Vakuutuslaskuri kertoo sinulle nopeasti, minkä verran vakuutuksesi maksaa ja mitä kaikkea vakuutus korvaa. Vakuutuslaskurissa ei ole ostopakkoa. Voit toki halutessasi ostaa vakuutuksen heti, mutta jos haluat tutustua rauhassa vakuutuksiin ja pohtia asiaa vielä, sekin sopii mainiosti. Voit ostaa verkosta kerralla kaikki tarvitsemasi vakuutukset itsellesi ja perheellesi.

Näin vakuutuslaskuri toimii

  • Valitse yltä sinua kiinnostava vakuutus ja täytä kentät. Helppokäyttöinen laskuri toimii vuorokauden ympäri, etkä tarvitse verkkopankkitunnuksia hinnan laskemiseen.
  • Laskuri kysyy sinulta muutamia kysymyksiä, joiden perusteella se laskee vakuutuksen hinnan. Autovakuutuksen hintaa laskiessa autovakuutuslaskuri kysyy sinulta esimerkiksi auton rekisterinumeron ja asuinpaikkasi. Kotivakuutuksen hinnan laskemiseen tarvitaan tietoa esimerkiksi kotisi koosta ja sijainnista. Matkavakuutuslaskuri puolestaan haluaa tietää, etsitkö vakuutusta yhdelle matkalle vai jatkuvaa vakuutusta.
  • Vakuutuslaskuri kysyy henkilötunnustasi, jotta se pystyy laskemaan tarkan hinnan vakuutuksellesi. Henkilötunnuksen antaminen laskuriin on tehty turvalliseksi, emmekä tallenna henkilötunnustasi mihinkään.
  • Jos haluat hankkia samalla kertaa useampia vakuutuksia, hae hinta ensin yhdelle vakuutukselle. Kun olet vienyt vakuutuksen ostoskoriin, voit lisätä koriin muita vakuutuksia.
  • Vakuutusten hinnoitteluun vaikuttavat monet asiat, joten ystäväsi saama hinta ei välttämättä ole sama kuin sinun vakuutuksesi hinta. Laskuri kertoo vakuutuksesi henkilökohtaisen hinnan hetkessä, ja halutessasi voit pyytää hinnan ja apua vakuutuksen valintaan asiakaspalvelusta.

Vakuutusten vertailu kannattaa

Kun hankit uuden vakuutuksen tai kilpailutat olemassa olevia vakuutuksiasi, kannattaa kiinnittää huomiota vakuutusten vertailuun. Halpa vakuutus voi kuulostaa houkuttelevalta, mutta ennen ostopäätöstä tarkista ainakin, mitä kaikkea vakuutus kattaa ja millaista apua saat, jos vahinko sattuu.

Kun vertailet vakuutusten hintoja, kiinnitä huomiota siihen, oletko ostamassa tarjous- vai normaalihintaista vakuutusta. Monesti vakuutuksiin sisältyy ensimmäisen vuoden alennuksia, jolloin vakuutuksen hinta voi nousta suurestikin ensimmäisen vuoden jälkeen. Ifin vakaa hinnoittelu varmistaa, että vakuutuksesi hinta ei hypähdä pilviin yllättäen.

Tutustu myös, saatko alennusta vakuutuksista ammattiliiton jäsenyyden perustella. Samaan yhtiöön asiointinsa keskittävät saattavat saada jatkuvaa alennusta vakuutusmaksuistaan.

Kun vertailet autovakuutuksia, tutustu, miten nopeasti bonukset kertyvät ja miten kolarointi vaikuttaa bonuksiin.

If Etuohjelmassa saat alennusta joka vuosi

If Etuohjelmassa saat pysyvän alennuksen lähes kaikista jatkuvista vakuutuksistasi. Pääset mukaan If Etuohjelmaan jo yhdellä vakuutuksella, jos tilaat vakuutuspostisi Omille sivuillesi. Vahingottomat vuodet kerryttävät omavastuurahaa, joka pienentää sinulle maksettavaksi jäävää osuutta vahingon sattuessa. Lue lisää, millaisia alennuksia saat vakuutusmaksuistasi.