Reisi

Reisiluu muodostaa yhteyden sääriluun ja lonkkaluun välille. Sen ympäriltä löytyy useampia kehon suurimpiin kuuluvia lihaksia. Lisäksi se on kehon suurin putkimainen luu.

Näennäisen vankasta varustuksesta huolimatta reisiluulla on heikkoutensa sekä ylä- että alaosassa – ja oikeastaan myös keskellä. Hätä ei ole tämännäköinen, luuta voi nimittäin myös itse vahvistaa.

Hauraat luut 

Reisiluun yläosassa olevan reisiluun kaula on reisiluun heikoin osa, sillä se on ohuempi osa reisiluun pään ja varren välillä. Ikääntyessämme luuntiheys heikkenee ja luista tulee yksinkertaisesti hauraampia. Tämä on erityisen huono asia reisiluun kaulalle, varsinkin vanhemmilla naisilla, joiden luuntiheys on yleensä heikompi kuin samanikäisillä miehillä.

Vahvista jalkojasi

Reisiluun toisessa päässä se kohtaa sääriluun polvinivelessä, joka on monimutkainen ruston, jänteiden, lihasten ja nivelkierukoiden muodostama palapeli. Tämän alueen kuluminen ajan myötä voi johtaa vaurioihin, joiden korjaaminen vie aikaa.  

Kulumista voi myös yrittää ennaltaehkäistä oikeanlaisella liikunnalla.


 

Lämmittele ennen liikuntaa

Lämmittelyharjoitukset jäävät usein tekemättä, mutta ne ovat erityisen tärkeitä, jos ajatellaan reiden kolmatta heikkoutta, eli lihaksia ja jänteitä. Kuten sanottua, reiden lihakset ovat suuria ja varsin vaikuttavia, mutta suurikin lihas voi pettää, jos se joutuu kovaan käyttöön kylmänä ja valmistautumattomana. Muista siis aina lämmitellä ennen liikuntaa.

Tämä teksti perustuu sisältöön, jonka lähteenä on Store medisinske leksikon. 

Mikä henkilövakuutus sopii sinulle?

Mietitkö, millaisia vakuutuksia tarvitset itsellesi ja perheellesi? Anna meidän auttaa. Tee nopea testi parissa minuutissa ja saat ehdotuksia.
 

Siirry testiin

Kirjoittanut

Fontini Publishing house
 1. Artikkelit

  Jalka

  Lue myös jaloista

  Fontini Publishing house 29.09.2021
 2. Artikkelit

  Varpaat

  Lue myös varpaista

  Fontini Publishing house 29.09.2021
 3. Artikkelit

  Vatsa

  Vatsalla tarkoitetaan yleensä rintakehän ja lantion välistä aluetta. Siellä sijaitsevat useat tärkeät elimemme. 

  Fontini Publishing house 29.09.2021