Venevakuutus

Rakastatko purjehtimisen vapautta vai vauhdin hurmaa moottoriveneessä tai vesiskootterilla? Ifin venevakuutus varmistaa, että voit nauttia veneilystä ilman huolia.


 • Ei vaikeita myrskyrajoja

  Korvaamme veneilyvahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta​

 • Vesille täydellä bonuksella

  Ottaessasi veneellesi Täyskaskon saat heti täyden 60 % bonuksen.​

 • Suomen pienin omavastuu

  Varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahingoissa omavastuusi on vain 100 euroa.

Mitä venevakuutus korvaa? Osakasko Täyskasko
Veneilyvahinko (esim. myrsky, tuulenpuuska, karilleajo tai törmäys)

Korvaamme tyypillisiä veneilyvahinkoja, kuten myrskyn, pohjakosketuksen, karilleajon tai yhteentörmäyksen aiheuttamia vahinkoja. Korvaamme veneilyvahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta.

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu.

Veneelle sattuneiden vahinkojen lisäksi korvaamme onnettomuuden yhteydessä:

 • Kipparin ja matkustajien kotiinkuljetukset 1000 euroon saakka
 • Kustannuksia veneen vesiltänostosta ja -laskusta sekä kuljetuksesta korjaamoon
 • Hylyn poistamisesta aiheutuvia kustannuksia, jos hylky on vesiliikenteelle vaaraksi
Uppoaminen tai vuoto

Korvaamme veneen rikkoutumisesta johtuvan uppoamisen ja veden sisään tunkeutumisesta aiheutuneita vahinkoja, kun esimerkiksi veneen runko tai läpivienti rikkoontuu.

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu.

Konerikko (maksullinen lisäturva)

Korvaamme päämoottorin, voimansiirron ja potkurin rikkoutumisia, jotka aiheutuvat sisäisestä syystä. Esimerkiksi koneelle tulee kesken ajon tekninen vika, ja matka ei voi jatkaa. Ulkoisesta syystä kuten karilleajosta moottorille aiheutuneet vahingot korvataan Veneilyturvasta, joka sisältyy Täyskaskoon.

Konerikkoturva on täyskaskoon lisämaksusta saatava lisäturva

Korvauksesta vähennetään valitsemasi omavastuu

Rahoitusturva (Maksuton lisäturva)

Korvaamme rahoitetun veneen vahingot rahoitusyhtiölle silloinkin kun korvaus muuten jäisi maksamatta. Rahoitusturvan saa täyskaskoon kun vene on rahoitusyhtiön omistama.

Varkaus tai ilkivalta

Saat korvauksen jos veneesi anastetaan, sinne murtaudutaan tai sille tehdään ilkivaltaa.

Lisäksi korvataan varastetun veneen palauttamisesta takaisin omistajalle syntyviä kustannuksia.

Korvauksesta vähennetään 100 euron omavastuu. Jos moottori on lukittu siihen tarkoitetulla perämoottorilukolla, korvauksesta ei vähennetä omavastuuta.

Palovahinko

Korvaamme veneellesi aiheutuneita palovahinkoja, kuten tuli-, savu-, räjähdys- ja salamaniskuvahingot.

Lisäksi korvataan palovahingon rajoittamisen kustannuksia, kuten sammuttimien käyttö palon yhteydessä.

Korvauksesta vähennetään 100 euron omavastuu.

Kuljetus- tai säilytysvahinko

Saat korvauksen, jos ulkoinen syy aiheuttaa veneelle vahingon venettä laskettaessa, nostettaessa, säilytettäessä tai kuljetettaessa maissa.

Esimerkiksi nostoliina katkeaa venettä nostaessa ja vene kaatuu kyljelleen. Korvaamme veneelle aiheutuneet korjauskustannukset.

Vastuuvahinko

Korvaamme ulkopuolisille aiheutuneita vahinkoja, joista olisit itse vastuussa. Esimerkiksi lepuuttaja irtoaa satamassa ja veneesi naarmuttaa viereistä venettä. Korvaamme vieraalle veneelle aiheutuneita korjauskustannuksia.

