Kun kipeä korva itkettää

Korvatulehdus kuriin

Korvatulehdus on yksi pienten lasten tavallisimmista lääkärikäynnin syistä. Pitkään jatkuva korvatulehdus voi pahimmillaan heikentää lapsen kuuloa. Lue merkit, milloin lapsi pitää viedä lääkäriin.

Yhtäkkiä alkavaan nuhaan, yskään, korvakipuun ja kuumeeseen kannattaa ottaa ensin tavallisia tulehduskipulääkkeitä. Lääkäriin kannattaa suunnata, jos flunssa jatkuu pidempään, lapsella on voimakasta korvakipua tai korva vuotaa.

Lapsi tarvitsee lääkäriä, jos

 • flunssa kestää yli kaksi viikkoa
 • hänellä on korvakipua
 • korva vuotaa märkää
 • lapsen kuulo on heikentynyt.

Joskus tärykalvo repeää jopa itsestään, mutta vuotava, märkä korva vaatii siinäkin tapauksessa aamulla lääkärikäyntiä. Lääkäri osaa myös arvioida antibioottihoidon tarpeellisuuden.

Korvien putkituksesta apua korvatulehduskierteeseen

Jos lapsi sairastaa korvatulehduksia yli neljä kertaa puolen vuoden aikana, puhutaan korvatulehduskierteestä. Joissain tapauksissa kierre pystytään katkaisemaan asentamalla korviin putket. Lääkäri arvioi asennuksen tarpeen. Vaikka lapsi voi saada korvatulehduksen putkista huolimatta, korva ei tule putkien ansiosta kipeäksi.

Leikkauksessa asennettavat putket pysyvät kiinni tärykalvossa yleensä kuukausien, joskus vuosienkin ajan, ja voivat irrota lopulta itsestään. Korvien putkitus on tarpeen etenkin, jos lapselle on kehittynyt liimakorva, jolloin liimamaiseksi muuttunut märkä jää välikorvaan vielä korvatulehduksen parannuttuakin. Liimakorvatauti voi heikentää kuuloa ja muuttaa puheen muminaksi.

Lähde: Terveyskirjasto.fi

Korvien putkitus on tarpeen etenkin, jos lapselle on kehittynyt liimakorva

Lapsivakuutus korvaa korvien putkituksen

 • Lapsivakuutus eli lapsen sairausvakuutus kattaa sekä yksityisen että julkisen sairaanhoidon palveluja, ja lapsesi saa heti parasta hoitoa.
 • Lapsivakuutus korvaa korvatulehduksen takia tehdyt lääkärikäynnit ja jälkitarkastukset, reseptilääkkeet ja tarvittaessa myös korvien putkituksen.
 • Saat maksusitoumuksen korvien putkitukseen nopeasti, ja voit valita hoitopaikan itse.
 • Jos olet maksanut itse kuluja, saat korvausrahat tilillesi nopeasti. Jos käytät yhteistyölääkäreitämme, lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja maksat itse yleensä pelkän omavastuun.
 • Jos pohdit, pitääkö lapsi viedä lääkäriin, sairaanhoitaja auttaa tilanteen kartoittamisessa vuorokauden ympäri. Voit käyttää If Terveysneuvontaa maksutta, kun olet Ifin asiakas.
 • Vakuutus kannattaa ottaa jo ennen lapsen syntymää. Ensimmäiset korvatulehdukset voivat tulla jo parin kuukauden iässä, jolloin vakuutuksen saaminen korvasairauksiin on jo myöhäistä.
 • Voit ostaa lapsivakuutuksen helposti netistä.

Lue myös lääkärin neuvot lapsen siitepölyallergian hoitoon ja lapsen ihon suojaamiseen auringolta. Katso myös vinkit lapsen kanssa matkustamiseen ja turvalliseen mäenlaskuun. Sinua saattaa kiinnostaa lisäksi, milloin loukkaantunut lapsi pitää viedä lääkäriin.

Parasta hoitoa lapsellesi vakuutuksen avulla

Kun leikissä kopsahtaa tai korvakipu itkettää, pääsette vakuutuksin turvin hoitoon nopeasti. 

Hanki If Lapsivakuutus

Arjen turvavinkit lapsiperheille

Vilkaise, miten voit välttää vahingot vauhdikkaassa lapsiarjessa – ja miten vakuutus toimii, jos otsa ottaa osumaa tai tauti iskee päälle.

Lapsiperheiden vinkkipankki

Kokeile uutta palvelua: If Suorakorvaus

Maksat lääkärissä asioidessasi yleensä pelkästään omavastuun, kun sinulla on Ifin sairausvakuutus. 

Tutustu If Suorakorvaukseen