Korvatulehduskierre kuriin

Korvatulehdus on yksi pienten lasten tavallisimmista lääkärikäynnin syistä. Lue korvatulehduksen oireista ja siitä, miten korvien putkitus tehdään.

Mikä on korvatulehdus?

Korvatulehdus eli välikorvatulehdus tarkoittaa tilannetta, jossa tulehduseritettä kertyy tärykalvon taakse. Tauti liittyy yleensä samanaikaiseen nuhakuumeeseen, ja sen aiheuttaa tavallisimmin bakteeri. Korvatulehdus on hyvin yleinen vaiva. Noin 70 % lapsista sairastaa sen vähintään kerran kahden vuoden ikään mennessä. Myös aikuiset voivat sairastua korvatulehdukseen.

Korvatulehduksen oireet

  • Korvatulehduksen yleisimpiä oireita ovat korvakipu ja korvan tukkoisuus.
  • Oireet alkavat usein illalla tai yöllä, jolloin myös nukkuminen voi olla vaikeaa.
  • Koska korvatulehdus liittyy usein flunssaan, myös nuha, yskä ja kuume ovat tavallisia oireita.

Noin neljäsosalla lapsista korvatulehdukseen ei liity lainkaan kipua. Sen sijaan korvatulehdukseen viittaavia oireita voivat olla pitkittyneen nuhan ja yskän lisäksi silmätulehdus, yöllinen levottomuus tai kuulon heikkeneminen.

Jos lapsella on toistuvia korvatulehduksia vähintään kolme kertaa puolessa vuodessa tai neljä kertaa vuodessa, voidaan korvien putkituksella ehkäistä tulehduksia. 

Korvatulehduskierre ja korvien putkitus

Korvien putkituksessa tärykalvon läpi asetetaan pieni ilmastointiputki. Putki luo yhteyden välikorvan ja ulkoilman välille.

Korvien putkitus tehdään yleensä korvatulehduskierteen vuoksi. Yleensä toimenpide tehdään, jos lapsella on toistuvia korvatulehduksia (yli 3 tulehdusta puolen vuoden tai yli 4 tulehdusta vuoden aikana). Putkitusta käytetään myös tärykalvon taakse muodostuneen sitkeän, liimamaisen eritteen poistamiseksi (ns. liimakorva).

Suomessa korvien putkittaminen on melko yleinen toimenpide toistuvista korvavaivoista kärsivien lasten hoidossa. Putkituspäätökseen vaikuttavat lapsen oireiden lisäksi lapsen ikä ja mahdolliset muut sairaudet. Lääkäri arvioi korvien putkituksen tarpeen potilaskohtaisesti.

Lähde: Klinik.fi

Suorakorvaus ja maksusitoumus ovat käteviä suurissa lääkärilaskuissa - kuten korvien putkituksessa.

Lapsivakuutus korvaa korvien putkituksen

  • Lapsivakuutus korvaa korvatulehduksen takia tehdyt lääkärikäynnit ja jälkitarkastukset, reseptilääkkeet ja tarvittaessa myös korvien putkituksen.
  • Ifin lapsivakuutuksiin sisältyy suorakorvauspalvelu. Se tarkoittaa, että jos käytät yhteistyölääkäreitämme, lääkäriasema tekee vahinkoilmoituksen puolestasi, ja maksat itse yleensä pelkän omavastuun.
  • Tarvittaessa saat maksusitoumuksen korvien putkitukseen nopeasti.
  • Jos pohdit, pitääkö lapsi viedä lääkäriin, sairaanhoitaja auttaa tilanteen kartoittamisessa vuorokauden ympäri, jos olet Ifin asiakas.  
  • Vakuutus kannattaa ottaa jo ennen lapsen syntymää, jolloin saat vakuutuksen voimaan ilman terveyteen liittyviä rajoituksia. Ensimmäiset korvatulehdukset voivat tulla jo parin kuukauden iässä, ja jos lapsi on sairastanut korvatulehduksen ennen vakuutuksen ottamista, korvasairaudet rajataan tyypillisesti vakuutuksen ulkopuolelle. 
  • Pulmia oikeanlaisen vakuutuksen valitsemisessa? Katso, miten voit tehdä itse lapsivakuutusvertailun.

Laske lapsivakuutuksen hinta verkossa

Voit hakea henkilökohtaisen hinnan lapsesi vakuutukselle helposti ja nopeasti Ifin verkkokaupasta. Saat hinnan, kun vastaat kolmeen nopeaan kysymykseen ja täytät lapsen perustiedot. Hinnan laskeminen ei sido sinua mihinkään.

Suosittelemme sinulle: