Sähköauton lataus kotona: näin lataat sähköautosi turvallisesti

Sähköautoja ja latausasemia on moneksi, mutta pitämällä nämä simppelit neuvot mielessäsi lataat sähköautosi turvallisesti kotioloissa. 

Jos etsit vakuutusta sähköautollesi, löydät sen verkkokaupastamme.

Laske vakuutuksen hinta

Kotilatauspiste helpottaa sähköauton omistajien arkea, kun virtaa omaan ajoneuvoon saa helposti kotoa. 

Tärkeimmät edellytykset turvalliseen kotilataukseen on hankkia latausasema luotetulta toimittajalta ja jättää asennus ammattilaisen käsiin. Näin voit olla varma, että kotilatausasemasi toimii saumattomasti kotisi muun sähköverkon kanssa, ja voit minimoida ylikuumenemis- ja tulipaloriskit.

Jos olet aikeissa käyttää kotisi olemassa olevia pistorasioita sähköautosi lataukseen, pyydä ammattilaista tarkistamaan, että pistokkeet ja kytkennät ovat hyvässä kunnossa ja että ne kestävät latauksen tuottamaa pitkäaikaista kuormitusta.

Voiko kotilatausaseman vakuuttaa?

Lyhyesti sanottuna: tottahan toki! 

Jos olet rakennuttanut itsellesi kotilatausaseman, jonka myös omistat, se kuuluu Ifin laajan kotivakuutuksen piiriin. 

Jos kotilatausasemasi on kerros- tai rivitaloyhtiön omistama, se kuuluu taloyhtiön kiinteistövakuutukseen. Jos kuitenkin rakennutat vaikkapa taloyhtiön pysäköintialueelle tai autotalliin latausaseman omakustanteisesti, se kuuluu henkilökohtaisen kotivakuutuksesi piiriin.

Muista ainakin nämä, kun lataat sähköautoa kotona

  1. Vältä purkkaratkaisuja ja pyydä ammattilaista asentamaan kotilatausasema. 
  2. Jos käytät tavallista pistorasiaa sähköautosi lataamiseen, pyydä ammattilaista tarkistamaan, että pistorasia ja muut sähkökytkennät kestävät sähköauton lataamisen aiheuttaman rasituksen.
  3. Säilytä latauskaapelia hellästi ja ripusta se käytön jälkeen koukkuun tai koriin. Älä anna sen roikkua pistokkeesta, sillä pistoke voi vaurioitua.
  4. Tulipaloriski ja sähköiskun vaara kasvavat, jos sähköauton latauksessa on ongelmia. Käytä ainoastaan auton mukana tulevia johtoja. 
  5. Jos huomaat sähköauton kotilatauksen aikana jotain epätavallista tai lataus ei toimi, ole yhteydessä ajoneuvon valmistajaan tai muuhun ammattilaiseen.

Usein kysyttyä sähköauton lataamisesta

Sähköauton vakuutusta vailla?

Lue seuraavaksi

Hei! Oliko tällä sivulla oleva tieto sinulle hyödyllistä?

Sivun sisältö oli hyödyllistä
* Pakollinen kenttä
Lomake lähetetään...

Emme valitettavasti voi vastata tällä sivulla jättämääsi palautteeseen. Jos haluat vastauksen, lähetäthän meille viestin Omien sivujen kautta.