If Apu - apunasi vesillä 24/7

Maksuton If Apu –palvelu on tukenasi vesillä vuorokauden ympäri. If Avun tavoitat kaikkina aikoina samasta numerosta kuin korvauspalvelumme: 010 19 19 19. If Apuun soittamalla saat apua ja neuvoja, miten toimia esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

 • Vene karahtaa kiville
 • Sinulla on Konerikkoturva (maksullinen lisäturva) ja moottori sammuu yhtäkkiä ulapalla teknisen vian takia, eikä matkaa voi jatkaa.
 • Tarvitset vahingon satuttua reittiohjeet lähimpään korjaamoon

Huomioi, että If Apu auttaa ja neuvoo tilanteessa kuin tilanteessa, mutta vahingon korvattavuus riippuu valitsemasi vakuutuksen laajuudesta.

Täyskaskovakuutus

Venevakuutukset vertailussa

Ifillä on kaksi venevakuutusvaihtoehtoa: täyskasko ja osakasko. Halvin venevakuutus saattaa olla houkutteleva vaihtoehto, mutta vertailua tehdessä kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi se, kuinka hyvin tunnet kulkualueesi ja millaiset vahingot kannattaa ottaa omalle kontolle.


Ifin molemmat venevakuutukset korvaavat erilaisia säilytyksessä sekä vesillelaskun tai kuljetuksen yhteydessä tapahtuvia vahinkoja. Varkaudet, palovahingot sekä toisille aiheutetut vahingot ovat myös molempien turvalaajuuksien piirissä.

Osakaskoon ei sisälly veneilyturvaa, joten se ei kata veneilyvahinkoja, jotka täyskaskosta korvataan (kts. taulukko).

Täyskasko antaa veneellesi parhaan turvan sekä vesille että säilytykseen. Se kattaa esimerkiksi vesillä sattuneet karilleajot, pohjakosketukset ja törmäykset sekä näiden seurauksena runkoon tai muihin osiin tulleet vauriot.

Korvaamme myrskystä aiheutuneita veneilyvahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta.

Jos veneen läpiviennit tai putket rikkoontuvat ja sisään alkaa vuotaa vettä, korvaamme vuotaneen veden aiheuttamia vahinkoja. Jos vuotoa ei saataisi tukittua ja vene lopulta uppoaa, täyskaskomme korvaa uppoamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Onnettomuuden yhteydessä korvataan myös:

 • Kipparin ja matkustajien kotiinkuljetukset 1 000 euroon saakka
 • Kustannuksia veneen vesiltänostosta ja -laskusta sekä kuljetuksesta korjaamoon
 • Hylyn poistamisesta aiheutuvia kustannuksia, jos hylky on vesiliikenteelle vaaraksi

Matkanteko voi tyssätä myös moottorin tekniseen vikaan jonkin sen osan hajotessa. Halutessasi voit täydentää veneesi täyskaskoa konerikkoturvalla, joka korvaa edellä mainittuja vahinkoja, joihin varovainenkaan veneilijä ei voi varautua.

Konerikkoturva:

 • korvaa moottorin teknisen vian
 • myönnetään korkeintaan kahdeksan vuotta vanhalle moottorille
 • on voimassa, kunnes moottori on kolmetoista vuotta vanha
 • ei korvaa voimassa olevan takuun alaisia tai valmistajan antamien huolto-ohjeiden laiminlyönnistä aiheutuneita vaurioita.

Veneilijöiden kanssa kehitetty vakuutus

Valitset sitten osakaskon tai täyskaskon, Ifin venevakuutus on veneilijälle aina joustava ja vaivaton. Se suojaa moottori- ja purjeveneesi sekä vesiskootterisi ympäri vuoden. Veneen käyttökautta ei ole rajoitettu, eikä siitä tarvitse erikseen ilmoittaa meille.

Ifin venevakuutuksessa ei ole myrskyrajoja, eli korvaamme vahinkoja tuulen nopeudesta riippumatta. Lisäksi meillä on Suomen pienin omavastuu, joka  on varkaus-, ilkivalta- ja tulipalovahingoissa vain 100 euroa.

Ei kannata aliarvioida myöskään sitä, että Ifissä on Suomen paras korvauspalvelu, joka auttaa sinua jouhevasti vahingon sattuessa. Katso ohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen.

