”Työntekijöiden terveys on kaikkein tärkeintä”

Omaisuusvakuutukset ovat yrityksille ratkaisevan tärkeä tapa varautua vahinkoihin. Moni kuitenkin unohtaa vakuuttaa yrityksen resursseista tärkeimmän: henkilöstön.
"Jos työntekijä joutuu pitkälle sairauslomalle, kustannukset voivat olla merkittäviä", Ifin pohjoismaiden terveysstrategi Kristina Ström Olsson muistuttaa.

Useimmat yritykset vakuuttavat laitteensa ja muun omaisuutensa. Henkilöstö kuitenkin jää monessa yrityksessä vakuuttamatta.

"Materian vakuuttaminen voi tuntua ensisijaiselta, mutta aivan yhtä tärkeää on pitää huolta työntekijöistä," Ifin pohjoismaiden terveysstrategi Kristina Ström Olsson sanoo.

Jos työntekijä joutuu yli kuukauden mittaiselle sairauslomalle, työhön palaamiseen voi mennä pitkään. Tilanne vaikuttaa monella tavalla paitsi työntekijään itseensä, myös yritykseen. Kristinan mukaan yhä useamman työnantajan tulisi kysyä itseltään, onko yrityksellä varaa työntekijöiden sairauspoissaoloihin.

"Kun pitkiin sairauspoissaoloihin liittyvät riskit vähenevät, yrityksen on helpompi suunnitella toimintaansa ja huolehtia kannattavuudesta."

Pienempi sairauspoissaolojen riski

Työnantajan kannattaa pitää huolta työntekijöidensä terveydestä. Kristinan mukaan terveysvakuutus tuo turvaa ja vähentää sairauspoissaolojen sekä sairaana työskentelyn riskiä. Jo muutama sairauspäivä maksaa yrityksille yhtä paljon kuin vuoden terveysvakuutus.

"Työnantaja voi pitää mahdollisimman hyvää huolta työntekijöistään varmistamalla, että tarvittavaa hoitoa saa heti, kun merkkejä voinnin heikkenemisestä tai fyysisistä vaivoista ilmenee."

If on havainnut terveysvakuutusten kysynnän lisääntyneen. Kehitystä selittänee julkisen terveydenhuollon lisääntynyt kuormitus – pandemian vuoksi hoitojonot ovat nyt entistä pidempiä. Terveydenhuoltoon kohdistuu suuria paineita ja Ifin tutkimusten mukaan moni työnantaja on asiasta huolissaan.

"Suhteellisen suuri osa sairauspoissaoloista liittyy fyysisiin vaivoihin, joista moni olisi ollut hoidettavissa ajoissa toteutetulla hoidolla, leikkauksella tai kuntoutuksella, jolloin olisi vältytty myös pitkältä sairauslomalta. Terveysvakuutuksen ansiosta hoitoon pääsee nopeasti," Ström Olsson kertoo.

Lisäturvaa työntekijöille

Täydentäviä terveysvakuutuksia tarjoava yritys nähdään houkuttelevana työnantajana, ja yhä useampi työnhakija esittää niistä kysymyksiä rekrytoinnin yhteydessä. Vakuutus on osoitus siitä, että työnantaja välittää työntekijöistään. Terveysstrategin näkemyksen mukaan pandemia on myös lisännyt tietoisuutta ihmisen ja yhteiskunnan haavoittuvuudesta.

"Uskon, että tulevaisuudessa yhteiskunnan on tärkeää hyödyntää terveydenhuollon olemassa olevia ja toimivia täydentäviä ratkaisuja. Ihmiset kaipaavat lisäturvaa," Ström Olsson pohtii.

Onko sinulla jo vakuutus?

Etkö ole varma siitä, onko työpaikallasi voimassa oleva terveysvakuutus?

Keskustele asiasta esihenkilösi tai henkilöstövastaavan kanssa.

Mitä hyötyä terveysvakuutuksesta on yritykselle?

 • Lisää henkilöstön luottamusta työnantajaan.
 • Osoittaa selkeästi, että työntekijöitä ja heidän hyvinvointiaan pidetään yrityksessä arvossa.
 • Vähentää tuottavuuden heikkenemisen ja pitkien sairauspoissaolojen riskiä.
 • Tuo lisäturvaa toiminnan suunnitteluun.

Mitä hyötyä terveysvakuutuksesta on työntekijälle?

 • Osoittaa, että työnantaja välittää työntekijöistä ja haluaa heidän voivan hyvin.
 • Tuo lisäturvaa: jos työntekijä sairastuu, loukkaantuu tai voi huonosti, hän pääsee nopeasti hoitoon.
 •  Työntekijät voivat luottaa siihen, että työnantaja on heidän tukenaan, jos jotain sattuu.
 1. Artikkelit

  Ihminen vakuuttamisen keskiössä

  Kodin ja auton vakuutusten miettiminen ja hankkiminen käy helposti, mutta oman terveyden turvaamista on hankalampi miettiä. Oletko esimerkiksi ajatellut koskaan, mitä taloudellesi käy, jos esimerkiksi sairastut vakavasti ja joudut pitkälle sairauslomalle?

  29.09.2021
 2. Opi tuntemaan kehosi

  Tiesitkö, että kehossasi on yhteensä 400 niveltä? Entä arvaatko, missä kehonosassa evoluutiolla olisi vielä parantamisen varaa?  Lue lisää nivelistäsi, nenästäsi sekä kaikista muista kehosi osista ja siitä, miksi jokainen niistä on tärkeä. Klikkaa alta sinua kiinnostavia kehonosia tutustuaksesi itseesi entistä paremmin.

  23.09.2021