. Tutkimusten mukaan masennuksen esiintyvyys on pysynyt samana, mutta siitä johtuvat poissaolot työstä ja eläköitymiset ovat selvästi lisääntyneet. Sairastumisen riski on suurin niissä elämänvaiheissa, joissa ihminen kokee merkittäviä muutoksia tai omassa kehityksessä tapahtuu harppauksia.

Pohjoismaiden suurimpana vakuutusyhtiönä haluamme olla mukana tukemassa tervettä työelämää ja luoda mahdollisuuksia turvalliseen kasvamiseen nuoruusvuosina.

Haluamme auttaa asiakkaitamme, niin yrityksiä kuin oppilaitoksia hoitamaan ja ennaltaehkäisemään mielenterveysongelmista johtuvaa pahoinvointia ja poissaoloja.

Joku näytti mun kuvaa instassa, en se ollut mä, eikä se ollut mun oma tilikään. Ruokiksella katsoin sitä uudestaan, kommaukset oli tasoa jäätävä lehmä, muuta pois, karmee paita. Istuin yksin, muut luokan tytöt meni naapuripöytään. Kuulin naurua ja huomasin, että ne vilkuili mua. Kotona oli hiljaista, käperryin mun huoneen lattialle, huokasin, kun veitsen terä viilsi käsivartta.

Erika, 15 v

Etsimme uusia ideoita mielenterveyden hoitoon ja ongelmien ennaltaehkäisyyn

If kutsuu innovatiiviset tiimit osallistumaan ja kehittämään mielenterveyteen liittyvää digitaalista palvelukonseptia yritys- ja/tai julkisyhteisöasiakkaillemme.

Miten Kalle ja Erika pääsevät takaisin työ- ja kouluelämään? Mitä voimme tehdä, että he saisivat apua ajoissa? Miten voimme auttaa työantajia ja oppilaitoksia huolehtimaan työntekijöiden ja opiskelijoiden mielenterveydestä? Onko mahdollista vähentää mielenterveysongelmista johtuvia sairauspoissaoloja? Miten saamme palvelusta helposti lähestyttävän ja toimivan riippumatta siitä, millä paikkakunnalla käyttäjä asuu?

Arvostamme luovuutta ja uteliaisuutta. Epäkimurantit, uudenlaiset digitaaliset toimintatavat ovat erityisen kiinnostavia. Konseptissa voi olla mukana keinoälyä, robotiikkaa ja aitoja ihmisiä. Tavoitteena on löytää timanttinen idea tai olemassa oleva malli, jota lähdemme yhdessä kehittämään todelliseksi toimivaksi palveluksi.

Haasteen deadline oli 5.5.2019. Raati on kokoontunut ja seulonut lähetetyistä ehdotuksista mielenkiintoisimmat ja 17.6. järjestetyssä finaalitapahtumassa valittiin voittaja.

Katso täältä, kuka voitti!