Venevakuutuksen hintaan vaikuttavat alennukset​​

Saat täyskaskoon heti ​täyden 60 prosentin bonuksen, jonka ansiosta veneen vakuutuksen hinta laskee huomattavasti. Bonus ei edellytä aiempaa veneilyhistoriaa eli saat edun myös ensimmäiseen veneeseesi. Verkkokauppa laskee täyskaskon hinnan automaattisesti maksimibonuksella.

Palkitsemme turvallisuuteen panostavat veneilijät. Jos olet käynyt perustason veneilykurssin ja katsastanut veneesi, olet oikeutettu yhteensä  jopa 19 % alennukseen.

Jos sinulla on Ifissä muita vakuutuksia tai hankit niitä veneen vakuuttamisen yhteydessä, voit olla lisäksi oikeutettu If Etuohjelman mukaiseen 10–16 % alennukseen. Ifillä voit pilkkoa vakuutusmaksusi 12 erään ilman lisäkuluja, kun otat käyttöösi e-laskun.

Laske hinta venevakuutuksellesi


Veneilykurssilla opetellaan solmun tekoa

Etua veneilykurssista ja veneen katsastuksesta

Saat Ifin venevakuutuksesta 10 % alennuksen, jos olet suorittanut vähintään perustason veneilykurssin tai navigaatiotutkinnon. Voit myös saada 10 % katsastusalennuksen.

Lue lisää eduista
Vanha puinen moottoriene

Haluatko säästää rahaa ja panostaa turvallisuuteen?

Poimi asiantuntijoiden tarkistamat neuvot veneen ostamiseen, rekisteröintiin, talvisäilytykseen, vesillelaskuun sekä varkauksilta suojautumiseen.

Veneilyvinkit
Kaksi henkilöä ohjaa purjevenettä

Jäikö sinulla kysyttävää? Vastaamme myös sunnuntaisin

Asiakaspalvelumme palvelee sinua viikon jokaisena päivänä puhelimessa tai chatissa. Saatat löytää vastauksen nopeasti myös usein kysytyistä kysymyksistämme.

Ota yhteyttä

Usein kysyttyä venevakuutuksesta

Mitä If Venevakuutus korvaa?​​​

Venevakuutus korvaa vahingot, jotka aiheutuvat veneelle ja vesillä liikkumiseen tarvittaville varusteille. Täyskasko korvaa vesillä liikkuessa sattuneet törmäys- ja pohjakosketusvahingot, mutta Osakaskosta nämä on rajattu pois. Ylläolevasta taulukosta näet kaskovakuutuksien erot.

Esimerkkejä vahinkotapauksista:

 • Veneen noston yhteydessä nosturin nostoliina pettää ja masto tippuu veneen päälle.
 • Terve puu kaatuu veneen päälle talvisäilytyspaikalla.
 • Salama iskee suoraan veneeseen rikkoen elektroniikkaa ja runkoa.
 • Veneen ollessa laiturissa veneestä anastettiin lukitussa tilassa olevia venevarusteita.
 • Vene riistäytyi kiinnityksistään syysmyrskyn aikana kotilaiturista.
 • Karilleajo, jolloin vetolaite ja potkuri vaurioituivat.
 • Saat korvausta vahingoista, joista olet vastuussa ulkopuolisille. Esimerkiksi vierasvenesatamassa lepuuttaja irtoaa veneestä ja veneesi naarmuttaa naapuriveneen kylkeä.

Mitä If Venevakuutus EI korvaa?​

Kaikista vahingoista ei voi saada korvausta. Esimerkiksi tahallisesti aiheutettuja tai odotettavissa olevia vahinkoja ei korvata.

Törkeä huolimattomuus, vesiliikenteen vaarantaminen ja alkoholin tai huumausaineiden vaikutus vahinkojen syntyyn sekä puutteet ja virheellisyydet vakuutuksen tekemisessä tai voimassapidossa, vahingon torjumisessa tai korvauksen hakemisessa voivat estää korvaamisen tai rajoittaa sitä.

Vahinkoa ei korvata, jos sen syynä on esimerkiksi:

 • suunnittelu-, asennus-, käsittely-, käyttö- tai työvirhe
 • kuluminen, ruostuminen, syöpyminen, lahoaminen, väsyminen tai osmoosi
 • pakkanen, jäätyminen, lumi, sade, tulva tai aallokko
 • sähkölaitteiden ja -johdinten oikosulku, paitsi jos syynä on salaman isku
 • moottoreiden ja laitteiden tekninen vika, paitsi jos vakuutukseen kuuluu Konerikkoturva
 • katoaminen tai unohtaminen.

Lisäturvaa tapaturmavakuutuksesta ja kotivakuutuksesta

Venevakuutuksesta ei korvata myöskään veneessä sattuvia tapaturmia. Niihin voit varautua tapaturmavakuutuksella.

Venevakuutus kattaa veneesi varusteet, mutta ei veneessä olevaa muuta omaisuutta. Esimerkiksi harrastusvälineiden ja puhelimesi turvaksi kannattaa ottaa kattava kotivakuutus

Miten vahinko vaikuttaa venevakuutuksen bonukseen?​

Täyskaskon bonus laskee, jos vakuutuskauden aikana sattuu vahinko. Palo-, varkaus-, ilkivalta- tai vastuuvahinko eivät aiheuta bonusalenemaa.

Vahingon seurauksena bonus laskee 20 %, joka vaikuttaa vakuutuksen hintaan seuraavasta kaudesta lähtien. Vahingottoman vuoden jälkeen bonus nousee jälleen vuosittain 10 %.

Osakasko on bonusoikeudeton, joten siitä korvattava vahinko ei vaikuta vakuutuksen hintaan seuraavana vakuutuskautena.

Maksanko täyskaskosta turhaan talvisin, kun en veneile?​

Et, sillä veneen täyskasko on vuodenaikahinnoiteltu. Se tarkoittaa, että hinnassa on otettu huomioon vuodenaikojen vaihtelu: vakuutusmaksu muodostuu suurimmaksi osaksi kesäkuukausilta, jolloin olet vesillä ja veneeseen kohdistuu enemmän riskejä. Talvikuukausilta veloitetaan vain pieni osuus täyskaskon kokonaishinnasta. Vakuutus kuitenkin laskutetaan tasaerin, jos olet valinnut, että maksat laskusi useammassa erässä.

Huomaa, että vakuutus korvaa myös sellaisia vahinkoja, joita voi sattua talvisaikaan, kuten veneelle säilytyksessä sattuneet vahingot sekä varkaus-, palo- ja ilkivaltavahingot. Vakuutuksen päättäminen talviajaksi siirtäisi nämä vahingot omalle vastuullesi.

Miten saan tarjouksen venevakuutuksesta?​

Venevakuutuksen voit ostaa 24/7 verkkokaupasta. Laske hinta vakuutukselle (hinnanlasku ei sido sinua mihinkään).

Tarjouksen saat myös asiakaspalvelustamme, joka palvelee sinua viikon jokaisena päivänä. Yhteystiedot ja kätevän chatin löydät tämän sivun oikeasta reunasta. 

Mistä löydän kaikki veneeseen liittyvät tiedot, joita verkkokauppa kysyy?

Veneen myynti-ilmoituksissa ei aina ole ilmoitettu kaikkia tietoja, joita verkkokauppa kysyy. Jos olet harkitsemassa veneen hankkimista ja yrität laskea venevakuutuksen hintaa, pyri antamaan tiedot parhaan arviosi mukaan. Muista, että vakuutuksen myöntämisen edellytyksenä on kuitenkin, että kaikki veneen tiedot ovat täydelliset ja oikein. Nämä tiedot saat myyjältä.

Rekisteröityjen veneiden tiedot löydät Traficomin palveluista

Omistamasi veneen tiedot voit tarkistaa maksutta Traficomin Oma asiointi -palvelusta.

Muiden omistamien veneiden tiedot voit tarkistaa Traficomin rekisteritietojenhaku -palvelusta (maksullinen).

Vesikulkuneuvorekisteriin kuuluvat:

 • Vähintään 5,5 metriä pitkät purje- ja moottoriveneet.
 • Kulkuneuvot, joiden moottoriteho on vähintään 15 kilowattia (20hv).
 • Muut koneelliset vesikulkuneuvot kuten vesiskootterit.

Lue ohjeemme veneen rekisteröintiin

Venevakuutuksen voimassaoloalue

Venevakuutus on voimassa:​

 • Pohjoismaiden vesistöissä ja aluevesillä (lukuun ottamatta Islantia, Färsaaria ja Grönlantia).
 • Koko Itämerellä ja sen lahdissa sekä Saimaan ja Kielin kanavissa.
 • Kattegattissa ja Skagerakissa Lindesnes-Helgoland-Wilhelmshaven -linjan itäpuolella sekä
 • Saksan pohjoisilla aluevesillä Bremerhaven-Hamburg -linjan pohjoispuolella.
 • Maasäilytyksessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa sekä kuljetuksissa niiden välillä.

Laajennettu kulkualue

Purjehduskilpailun ajaksi ja siirtopurjehduksissa muualta Euroopasta Suomeen voimme laajentaa vakuutuksesi kulkualuetta. Purjehduskilpailuiden ajaksi voimme myös korottaa vastuuvakuutuksesi enimmäiskorvausmäärää. Muutoksista voit sopia asiakaspalvelumme kanssa.

Kilpailut ja venevakuutus

Venevakuutuksen voimassaolo purjehduskilpailussa

Vakuutus on voimassa myös purjehduskilpailuissa venevakuutuksen voimassaoloalueella​.

Purjehduskilpailuissa sattuneiden vahinkojen korvauksista vähennetään lisäomavastuuna 25 prosenttia vahingon määrästä, jos vahinko on sattunut purjeille tai takilalle. Muissa vahinkotyypeissä ei veloiteta lisäomavastuuta.

Venevakuutukseen sisältyy vastuuvakuutus, joka korvaa toiselle aiheutetut äkilliset ja ennalta arvaamattomat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on korvausvastuussa, mikäli vahinko on aiheutunut vakuutetun veneen käytöstä. Vastuuvakuutus on voimassa kilpailuissa. Vakuutuksen enimmäiskorvausmäärät ovat:

 • henkilövahingoissa 505 000 €
 • esinevahingoissa 255 000 €
 • omavastuu vahinkotapausta kohden 130 €

Jos osallistut purjehduskilpailuun, joka järjestetään venevakuutuksen normaalin voimassaoloalueen ulkopuolella ja/tai jossa vaaditaan vastuuvakuutukselta suurempaa enimmäiskorvausmäärää, voit saada hankittua laajennuksen vakuutukseesi kilpailun ajaksi ottamalla meihin yhteyttä Omien sivujen​ kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme. Laajennusta varten tarvitsemme seuraavat tiedot:

 • kilpailuaika ja -paikka
 • kilpailun nimi
 • kilpailun järjestäjän vaatiman vastuuvakuutuksen enimmäiskorvausmäärä

Moottoriveneen vakuutus ei ole voimassa nopeuskilpailuissa tai sen harjoituksissa.

Täyskasko on vuodenaikahinnoiteltu vakuutus

Vuodenaikahinnoitellun veneen täyskaskovakuutuksen hinta on eri kuukausina erisuuruinen, kesällä kallein ja talvella halvin. Vakuutusmaksut laskutetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden, If Sopimuksesi eräisyyden mukaisesti. Vakuutusta voidaan veloittaa myös päättymispäivän jälkeen jos muodostunutta vakuutusmaksua ei ole vielä kokonaisuudessaan laskutettu.

Esimerkki veneen täyskaskovakuutuksen vakuutusmaksun jakautumisesta eri kuukausina. Luvut ovat suuntaa antavia, eivät lopullisia.

[taulukko]

Esimerkki: Jos ostat täyskaskovakuutuksen 1.5. ja myyt veneen 31.9, vakuutuksen vuosimaksusta veloitetaan noin 65 % yllä olevan kaavion mukaisesti. Jos vakuutuksen vuosimaksu on esimerkiksi 1000 euroa, vakuutuksen hinta voimassaoloajalta on noin 650 euroa. Laskutamme kuitenkin vakuutusta tasaisesti ympäri vuoden (neljässä erässä yksi erä = 250 euroa) ja vakuutuksen päättyessä maksat maksamattoman osan vakuutuksesta.

​Katso kysymyksiä ja vastauksia laskutukseen liittyen.

Vakuutusehdot ja -oppaat